בהגרלה מספר 2370 באלעד, אני מתקדם בתור לזכייה ועומד במספר 12 בתור, מישהו יודע מה המצב, למה אנשים מבטלים?
@בית שמשניק הסביר פה בעבר אאלט שזו הגרלה לא הכי משתלמת יחסית לאחרות אבל עדיין רווחית, אם אכן מדובר על אותה הגרלה. הוא עשה על אלעד בזמנו עבודה רצינית.

@בית שמשניק הסביר פה בעבר אאלט שזו הגרלה לא הכי משתלמת יחסית לאחרות אבל עדיין רווחית, אם אכן מדובר על אותה הגרלה. הוא עשה על אלעד בזמנו עבודה רצינית.
אני חושב שההגרלה הזאת (2370) היא יותר מוקדמת ממה שבית שמשניק דיבר.

א. ללא הגבלת מזומן, ההמלצה שלי לפחות זה הערים היקרות - שם הרווח הכי גבוה בש"ח, כלומר, רעננה וירושלים.
לגבי העיר השלישית הייתי ממליץ על נתניה או בית שמש הזולה יותר. אפשרי גם קרית עקרון (סיכוי גבוה במיוחד, גם למילואמניקים), או באר יעקב, יבנה וקרית גת.
כמו כן הייתי שוקל ברצינות לעיר השלישית את טבריה ועפולה (עדיפות לטבריה כי שם זה 50% למילואמניקים), כי למרות שהן ערים זולות, הרווח בש"ח כבר מתקרב לערי השפלה בהשקעה קטנה יותר וסביר שבשקלול הריבית - הרווח בש"ח כבר יהיה גבוה יותר מערי השפלה, תלוי כמובן בגודל הדירה שבוחרים.
למרבה הצער אין הפעם סטטיסטיקה על כמות המילואימניקים שנרשמו בערים השונות ולכן לא ניתן לחשב את סיכוי המילואימניקים פר עיר.

ב. אפשרי להירשם כבר עכשיו, תמונת הסיכויים כבר די ברורה, ולא נראה לי שהיא הולכת להשתנות.

ג. בהחלט יצא. יש שם הזדמנויות פנטסטיות. אחוז בזה וגם מזה אל תנח ידיך כי אינך יודע איזה ירצה הזה או זה (לצערי אי אפשר להמשיך עם הסיפא ואם שניהם כאחד טובים).
תודה!
יש השלכות להרשמה לדירות עכשיו לגבי המגרשים? (כרגע התפרסמו רק 3 מיקומים, בהמשך יש מיקומים טובים יותר לכאורה)

במידה ואני נרשמת עכשיו לדירות האם עדיין אוכל להרשם בהמשך למגרשים?

נערך לאחרונה ב:
תודה!
יש השלכות להרשמה לדירות עכשיו לגבי המגרשים? (כרגע התפרסמו רק 3 מיקומים, בהמשך יש מיקומים טובים יותר לכאורה)

במידה ואני נרשם עכשיו לדירות האם עדיין אוכל להרשם בהמשך למגרשים?
כל עוד לא חתמת חוזה, את/ה יכול להרשם בכולם. אחרי שחתמת ואתה הופך לבעל דירה אתה כבר לא זכאי, לא בדירה בהנחה ולא במכרזי צמודי קרקע - הרשמה והגרלה למילואמניקים חסרי דירה, אלא בהקצאות הקטנות יותר בצמודי הקרקע שמיועדים למילואמניקים בעלי דירה. תלוי בעיר / בפרויקט.

אגב, תוך מס' שבועות הועדה של משרד השיכון צריכה לתת המלצות לפתיחת הגרלות של "דירה בהנחה" בערי המרכז - למילואמניקים בלבד (100%), במקביל לעצירת ההגרלות במרכז לכלל הציבור.
באסה שהציבור הכללי מפסיד, אבל טוב שלפחות מי שכן יזכה - הם המילואמניקים ואני הק' בכללם, אבל ברישום על בן המשפחה אני מופסד.

נערך לאחרונה ב:
תודה!

במידה ואני נרשם עכשיו לדירות האם עדיין אוכל להרשם בהמשך למגרשים?
לגבי מגרשים יש הגדרת חסר דיור שזה כל עוד שלא חתמת חוזה.
אם כי אתה לא חייב תמיד להיכנס תחת הגדרת חסר דיור, אם כי ישנה את גובה ההנחה שתקבל. אמנם יתכן שיהיו מכרזים שלא יהיה למי שלא חסר דיור.
לגבי אם זכית וקנית מגרש אכן אינך זכאי לדירה בתוכנית צריך להצהיר על חסר קרקע ביעוד מגורים.
יש כאלו שאמרו פה בפורום שזה עבר להם אבל זה לא לפי הכללים.

שורה תחתונה: אין סיבה לא להרשם כרגע לשניהם כיון שתמיד תוכל לבטל זכיה בדירה בהנחה אם תרכוש מגרש וכנ"ל הפוך (-אמנם פה יתכן קנס 5000 על ביטול זכיה במכרז אבל ממה שאני יודע ממכרז אחר אמרו שמי שלא בוחר מגרש בכלל ואז לא משלם לא קונסים בפועל)

לגבי המגרשים האם זה משתלם או לא, זה מאוד תלוי אם זה למגורים או להשקעה רק במגרש בלי בניה וכו' כי יש שם קנסות וזה כבר מורכב מאוד ואכמ"ל.

חבל שהפסיקו המענקים כי אז היה אפשר לקנות ב40,000 ש"ח הון עצמי
גם בערים שהמענק היה 60 א', המינימום הון עצמי היה 60 א'
אכן חבל מאוד שהמענקים בוטלו, זה סופי גם על להבא ? זה היה בתוכן ההסכמות של השיכון והאוצר ?
וליועצי המשכנתא דפה @למה זה תשאל למי (אאל"ט) או ניק אחר פעיל שאיני זוכר את שמו, האם זה נכון מה שאני כותב שהשכירות יכולה לצאת יותר גבוהה מהמשכנתא, או שאני מבלבל את השכל?
תייגת חקיין... (לשמי...) אין לי ידע עודף על אחר בנושא השכירות, וסכום המשכנתא נמצא בטבלאות לפי גודל די'
תיקון: 64,421 ש"ח הון עצמי בלבד.
אמנם יש בנקים שדורשים 100,000 ש"ח הון עצמי, אבל אפשר להתעקש על או 10% או 100,000 ש"ח והם מחוייבים להסכים.
100 א' זה המינימום לפי הוראות ב"י (למעט כשיש מענק), ה- 10% זה טעות שהשתרשה היו ע"ז בעבר ויכוחים רבים של יועצים עם בנקאים (במקרים בהם ה-10% עולה על 100 א'), כמדומני שהיום בכל הבנקים/בנקאים זה זורם

שאלה !!
אשמח לשמוע את דעת המבנינים בעניין
גם אם אין לי הון עמצי ממש גבואהה הרי לא משלמים הכל בהתחלה
משלמים רק אחוזים קצת ולזה יש הון עמצי סבבה
ואז נגיד אפשר לחסוך בשנים האלה או שלא
וכל המשכנתא הגבואה מתחילה רק שמקבלים את הדירה ואז כבר
יש שכירות גבואה שתעזור להחזיר את המשכנתא נגיד ירושלים רעננה
וגם מי שאין לו הון עצמי גבואה יכול לקנות כי יש את השכירות שהוא מרויח
ועד שתהיה הדירה מוכנה ישאר רק שנתיים אוליי למכור והוא ירויח הרבה כסףףףףףףףףףףף
אשמח לשמוע מה לא נכון פה אם משהו לא נכון...
תודה מראש!!

הרגשתי בסדר א לרגע :D
מישהו שיודע?

גם בערים שהמענק היה 60 א', המינימום הון עצמי היה 60 א'
אכן חבל מאוד שהמענקים בוטלו, זה סופי גם על להבא ? זה היה בתוכן ההסכמות של השיכון והאוצר ?

תייגת חקיין... (לשמי...) אין לי ידע עודף על אחר בנושא השכירות, וסכום המשכנתא נמצא בטבלאות לפי גודל די'

100 א' זה המינימום לפי הוראות ב"י (למעט כשיש מענק), ה- 10% זה טעות שהשתרשה היו ע"ז בעבר ויכוחים רבים של יועצים עם בנקאים (במקרים בהם ה-10% עולה על 100 א'), כמדומני שהיום בכל הבנקים/בנקאים זה זורם
אה, הויכוח בעצם היה הפוך, האם הבנק יכול לדרוש 10% או שחייב להסתפק ב100K (עד הסכום המקסימלי בהטבה עד 1.3 / 1.8 מיליון בס"ה), ו100K זה כן חובה הון עצמי.
אז מתברר שתיקון הטעות היה הטעות :)
אתה זה היועץ משכנתאות או @פרישמן / ניק פעיל אחר?

נערך לאחרונה ב:
מישהו שיודע?
עדיין זה הון עצמי גבוה וגם החזרי המשכנתא בהמשך גבוהים מאד ויש פער למרות דמי השכירות.
יש לזכור גם שדמי השכירות יתחילו להיכנס רק אחרי גמר הבנייה, בה אתה כבר אמור לשלם הכל לקבלן.
ועיין בטבלת @למה זה תשאל לשמי לגבי סכומי ההחזר החודשי בערים היקרות.
שלא לדבר על אישור הבנק שקשה לקבל על סכומי משכנתא כאלו.

נערך לאחרונה ב:
בהגרלה מספר 2370 באלעד, אני מתקדם בתור לזכייה ועומד במספר 12 בתור, מישהו יודע מה המצב, למה אנשים מבטלים?
הגרלה די טובה - 4 חד' 100 מ"ר ב1.63M - מחיר המשקף הנחה יפה של של כ700K ממחיר השוק.
כמדומני שכבר היתה בחירת דירות בהגרלה הזו, ראה כאן באתר של הקבלן:
אז אינני יודע אם יש עוד סיכוי להתקדם (צריך לברר איפה זה אוחז בדיוק), וגם אם כן, הדירות שנשארות בסוף הן בדרך כלל דירות גדולות מאד (כ150 מ"ר) במחירים של כ2.5M ראה כאן: https://www.ran-or.co.il/_files/ugd/96e63b_fbf2910452394165bf6cb510a188d62d.pdf
וזו הסיבה שיש ביטולים רבים, למרות ההנחה היפה ממחיר השוק, כי רוב הציבור לא יכול לקנות במחירים הללו.

אפשרי עקרונית, אבל עדיין זה הון עצמי גבוה וגם החזרי המשכנתא בהמשך גבוהים יחסית ויש פער למרות דמי השכירות. כשדמי השכירות יתחילו להיכנס רק אחרי גמר הבנייה, בה אתה כבר אמור לשלם הכל לקבלן.
ועיין בטבלת @למה זה תשאל לשמי לגבי סכומי ההחזר החודשי הגדולים.
שלא לדבר על אישור הבנק שקשה לקבל על סכומים כאלו.
אז בדירה ממש יותר מהיכולת אי אפשר אבל קצת יותר מהיכולת כן?

ואגב אם הבנק אפשר לקמבן את זה לא?

אה, הויכוח בעצם היה הפוך, האם הבנק יכול לדרוש 10% או שחייב להסתפק ב100K (עד הסכום המקסימלי בהטבה עד 1.3 / 1.8 מיליון ב ס"ה), ו100K זה כן חובה הון עצמי.
אז מתברר שתיקון הטעות היה הטעות :)
אתה זה היועץ משכנתאות או @פרישמן / ניק פעיל אחר?
אני לא יועץ משכנתא, ניסיתי להוביל מהלך של ייעוץ הדדי אבל זה לא צלח.

לגבי נושא הדיון, כשאני מעיין במסמכי המכרזים (קנייה בפחות ממיליון וחצי) אין זכר ל-100k או 10%, יש רק 7% לאחר חתימת החוזה והשלמה באמצעות המשכנתא (או בלעדיה) ל-20% לאחר מכן.

אני לא יועץ משכנתא, ניסיתי להוביל מהלך של ייעוץ הדדי אבל זה לא צלח.

לגבי נושא הדיון, כשאני מעיין במסמכי המכרזים (קנייה בפחות ממיליון וחצי) אין זכר ל-100k או 10%, יש רק 7% לאחר חתימת החוזה והשלמה באמצעות המשכנתא (או בלעדיה) ל-20% לאחר מכן.
מסמכי המכרזים נוגעים לחוזה שבין הקבלן לרוכש, לא אמור להיות שם משהו בנוגע למשכנתא
הוראות בנק ישראל קשורות לנושא

מסמכי המכרזים נוגעים לחוזה שבין הקבלן לרוכש, לא אמור להיות שם משהו בנוגע למשכנתא
הוראות בנק ישראל קשורות לנושא
עיין בתחילת עמוד 3 (אגב, כל הנוהל הזה ועוד כמה רלוונטיים למי שמעניין אותו הנושא)

קבצים מצורפים

• 329_11.pdf
    KB 486.2 · צפיות: 51
כל עוד לא חתמת חוזה, את/ה יכול להרשם בכולם. אחרי שחתמת ואתה הופך לבעל דירה אתה כבר לא זכאי, לא בדירה בהנחה ולא במכרזי צמודי קרקע - הרשמה והגרלה למילואמניקים חסרי דירה, אלא בהקצאות הקטנות יותר בצמודי הקרקע שמיועדים למילואמניקים בעלי דירה. תלוי בעיר / בפרויקט.

אגב, תוך מס' שבועות הועדה של משרד השיכון צריכה לתת המלצות לפתיחת הגרלות של "דירה בהנחה" בערי המרכז - למילואמניקים בלבד (100%), במקביל לעצירת ההגרלות במרכז לכלל הציבור.
באסה שהציבור הכללי מפסיד, אבל טוב שלפחות מי שכן יזכה - הם המילואמניקים ואני הק' בכללם, אבל ברישום על בן המשפחה אני מופסד.
מה זה "דירה בהנחה"? שווה להמתין לזה? או שהכל בתורת "תרשם למה שאתה יכול מתי שאתה יכול"?

מה זה "דירה בהנחה"? שווה להמתין לזה? או שהכל בתורת "תרשם למה שאתה יכול מתי שאתה יכול"?
דירה בהנחה זה מחיר למשתכן בשם המעודכן יותר, שכרגע את נמצאת בפורום הכי מקצועי בעניינו.
(אם גם זה לא יודעת מה זה, תתחילי מעמוד 1 ותמשיכי משם. בהצלחה : ))

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
למעלה