מידע שימושי הגרלות מחיר למשתכן: 2446 נווה שמיר שי-חי. תוכניות מידע ודיונים.

אז דירת 5 חדרים, 112 מטר ממש קטן

שאלתי את הGPT לדירת 5 חדרים וסרטט לי כך:
אם ה-112 מ"ר כולל את המרפסת, הדבר אומר שהשטח הפנימי (השטח שבו מתגוררים בפועל) קטן יותר, והפער משמעותי:

💡 משמעות הנתון החדש:​

1. הפחתת שטח פנים: המרפסת (לפי התמונה היא גדולה למדי) גוזלת חלק מהשטח הכולל. ההערכה היא ששטח הפנים הפנימי של הדירה עומד כעת על סביב 97 עד 105 מ"ר בלבד (תלוי באופן חישוב המרפסת).
  2. חזרה ל"קומפקטי": ב-97-105 מ"ר נטו ל-5 חדרים, הדירה חוזרת להגדרה של "5 חדרים קומפקטית עד גבול הדחוסה".

השפעה על שיכון 6-5 ילדים:​

מדד112 מ"ר נטו (פנים)112 מ"ר כולל מרפסת (97-105 מ"ר פנים)
גודל חדרי ילדים10.5-12 מ"ר. מרווח מספק.9-10 מ"ר. גודל מינימלי.
פתרונות שינהאפשרות למיטות נפרדות או קומותיים לבחירה.מיטות קומותיים/רכבת הן חובה (ב-3 החדרים לילדים).
אחסוןאפשרות לארונות קיר רגילים.קשה מאוד. יש צורך בפתרונות נגרות חכמים, ניצול גובה מלא וסבלנות.
חלל ציבורימרווח ופתוח.פחות מרווח. פינת האוכל קטנה יותר.
הערה חיובית: המרפסת עצמה, אף שהיא "מכווצת" את שטח הפנים, היא יתרון משמעותי למשפחה גדולה. היא מרחב משחק נוסף ואזור שירות חיוני.

🟢 סיכום מעודכן:​

אם ה-112 מ"ר כולל את המרפסת, הדירה עדיין יכולה להכיל 5 או 6 ילדים, אך היא דורשת משמעת תכנונית גבוהה מאוד (נגרות מותאמת אישית, ריהוט מינימליסטי) והתפשרות על נוחות.

במקרה הזה, כל מטר פנימי חייב להיות מנוצל בצורה מיטבית.
זואת אומרת גם על כל הדירות שפחות יש מרחב!!!!!!!!

אם ה-112 מ"ר כולל את המרפסת
זה לא כולל את המרפסת. ולא כולל את שטח הקירות של הדירה (כשאומרים "דירה חדשה 4 חדרים 100 מ"ר" זה כן כולל את שטח הקירות-ברוטו).
יש דירות עם מרפסות ממש גדולות.
הנה שרטוט לדוגמא של דירת 5 חדרים עם מרפסת גדולה.
סלון ענק של 30 מ"ר, ואם שוברים את הקיר של המטבח מקבלים אופן ספייס עצום של פנטהאוזים עם כ45 מ"ר.
מרפסת 28 מ"ר (כמה שהקומה נמוכה המרפסת גדולה יותר).
3 שירותים. חדר כביסה נפרד.
דירה מאוד יפה.
כאמור 112 מ"ר זה נטו. ברוטו זה בערך 130 מ"ר. ואם תוסיף את המרפסת אתה מקבל בערך 160 מ"ר.
1764245706293.png

זה לא כולל את המרפסת. ולא כולל את שטח הקירות של הדירה (כשאומרים "דירה חדשה 4 חדרים 100 מ"ר" זה כן כולל את שטח הקירות-ברוטו).
יש דירות עם מרפסות ממש גדולות.
הנה שרטוט לדוגמא של דירת 5 חדרים עם מרפסת גדולה.
סלון ענק של 30 מ"ר, ואם שוברים את הקיר של המטבח מקבלים אופן ספייס עצום של פנטהאוזים עם כ45 מ"ר.
מרפסת 28 מ"ר (כמה שהקומה נמוכה המרפסת גדולה יותר).
3 שירותים. חדר כביסה נפרד.
דירה מאוד יפה.
כאמור 112 מ"ר זה נטו. ברוטו זה בערך 130 מ"ר. ואם תוסיף את המרפסת אתה מקבל בערך 160 מ"ר.
צפה בקובץ המצורף 2116459
לאחר מדידות וחישובים, אני סבור שזה כן נטו, כפי שכתבת כבר בתחילת הגילוי של התוכניות.

ההבדל בין בניינים האלה לשאר הבניינים שיש הרבה יותר ברוטו, זה בעיקר בגלל ההוראות של אופן חישוב עובי הקירות (שרק הקיר החיצוני נמדד בכל עוביו אבל קיר פנימי נמדד רק בחצי העובי). כאן שיש הרבה קירות משותפים ובעיקר הדירות הפנימיות (3 או 4 חדרים) שרוב עובי הקירות לא נמדד.

בשים לב שבסופו של דבר שטח החיוב הוא הפס הסגול וניתן לראות שהוא עובר כפי הוראות החוק.

בקיצור, בלי לסבך את כולם כאן, דווקא זה שיש צפיפות בבניינים האלה - זה גורם שכל דירה מרוויחה בין 10 ל-20 מ"ר נוספים בכל דירה.

ניקח לדוגמה בניין רגיל, אז דירת 3 חדרים של 80 מ"ר, היא בנטו שטח של כ-60 או 65 מ"ר, ואילו כאן זה שטח נטו ואין כמעט שטח ברוטו שהרוכשים משלמים ולא מקבלים בעצם.

עדכון חדש:

1764271001903.png

יש שיבוץ חדש לישיבת רישוי מקומית לשני המתחמים.

אינני יודע מה ולמה צריך שוב היתר נוסף על ההיתר הנוכחי, אבל הנה יש התקדמות אחרי שלא שמענו שום דבר מאז ה-11/8.

לא צויין מתי בדיוק תהיה הישיבה הזו, אני משער שבעוד כחודש.

עלה לי חשש שמדובר בדחייה של הבקשה הקודמת מצד אחד מהגורמים שהיו צריכים לאשר את ההיתר (בתנאים..), ולכן עלה שוב הצורך בישיבת רישוי חדשה. את זה נדע כשנראה בהמשך את תוכן הבקשה להיתר (אם יש שינויים בתוכן הבקשה).

אבל שמתי לב שגם עמרם אברהם שובץ שוב לישיבה, מה שמקשה על ההשערה שלי.

נמתין ונראה

חייב להוסיף: אני רואה שישנם מעטים שמעדכנים כאן, למרות שבטוח יש כאלה שיש להם מידע נוסף על מה שמעלים כאן (חוץ מ @החברונע'ר אין עוד כאלה שיש להם קשרים בעירייה? הרי הרבה שם אנ"ש). איפה הם??

אני רק רוצה להגיד לכל אחד שיודע דברים ולא משתף כי הוא חושש שמא 'תיחטף' הדירה שהוא הבין שהיא טובה יותר ואם הוא ישתף כאן, קודמיו בבחירה יבינו את ערך הדירה ויבחרו אותה. אני מבין את החשש, גם לי יש כמה דירות שלדעתי יהיו שוות יותר וכאלה ששוות פחות, ולמרות זאת אני חושב שמי שיפרסם מידע שישמח את הזוכים - כדאי לו להפיץ את זה כאן ובטוח שהוא לא יפסיד מזה. אל תמנע טוב (עי' משלי ג' וב"מ ע"ו)

דרך אגב, היו כמה וכמה דירות שחשבתי שהן דירות 'פצצה' וכשחקרתי עוד ועוד הבנתי שדוקא הן צפויות להישאר זמן רב 'על המדף' בגלל חסרונות משמעותיים.

משום מה לאורך כל הדרך גורמים בעירייה מתעקשים על המילים "החלטת ועדה בתנאים" ולא "היתר בתנאים".
אולי יש קשר והבקשה נדרשת לעוד אישורים טרם הפקת "היתר בתנאים".

חייב להוסיף: אני רואה שישנם מעטים שמעדכנים כאן, למרות שבטוח יש כאלה שיש להם מידע נוסף על מה שמעלים כאן (חוץ מ @החברונע'ר אין עוד כאלה שיש להם קשרים בעירייה? הרי הרבה שם אנ"ש). איפה הם??

אני רק רוצה להגיד לכל אחד שיודע דברים ולא משתף כי הוא חושש שמא 'תיחטף' הדירה שהוא הבין שהיא טובה יותר ואם הוא ישתף כאן, קודמיו בבחירה יבינו את ערך הדירה ויבחרו אותה. אני מבין את החשש, גם לי יש כמה דירות שלדעתי יהיו שוות יותר וכאלה ששוות פחות, ולמרות זאת אני חושב שמי שיפרסם מידע שישמח את הזוכים - כדאי לו להפיץ את זה כאן ובטוח שהוא לא יפסיד מזה. אל תמנע טוב (עי' משלי ג' וב"מ ע"ו)

דרך אגב, היו כמה וכמה דירות שחשבתי שהן דירות 'פצצה' וכשחקרתי עוד ועוד הבנתי שדוקא הן צפויות להישאר זמן רב 'על המדף' בגלל חסרונות משמעותיים.
התחברתי לסגנון החשיבה.
אבל איך המידע לגבי הליך ההיתר יכול להשפיע על זה?

יתכן גם שהם שינו את התוכניות. (בהנדסה טענו כבר לפני תקופה שרוב הסיכויים שישתנה, אינני יודע על סמך מה)

התחברתי לסגנון החשיבה.
אבל איך המידע לגבי הליך ההיתר יכול להשפיע על זה?
הגישה היא, ככל שהזוכים יבואו פחות מוכנים ויבחרו ללא מידע מקדים, ככה מעטים הסיכויים שהם יעלו על הדירות ששוות יותר.
כאשר אתה אומר שהתאריך מתקרב אז אנשים מפנים יותר זמן לעיין במידע ובתוכניות, וככה מגיעים למסקנה טובה יותר.

אבל אולי אני פשוט סתם מדבר ורובא דרובא אין לו שמץ בתוכניות.

כמה וכמה סיפרו לי שיש הבדל גדול בין אלו שבאו מוכנים לאלו שלא. ועם כל זאת אחד סיפר לי שהוא לא ידע כלום ולא הבין בזה, רק בא לבחור ושאל מה נשאר ופשוט לקח סתם דירה ובסוף התברר שהיא הייתה הדירה הכי טובה בפרויקט! סוג של בעל אמונה כזה..

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה