@בית שמשניק אשמח לעצה, אני כעת מקום 2 ברשימת המתנה להגרלה 2415 באלעד, כשכנראה יישארו לי דירות 5 חדרים. נניח ויש לי איך להשיג את הכסף בהלוואה עד ליום שאוכל למכור את הדירה, ככה שהמשכנתא הגבוהה אינה שיקול - מה הרווח הצפוי על דירה כזו בהגרלה ההיא? וליתר דיוק, האם הוא יותר או פחות מההגרלות המומלצות בהגרלה הנוכחית כדוגמת עפולה וכדו'? ולעומת ירושלים הר הצופים ובית שמש?
ההגרלה הנ"ל היא מהסבב הפחות משתלם באלעד. יש רווח מסויים, אבל לא בשמים, כי התמחור גבוה יחסית.
לפי המחשבון של טל זכריה דירת 4 חד' ממוצעת שם תעלה כ1.93M, ודירת 5 חד' ממוצעת (120 מ"ר עם 2 חניות) תעלה כ2.32M. אלו מחירים שאמנם זולים ממחיר השוק בעיר, אבל לא בפער גדול מדי.
כמעט כל ההגרלות הפעם מציגות רווחים גבוהים יותר (ודאי ביחס להשקעה), ולכן הייתי נרשם הפעם.

ההגרלה הנ"ל היא מהסבב הפחות משתלם באלעד. יש רווח מסויים, אבל לא בשמים, כי התמחור גבוה יחסית.
לפי המחשבון של טל זכריה דירת 4 חד' ממוצעת שם תעלה כ1.93M, ודירת 5 חד' ממוצעת (120 מ"ר עם 2 חניות) תעלה כ2.32M. אלו מחירים שאמנם זולים ממחיר השוק בעיר, אבל לא בפער גדול מדי.
כמעט כל ההגרלות הפעם מציגות רווחים גבוהים יותר (ודאי ביחס להשקעה), ולכן הייתי נרשם הפעם.
תודה רבה

היום באלעד אחרי בחירת דירות בהגרלה 2278 שהיה 79 דירות ורוב הדירות היו3 חדרים והמחיר היה הכי יקר מליון 250
שזה רווח של מליון שח בלי הון עצמי גבוה נשאר 8 דירות כ10 אחוז ביטולים שזה מטורף להגרלה סופר משתלמת
לכן דעתי האישית שכמעט תמיד יש 10 אחוז ביטולים גם בבית שמש כי ההגרלה הזאת זה אותו דבר כמו בית שמש מכל הבחינות
אשמח לקבל את דעת הממוחים @בית שמשניק וכל השאר

היום באלעד אחרי בחירת דירות בהגרלה 2278 שהיה 79 דירות ורוב הדירות היו3 חדרים והמחיר היה הכי יקר מליון 250
שזה רווח של מליון שח בלי הון עצמי גבוה נשאר 8 דירות כ10 אחוז ביטולים שזה מטורף להגרלה סופר משתלמת
לכן דעתי האישית שכמעט תמיד יש 10 אחוז ביטולים גם בבית שמש כי ההגרלה הזאת זה אותו דבר כמו בית שמש מכל הבחינות
אשמח לקבל את דעת הממוחים
תמיד יש את האלו ששכחו לחדש נאבד ת.ז. ועוד מרעין בישין אני חושב שאחוז הביטולים תלוי בגודל ההגרלה

אשמח לקבל את דעת הממוחים @בית שמשניק וכל השאר
אכן הגרלה מאד משתלמת. הרווח הוא לא מיליון, אבל בהחלט גבוה מאד - כ750-800K על 3 או 4 חד'.
ולמעשה אתה צודק, כמעט בכל ההגרלות, גם כאלו המשתלמות מאד, יש לפחות 10% ביטולים בשלב בחירת הדירות.
זה נובע מכך שיש כאלו שכבר אינם זכאים (קנו דירות בינתיים), או שאין להם אפשרות לקבל משכנתא, או סתם שלימזלים ששככחו לעדכן זכאות/תעודת זהות, וכדומה.

נערך לאחרונה ב:
אכן הגרלה מאד משתלמת. הרווח הוא לא מיליון, אבל בהחלט גבוה מאד - כ750-800K על 3 או 4 חד'.
ולמעשה אתה צודק, כמעט בכל ההגרלות, גם כאלו המשתלמות מאד, יש לפחות 10% ביטולים בשלב בחירת הדירות.
זה נובע מכך שיש כאלו שכבר אינם זכאים (קנו דירות בינתיים), או שאין להם אפשרות לקבל משכנתא, או סתם שלימזלים ששככחו לעדכן זכאות/תעודת זהות, וכדומה.
אני עוקב אחרי כל הבחירות הדירות בהגרלות שאני יכול בשביל השאלה הגדולה שאני נמצאה בה מה לעשות בהגרלה איפה והאם להירשם?
כי אני ברשימת המתנה בבית שמש הגרלה 2052 (לשימצה ) יש 604 דירות ואני ברשימה 68 עד הבחירות הדירות אני ודאי יהיה פחות מ60 ברשימת המתנה אז 10 אחוז ואני בפנים מה דעתכם

אני עוקב אחרי כל הבחירות הדירות בהגרלות שאני יכול בשביל השאלה הגדולה שאני נמצאה בה מה לעשות בהגרלה איפה והאם להירשם?
כי אני ברשימת המתנה בבית שמש הגרלה 2052 (לשימצה ) יש 604 דירות ואני ברשימה 68 עד הבחירות הדירות אני ודאי יהיה פחות מ60 ברשימת המתנה אז 10 אחוז ואני בפנים מה דעתכם
לדעתי יש לך שם יותר סיכוי. גם כי מספר הדירת המוגרלות לא ברור וגם כי אחוז המיואשים שם צפוי להיות מטורף.

לא יודע. 2052 זה מקרה מאד יוצא דופן, וקשה לצפות מה יהיה שם.
מצד אחד, עיר מבוקשת מספר 1 בציבור שלנו, מחירים זולים בצורה חריגה (1.27M ל4 חד'!), רווח גבוה במיוחד, בניית הפרוייקט בעיצומה.
מצד שני, חוסר בהירות משווע של מצב הזוכים, בחירת הדירות מתעכבת כבר הרבה זמן, וכנראה שיהיה גם עיכוב באיכלוס הפרוייקט כולו.
לכן, קשה מאד להעריך מה יהיו אחוזי הביטול שם.

53622685-1b02-4066-b811-3b3ae34a42a3_2.jpg

קבצים מצורפים

• דירה בהנחה.pdf
    KB 114.7 · צפיות: 17
  • דירה בהנחה.zip
    KB 109.8 · צפיות: 11
לדעתי אתה בפנים אל תשכח לעדכן!!!!
ככל וההגרלה יותר גדולה האחוזים עולים טיפה יותר מ10 ואסביר אם יש 10 דירות בהגרלה הסיכוי שמישהו לא יקח הוא קטן וכך על זה הדרך ...

שאלה לרבנים דפה:
אם זכיתי בהגרלה, יש דרך לדעת קודם בחירת הדירות, את חלקת הדירות בפרויקט לפי: גודל דירה, מ"ר וכו'. כלומר: כמה דירות 3-4-5 חדרים יש בהגרלה?
לגבי חידוש זכאות - כשנגמרת הזכאות זה אמור להופיע באתר/ להישלח במייל?

תודה!!

צריך לבקש מההנהלה.
@הכלבויניק, תוכל בבקשה לנעוץ בספוילר?
@הכלבויניק, אם אתה פה, אנא החלף גם את הטבלה הראשונה בספוילר בטבלה מעודכנת זו.
תודה!

קבצים מצורפים

• הגרלת אוגוסט 2025 מתוקן.pdf
    KB 177.9 · צפיות: 18
והנה ההודעה הרשמית

מועצת מקרקעי ישראל אישרה הבוקר את הצעתו של שר הבינוי והשיכון חיים כץ לאפשר לאלמנים ואלמנות יחידים מתחת לגיל 35 חסרי דירה וללא ילדים להנפיק אישור זכאות ולהירשם להגרלות דירה בהנחה.
לאור האישור - משרד הבינוי והשיכון מאריך את האפשרות להגיש בקשה להנפקת אישור זכאות עד יום ראשון 14.9.25 (כא באלול תשפ"ה).
ובנוסף תאריך סגירת ההרשמה ידחה ליום שלישי, 15.10.25 (כג תשרי תשפ"ו).

ההגרלה העשירית של דירה בהנחה נפתחה להרשמה בתאריך 10.8.25, ויוגרלו בה 7,479 דירות ברחבי הארץ מצפון ועד דרום ובהן קריית עקרון, נתניה, רעננה, קריית גת, קריית ביאליק, עכו, עפולה, נוף הגליל, מצפה רמון, מעלות תרשיחא, כפר ורדים, ירושלים, יהוד, יבנה ועוד.
לראשונה, בהגרלה הזו יוקצו עד 50% מהדירות למשרתי מילואים פעילים, מתוכם כ-25% למערך הלוחם.
כפי שהיה בהגרלות קודמות, כל זכאי רשאי להירשם לשלוש ערים בלבד ולכלל ההגרלות המתקיימות בהן, ללא חשיבות למועד ההרשמה במהלך תקופת ההגרלה.

שאלה: בדירות שנמכרות במסגרת מחיר דירה בהנחה ,יש לפעמים מחירים שהם יותר זולים מעלות הבניה ,
איך זה יכול להיות? הרי המדינה מוזילה את העלות הקרקע ולא את עלות הבניה?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת