כללי הגעתי למסקנה, האם היא נכונה??

• הוסף לסימניות
לאחר כמה אשכולות שעזרו לי מאד (בפרט הניק אליעזר, יש"כ)
הגעתי למסקנה שבעימוד טקסט בשני טורים באינדיזיין אי אפשר שהשורות יהיו מקבילות לגמרי. ניסיתי להצמיד גם לגריד של המסמך וגם באפשרויות תיבת טקסט במסטר, להצמיד לגריד, וזו התוצאה.
יש עוד מה לעשות??

דרך אגב, איך אפשר לעשות בצורה ידנית, קו שמפריד בין הטקסט להערות שוליים שיצמד תמיד לתיבה של ההערות?

קבצים מצורפים

• דוגמא.jpg
    KB 569.7 · צפיות: 12
  • הוסף לסימניות
בוודאי שאפשר, וזה חשוב מאד.
אך אם עושים רווח לפני פסקה, הרווח חייב להיות של שורה, אלא אם כן מוותרים על זה, ומכניסים ב 4-5 פוינט את תחילת השורה.

מצ"ב דוגמא, וההסבר יבוא יותר מאוחר (אם יש עדיין צורך)

קבצים מצורפים

• 2.jpg
    KB 142.1 · צפיות: 13
  • הוסף לסימניות
וואו, תודה.
אני כל רגע נכנסת לראות אם יש תשובה...

בסגנון פסקה נתתי: 4 מ"מ space after
איך אני יכולה לדעת מהו רווח של שורה?

• הוסף לסימניות
עוד מעט אכתוב לך את המדריך המלא...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י chyz;688597:
לאחר כמה אשכולות שעזרו לי מאד (בפרט הניק אליעזר, יש"כ)
הגעתי למסקנה שבעימוד טקסט בשני טורים באינדיזיין אי אפשר שהשורות יהיו מקבילות לגמרי. ניסיתי להצמיד גם לגריד של המסמך וגם באפשרויות תיבת טקסט במסטר, להצמיד לגריד, וזו התוצאה.
יש עוד מה לעשות??

דרך אגב, איך אפשר לעשות בצורה ידנית, קו שמפריד בין הטקסט להערות שוליים שיצמד תמיד לתיבה של ההערות?

אם עשית גם יישור התיבה למעלה ולמטה זה מתגבר על הגריד, אם לא לא ברור למה לא מקביל.
אצלי יוצא מקביל..
לגבי קו מפריד אפשר על ידי יצירתו וקיבוצו לקבוצה ייחד עם התיבה של ההערות במסטר.
כך קראתי פה בפורם, בנתיים לא ניסיתי, כי לא הייתי צריך.

• הוסף לסימניות
בואו נגדיר את הבעיה:

השורות בטורים לא באותו קו, ז"א, שורה 1 בטור א' ב' ג' לא באותו קו, שורה 10 בתור א' ב' ג' לא באותו קו, וכו' וכו', זאת אומרת שיש לנו משהו זיגזג בשורות.

הפתרון הפשוט הוא באופציה שנקראת beselin grid, שהוא בעצם תצוגה שנראית כמו שורות מחברת, שמגדירים את הרוחב שלה כמו רוחב השורות, ומבקשים בהגדרות תו ששורות הטקסט יצמדו אליה,
התוצאה מדהימה, פשוט נהיה סדר בעמוד.

קבצים מצורפים

• יישור שורות בטורים-01.jpg
    1 MB · צפיות: 15
  • יישור שורות בטורים-02.jpg
    2.1 MB · צפיות: 15
  • הוסף לסימניות
תודה לכם

א. נעמי, אני לא מצליחה לפתוח את התמונות שצרפת (אולי הן כבדות מידי)
ב. שיחקתי עם הרווח אחרי פיסקה עד שהגעתי ליישור מלא, אבל עכשיו איך אני עושה שיהיה רווח בין פסקה לפסקה?
ג. אולי כל הבלגן שנהיה לי הוא בגלל הסקריפט של החלון שהשתמשתי בו?

קבצים מצורפים

• דוגמא.jpg
    KB 473.1 · צפיות: 15
  • הוסף לסימניות
התמונות לא כבדות, אולי תנסי בדפדפן אחר.

אם ע"י משחק של לפני/אחרי פסקה הסתדר לך, אז הטקסט עדיין לא מוצמד לגריד. (לשורות המחברת)

תתחילי שלב שלב.
האם הגדרת שורות ברוחב של הרוחב בין השורות שלך?
האם הגדרת שהטקסט שלך ייצמד אליו?

• הוסף לסימניות
אני לא השתמשתי אף פעם בסקריפט הזה (פעמים בודדות עשיתי את זה ידני)
נראה לך שיש אפשרות שהסקריפט מבטל את היצמדות הטקסט לגריד?

תבדקי את זה..

• הוסף לסימניות
תזכי למצוות!!!!!
זה עובד מצוין. הבעיה שלי היתה שב baseline grid הרווח בין השורות היה מוגדר במילימטרים לעומת הרווח בין השורות בסגנון פסקה שהיה מוגדר בפוינטים.

עכשיו אני ממשיכה לשגע...
מה עושים עם הטורים שלא מסתיימים יחד בגלל הפסקאות? מקובל להשאיר כך?
אני מצרפת דוגמא

קבצים מצורפים

• דוגמא.jpg
    KB 487.4 · צפיות: 19
  • הוסף לסימניות
יפה, אני שמחה שהסתדרת.

לגבי סיום הטורים, אני לא מומחית גדולה בשביל לקבוע מה מקובל, אבל אני יכולה לומר לך שאני במקרה כזה הייתי משאירה כך.

אני נוהגת להתחיל פסקה חדשה במצב שיישארו לפחות שתי שורות מהפסקה הבאה.

(סתם הערה, הגרש בכותרת נראית לי הפוכה)

• הוסף לסימניות
יפה, אני שמחה שהסתדרת.

לגבי סיום הטורים, אני לא מומחית גדולה בשביל לקבוע מה מקובל, אבל אני יכולה לומר לך שאני במקרה כזה הייתי משאירה כך.

אני נוהגת להתחיל פסקה חדשה באותו הטור במצב שיישארו לפחות שתי שורות מהפסקה הבאה.

(סתם הערה, הגרש בכותרת נראית לי הפוכה)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה