"הדייסה של בית החלמה טלז סטון"

• הוסף לסימניות
מכירות את הדייסה הידועה- פודינג שוקולד- של הבית החלמה?
פעם הם פרסמו את המתכון איפשהו
למשהי יש?

• הוסף לסימניות
היה את זה לפני תקופה בפנינים, אבל אין לי את זה פה.
אני עושה ככה בעל פה:
מרתיחה 2 כוסות חלב (400 מל)
בכוס\ קערה בצד מערבבים: חצי כוס חלב עם 4 כפות קורנפלור (אחרי סינון שלא יהיו גושים), 3 כפות קקאו (גם מסונן שלא יהיו גושים) ו6 כפות סוכר - מערבבים עד שנהיה תערובת חלקה ונוזלי ושופכים לחלב הרותח, מעררבים כמה דקות על אש נמוכה, מכבים והדייסה מוכנה.
בחופשת לידה, אחרי שהייתי בטלז סטון הכנתי לי את זה כל יום, ועם הזמן למדתי איך אני אוהבת אותו. עם את רוצה פחות\יותר סמיך, תוסיפי\ תורידי מהקורנפלור, ואם את רוצה יותר שוקולדי, תוסיפי קקאו. בעקרון היחס של קקאו סוכר- זה כפול סוכר מקקאו

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tttsarattt;1533469:
היה את זה לפני תקופה בפנינים, אבל אין לי את זה פה.
אני עושה ככה בעל פה:
מרתיחה 2 כוסות חלב (400 מל)
בכוס\ קערה בצד מערבבים: חצי כוס חלב עם 4 כפות קורנפלור (אחרי סינון שלא יהיו גושים), 3 כפות קקאו (גם מסונן שלא יהיו גושים) ו6 כפות סוכר - מערבבים עד שנהיה תערובת חלקה ונוזלי ושופכים לחלב הרותח, מעררבים כמה דקות על אש נמוכה, מכבים והדייסה מוכנה.
בחופשת לידה, אחרי שהייתי בטלז סטון הכנתי לי את זה כל יום, ועם הזמן למדתי איך אני אוהבת אותו. עם את רוצה פחות\יותר סמיך, תוסיפי\ תורידי מהקורנפלור, ואם את רוצה יותר שוקולדי, תוסיפי קקאו. בעקרון היחס של קקאו סוכר- זה כפול סוכר מקקאו

זאת הדייסה עפ"י המתכון של טלז סטון?

• הוסף לסימניות
אני זוכרת שהתכון היה הכי בסיסי שיכול להיות:
חלב
אינסטנט פודינג בטעם קקאו
סוכר

לדעתי יותר טעים כמו שרשמו למעלה רק עם קצת פחות קורנפלור.

• הוסף לסימניות
אני שאלתי אותם- והענין שהם אמרו שמשתמשים דוקא בפודינג שוקולד של אפיכל.
מרתיחים חלב ואז מוסיפים ומערבבים היטב.
אצלהם זה ודאי יותר טעים כי הכמות הגדולה עושה משהו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י טובי;1533493:
זאת הדייסה עפ"י המתכון של טלז סטון?

לא, זה על פי ניסוי והטעיה, של יולדת שבדיוק יודעת מה היא רוצה :)
אם באמת המתכון של טלזסטון זה עם אבקת פודינג, אז עדיף את המתכון הזה - יותר טעים לטעמי וגם יותר בריא
אולי באמת תנסי עם פחות קורנפלור (אני פשוט אוהבת סמיך)

• הוסף לסימניות
ננסה, לכבוד השלג... ;)
תודה לכולם

• הוסף לסימניות
אגב, שאני כבר הרבה זמן לא מוצאת אינסטנט פודינג של אפיכל- באריזה הגדולה החסכונית(באופן כללי זה יותר מוצלח מאוסם). מישהו ראה לאחרונה?

• הוסף לסימניות
חח
ממש גדלתי על זה
הילדים שלי בשום פנים ואופן לא מוכנים לאכול את זה :(
צריך לשים לב שצריך מיומנות מסויימת ביישום המתכון. לדעת מתי להוסיף את הקורנפלור, לדעת את היחס הנכון בין תערובת הקורנפלור לכמות החלב, לדעת לערבב נכון. בקיצור, הניסיון עושה את זה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה