40 % ביטולים זה הכי הרבה שנתקלתם בו בשנים האחרונות?
מישהו נתקל ב50% ביטול ויותר? שואל ביחס להגרלה 2195 ביהוד, כרגע עומד על 33% ביטולים ונותרו עוד 14 דירות גדולות של 5 ח' פלוס ב2.6-2.9 מיליון
לא מדובר על ביטולים סתם, אלא על ביטולים של דירות גדולות. במקרה זה 50% ביטול זה סביר לגמרי.
בכל אופן הקליינט שלך בסוף צריך להבין את הסיכונים והסיכויים ולהחליט בעצמו. יש כאן זכיה אפשרית אך לא ודאית. אם הוא רוצה לקחת את ההימור - שיחכה. לא חושב שאפשר לומר כאן משהו חד משמעי.

הרב @בית שמשניק ,
אולי יש לך הסבר לעובדה שקיבלתי מייל ממשה"ש על זכיה עקב ביטולים,
ובאתר כתוב שאני מס' 123 בתור (לבחירת דירה), מתוך 119 דירות?

(מקום הזכיה המקורי היה 228)
אם אתה דואג שלא זכית, אתה יכול להרגע. האתר מתעדכן מאוד מאוחר וההודעה על הזכייה היא רשמית.

גם יכול להיות שהקבלן ביקש עוד דירות בשלב ההיתרים וקיבל. במקרה כזה בחוזה הזכייה של הקבלן במכרז, הדירות הנוספות הולכות לרשימת הזוכים וזה מה שמסביר את הפער של ארבעת הדירות הנוספות.

האם כשאתה נכנס לאתר ובצד שמאל נכנס ל'הגרלות שלי' אתה לא רואה שכל ההגרלות האחרות שנרשמת 'בוטלו עקב זכייה'?

נערך לאחרונה ב:
הוא לא פה בקבוצה.
אמרתי לו שאני עו"ד ועושה חוזים וזו החלטה שלו ואני באמת לא יודע מה להגיד לו, ואולי שווה לו להמתין עד לתום בחירת הדירות שם.
למה לי להכניס את הראש שלי בדבר הזה כשאין לי נתונים אמיתיים? מקווה בשבילו שיזכה. לא צריך את החוזה הזה.
אבל בכל מקרה שואל פה לשמוע דעות.
בעיקר אשמח לשמוע מה הם אחוזי הביטול המקסימליים שנתקלתם בהם בערי המרכז, דירות גדולות?
@בית שמשניק, נתקלת אולי באחוזי ביטולים בהגרלות יהוד? מה אחוז הביטול הכי גדול שנתקלת בו בערי המרכז?
תראה שערכתי ועשיתי את החישוב. תשלח לו את זה ושיחליט בעצמו. אני הייתי ממתין, שום דבר לא בוער כל כך.

לפי מה שרשם נפלתי בפח@ על אופקים
מה אתם אומרים בעבר ביטלתי אתזה לגמרי
ועכשיו אני שו בחושבת אולי יש סיכוי??

משמעותי כי אנחנו שוקלים ברצינות לקנות וכבר באמצע תהליך חיפוש
1748344564134.png

אם אתה דואג שלא זכית, אתה יכול להרגע. האתר מתעדכן מאוד מאוחר וההודעה על הזכייה היא רשמית.

גם יכול להיות שהקבלן ביקש עוד דירות בשלב ההיתרים וקיבל. במקרה כזה בחוזה הזכייה של הקבלן במכרז, הדירות הנוספות הולכות לרשימת הזוכים וזה מה שמסביר את הפער של ארבעת הדירות הנוספות.

האם כשאתה נכנס לאתר ובצד שמאל נכנס ל'הגרלות שלי' אתה לא רואה שכל ההגרלות האחרות שנרשמת 'בוטלו עקב זכייה'?
כן.

צפה בקובץ המצורף 1974800
את זה נדע עוד שנה ותצטרכו 36% ביטולים, אין סיכוי להגרלה כמו בית שמש. אבל אני לא לוקח אחריות על התשובה, את השיקול תעשו בעצמכם.

לא מדובר על ביטולים סתם, אלא על ביטולים של דירות גדולות. במקרה זה 50% ביטול זה סביר לגמרי.
בכל אופן הקליינט שלך בסוף צריך להבין את הסיכונים והסיכויים ולהחליט בעצמו. יש כאן זכיה אפשרית אך לא ודאית. אם הוא רוצה לקחת את ההימור - שיחכה. לא חושב שאפשר לומר כאן משהו חד משמעי.
אני לא כ"כ בטוח. אם הוא אומר שנשארו רק 14 דירות אז כנראה שאוחזים בשלב מאוד מאוחר, אחרי בחירת דירות. אם הוא צריך להגיע ל-50% ביטול, אז כנראה שהוא עומד במקום 170 ומעלה, כלומר, במקום 50 בהמתנה. כעת, לאחר אחוזי הביטול הוא התקרב למקום 15 בערך. וכשהוא מצפה לביטול מתוך 14 הדירות הנותרות, אז מדובר ב-100% ביטול. לא נראה הגיוני בשלב כזה.

אני לא כ"כ בטוח. אם הוא אומר שנשארו רק 14 דירות אז כנראה שאוחזים בשלב מאוד מאוחר, אחרי בחירת דירות. אם הוא צריך להגיע ל-50% ביטול, אז כנראה שהוא עומד במקום 170 ומעלה, כלומר, במקום 50 בהמתנה. כעת, לאחר אחוזי הביטול הוא התקרב למקום 15 בערך. וכשהוא מצפה לביטול מתוך 14 הדירות הנותרות, אז מדובר ב-100% ביטול. לא נראה הגיוני בשלב כזה.
הוא צריך להגיע ל-40%. 50% זה מכלל הדירות שנשארו (בערך, לפי החשבון של מקום 7-8 ו-14 דירות שנשארו). זה תוך כדי בחירת דירות, וזה הזמן של רוב הביטולים.

אז הכל טוב. לא בדקתי בהיתר (ובאתר) של העירייה, אבל בטוח שאם תסתכל תראה שיש בפועל יותר דירות בפרויקט מאשר מה שרשום באתר ההגרלות.
בדקתי, ויש רק דירה אחת יותר. אז הוא לא השתמש בזכות הזו. מה שמצריך לחשוב על אפשרות נוספת, ואולי הוא לא מצליח/רוצה למכור את שאר הדירות בפרויקט בשוק החופשי ומעדיף להעביר אותם לרשימת הזוכים

@בית שמשניק, נתקלת אולי באחוזי ביטולים בהגרלות יהוד? מה אחוז הביטול הכי גדול שנתקלת בו בערי המרכז?
אין לי נתונים מדוייקים. אבל כמדומני שמתוך ערי המרכז המקום עם הכי הרבה ביטולים שנתקלתי עד היום זה אלעד (בכמה הגרלות שונות), עקב דירות מאד יקרות שנותרו אחרונות. אין לי נתון מדוייק כמה ביטלו, אבל מדובר באחוז גבוה מאד.
מסופקני אם זה יקרה גם ביהוד, כי באלעד, עקב היותה עיר חרדית, היה פיצוץ של נרשמים חרדיים שהתנפלו על העיר בלי לבדוק יותר מדי את היכולת שלהם לעמוד בעסקה.

אין לי נתונים מדוייקים. אבל כמדומני שמתוך ערי המרכז המקום עם הכי הרבה ביטולים שנתקלתי עד היום זה אלעד (בכמה הגרלות שונות), עקב דירות מאד יקרות שנותרו אחרונות. אין לי נתון מדוייק כמה ביטלו, אבל מדובר באחוז גבוה מאד.
מסופקני אם זה יקרה גם ביהוד, כי באלעד, עקב היותה עיר חרדית, היה פיצוץ של נרשמים חרדיים שהתנפלו על העיר בלי לבדוק יותר מדי את היכולת שלהם לעמוד בעסקה.
כמה בערך ביטלו באלעד? 40-50% או יותר?

מישהו יכול להסביר לי בבבקשה
שלחו פה את הקובץ הזה לפני בערך שבוע ואני לא מבין לדוגמא בירושלים מתחם אלכסנדרוני המחיר למטר לפני הנחה ואחרי מע"מ הוא בערך 26K אז איך ל100 מטר אחרי הנחה המחיר הוא 2.8 M
תודה רבה

קבצים מצורפים

• VDRKV.png
    VDRKV.png
    KB 509.2 · צפיות: 13
שלחו פה את הקובץ הזה לפני בערך שבוע ואני לא מבין לדוגמא בירושלים מתחם אלכסנדרוני המחיר למטר לפני הנחה ואחרי מע"מ הוא בערך 26K אז איך ל100 מטר אחרי הנחה המחיר הוא 2.8 M
תודה רבה
זה לא 100 מ''ר אלא 108, כי תוסיף לחישוב את המרפסת (לפי 4 מ''ר), המחסן (עוד 3) והחניה עוד 2.

תודה
מה הכללים בחישוב של מרפסת מחסן וחניה ? רבע ממרפסת וחצי ממחסן?

תודה רבה
בגלל תקנות מחיר מטרה על מגבלת הנחת 500K מהשומה הנוכחית, אין הנחה על המחיר המוצג, כך שהמחיר הסופי למ"ר הוא 25,960.
דירת 100 מ"ר מחושבת אצל טל זכריה 108 מ"ר בגלל המחסן, המרפסת והחניה, כך ש25960 כפול 108 = 2.8M

אני הייתי המקום 64 מתוך 83 מיד לאחר הזכיה ירדתי ל63 בשבועיים בין ההודעה עד הבחירה ירד בעוד 3 ולאח"מ זה ירד בעוד 11 תכלס אני כרגע מקום 49 אבל היו 11 שבחרו ואז ביטלו בערך 4-5 מתוכם הגיעו לבחור ולא בחרו לפי הכמות דירות שנשארו בזמן שבחרתי
1748347524703.png

תודה
מה הכללים בחישוב של מרפסת מחסן וחניה ? רבע ממרפסת וחצי ממחסן?
מחסן - שטח המחסן לפי 40% מהמחיר למ"ר (2.4 מ"ר אצל טל זכריה)
מרפסת - שטח המרפסת לפי 30% מהמחיר למ"ר (3.6 מ"ר אצל הנ"ל)
חניה - 2 מ"ר עבור כל חניה.

צפה בקובץ המצורף 1974800
@בית שמשניק
מה דעתך?
לכאורה אין סיכוי אבל בכל אופן אשמח לשמוע שוב

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת