הגנת הצרכן-החזר לעיסקה במזומן?

• הוסף לסימניות
רכשתי מכנסיים לבן שלי, מכיון שלא היה את המידה שרציתי הביאו לי כעבור שבוע פלוס מסניף אחר. כמובן ששלמתי מזומן בעת ההזמנה.
באתי לקבל את המוצר וראיתי שאינו מתאים לי.
המוכרת אמרה שאני אקבל זיכוי בלבד כי זה החוק והם פועלים לפי החוק. ואני יכולה לברר ולחזור אליה אם לא.
האם אני זכאית להחזר מזומן?
בבקשה אל תשלחו לי את כל מגילת הגנת הצרכן, אלא תשובה ספציפית ממי שיודע על חוק החזרת בגד, והאם יש התיחסות לכך שעדיין לא הוצאתי אותו מהחנות, אבל שילמתי שבוע קודם.
תודה לעונים

• הוסף לסימניות
לא משנה אם לקחת את המוצר או לא, ברגע ששילמת והכסף נרשם בקופה, אין שום אפשרות להוציא את הכסף במזומן, רק זיכוי אפשר לתת,
אפי' לא שניה אחרי זה....

חוץ אם המוכר הוא בן אדם אדיב ומוכן להסתבך בשבילך עם מס הכנסה.

מה שאפשר לעשות זה לקחת זיכוי ולבקש ממי שרוצה לקנות במזומן בחנות הזאת, שיחליף את זה לזיכוי.... (כמובן שלא בפני המוכר :) )

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י a26955;1151985:
לא משנה אם לקחת את המוצר או לא, ברגע ששילמת והכסף נרשם בקופה, אין שום אפשרות להוציא את הכסף במזומן, רק זיכוי אפשר לתת,
אפי' לא שניה אחרי זה....

מה שאפשר לעשות זה לקחת זיכוי ולבקש ממי שרוצה לקנות במזומן בחנות הזאת, שיחליף את זה לזיכוי.... (כמובן שלא בפני המוכר :) )
דווקא אתמול ראיתי בעיני איך לקוח נכנס ליאקאב חשמל ומחזיר מכשיר חשמלי בשווי 2000 ש"ח, והמוכר אומר לו: שילמת מזומן, ע"פ החוק אני חייב להחזיר לך מזומן. הוא הוציא במקום כסף מהקופה והחזיר לו.
את מתכוונת "מוכר נחמד"-פרושו מוכר שלא עובד על הלקוח?
איך קשור פה מס הכנסה?
ואני יודעת בבירור שיש חוק של החזרת מזומן, רק אני רוצה את פרטיו: תוך כמה ימים, סוג המוצר, ואולי גם משנה מחירו.
אה, ובאמת אין לי בעיה להשתמש בזיכוי הזה מתישהוא, רק שלא בא לי לתת לה לעבוד עלי במידה והיא לא צודקת.....:)

• הוסף לסימניות
לא נכון! אם זה מעל 50 ש"ח היא חייבת להחזיר לך כסף במזומן!

• הוסף לסימניות
אני מבקש סליחה, אף פעם לא למדתי את חוקי המדינה ה.. .. ..

אז פשוט בעלי החנויות בהם נתקלתי עבדו עלי, לא נורא, לא היה מדובר בכסף גדול.... :)

• הוסף לסימניות
זה חוק די חדש, יכול להיות שגם המוכר בחנות לא ידע.
בחנויות מסויימות גובים עמלה (כ-5%) על שירות החזרת המזומן, אבל ברוב החנויות לא.

• הוסף לסימניות
בשבילכם למדתי עוד משהו

4. אופן החזרת התמורה
(א) החזרת התמורה, כאמור בתקנה 3, תהיה במועד ביטול העסקה, ככל שניתן או במועד הקרוב ביותר לכך ולא מאוחר משבעה ימי עסקים ותיעשה באותו אופן שנעשה בו התשלום; היה התשלום במזומן החזרת התמורה תהיה במזומן או בשיק מזומן; .....

מכאן

• הוסף לסימניות
יכול להיות שבפריטי לבוש זה כלל אחר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י a26955;1151985:
אפי' לא שניה אחרי זה....

לפי התקנות החדשות ניתן בהחלט להחזיר כסף מזומן, גם כזה שנכנס לקופה ונרשם. ביגוד והנעלה ניתן להחזיר בתוך 48 שעות, ככל הזכור לי. פריטים אחרים בתוך שבועיים.
היות שהקונה במקרה שלפנינו בקשה להחזיר את המוצר ברגע קבלתו, אני מניחה שמגיע לה החזר כספי בלי מצמוץ.

• הוסף לסימניות
בביגוד ניתן להחזיר עד יומיים מיום הרכישה בתנאי שאינם ימי מנוחה.
הבעיה פה ששלמת שבוע קודם וקבלת את המוצר לאחר שבוע.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י א"ב;1152162:

העמלה, ככל הזכור לי, נגבית רק במידה שהתשלום שולם באשראי, ולא תעלה על מאה שקלים, בסכום הנמוך מבין שתי האפשרויות (5% או 100 ש"ח)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ארבע;1152182:
העמלה, ככל הזכור לי, נגבית רק במידה שהתשלום שולם באשראי, ולא תעלה על מאה שקלים, בסכום הנמוך מבין שתי האפשרויות (5% או 100 ש"ח)
דמי ביטול:
כל ביטול עסקה על פי התקנות מאפשר לעוסק לגבות מהצרכן דמי ביטול בשיעור של 5
אחוזים ממחיר הטובין או השירות ו/או מאה שקלים, לפי הנמוך.
במידה והעסקה נעשתה בכרטיס אשראי, והעוסק הוכיח לצרכן כי חברת כרטיסי האשראי או גוף אחר גבו ממנו תשלום בעד סליקת כרטיס האשראי בגין העסקה שבוטלה, רשאי העוסק לחייב את
הצרכן גם בתשלום אשר נגבה ממנו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י א"ב;1152162:
ממתי החוק הזה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חביבה;1152179:
בביגוד ניתן להחזיר עד יומיים מיום הרכישה בתנאי שאינם ימי מנוחה.
הבעיה פה ששלמת שבוע קודם וקבלת את המוצר לאחר שבוע.
אולי בשביל זה הם גובים מחיר מראש, כי יודעים שיקח יותר משלושה ימים, ויודעים גם שכשמזמינים מוצר שלא נמצא בחנות, יתכן שכשתראי אותו בעיניים תתחרטי ואז כדי לא להפסיד הם הגנו על עצמם מראש...
אני מניחה שיש חוק הגנה לזה כי זה סוג של הונאה, רק צריך מישהו שמבין בזה או התנסה..

• הוסף לסימניות
אני קיבלתי בזארה החזר תשלום באשראי, יום אחרי שקיבלתי את ההזמנה, אפילו שעברו כבר שבועיים מהתשלום.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה