בפתח תקווה לא כ"כ נראה שיש סיכוי לפי כמות הנרשמים....
שאלה, הבנתי שבכל הגרלה יש אפשרות להיכנס במקומות שונים, האם אפשר בכל הגרלה מחדש להיכנס שוב, ז"א אם אנחנו נכנסים עכשיו זה יפריע לנו להיכנס להגרלות הבאות?

מצו"ב קובץ מעודכן עם נתוני כל ההגרלות.
על שני גדלי דירות (4,5 חד'), כולל רווח לעומת שוק חופשי, הון עצמי מינימלי, וסיכויי זכיה נכון לעכשיו.
מצו"ב הסברים לעמודות (מעל כל טור יש ספרה שזהה למספר ההסבר המצו"ב).​

• הערים בהם התכנון מיועד לצביון חרדי רק: אלעד, רכסים, קריית גת (-רק מערב, היינו הגרלות 2340 ,2341 ,2345 ,2349 ,2358).
  • סדר ביצוע ההגרלות בפועל הינן לפי גודל הערים (ובתוך הערים עצמם לפי מס' ההגרלה).
  • בכל הגרלה מוקצית כמות מסוימת בעדיפות לגרים באותו יישוב (ב-3 שנים האחרונות או ב-4 מתוך-10 שנים האחרונות).
  • הכוונה למחיר הממוצע הסופי (לפני מדד) לדירות 100/80 מ"ר + חניה מחסן ומרפסת, כמובן שישנם מגוון דירות והמחירים משתנים בהתאם לגודל.
  • אחת המעלות בתוכנית 'דירה בהנחה' הינה דרישה להון עצמי בשיעור נמוך משמעותית מהמקובל בדר"כ, וכמצו"ב.
  • הסבר לרווח: ההנחה הבסיסית של 20% הינה ממחיר לפי שומה שנערכה בשנת 2020, לאחמ"כ עלו מחירי הדירות ברוב היישובים לכן בדר"כ התוצאה שההנחה בפועל הינה יותר, ההשוואה הינה לעומת מחירי השוק הממוצעים בדירות חדשות באותו השכונה - ואין להסתמך על האמור בלבד, ללא התייעצות עם גורמי מקצוע.
  • בחלק מערי הפריפריה יש מענק נוסף מלבד ההנחות (ניתנת רק לאחר תשלום ההון העצמי).
  • כדאי לקחת בחשבון את סיכויי הזכייה בכל עיר ולא רק עיר מועדפת או רווח צפוי, חשוב לציין שסיכויי הזכייה מעודכנים נכון להשבוע - וילכו ויתמעטו עם התקדמות ההרשמה, כמו"כ לבני מקום הסיכוי גבוה בהרבה (לדוגמה, נכון לעכשיו סיכוי הזכייה של תושב אלעד בהגרלות באלעד הינו 23%).

לפני ואחרי וגם באמצע ההשתדלות בל נשכח לשנן היטיב את דברי הגמרא
'ארבעים יום קודם יצירת הולד בת קול יוצאת ואומרת וכו'
בית פלוני לפלוני '(סוטה ב.)
למה הכול ############## בקובץ
וזה שונה לגמרי מבית שמשניק

זה שונה לגמרי מבית שמשניק
המחירים לאחר ההנחה הם אך ורק מהטבלאות שבי"ש-ניק הביא של טל זכריה.
מחירי השוק הם כמו שהיה באקסל שהובא כאן בשם ynet, חוץ מב'אילת' ו'ירושלים' שם לא דייקו.
(כל השאר אפשר לבדוק בנוסחאות מה החישוב)
למה הכול ############## בקובץ
תקטין גופן בכל הקובץ, והכל יסתדר.
לנוחיותך - מצו"ב גם בצילומסך.

קבצים מצורפים

• מחיר למשתכן שבט תשפ''ד.png
    מחיר למשתכן שבט תשפ''ד.png
    KB 100.7 · צפיות: 91
מצורף קובץ הסבר והארות למחיר למשתכן להגרלת ינואר 24 עם נתוני מחירי שכירות, מומלץ, מסכם את החומר בצורה מסודרת :

קבצים מצורפים

• הארות למחיר למשתכן ינואר 2024 (1)-5.jpg
    הארות למחיר למשתכן ינואר 2024 (1)-5.jpg
    KB 131.5 · צפיות: 88
נרשמתי לקרית גת ואלעד
מסתפקת מאוד לגבי מקום שלישי
רוצה שיהיה באזור חרדי
רחובות/בני עייש/פתח תקוה/אשקלון - זה באיזורים חרדיים

לגבי קרית מלאכי,

מישהו יודע לומר אם מדובר באיזור מתחרד??

מישהו יודע למה לא נפתח לי האתר של סיכויי הזכיה
אני מנסה מאז שנפתח ההגרלה ואף פעם לא נפתח לי
בכל הקישורים ששלחו כאן

המחירים לאחר ההנחה הם אך ורק מהטבלאות שבי"ש-ניק הביא של טל זכריה.
מחירי השוק הם כמו שהיה באקסל שהובא כאן בשם ynet, חוץ מב'אילת' ו'ירושלים' שם לא דייקו.
(כל השאר אפשר לבדוק בנוסחאות מה החישוב)

תקטין גופן בכל הקובץ, והכל יסתדר.
לנוחיותך - מצו"ב גם בצילומסך.
תודה רבה
הנתונים של ynet הם יותר מדויקים ממדלן?
וגם נשמע לי הזוי שזה יהיה פער כ"כ משמעותי שבמקרים מסוימים למעלה מ500K

תודה רבה
הנתונים של ynet הם יותר מדויקים ממדלן?
וגם נשמע לי הזוי שזה יהיה פער כ"כ משמעותי שבמקרים מסוימים למעלה מ500K
כולם לוקחים ממדלן והם בתורם לוקחים מרשות המיסים.
הבעיה במדלן שמופיע המחיר למ"ר ללא אפשרות של סינון בין דירות חדשות לישנות.
[זה לא מופיע בנתון הסופי שהם מביאים אך כמובן שאפשרי פשוט לבדוק אחד אחד]
וויינט עשו איזה עבודה עצמאית בזה ולקחו רק לפי הדירות החדשות, אז חשבו שאפשר לסמוך בזה כן על ווינט,
לבסוף הרוב שם היה די דומה למה שהביאו פה לפני, חוץ מאילת וי-ם ששם היה הבדל חריג אז בדקתי בעצמי.

לא חושבת
כמה עולה היום דירה באלעד?
מחיר שכירות ל5 שנים
וכל זה בהנחה ובאמת נבנה ב5 שנים
עדיין זה משתלם...
שכירות של 5 שנים היא מקסימום 250,000 ש"ח
רווח מכובד יש כאן בכל מקרה

וגם אפשר לקבל סיוע בשכר דירה עד שהדירה מוכנה

וגם אפשר בינתיים להשים את ההון עצמי בפיקדון בבנק ולקבל על זה ריבית

זה יחסית קרוב לקהילה
השאלה היא אם מחיר של 1,220,000 + לדירת 4 חדרים (108 מטר - כולל חניה מחסן ומרפסת)
הוא משתלם (אם לוקחים בחשבון את השכירות במשך 5 שנים),
לפי הנתונים שהעלו כאן המחיר היום לדירה כזו היא בסביבות 1.8 שזה לא נשמע הגיוני לקריית מלאכי.
גם מהנתונים שהעלה @בית שמשניק ועוד, וגם לפי שומת 2023 של משרד השיכון - עם פערים של כמה עשרות.
אולי בגלל שמדובר באיזור עם בנייה ברמה גבוהה?? בניינים של 2/4 קומות בלבד ועוד??
וגם אם זה נכון שזה המחיר - השאלה היא אם זה משתלם לקנות דירות יקרות באיזור זול??
או שעם השנים הפערים יצטמצמו
והריוח הוא נמוך יותר.

אני לא מבין לפי מה ביתשמשניק חשבן את הדירות באילת (שאר הרים לא בדקתי) במדלן מופיע 18500 למ"ר ולפי החשבון שלו זה מעבר ה22K

השאלה היא אם מחיר של 1,220,000 + לדירת 4 חדרים (108 מטר - כולל חניה מחסן ומרפסת)
הוא משתלם (אם לוקחים בחשבון את השכירות במשך 5 שנים),
לפי הנתונים שהעלו כאן המחיר היום לדירה כזו היא בסביבות 1.8 שזה לא נשמע הגיוני לקריית מלאכי.
גם מהנתונים שהעלה @בית שמשניק ועוד, וגם לפי שומת 2023 של משרד השיכון - עם פערים של כמה עשרות.
אולי בגלל שמדובר באיזור עם בנייה ברמה גבוהה?? בניינים של 2/4 קומות בלבד ועוד??
וגם אם זה נכון שזה המחיר - השאלה היא אם זה משתלם לקנות דירות יקרות באיזור זול??
או שעם השנים הפערים יצטמצמו
והריוח הוא נמוך יותר.
יש שכונה חדשה בקרית מלאכי (המחנה הצבאי) שמוכרים שם במחירים הללו והנתונים נלקחו משם. לכאורה אלו יהיו המחירים לדירות חדשות גם באיזורים אחרים בקרית מלאכי.

אני לא מבין לפי מה ביתשמשניק חשבן את הדירות באילת (שאר הרים לא בדקתי) במדלן מופיע 18500 למ"ר ולפי החשבון שלו זה מעבר ה22K
לא חישבנתי כלום. רק העתקתי את הנתונים מהטבלה של YNET ומדלן, וכבר כתבתי שהם כנראה טעו והגזימו במחיר.

יש שכונה חדשה בקרית מלאכי (המחנה הצבאי) שמוכרים שם במחירים הללו והנתונים נלקחו משם. לכאורה אלו יהיו המחירים לדירות חדשות גם באיזורים אחרים בקרית מלאכי.​
אני לא מכיר את קריית מלאכי אבל בערים שאי כבר זה פער של מינימום 200000 בין דירה בשכונה חדשה לבניין חדש באישורים הישנים​

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
למעלה