דיון הגמ"ח המרכזי - למי שחושב להשקיע???

הגדרה של השקעה סולידית היא השקעה ברמת סיכון נמוכה.
אין תשואה של 10% ב-15 שנים האחרונות וגם לא היום עם הריבית שעלתה, עם תשואה של 10%.
ואני לא מבין על מה הויכוח הזה בכלל.
השקעה סולידית זה השקעה עם סיכון נמוך מאד.
ואם תקרא את המאמרים שלי תבין מה זה השקעה סולידית מאד שמניבה תשואות יפות מאד.
אבל אני לא רואה טעם בהמשך הוויכוח.

השקעה סולידית זה השקעה עם סיכון נמוך מאד.
ואם תקרא את המאמרים שלי תבין מה זה השקעה סולידית מאד שמניבה תשואות יפות מאד.
אבל אני לא רואה טעם בהמשך הוויכוח.
זה שהגדרת לפי דעתך שזה סולידי זו הטעיה וגרימת סיכון לאנשים שאינם מבינים.
אף יועץ השקעות שעבר קורסי השקעות לא יגיד שמניות זה סולידי ואין לזה כל קשר למאמרים שלך.
מצפה שתוציא הבהרה בעניין.

זה שהגדרת לפי דעתך שזה סולידי זו הטעיה וגרימת סיכון לאנשים שאינם מבינים.
אף יועץ השקעות שעבר קורסי השקעות לא יגיד שמניות זה סולידי ואין לזה כל קשר למאמרים שלך.
מצפה שתוציא הבהרה בעניין.
א. אני לא יועצת, לא ממליצה, אין לי רישיון ייעוץ. כפי שכתוב מתחת לכל תגובה שלי, ומי שמקבל את דבריי כעצות זה על דעתו בלבד.
ב. זה שע"פ ההגבלות של רשות שוק ההון חובה להגדיר כל השקעה במניות כסיכון גבוה לא מחייב שבכל צורת השקעה במניות זה אכן סיכון גבוה, וכפי שכבר כתבתי אתם יכולים לקרוא את המאמרים שלי ולהבין בדיוק איך זה יכול להיות השקעה בסיכון אפסי, ומשכך היא בהחלט יכולה להיקרא השקעה סולידית.
[ומכיוון שאין לי רישיון מטעם רשות שוק ההון אז אין לי גם את ההגבלות שיש לכאלו עם רישיון כזה, ולכן מותר לי לכתוב את דעתי]
ג. בעברית תקינה כותבים "תוציאי" ולא "תוציא".

תשואה שנתית סולידית של 10%?
את רצינית? אין חיה כזו ולא קרוב לזה.
האגחים הסולידים עשו 10% אולי בחמש שנים.
מוזמנת לבדוק.
גם התשואה היפה שהביאו המדדים בארה"ב שהם השקעה בסיכון גבוה ולא סולידית, היו רק בגלל הריבית האפסית ואין כל ערובה שזה ימשיך וההיסטוריה תוכיח שבעשור שקדם לשנת 2008 המדדים דשדשו.
אכן זו התשואה שהייתה בפועל למי שהשקיע בהשקעה סולידית ב15 שנים האחרונות.
שזה תשואה מצטברת של 368.544%.
ומי שנכנס להשקעה חצי שנה אחרי בתחילת 2009 הרוויח 570.880%!!
שזה תשואה שנתית ממוצעת של מעל 14%.
לצערי אין לי שום ידע....
אבל משגע אותי כל הסכומים שרצים פה [10אחוז] ובמיוחד על
"השקעה סולידית"...
בדקתי את הדוחות השנתיים בשנת 2022 של ילדי בביטוח הלאומי.פנסיה של אשתי .וקרן השתלמות של אשתי...
3 חברות שונות ומאמין שאפשר לקרוא לזה סולידי זה לא במסלול סיכון...
תופתעו לגלות שהפסדתי כ10 אחוז...כן כן 10 אחוז הפסד...
אז אני באמת לא מבין בזה אבל נתתי ל3 חברות שכנראה מבינים והפסידו 10 אחוז...
יכול להיות בעצה של דיעבד.להשקיע ב1 ואח"כ להעביר ל2 וכן הלאה אפשר להרוויח יפה אבל בשטח זה בכלל לא כזה פשוט[ואני לא רוצה לשמוע .אתה לא מבין]כי יש פה 3 חברות שמבינות לדעתי קצת יותר מציוץ בפרוג]

לצערי אין לי שום ידע....
"השקעה סולידית"...
בדקתי את הדוחות השנתיים בשנת 2022 של ילדי בביטוח הלאומי.פנסיה של אשתי .וקרן השתלמות של אשתי...
ותקראו גם את שאר המאמרים שלי בנושא וזה יעשה לכם סדר.

ותקראו גם את שאר המאמרים שלי בנושא וזה יעשה לכם סדר.
קראתי ואת זה דווקא אני מבין...
בשנת 2021 היה לי רווח של 10 אחוז....
כך שבמאזן של 10 אחוז הפסד ב22 שנתתיים הלכו לפח...ולכן מצחיק אותי הקביעה של 10 אחוז רווח...בשנה...
סתם שאלה את כתבת שבנתיים שנת 23 יש עלייה...אבל כמה העלייה?יכול להיות 30 אחוז רווח[10 לפצות ההפסד של שנת 22 +20אחוז ...10אחוז רווח לכל שנה לשנת 22 ו23?

לצערי אין לי שום ידע....
"השקעה סולידית"...
יכול להיות בעצה של דיעבד.להשקיע ב1 ואח"כ להעביר ל2 וכן הלאה אפשר להרוויח יפה אבל בשטח זה בכלל לא כזה פשוט[ואני לא רוצה לשמוע .אתה לא מבין]כי יש פה 3 חברות שמבינות לדעתי קצת יותר מציוץ בפרוג]
בדקת רק שנה אחת מתוך הרבה שנים. באותה מדה אתה מוזמן לבדוק את התשואות מתחילת 2023 עד היום ותגלה נתונים שונים בתכלית.
בודקים על פני הרבה שנים יחד, ובבדיקה כזו המספרים שדיברו עליהם כאן ריאליים מאד.

קראתי ואת זה דווקא אני מבין...
בשנת 2021 היה לי רווח של 10 אחוז....
כך שבמאזן של 10 אחוז הפסד ב22 שנתתיים הלכו לפח...ולכן מצחיק אותי הקביעה של 10 אחוז רווח...בשנה...
סתם שאלה את כתבת שבנתיים שנת 23 יש עלייה...אבל כמה העלייה?יכול להיות 30 אחוז רווח[10 לפצות ההפסד של שנת 22 +20אחוז ...10אחוז רווח לכל שנה לשנת 22 ו23?
א. אין לי מושג במה השקעתם, ולא כתבתי שבכל השקעה בשוק ההון מקבלים 10% לשנה.
ב. לא כתבתי שהתשואה הממוצעת של השנתיים או השנתיים וחצי האחרונות הניבו ממוצע של 10% לשנה, אלא התשואה הממוצעת של ה15 שנים האחרונות.
ג. תקרא גם את המאמרים האחרים שלי בנושא.

בדקת רק שנה אחת מתוך הרבה שנים. באותה מדה אתה מוזמן לבדוק את התשואות מתחילת 2023 עד היום ותגלה נתונים שונים בתכלית.
בודקים על פני הרבה שנים יחד, ובבדיקה כזו המספרים שדיברו עליהם כאן ריאליים מאד.
כידוע כל המשקיעים נכנסים בסוף הירידות ויוצאים בסוף העליות.
אוח אוח.
הסטטיסטיקה מוכיחה שכולם מרוויחים תמיד בשוק ההון ובפרט בהשקעות "סולידיות"
מה לא?

וגם כתבת שזו ההשקעה בהשקעות "סולידיות"
כשאפשר להפסיד 30% מההשקעה בחודש אחד, זה רחוק מאוד מסולידי וכדאי שתצייני את זה.

וגם כתבת שזו ההשקעה בהשקעות "סולידיות"
כשאפשר להפסיד 30% מההשקעה בחודש אחד, זה רחוק מאוד מסולידי וכדאי שתצייני את זה.
לא כתבתי בשום מקום שזאת השקעה סולידית!!
[מי שמשקיע לטווח של חודש במניות הוא מהמר וא"א לקרוא לזה בשם "השקעה"]
ובשום אופן לא כתבתי בשום מקום שכל השקעה במניות היא השקעה סולידית.
כתבתי שיש השקעות סולידיות שהניבו מעל 10% בממוצע בשנים האחרונות.
ומי שרוצה לדעת במה מדובר ואיך זה בדיוק השקעה סולידית שיקרא את המאמרים שלי בעיון!! ולא יעוות את דבריי.

יש לי חשבון בגמ"ח המרכזי שאני מפקיד בו לילדים שלי כמעט 1000 ש"ח בחודש
לאור התורה שאנו לומדים כאן בפורום זה שניתן לקבל תשואה של 9-10 אחוז מהשקעות ארוכות ללא סיכון וכו' ע"ע חיסכון לכל ילד
שאלתי היא כזו
לדוגמא הרי בחסכון לכל ילד = אתה שם 100 ש"ח ל20 שנה ומקבל בערך 100,000 ש"ח
בגמ"ח המרכזי אתה שם 140 ש"ח בחודש ומקבל אחרי 20 שנה [18] 100 אלף ש"ח הלואה [אחרי שיקלול המענק]
ואתה מתחיל להחזיר אותו.
אותו כסף [ואפילו פחות] וכאן אתה מקבל מתנה 100,000 ש"ח וכאן הלואה?
האם אני חולם או הוזה?
וא"כ הדברים למה שלא יצא הוראה מכל מי שידו בדבר הזה לסגור מיד את הגמ"ח המרכזי ולתת את כל הכסף בהשקעה.
[נודע לי שהגר"ד לנדאו - רוצה להוציא מכתב בנידון]
יכול להיות שאני טועה ומטעה
אדרבה אשמח לדעת מה האמת
ומה הטעות
[יש את נושא המעשר כספים - שכל אחד ישאל את רבותיו]
דבר אחד ברור שם זה גם ממעשר השקעה לכאו' לא

לא כתבתי בשום מקום שזאת השקעה סולידית!!
[מי שמשקיע לטווח של חודש במניות הוא מהמר וא"א לקרוא לזה בשם "השקעה"]
ובשום אופן לא כתבתי בשום מקום שכל השקעה במניות היא השקעה סולידית.
כתבתי שיש השקעות סולידיות שהניבו מעל 10% בממוצע בשנים האחרונות.
ומי שרוצה לדעת במה מדובר ואיך זה בדיוק השקעה סולידית שיקרא את המאמרים שלי בעיון!! ולא יעוות את דבריי.
זהו שאין אף השקעה סולידית במניות.
אם אתה יודעת מה ההבדל בין מניה לאג"ח אז את צריכה להבין לבד למה מניה לא יכולה להיות אף פעם סולידית ואג"ח זה תלוי בקונצרני ובדירוג שלו או ממשלתי.

זהו שאין אף השקעה סולידית במניות.
אם אתה יודעת מה ההבדל בין מניה לאג"ח אז את צריכה להבין לבד למה מניה לא יכולה להיות אף פעם סולידית ואג"ח זה תלוי בקונצרני ובדירוג שלו או ממשלתי.
אוקיי הבנתי את דעתך.
ואני חושבת שגם הבהרתי את דעתי בצורה מאד ברורה.
ומבחינתי תם הדיון בנושא.

וואו באמת כואב הלב.. מ1000 שח בחודש את יכולה להגיע לסכום יפה מאד שלך בשוק ההון!
וזה גם תשובה לכל השואלים האחרונים -
ממליצה לך על הקורסים של @השקעות R הון - חינם והמון ידע חשוב! (בדיוק התשובות לשאלות ששאלת)
יכולה גם להתיעץ איתו.. (אין לו אינטרס לחברה מסוימת)
כאן נרשמים לקורס הבא: https://docs.google.com/forms/d/1Sy...JRAwMBmMxy2d1VGI/viewform?edit_requested=true
זה האתר שלו
(לפי המחשבונים שלו את יכולה להגיע בשוק ההון עם 1000 שח לחודש אחרי 18 שנה ליותר מחצי מליון שלך! בלי הלואות ולהחזיר סכום גדול כל חודש..)
@קפה ועוגה - מ4000 אתה יכול להגיע ללמעלה מ2 מליון! (חשוב של 18 שנה)
כמעט מחקתי את ההודעה
פרסום לא מאושר
בסוף ראיתי שפרסמתם אותי.

לא באמת

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה