רצ"ב טבלה מעודכנת של המחירים והרווח הצפוי. יעבור עוד עדכון עם פרסום הערים בפועל.

הערים המעניינות כרגע עם רווחים יפים, לפני שרואים התגבשות של סיכויי הזכייה, הן:

עפולה, טבריה, בית שמש, ירושלים הר הצופים, נתניה, באר יעקב, ורעננה היקרה יותר.

ובחלוקה לפי תקציב -

לבעלי תקציב נמוך, באזור המיליון:

עפולה וטבריה הזולות ומשתלמות במיוחד, אשקלון, מצפה רמון, ובאר שבע.

לבעלי תקציב בינוני, באזור המיליון וחצי פלוס:

בית שמש, יבנה, וקרית עקרון.

לבעלי תקציב בינוני-גבוה באזור ה-2 מיליון:

ירושלים הר הצופים, נתניה, באר יעקב.

לבעלי תקציב גבוה באזור ה-2.5 מיליון:

רעננה, ירושלים קטמון (רח' אלכסנדריון).
כל הכבוד על העבודה היפה!
לדעתי תחלק את י-ם ל 2 ההגרלות גם בטבלה בתחתית הדף.

רצ"ב טבלה מעודכנת של המחירים והרווח הצפוי. יעבור עוד עדכון עם פרסום הערים בפועל.

עפולה, טבריה, בית שמש, ירושלים הר הצופים, נתניה, באר יעקב, ורעננה היקרה יותר.

ובחלוקה לפי תקציב -

לבעלי תקציב בינוני, באזור המיליון וחצי:

יישר כח על הטבלה המסודרת.
ניתן לראות שברוב המקומות הפערים בין מדלן לשמאי לא דרמטיים מדי.
יוצאים מן הכלל הם יהוד וירושלים- קטמון שבהם הפערים לא נתפסים (ביהוד הערכת השמאי גבוהה יותר, ובירושלים הפוך). אולי כדאי לברר יותר באופן ספציפי על הפרוייקטים הנ"ל, כי כנראה שיש כאן איזושהיא טעות.

יישר כח על הטבלה המסודרת.
ניתן לראות שברוב המקומות הפערים בין מדלן לשמאי לא דרמטיים מדי.
יוצאים מן הכלל הם יהוד וירושלים- קטמון שבהם הפערים לא נתפסים (ביהוד הערכת השמאי גבוהה יותר, ובירושלים הפוך). אולי כדאי לברר יותר באופן ספציפי על הפרוייקטים הנ"ל, כי כנראה שיש כאן איזושהיא טעות.
ביררתי כבר : )

ביהוד הערכת השמאי קצת מוגזמת ולא הייתי ממליץ על העיר שבכל מקרה יקרה מדי.
בירושלים מדל"ן קצת מוגזם וגם ההגרלה בהר הצופים עדיפה יותר, אבל אם כבר נרשמים בירושלים (הר הצופים מומלצת מאד), כנראה שכן הייתי ממליץ להירשם גם בקטמון.

יש אגב טעות אצל @טל זכריה וזה רחוב אלכסנדריון ולא אלכסנדרוני.

אפרט אולי יותר כשהשאלה תעלה בפועל אצל הירושלמים, וזו היתה לא מעט עבודה לעדכן מחדש את המחירים שחלקם עודכנו אצל טל זכריה, וגם המחירים במדל"ן התעדכנו והתכנסו יותר לכיוון הערכות השמאי הממשלתי, כשלפני חצי שנה הפערים היו יותר גדולים.

טבריה (764K), עפולה (770K), בית שמש (1.6M), נתניה (1.9M), באר יעקב (1.9M), ירושלים הר הצופים (2M), ורעננה (2.5M).

ובחלוקה לפי תקציב -

לבעלי תקציב בינוני, באזור המיליון וחצי פלוס:

אני רואה שלא הכנסת את קרית גת וצפת. העליתי כאן אפשרות שאולי הם לא יכנסו, אבל זה ממש לא בטוח.

אני רואה שלא הכנסת את קרית גת וצפת. העליתי כאן אפשרות שאולי הם לא יכנסו, אבל זה ממש לא בטוח.
גם את ראשל"צ לא הכנסתי, מעדיף שזה יהיה על עמוד אחד, ומחכה לראות מה יכנס ומה לא, ואז כשההגרלות יפתחו אעדכן שוב כמו שכתבתי.

יש מצב צפת, קרית גת וראשל"צ שכבר נדחו כמה פעמים (גם 93 הדירות שכן רלוונטיות) לא יכנסו.
כמו שכתבת צפת וקרית גת אפילו לא עודכנו באתר דירה בהנחה.
גם בית שמש (בעדיה) ודימונה (שגם אותה לא הכנסתי) שנדחו בעבר, עדיין בספק.

כנראה בטבלה הסופית אוציא את אום פחם שבכל מקרה לא ממש מעניינת, ואכניס במקומה את ראשל"צ / דימונה אם אכן יצאו בסוף להגרלה.

נערך לאחרונה ב:
אני לא הייתי ממהר להסיק שהטעות אצלו,
אולי הטעות של העירייה - שנתנו שם לא נכון לרחוב, או במפת גוגל...
חח הרחוב הוא אלכסנדריון בקטמון. לקח לי המון זמן למצוא אותו, כי עניין אותי המחיר הגבוה והאם מוצדק, ועוד חזון למועד : )

נערך לאחרונה ב:
כמה מילים שמזקקות את תרבות העסקונה החרדית.
אין מצב לקחת את הילד לרופא משפחה מבלי להתייעץ קודם עם הרב פירר...
וגם אין מצב להירשם לזכאות בלי טלפון אישי למנהלת של מעו"ף...
בתור אחד שעוזר להרבה אנשים בתחום
עוד מספר לא יזיק...

בתור אחד שעוזר להרבה אנשים בתחום
עוד מספר לא יזיק...
לא הייתי מציע לפרסמו בפורום פתוח, היא תקבל מיליון טלפונים לא קשורים ותפסיק לענות.
עדיף להעביר בפרטי למי שבאמת צריך

ביררתי כבר : )

ביהוד הערכת השמאי קצת מוגזמת ולא הייתי ממליץ על העיר שבכל מקרה יקרה מדי.
המחירים של דירות חדשות בשוק החופשי ביהוד גבוהים מאד. ראה למשל את העסקאות כאן - בכ45K למ"ר!
1754468576357.png

באתר דירה בהנחה התעדכן המחיר בקרית גת, אז נראה שהיא בפנים. ואגב, לפי האתר יש שם 246 דירות (ולא 232 כמו שכתב טל זכריה).

טלפון שקיבלתי לפני דקה:

"שלום הרב בית שמשניק, אתה מכיר אולי איזה מאכער טוב במחיר למשתכן? כי הבנתי שיש הרבה מאכערים שיכולים לקדם בהגרלות"...

אז למי שלא בטוח, נדגיש שוב את המובן מאליו: צאו מהסרט. אין דבר כזה מאכערים, ואין קידום בהגרלות, ושלא יספרו לכם סיפורים!
מה שהם עושים, זה פשוט להיכנס לאיזור האישי שלכם ולחכות לביטולים, ואז כשמגיע תורכם, הם מספרים לכם סיפורים על קומבינות שהם עשו כדי שתזכו, ודורשים כמובן תמורה למאמצים שלהם...
חבל על הכסף שאתם משלמים לאותם שרלטנים, התורה חסה על ממונם של ישראל!

מה שכן, מומלץ ביותר לכל אחד להיכנס לאיזור האישי שלו ולהתעדכן כל הזמן במצב - גם אחרי שנים.

טלפון שקיבלתי לפני דקה:

"שלום הרב בית שמשניק, אתה מכיר אולי איזה מאכער טוב במחיר למשתכן? כי הבנתי שיש הרבה מאכערים שיכולים לקדם בהגרלות"...

אז למי שלא בטוח, נדגיש שוב את המובן מאליו: צאו מהסרט. אין דבר כזה מאכערים, ואין קידום בהגרלות, ושלא יספרו לכם סיפורים!
מה שהם עושים, זה פשוט להיכנס לאיזור האישי שלכם ולחכות לביטולים, ואז כשמגיע תורכם, הם מספרים לכם סיפורים על קומבינות שהם עשו כדי שתזכו, ודורשים כמובן תמורה למאמצים שלהם...

מה שכן, מומלץ ביותר לכל אחד להיכנס לאיזור האישי שלו ולהתעדכן כל הזמן במצב - גם אחרי שנים.
ידוע השאלה על הפסוק מציל עני מחזק ממנו ועני ואביון מגוזלו, היה צריך לכאורה מציל חלש מחזק ממנו ועשיר מגוזלו.. מה יש לגזול מהעני? ויכול להיות עני חזק מאוד.. אלא שזה הולך ביחד, העני מרגיש חלש והגזלנים יודעים ליפול על מי שאין להם. גזלנים תמיד יהיו ופראיירים מתחלפים. המלצה תמיד להתרחק מכל מיני כאלה ש"באים לעזור", ואם יש ספק תשאלו בפרוג.

טלפון שקיבלתי לפני דקה:

לא מאעכרים, נוכלים !

המחירים של דירות חדשות בשוק החופשי ביהוד גבוהים מאד. ראה למשל את העסקאות כאן - בכ45K למ"ר!
צפה בקובץ המצורף 2034780
את יהוד מכיר אישית מקרוב, המחיר במדל"ן נמוך מדי כי לא כולל את שכונת גדות (ובלי קשר בשנה האחרונה אכן עודכן שם המחיר למ"ר ונהיה יותר גבוה), אבל גם השמאי הגזים כלפי מעלה, ואני אישית צופה שם ירידת מחירים.
לדעתי רעננה וירושלים משתלמות ממנה וגם ממילא אין שם הרבה יח"ד.
בשורה התחתונה לענ"ד לוותר, אם זה יהיה רלוונטי מבחינת סיכויי זכייה ארחיב.

ידוע השאלה על הפסוק מציל עני מחזק ממנו ועני ואביון מגוזלו, היה צריך לכאורה מציל חלש מחזק ממנו ועשיר מגוזלו.. מה יש לגזול מהעני? ויכול להיות עני חזק מאוד.. אלא שזה הולך ביחד, העני מרגיש חלש והגזלנים יודעים ליפול על מי שאין להם.
גזלנים תמיד יהיו ופראיירים מתחלפים. המלצה תמיד להתרחק מכל מיני כאלה ש"באים לעזור", ואם יש ספק תשאלו בפרוג.
אני אתן רק קצת תמונת רקע, וסליחה מראש על הסטריאוטיפים וההכללות.
אני מתוודע בתקופה האחרונה לעולם שלם שלא ממש הכרתי.
קבוצה שלימה שבקושי דוברת עברית, יש להם רתיעה מולדת מכל דבר שקשור למשרדים ממשלתיים או למדינה, אין להם מחשב ובוודאי לא אינטרנט, אין להם אפילו חשבון מייל. אחרי שהם מתחתנים בשעטו"מ, עסקן מהקהילה יוצר אתם קשר ורושם אותם לזכאות ועל הדרך פותח מייל על שמם. אין להם מושג לאיזה הגרלות הם נרשמו, ובוודאי שלא יודעים באיזה מספר הם הוגרלו, ובאופן כללי הם אובדי עצות לחלוטין.
לתוך הוואקום הזה נכנסים כמה אנשים לא ישרים ומבקשים מהם כסף כדי לעזור לקדם אותם בתור, וכשאחד מהם זוכה בסוף (על ידי ביטולים של הקודמים לו), השמועה על כך עוברת מפה לאוזן בשטיבלאך ובכוללים, ואז כולם רוצים גם...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת