שאלה:
אני רואה בהרבה הגרלות ישנות שהתקדמתי למשל ממקום 30,000 למקום 20,000 וכן על זה הדרך התקדמויות גדולות מאד.
ושאלתי היא, איך זה קורה בפועל. הרי זה לא שקראו ל10,000 איש לבחור דירה והם ביטלו זכייה, מתקשה גם להאמין שאנשים מסירים את עצמם אקטיבית מערים בהן הם בסוף הרשימה (מה האינטרס לבטל השתתפות אם ממילא אין לך סיכוי לזכות ואתה ממוקם בסוף הרשימה), גם כמות הזוכים בערים אחרות שנמחקים אוטומטית מיתר ההגרלות היא לכל היותר כ-5-10% מהנרשמים, ואין שום מצב ש10000 איש מתוך 30000 זכו בהגרלות אחרות ולכן הוסרו.
כנ"ל אי חידוש הרשמה לדירה בהנחה אינו מבטל את המיקום בתור, וגם קניית דירה בשוק החופשי אני מתקשה להאמין שכ10000 איש מתוך 30000 קנו דירה בשוק החופשי, וגם מסופק האם המערכות בכלל מסונכרנות ומי שקונה דירה מיקומו בהגרלות נמחק אוטומטית.
וכאן הבן שואל, אני יכול להבין התקדמות ממקום 30 למקום 20, כי 10 איש נקראו לבחור דירה וביטלו בפועל את הזכייה, אבל איך יש התקדמות במקומות הרחוקים ממקום 30000 למקום 20000 וכדו'?
אתמהה
זו בדיוק הסיבה שאני חושבת שה20/25% אחוזי ביטול הם לא על כל מי שקיבל הודעת זכייה אלא רק על מי שקיבל הודעת זכייה, והיה באמת עדיין זכאי, וביטל.
דוגמה ראשונה ולדעתי רוב המקרים: אנשים נרשמים, לא זוכים, קונים בשוק החופשי. כשמתקדמים בתור וזוכים, הם כבר לא זכאים לתוכנית וברגע הזה יש סנכרון והם יורדים מכל הרשימות. אבל לא נחשבים לביטול אמיתי, הרי הם לא ביטלו פשוט לא היו זכאים יותר.
דוגמה שנייה זוג שהתגרש, אותו סיפור כשמגיע זמן לבחור דירה הם כבר לא זכאים כי הם נהיו יחידים / זוג "אחר", וכבר לא יכולים לחדש את הזכאות, כך שהם יורדים מכל הרשימות.
יותר אתה רחוק ברשימה יותר אתה מושפע מכל ההגרלות, מה שאני רוצה להגיד זה שאם אתה במקום 20000 סיכוי גדול יותר שב19999 שלפניך יש כאלה שנמצאים ברשימות אחרות קרובים לזכייה, ואז יורדים מהרשימה הזו כשמגיעים לזכייה בהגרלות אחרות. אם אתה במקום 100 הסיכוי שב-99 יש אחד או יותר שנמצאים עוד יותר קרובים בהגרלות אחרות קטן יותר.
הביטולים האקטיביים הם אלו שנחשבים לדעתי, זה מי שמבטל זכייה כי הוא רוצה להרשם במקום אחר, מי שמגיע לבחור דירה ואין דירה שמתאימה לו ומבטל.
אני אישית התקדמתי 132 מקומות בהגרלה באלעד, מאז תחילת בחירת הדירות בלבד, שהתחילה לפני פחות מחודשיים (לפני זה כבר התקדמתי 4000 מקומות). אני סביב ה 7700 בתור מסתכלת על זה רק בסקרנות סטטיסטית, כנראה שב132 יש גם התקדמות לא קשורה להגרלה, אבל הרוב אמור להיות קשור אני חושבת (חוץ מאן התחיל בחירת דירות בהגרלה אחרת באלעד, אבל לא ידוע לי על זה), זו הגרלה על 113 דירות, לא חושבת שיש מעל 100% ביטולים, אני חושבת שפשוט יש הרבה אנשים שכבר לא היו זכאים כשהגיע תורם.
זה לא בטוח ככה אבל זה מה שאני חושבת. ונשמע הגיוני.
עם הזמן האנשים מודעים יותר לנושא של רשימות המתנה כך שמי שנמצא קרוב לזכייה, פחות ירוץ לשוק החופשי. אבל על ההגרלות הישנות יש הרבה התקדמות בגלל שאנשים לא ידעו כל כך על זה.