הדמיון שבמוזיקה! איפה זה?

• הוסף לסימניות
יפה מאוד!
למי שמכיר זהו הקנון המפורסם של פכלבל ברה.
שימו לב שבשיר "בואי בשלום" של שוואקי השתמשו באותו מהלך אקורדים בדיוק... (ובעוד הרבה שירים כמובן... המהלך ההרמוני הזה למעשה מאוד בסיסי ונפוץ)

• הוסף לסימניות
Line Riders - Blue Danube

100efault.jpg

https://www.youtube.com/watch?v=fYVaHVHuARA

קבצים מצורפים

• Line Riders - Blue Danube.mp4
    12.8 MB · צפיות: 129
  • הוסף לסימניות
וואו מדהים
וכמו שקנטור כתב כאן, זה ממש עוזר להבין את המוזיקה ואגב כך גם לנגן אותה
מומלץ כתרגיל מוזיקלי!
פעם השמיעו לי את אגם הברבורים של סן-סנס ואמרו לי לשרטט את זה כאגם עם ברבורים, זה היה מדהים איך שהיצירה בנויה והשתקפה בשרטוט בהתאמה לנגינה, מה שעזר לי אחכ לבצע אותה.

• הוסף לסימניות
פעם השמיעו לי את אגם הברבורים של סן-סנס ואמרו לי לשרטט את זה כאגם עם ברבורים, זה היה מדהים איך שהיצירה בנויה והשתקפה בשרטוט בהתאמה לנגינה, מה שעזר לי אחכ לבצע אותה.
התכוונת כנראה ל"ברבור" מתוך קרנבל החיות של סן-סנס. "אגם הברבורים" זה של צייקובסקי.
ולעצם הרעיון, מעניין לנסות פעם. הבעיה שכישרון הציור שלי די גרוע, מעדיף להשקיע את הזמן בפסנתר.

• הוסף לסימניות
אויש תודה על התיקון
לענין הציור- גם אני לא מוכשרת בזה, הענין הוא עצם התהליך ולא התוצאה. את השרטוט עצמי העפתי מיד...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה