יכול להיות שבהגרלה הספציפית הזאת אנשים ביטלו יותר ובשני פחות
נניח שבפרויקט אחד יש הרבה דירות של 5 חדרים שהרבה ביטלו ובשני אין אז פחות ביטלו
זה רק זכיה, עוד לפני בחירת לפני דירות, עוד לפני קשר עם הקבלן מאיפה יודעים איזה דירות יבחרו ויקבלו ?
הגיון די פשוט.
אחוזי הביטולים די דומים.
מתוך 25 אלף היו 5,000 ביטולים ומנגד מתוך 3,000 היו 500 ביטולים.
מה לא הגיוני כאן???
זה לא הגיוני בעיר אחת
שפרוייקט אחת עם 30 אלף זוכים (ואני 25 אלף מיקום זכייה)יורד 5 אלף
והפרוייקט השני שגם 30 אלף זוכים (רק שאני 3 אלף במיקום) יורד רק 500
אם כבר אז התשובה של זיי גיזונט יותר הגיוני

נשמע מעניין אבל לא הבנתי בכלל, אתה יכול להסביר שנית?
זוג נרשם ל-2 פרויקטים בעיר אחת, בשניהם 100 דירות, בפרויקט אחד הוא זכה במקום 100 ברשימת המתנה, במקום השני במקום 10,000.
לאחר שנתיים הוא מגלה שבפרויקט הראשון הוא התקרב למקום 85, כלומר 15% ביטלו (15/100), ואילו במקום השני הוא התקרב למקום 8000, כלומר 20% ביטלו (2000/10000).

זה לא הגיוני בעיר אחת
כמו ש @מככבת כתבה אחוזי הביטול די דומים
וברור שככל שיש לפניך יותר אנשים בתור יהיו יותר ביטולים אבל האחוזים נשארים כמעט זהים (כי ככל שיש סיכוי ריאלי לזכות יש פחות מבטלים)
למה אנשים מבטלים ?
זה כבר @עוד עו"ד -שהוא ממש לא עוד עו"ד- ענה לך ;
אמנם מדובר בכ5% בלבד זוכים בכל סבב של הגרלה, אבל ביטולי הרישום הגדולים זה בהגרלות ישנות, ככה שאחוזי הזוכים מצטברים, ואחרי 5 הגרלות כבר מדובר בכ25% (קצת פחות) של זוכים מהרשימה, ולזה תוסיף כאלו שקנו דירות בשוק החופשי ומיעוט קטן עוד יותר שביטל רישום לפני זכייה או שזכה ובחר לוותר על הזכייה.

איפה אפשר לדעת מה יהיה תמהיל הדירות בהגרלה שזכיתי, ואם יש שם דירות שני חדרים, וכמה דירות שלושה חדרים יהיו (זכיתי בהגרלה מספר 2387 לפני שנה ו9 חודשים יש היתר בתנאים)
תודה
אפשר לראות בתב''ע מהו האחוז הנדרש של 'דירות קטנות' אבל לא תהיה לך וודאות מהעניין. אחרי ההיתר המלא תוכל לראות באתר העירייה את התוכניות המדויקות (יש עיריות שניתן לראת זאת עוד לפני ההיתר המלא) ולדעת בדיוק כמה דירות יש מכל סוג אלא שלא תראה שם מה ילך לזוכים ומה לא.
אם אצה לך הדרך תוכל לפנות למחלקת ההנדסה המקומית ולבקש את התוכניות עוד לפני ההיתר המלא.

אודה לעזרת המומחים:
בהגרלה מספר 2455 בבית שמש
דירות בהגרלה 106 , מיקום זכיה 172 , מיקום בתור 58
מה הסיכויים ? יש למה לחכות ? בטווח הרחוק / המיידי ?
רוצה לדעת האם יש תקווה...
תודה רבה

כמו ש @מככבת כתבה אחוזי הביטול די דומים
וברור שככל שיש לפניך יותר אנשים בתור יהיו יותר ביטולים אבל האחוזים נשארים כמעט זהים (כי ככל שיש סיכוי ריאלי לזכות יש פחות מבטלים)
למה אנשים מבטלים ?
זה כבר @עוד עו"ד -שהוא ממש לא עוד עו"ד- ענה לך ;
אבל לפני ב3 אלפים יש עוד 27 אלף למה הם לא מבטלים ?

יש לי תחושה שמשהו השתנה בימים האחרונים במדיניות ניהול רשימות ההמתנה בהגרלות.
גם @עוד עו"ד התלונן בימים האחרונים על התקדמות לא ברורה בתור.

זה רק זכיה, עוד לפני בחירת לפני דירות, עוד לפני קשר עם הקבלן מאיפה יודעים איזה דירות יבחרו ויקבלו ?

זה לא הגיוני בעיר אחת
אם כבר אז התשובה של זיי גיזונט יותר הגיוני

אבל לפני ב3 אלפים יש עוד 27 אלף למה הם לא מבטלים ?
אנסה להסביר:
בכל הגרלה יש מיקום זכיה- שזה לא משתנה.
ומיקום המתנה-שזה מתעדכן מפעם לפעם.
יש לך את האפשרות לראות את ההתקדמות לפניך.
אך אינך יכול לראות כמה אנשים שזכו במיקום גבוה ממך ביטלו.
בהגרלה שזכית במקום 3,000 יש לך אפשרות לראות כמה זה מתקדם מתוך ה-3,000
והגיוני לחלוטין שבהגרלה זאת התקדמת ב-500 מיקומים,
לעומת ההגרלה הנוספת באותה עיר שמכיוון שהיית מיקום 25 אלף התקדמת 5,000 מיקומים.
כי הרי ברור שגם בהגרלה של ה-3,000 היו יותר ביטולים, רק מכיוון שאתה במיקום 3,000 ולא 25 אלף,
אתה יכול לראות רק את הביטולים שהתקיימו מתוך 3,000 האנשים שזכו לפניך.

תכניס את מס' התכנית: בנ'/486/56/2095
בחיפוש באתר הזה: https://mavat.iplan.gov.il/SV1
במסמכי התכנית כנס להוראות התכנית וקרא שם. אם בתכנית הספציפית הזו זה לא מופיע כנס ל'תכניות קשורות' ובתכנית של השכונה זה יופיע.

המס' תכנית הזה לא מביא תוצאות בכלים המקצועיים.
לכן אני מבקש גוש וחלקה ואחפש ישר במינהל התכנון ולא באתר המועצה.
(וכדאי שנקצר, אנחנו מבלבלים פה את השכל לאלפים)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת