יש אפשרות שמישהו יגיד בערך מה כתוב שם, חסום לי הסרטונים,
תודה רבה
יקי מסביר שם בטוב טעם שחבל על האנשים שנרשמים לכל מיני ערים יקרים שאין להם את ההון עצמי המתאים וכו' והם כ"כ מתרגשים כשזוכים וכו' כשבפועל הם לא מצליחים לממש את הזכיה הגדולה וחבל על הזמן וכו'
הוא לא מחדש דבר שלא היה כתוב פה, הוא פשוט מוריד את זה טוב.
כתבתי לך, כי חשבתי שמתאים שמי שמתנזר - כלומר אין לו אפשרות לצפות בסרטנים, חשוב להעריך אותו ולפרט לו כמו שצריך. אשריך!!! תמשיך בדרכך. בלי שום וויתורים ופשרות (אני אגב (ב"ה) גם יושב בחדר מחשבים ואחד המחשבים בלבד אפשר לצפות...

לפי השמאי של רמ"י - כ500K בדירת 100 מ"ר (כ1.1M במקום 1.6M).
לפי המציאות בשטח - יתכן שפחות.
כמה פחות? זו שאלת המיליון...
לכאורה ניתן להסיק את מחירי השוק בנוף הגליל (פלוס מינוס) מהמודעה המצורפת שמצאתי באשכול על הר יונה - 4 חד' 94-99 מ"ר + מרפסת החל מ1.48. ומשמע שהמחיר לא כולל חניה ומחסן. ואם כן אם נתמחר דירה מעט גדולה יותר (100 מ"ר) ונוסיף עוד מחסן וחניה, נתקרב כבר לנתוני השמאי (1.6M). מה אומרים?

עריכה: בדקתי עכשיו במחשבון האתר הנפלא של ידידנו https://hagralot-dira.vercel.app/ - דירת 94 מ"ר עם מרפסת 12 מ"ר ללא חניה ומחסן - ומחיר השמאי שיצא הוא 1.44M - אפילו פחות מהמחיר במודעה. ואם כן, נראה שהשמאי לא הגזים בשמאות שלו.

קבצים מצורפים

• 1.jpg
    1.jpg
    KB 880.4 · צפיות: 12
נערך לאחרונה ב:
פרסום של טל זכריה מאתמול על העיר השלישית המומלצת (אחרי נוף הגליל ועפולה) מצפה רמון:

סקירת שכונת מגשימים מערב במצפה רמון, השכונה תכיל כשתושלם 1564 דירות וכשתאוכלס היא צפויה להכפיל את גודלה של מצפה רמון במספר התושבים . השכונה מתפרסת על פני שטח של כ-1148 דונם. בשכונה יהיו 1064 דירות בבניינים מגורים בני 4 קומות שמתוכם 20 אחוז דירות קטנות, לצידם יהיו 500 בתים פרטיים של 2 קומות שחלקם יהיו לצד מסחר ותעסוקה. בשכונה חלק גדול מהשכונה מוקצה לשטחים ירוקים ופתוחים. בשכונה תכיל כ-86 אלף מ"ר של בנייני ציבור וחינוך, 7,630 מ"ר של מסחר, ו-21,280 מ"ר של תעסוקה.
בהגרלת דירה בהנחה אוגוסט 2025 משתתפות 90 דירות לחסרי דירה,
ובעתיד צפויות לצאת הגרלות נוספות של דירה בהנחה בשכונה.
חלק מהמגרשים לבנייה עצמית לצמודי קרקע הוגרלו במסגרת מכרזים של רשות מקרקעי(לא במסגרת דירה בהנחה) וחלקם הוקצו לקבלנים לבנייה למכירה במחיר שוק.
את השכונה תכנן משרד האדריכלים ארמון אדריכלים ומצורפות הדמיות בתגובות מהאתר שלו.

1758441183809.png

1758441161935.png

מתוך הערים עפולה, נוף הגליל ומצפה רמון- מה סדר ההגרלות?

מה עדיף לבני מקום בבית שמש
בית שמש עפולה וקרית עקרון או בית שמש עפולה ונוף הגליל?

מה עדיף לבני מקום בבית שמש
בית שמש עפולה וקרית עקרון או בית שמש עפולה ונוף הגליל?
נגעת בשאלה חשובה. השוואה בין נוף הגליל מלכת הסיכויים לבין קרית עקרון הסגנית היקרה יותר.

נוף הגליל גם יותר סיכויי זכייה (3.42% מול 2.34 בקרית עקרון), גם יותר זולה (1.08 מיליון מול 1.7), גם יותר רווח באחוזים על ההשקעה (41.13% מול 27.22), וגם כנראה יותר רווח בש"ח (516,165 ש"ח מול 501,286 לפי שמאי, אבל 445,993 ש"ח מול 467,370 לפי ממוצע שמאי / מדל"ן).

אז בפשטות נוף הגליל עדיפה.

החיסרון בנוף הגליל שהיא עיר מעורבת שליש ערבים (13% מוסלמים ו20% ערבים נוצרים), והיתרון בקרית עקרון היא הפוטנציאל לעליית ערך בשכונה החדשה הצמודה לרחובות והקירבה הכללית למרכז.

מצד שני, נוף הגליל זה נוף יפה ושקט מול הואדי וההרים, והבנייה בקרית עקרון הולכת להיות צפופה ובקוביות ומשולשים לא הכי יפים + רעש משדה התעופה הצבאי תל נוף. יתרון נוסף לנוף הגליל הוא הקירבה לשכונת כפר יונה החרדית אם מתכננים למגורים, וכמובן המחיר הנמוך בהרבה של הקנייה.

הכלל שלי הוא ללכת לפי סיכויי הזכייה כשצריך ממש סיבה טובה לסטות מזה והמוציא מחברו עליו הראיה. אז הייתי הולך על נוף הגליל.

נערך לאחרונה ב:
פוסט של טל זכריה:

הגרלת אוגוסט 2025 הולכת לשבור את שיא משקי הבית שירשמו אליה. זה לא נתון שצריך להתגאות בו לאור העובדה שכמות הדירות שמשתתפות בא היא מהנמוכות ביחס למשקי הבית שנרשמו. כרגע המספר עומד על 117,000 נרשמים שמתחרים על 7,479 דירות. כמות הנרשמים צפויה לעבור את ה-120,000 נרשמים עד למועד תום ההרשמה ב-15/10/2022.

נכון לעכשיו ההגרלה הגדולה של דירה בהנחה מאפריל 2022 היא השיאנית בכמות משקי הבית שנרשמו אבל אז באותה תקופה היו 10,000 דירות ובאותה שנה היו עוד 3 הגרלות נוספות והוגרלו סה"כ ב-2022 כ-25334 דירות מה שאפשר ליותר חסרי דירה לזכות.

בהגרלה הנוכחית כ-35 אחוז מהדירות מיועדות למילואימניקים וכ-20 אחוז מהדירות מיועדות לבני המקום.

1758754469660.jpg

עוד קצת מספרים על הגרלת דירה בהנחה אוגוסט 2025

IMG-20250925-WA0020.jpg

פוסט נוסף של טל זכריה:
הכנתי לכם פה רשימה של סיבות נפוצות שבגללם זוכים בהגרלות דירה בהנחה לא מממשים את זכייתם. בממוצע רק 70% עד 80% מהזוכים בהגרלות השונות ממשים זכייתם, ובישובים יקרים או שהתמהיל בישוב הוא דירות גדולות האחוזים נמוכים יותר. ממליץ לכם לקרוא בעיון הסיבות האלו חוזרות על עצמן בכל הפרויקטים.

1758756136657.jpg

אם יש יכולת גם למשכנתא גבוהה, אני הייתי הולך על ירושלים (הר הצופים), קרית עקרון ועפולה. (אפשר כמובן גם להירשם לנוף הגליל בעלת הסיכויים הגבוהים יותר במקום כל אחת מהערים הנ"ל).
להירשם לירושלים קטמונים יכול להזיק
אני ירחיב את השאלה
לאדם שיכול להגיעה סה''כ [הון עצמי ומשכנתא ] 1.7
ההיגיון אומר שירשם רק להר הצופים אבל להירשם גם לקטמונים זה בחינם
ואם יזכה בקטמונים ייקח שותף [בחכמה] או ביזנס אחר
השאלה האם זה שהוא נרשם לקטמונים מוריד לו את הסיכוי [נניח עם ההגרלה בקטמונים לפני הר הצופים]

להירשם לירושלים קטמונים יכול להזיק
אני ירחיב את השאלה
לאדם שיכול להגיעה סה''כ [הון עצמי ומשכנתא ] 1.7
ההיגיון אומר שירשם רק להר הצופים אבל להירשם גם לקטמונים זה בחינם
ואם יזכה בקטמונים ייקח שותף [בחכמה] או ביזנס אחר
השאלה האם זה שהוא נרשם לקטמונים מוריד לו את הסיכוי [נניח עם ההגרלה בקטמונים לפני הר הצופים]
ההגרלה בקטמונים היא אחרי הר הצופים ולכן היא לא יכולה להזיק לה, אבל היא לפני כל הערים האחרות ולכן היא יכולה להזיק ל2 הערים הנוספות שתירשם אליהן.

ולמה אין פה התייחסות לנתניה מזרח
זה אמנם לא מתאים לכולם
אבל עדיין זה עסקה מאוד משתלמת[תקנו אותי אם אני טועה

ולמה אין פה התייחסות לנתניה מזרח
זה אמנם לא מתאים לכולם
אבל עדיין זה עסקה מאוד משתלמת[תקנו אותי אם אני טועה
משתלם ביותר, רק שהסיכויים בנתניה מאד נמוכים (1 מתוך 154 בכל העיר), ולכן היא פחות מומלצת.

לפי האתר של הזה של דירה בהנחה אתר הנתונים
ירושלים ובית שמש בעלי סיכוי גבוה יותר לכלליים בכמה עשיריות האחוז מעפולה
צילום מסך 2025-09-25 164303.jpg
צילום מסך 2025-09-25 164303.jpg

קבצים מצורפים

• צילום מסך 2025-09-25 164159.jpg
    צילום מסך 2025-09-25 164159.jpg
    KB 45.8 · צפיות: 10

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
למעלה