הכי יפה כל הציבור שותק איפה כל החברי הכנסת ??איפה העיתונים? למה גפני לא בסיפור איפה דרעי דירה בהנחה לא קשור לגולדקנוף כל הציבור החרדי יסבל די די די די די די אנחנו צריכים לסבל בגלל מריבה לא ענינית בין גולדקנוף לשר האוצר שדואג רק לציבור שלו ולעצמו ולדפוק את השר השיכון
רק מנסה להבין
מה הבשורה הגדולה בכלל ולציבור החרדי בפרט?

מדובר בתוכנית שחלק קטן מהניגשים אליה זוכים בדירה שסביר שאם הייתה בשוק החופשי הם לא היו קונים אותה.
או בגלל המיקום, או בגלל הגודל, או בגלל האכלוסיה.

מה האסון הגדול אם התוכנית הזאת לא תמשיך להתקיים, ולא יהיו שכונות שלמות שמבוססות על משקיעים חסרי יכולת שלא רצו לפספס את השקעת חייהם?

רק מנסה להבין
מה הבשורה הגדולה בכלל ולציבור החרדי בפרט?

מדובר בתוכנית שחלק קטן מהניגשים אליה זוכים בדירה שסביר שאם הייתה בשוק החופשי הם לא היו קונים אותה.
או בגלל המיקום, או בגלל הגודל, או בגלל האכלוסיה.

מה האסון הגדול אם התוכנית הזאת לא תמשיך להתקיים, ולא יהיו שכונות שלמות שמבוססות על משקיעים חסרי יכולת שלא רצו לפספס את השקעת חייהם?
דבר עם אלפי הזוכים החרדים בבית שמש (רמה ד', ה'1 וה'2), באופקים ובשאר מקומות, אם היה להם סיכוי אחר להגיע לקורת גג משלהם...

דבר עם אלפי הזוכים החרדים בבית שמש (רמה ד', ה'1 וה'2), באופקים ובשאר מקומות, אם היה להם סיכוי אחר להגיע לקורת גג משלהם...
אני בעצמי זכיתי במחיר למשתכן, וגם מתגורר בדירה שקניתי (דירה גדולה ממה שאני צריך)

עשיתי כעצתך, ודיברתי עם עצמי, הסתכלתי על מצב התחזוקה של כל הדירות השכורות שלצידי.
על הזוגות הצעירים שרכשו איתי את הדירה ותחזקו דירות 5-6 חדרים כי זה מה שהם זכו, וגם על האחרים שהשכירו את הדירות, חלקם היה עם מזל טוב יותר וזכו בשוכרים הגונים ולחלקם היה מזל טוב פחות.
גם עם השכר שמשכיר את הדירה שלו לפועלים זרים שמציקים לכל האזור (וגם משחיתים את הערך של הדירה שלו) דיברתי, אבל הוא טוען שאין לו ברירה כי הוא גם צריך לשלם משכנתא, וגם את החובות שהשאירה לו השוכרת הקודמת.

יתכן שמדובר בהשקעה טובה (ויתכן שלא) אבל זה לא פתרון לקורת גג, כלומר לא פתרון למגורים.
ובמתכונת האחרונה, שרק חלק מהדירות הם מחיר למתשכן, ואת הסבסוד משלמים הדיירים האחרים, אז זה פתרון השקעה טוב אבל הזוכים, ופתרון גרוע עבור השוק החופשי.

אני בעצמי זכיתי במחיר למשתכן, וגם מתגורר בדירה שקניתי (דירה גדולה ממה שאני צריך)

עשיתי כעצתך, ודיברתי עם עצמי, הסתכלתי על מצב התחזוקה של כל הדירות השכורות שלצידי.
על הזוגות הצעירים שרכשו איתי את הדירה ותחזקו דירות 5-6 חדרים כי זה מה שהם זכו, וגם על האחרים שהשכירו את הדירות, חלקם היה עם מזל טוב יותר וזכו בשוכרים הגונים ולחלקם היה מזל טוב פחות.
גם עם השכר שמשכיר את הדירה שלו לפועלים זרים שמציקים לכל האזור (וגם משחיתים את הערך של הדירה שלו) דיברתי, אבל הוא טוען שאין לו ברירה כי הוא גם צריך לשלם משכנתא, וגם את החובות שהשאירה לו השוכרת הקודמת.

יתכן שמדובר בהשקעה טובה (ויתכן שלא) אבל זה לא פתרון לקורת גג, כלומר לא פתרון למגורים.
ובמתכונת האחרונה, שרק חלק מהדירות הם מחיר למתשכן, ואת הסבסוד משלמים הדיירים האחרים, אז זה פתרון השקעה טוב אבל הזוכים, ופתרון גרוע עבור השוק החופשי.
אם יהיה מחיר למשתכן בכמות ענקית למי יהיה אכפת מהשווק החופשי אדם צריך דירה למגורים או להשקעה ומי זה היה לו כסף לקנות דירה בשווק החופשי
אתה חיי באיזה עולם אחר אני מכיר מאות זוכים אף אחד לא מתלונן תמיד יכול להיות יותר טוב

ואתה גם חכם העיקר שיבטלו ומה יקרה הלה אז אתה חושב שהמחיר בשוק החופשי יפסק לעלות:LOL::LOL:

כל הטענה שהמחיר למשתכן מעלה את השווק החופשי זה שקר מיסדו }עיין עלית מחירים באירופה ובכל מקום שיש ביקוש גבוה } אין לזה שום הוכחה שבלי זה הקבלנים לא היו מעלים את המחירים יש לך פה כ100 אלף איש בזכות זה שלא מתעינים בשוק החופשי

אם יהיה מחיר למשתכן בכמות ענקית למי יהיה אכפת מהשווק החופשי אדם צריך דירה למגורים או להשקעה ומי זה היה לו כסף לקנות דירה בשווק החופשי
אתה חיי באיזה עולם אחר אני מכיר מאות זוכים אף אחד לא מתלונן תמיד יכול להיות יותר טוב

ואתה גם חכם העיקר שיבטלו ומה יקרה הלה אז אתה חושב שהמחיר בשוק החופשי יפסק לעלות:LOL::LOL:

כל הטענה שהמחיר למשתכן מעלה את השווק החופשי זה שקר מיסדו }עיין עלית מחירים באירופה ובכל מקום שיש ביקוש גבוה } אין לזה שום הוכחה שבלי זה הקבלנים לא היו מעלים את המחירים יש לך פה כ100 אלף איש בזכות זה שלא מתעינים בשוק החופשי
אני גם מרוצה מהעסקה שביצעתי.
ערך הנכסף הכפיל את עצמו ואפילו יותר מזה.

ולא כתבתי שמחירי הדירות בשוק החופשי יפסיקו לעלות (למרות שגם עכשיו הם לא עולים בחלק מהמקומות)
אלא כתבתי שמחיר למשתכן לא נותן פתרון לקורת גג אלא להשקעות שבנתיים הם מאוד משתלמות לזוכים, ועולים הרבה כסף לרוכשים בשוק החופשי באותם הפרוייקטים.

בנוסף כתבתי שזה מייצר שכונות עם מרקם לא בריא, כי זה יוצר הרבה משקיעים קטנים שלא יכולים/רוצים להתאגד כדי לטפל בסביבה שלהם אלא יותר מתרכזים בניסיון למקסם את ההכנסות מהנכס שלהם לטווח הקצר.
זאת אותה הבעיה שקיימת גם בתחנה המרכזית הישנה, וגם בקניון השדרה החדש בבית שמש, משקיעים קטנים שלא יכולים ורוצים להשקיע על הנכס שלהם מעבר לטווח המיידי.

אז למה לנו לא מגיע גם דירה אולי שיקחו לך את הדירה ותנו לאלפים שכן רוצים את התכנית
מה זה המשפט הזה

אנחנו גם רוצים להתקדם בחיים ואת לא מבין מה האסוון

לגבי השכונת יש עשרות שכונות שיצלחו עיין רמה ד ה אני מכיר גם במגדל העמק וגם אם לא זה לא קרה כלום זה הבעיות הקטנות

שייך יותר לאשכול 'מחירי הדירות לאן?'
אבל בנדון כאן אפשר לומר שהתוכנית גרמה ליותר דירות ב'היצע', הן לא היו נמכרות במחיר הרגיל כי הקבלנים בנו אותן ביותר זול ואלמלא התוכנית הם לא יכלו לקנות את הקרקעות הללו. המחירים בשוק זה לפי 'היצע וביקוש'. אם נעשה חשבון יש כרגע יותר מ-180K דירות בבנייה (מתוכם אני משער שכ-50K הן דירות של 'דירה בהנחה'), אני מוסיף לזה כ-50K בכל הארץ דירות למכירה באתר יד2, סה"כ יש בהיצע 230K דירות. עכשיו יש ממתינים כ-100K בהגרלות ורק חסר לי הנתון הנוסף כמה 'ביקוש' יש לדירות בארץ באופן כללי, שאת זה אולי נוכל לדעת אם יהיה מידע כמה דירות מושכרות יש בכל הארץ.
מתוך הדף של @טל זכריה היום הביא נתונים של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, לפיה יש עלייה בהתחלות בנייה.
ב-2024 היו 182,800 דירות בבנייה

אז למה לנו לא מגיע גם דירה אולי שיקחו לך את הדירה ותנו לאלפים שכן רוצים את התכנית
מה זה המשפט הזה

אנחנו גם רוצים להתקדם בחיים ואת לא מבין מה האסוון

לגבי השכונת יש עשרות שכונות שיצלחו עיין רמה ד ה אני מכיר גם במגדל העמק וגם אם לא זה לא קרה כלום זה הבעיות הקטנות
יפה כתבתם
מה ההגיון לחלק דירה באמצעות הגרלה? הגרלה מחלקת משאבים בצורה צודקת?
אם המדינה נוקטת בקו סוציאלי ויש החלטה שלכל אזרח שמעוניין בכך צריך לתת דירה במחיר מוזל, צריך לעשות את זה באופן רוחבי, אין היגיון לעזור לאחד ולשני לא רק בגלל שהוא עלה בגורל.

כאדם פרטי שרוצה להרוויח כסף, הרצון שלכם ליגטימי, אבל כמדיניות ממשלתית שאמורה להיטיב עם כל הזקוקים לכך באופן יחסית שווה, התוכנית הזאת לא עונה על הדרישה.

שייך יותר לאשכול 'מחירי הדירות לאן?'
אבל בנדון כאן אפשר לומר שהתוכנית גרמה ליותר דירות ב'היצע', הן לא היו נמכרות במחיר הרגיל כי הקבלנים בנו אותן ביותר זול ואלמלא התוכנית הם לא יכלו לקנות את הקרקעות הללו. המחירים בשוק זה לפי 'היצע וביקוש'. אם נעשה חשבון יש כרגע יותר מ-180K דירות בבנייה (מתוכם אני משער שכ-50K הן דירות של 'דירה בהנחה'), אני מוסיף לזה כ-50K בכל הארץ דירות למכירה באתר יד2, סה"כ יש בהיצע 230K דירות. עכשיו יש ממתינים כ-100K בהגרלות ורק חסר לי הנתון הנוסף כמה 'ביקוש' יש לדירות בארץ באופן כללי, שאת זה אולי נוכל לדעת אם יהיה מידע כמה דירות מושכרות יש בכל הארץ.
בשביל שהתוכנית תגרום ליותר היצע, היא צריכה להיות ממוקדת באזורים בהם הביקוש לקרקעות הוא נמוך, ממש כפי שהיה בתחילת התוכנית.

בבית שמש למשל, סביר שהמכרזים יצליחו גם בלי התוכנית הזאת, ויתכן גם שאם כלל הקרקעות ישווקו בשוק החופשי, מחירי הקרקעות ירדו, כי מדובר בעסקה מסוג אחר.

התוכנית הזאת מזמן איבדה את ההיגיון שעמד מאחוריה, כך למשל ההחלטה על הקצאה של אחוז מהדירות למשרתי המילואים היא החלטה שאין בה טיפת היגיון כי יכול מאוד להיות משרת מילואים שהוא אמיד ויכול להסתדר טוב בשוק החופשי ולא זקוק לעזרה ממשלתית כדי להגיע לקורת גג.

בנוסף כתבתי שזה מייצר שכונות עם מרקם לא בריא, כי זה יוצר הרבה משקיעים קטנים שלא יכולים/רוצים להתאגד כדי לטפל בסביבה שלהם אלא יותר מתרכזים בניסיון למקסם את ההכנסות מהנכס שלהם לטווח הקצר.
בקיצור אתה אומר שדירות להשכרה זה דבר לא טוב, כי המשכיר חושב רק איך למקסם הכנסות מהנכס בטווח הקצר ולא רוצים לטפל בסביבה.

צריך לעשות את זה באופן רוחבי,
נכון. אז אולי צריך להתחיל לבנות כאן דירות בצורה מסיבית כמו בשנות ה90, ולהקצות 100% מהדירות להנחה (ולא רק 80% כמו היום) כדי שיהיו מספיק דירות לזכאים ללא הגרלה.

די כדאי שתתיאשי כי זה לא יקרה כזה מהר..
המדינה עםמ
נכון. אז אולי צריך להתחיל לבנות כאן דירות בצורה מסיבית כמו בשנות ה90, ולהקצות 100% מהדירות להנחה (ולא רק 80% כמו היום) כדי שיהיו מספיק דירות לזכאים ללא הגרלה.

חובות מטורפים בגלל המלחמה והמצב ביש

מובן לחלוטין.
התיקון הראשון שנדרש בתוכנית זו הקדימה לוותיקים.
במצב הנוכחי של כמות הדירות בתוכנית לעומת הביקוש, זה יהי' תיקון ענק בשביל הממתינים הותיקים אך מכת מוות לתכנית, כי כל הממתינים האחרים יתייאשו סופית...
בעיני כל זמן שאין היצע נורמלי בתוכנית אז להיות ריאלי זה מצוין, אך באם מטרת התוכנית להשאיר את כולם על הגדר, אז השינוי הזה יוציא את העוקץ.

בהמשך לנושא ה'היצע', עלתה אתמול לדיון תוכנית רמ"י לאשדוד של 90k יח"ד שמצטרפת לתוכנית קיימת של 70k יח"ד, סה"כ 160k דירות.
יש כבר תוכניות ראשוניות אבל לא אמרו כמה זמן עד שזה יצא למכרזים, ויתחילו עבודות פיתוח ובנייה, סה״כ בערך 7-10 שנים.
אם ההגרלות ימשיכו אז בטח חלק מהתוכנית תהיה במסגרת ההגרלות.

אלמלא התוכנית הם לא יכלו לקנות את הקרקעות הללו
משפט לא ברור.

אם לא היו קונים לקרקעות במחירים הגבוהים אז המחירים של הקרקעות היו יורדים,
ואז גם היו גם נבנים על הקרקעות האלה דירות במחירים זולים ללא הגרלות.

בקיצור אתה אומר שדירות להשכרה זה דבר לא טוב, כי המשכיר חושב רק איך למקסם הכנסות מהנכס בטווח הקצר ולא רוצים לטפל בסביבה.
לא אמרתי שדירות להשכרה זה לא טוב.
אמרתי שתוכנית מחיר למתשכן יצרה שוק השכרה לא טוב,
התוכנית גרמה למשקיעים לרכוש נכסים במקומות לא נגישים להם
התוכנית גרמה למשקיעים לרכוש נכסים בעלויות שלא מתאימות להם
והתוכנית של רוב המשקיעים הוא למכור את הנכס ברגע שזה יהיה אפשרי, כך שהם לא מוצאים סיבה להשקיע

מזכיר שתוכנית מחיר למשתכן החלה עם שיווקים במקומות ללא ביקוש, כאשר קרקעות שהקבלנים מחזיקים ולא בונים בהם הייתה אחת הבעיות המרכזיות שהתוכנית ניסתה להתמודד איתה.

לא אמרתי שדירות להשכרה זה לא טוב.
אמרתי שתוכנית מחיר למתשכן יצרה שוק השכרה לא טוב,
התוכנית גרמה למשקיעים לרכוש נכסים במקומות לא נגישים להם
התוכנית גרמה למשקיעים לרכוש נכסים בעלויות שלא מתאימות להם
והתוכנית של רוב המשקיעים הוא למכור את הנכס ברגע שזה יהיה אפשרי, כך שהם לא מוצאים סיבה להשקיע
כל הבעיות הללו זה בקטנה כמו שאומרים תכלס זה הפיתרון היחיד שיש כרגע ואני מאמין שכל פתרון אחר אז היה בעיות אחרות תכלס לבטל את התוכנית או לעביר את זה 50 אחוז לחילים זה גזרה מטורפת למה הציבור ישןןןןןן

אין באופק שום תכנית יותר טובה שגם תיהיה מקובלת על כולם בזמן מלחמה אז למה לקחת לנו את מה שיש

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
למעלה