הדמית בנין לחוו"ד

• הוסף לסימניות
אני לקראת סיום ההדמיה והייתי שמחה לקבל חוו"ד והערות בונות.
בגדול ההדמיה גמורה, רמת הרינדור כאן נמוכה וכמובן ללא עריכה בפוטושופ עדיין,
אבל על עצם הבניה, החומרים, מה ניתן להוסיף ולשפר (אני מתכוונת להוסיף עוד צמחיה וכדו' בפוטושופ)
העבודה נעשית ברוויט.

תודה לכל העוזרים!!
צפה בקובץ המצורף 166469

• הוסף לסימניות
ראשית, יפה מאוד.
שנית, הערות בונות -
א. להוסיף באמפ' לקירות המבנה (אישית, מעדיף לעבוד עם נורמל מאפ).
ב. תאורה - האם ישנו מקור תאורה אחד?
מ"מ אישית אינני שם את השמש ממש מעל המודל אלא בזוית מסוימת, המקום היחידי שהשמש מגיע ממש מעל הראש, הינו קו המשווה, ארץ ישראל, כזכור לי, כ- 3000 ק"מ ממנו, כך שאנשים לא רגילים למראה כזה.
דבר נוסף, בדרך כלל כדי לשים את האור שיבוא מאחורי המצלמה, כך לפחות אני משתדל לעשות, באופן זה המבנה מואר יותר טוב, ונותן מראה יותר חמים להדמיה.

• הוסף לסימניות
דבר נוסף, בדרך כלל כדי לשים את האור שיבוא מאחורי המצלמה, כך לפחות אני משתדל לעשות, באופן זה המבנה מואר יותר טוב, ונותן מראה יותר חמים להדמיה.[/QUOTE]
למה לשים את השמש מאחורי המצלמה? בדר"כ ההמלצה היא לא לשים אותה אחרי המצלמה.

• הוסף לסימניות
לא ציינתי דבר אחד-
שההדמיה תושתל בתמונת הרחוב, כך שאני מחוייבת למקום האור, ובתמונה הוא נראה די מלמעלה - כנראה צולמה בצהרי היום.

לא הבנתי את ההערה לגבי באמפ הקירות, כרגע יש באמפ נראה לעין, או שהכוונה היא לטקסטורת החומר עצמו?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י revrut;1043883:
לא ציינתי דבר אחד-
שההדמיה תושתל בתמונת הרחוב, כך שאני מחוייבת למקום האור, ובתמונה הוא נראה די מלמעלה - כנראה צולמה בצהרי היום.

לא הבנתי את ההערה לגבי באמפ הקירות, כרגע יש באמפ נראה לעין, או שהכוונה היא לטקסטורת החומר עצמו?

גם אם את מחוייבת לתאורה של רקע תמונה מצב קיים אין סיכוי שהשמש בזווית 90 מעלות אנכית בשום מצב. אם כבר בימי הקיץ בשעה -12:00 שזה השיא של גובה השמש עדיין יש לה זווית 25-30 מעלות .
איזה מנוע רינדור? של רוויט? אם זה רק ברוויט אכן תוצאות יפות לתוכנה. אם בא לך יום אחר להתקדם לוי ריי, זה יכול לעשות פלאים בנוגע לתאורת המודל. בהצלחה.

• הוסף לסימניות
לפני שאתה עובר לPS

תעלה קצת את זווית הצילום
ותיישר את המצלמה, יש לך נטיה קלה אחורה ושמאלה

התאורה כאן רכה וטובה

• הוסף לסימניות
אשמח לשמוע פרטים על הויריי ברוויט,
איך ניתן להשיג אותו, להתקין אותו, ואיך עובדים עם זה?

תודה!

• הוסף לסימניות
למה לשים את השמש מאחורי המצלמה? בדר"כ ההמלצה היא לא לשים אותה אחרי המצלמה.[/QUOTE]
אינני יודע מאיפה המלצה זו, היתכן שבצילום רגיל זה עובד טוב, אך לענין הדמיות, אני חולק.
במיוחד כשמשתמשים בנורמל מאפ' שיוצר אשליה של בליטה, ע"י קרני האור שפוגעים ב"מפה" שיש לו RBG (כזכור לי גם בבאמפ' רגיל, אך לא בטוח).
מ"מ התכוונתי שהתמונה לא תיהיה מוצלת (אולי לא הייתי ברור).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גיל קוליוק;1044874:
למה לשים את השמש מאחורי המצלמה? בדר"כ ההמלצה היא לא לשים אותה אחרי המצלמה.
אינני יודע מאיפה המלצה זו, היתכן שבצילום רגיל זה עובד טוב, אך לענין הדמיות, אני חולק.
במיוחד כשמשתמשים בנורמל מאפ' שיוצר אשליה של בליטה, ע"י קרני האור שפוגעים ב"מפה" שיש לו RBG (כזכור לי גם בבאמפ' רגיל, אך לא בטוח).
מ"מ התכוונתי שהתמונה לא תיהיה מוצלת (אולי לא הייתי ברור).[/QUOTE]

אני בכל אופן נמנע מלשים השמש בדיוק מאחורי המצלמה (אולי מאחורה בצד זה אפשרי לעתים). הרעיון הוא...שאתה מאבד את הצל בתמונה ולאבד את הצל משמעו לאבד את הקונטרסט בהדמייה מה שגורם להדמייה להיות שטוחה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pilgonico;1044878:
אני בכל אופן נמנע מלשים השמש בדיוק מאחורי המצלמה (אולי מאחורה בצד זה אפשרי לעתים). הרעיון הוא...שאתה מאבד את הצל בתמונה ולאבד את הצל משמעו לאבד את הקונטרסט בהדמייה מה שגורם להדמייה להיות שטוחה.
למה שההדמיה תיהיה שטוחה, הרי היא תלת מימד, וכי במציאות שהשמש נמצאת מאחורה, העיינים לא רואות בפרספקטיבה.
ברור שלא התכוונתי שלא יהיה בכלל צל, אך אם תשים לב בתמונה שהועלתה כאן, כמעט כל החלק השמאלי מוצל (כשליש תמונה) ועוד מתחת למרפסות (כרבע מהחלק הימיני בתמונה).
וזאת מכיון שהשמש מוקמה ממש מעל המודל, אם השמש היתה בזוית לכיון שמאלה ואחורה (לכיון המצלמה), זה היה מוריד את כמות הצל באופן משמעותי.
לא התכוונתי שדווקא ממש מאחורי המצלמה, אלא שתיהיה בצד של המצלמה (ולא מול או מהצדדים הקדמיים).

נ.ב.
את האמת, אינני מבין למה אינני מובן, לפי דעתך לקוח רוצה לראות תמונה שכ"כ מוצלת?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גיל קוליוק;1044907:
למה שההדמיה תיהיה שטוחה, הרי היא תלת מימד, וכי במציאות שהשמש נמצאת מאחורה, העיינים לא רואות בפרספקטיבה.
ברור שלא התכוונתי שלא יהיה בכלל צל, אך אם תשים לב בתמונה שהועלתה כאן, כמעט כל החלק השמאלי מוצל (כשליש תמונה) ועוד מתחת למרפסות (כרבע מהחלק הימיני בתמונה).
וזאת מכיון שהשמש מוקמה ממש מעל המודל, אם השמש היתה בזוית לכיון שמאלה ואחורה (לכיון המצלמה), זה היה מוריד את כמות הצל באופן משמעותי.

ההדמייה נבנית ממודל תלת מימדי....בסדר...אבל בסופו של דבר אתה מייצא אימג' דו מימדי...ועוד איך הדמייה יכולה להיות שטוחה ! שאין בה צדדים מוצלים וקונטרסט חזק היא שטוחה !
אין פה כללים מדויקים. זה רק עצות למנוע מקרים כאלה. תלוי גם בסצנה, למשל, אם תמקם השמש בדיוק מאחורי המצלמה אבל במקביל תשים עץ מקדימה שיצור צל על המשטח הקדמי אז זה יכול לעזור למשל. כל מקרה לגופו.

• הוסף לסימניות
שוב, לא התכוונתי שהצלמה תהיה ממש מאוחרי המצלמה ללא שום זוית.
מ"מ לעניננו, האם אינך מסכים איתי שההדמיה כאן יותר מידי מוצלת?
כמעט חצי מההדמיה.
אם כן,, איך היית מתקן זאת? אם לא באופן שאני כותב כאן.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י revrut;1043883:
הבאמפ' של החומה החיצונית, אכן נראת לעין, אך לא של הבנין עצמו.
כשאת הולכת ברחוב תראי שניתן לראות בבנינים את בליטות הריצוף, אע"פ שהם רחוקים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גיל קוליוק;1044956:
שוב, לא התכוונתי שהצלמה תהיה ממש מאוחרי המצלמה ללא שום זוית.
מ"מ לעניננו, האם אינך מסכים איתי שההדמיה כאן יותר מידי מוצלת?
כמעט חצי מההדמיה.
אם כן,, איך היית מתקן זאת? אם לא באופן שאני כותב כאן.

אני הסכמתי עם ההערה שלך לגבי זווית השמש בהדמייה שלה (ראה הודעה ראשונה שלי בשירשור) . השמש גבוהה מידי.

• הוסף לסימניות
הערה קטנה ברשותכם...

יש כאן ערבוב של שני מושגים לגבי תאורה

1. בצילום סטודיו, אנשים, מוצרים וכדומה. מיקום הפלאש על / מאחורי המצלמה זה דבר לא מומלץ. כי זה משטח את התמונה ונותן אור לא יפה.

2. בצילום מבנים וחוץ הכי טוב שהשמש תהיה מאחורי הצלם/מצלמה.
כי אז השמיים מקבלים גוון עמוק יותר והתאורה רכה יותר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tamiro;1045073:
הערה קטנה ברשותכם...

יש כאן ערבוב של שני מושגים לגבי תאורה

1. בצילום סטודיו, אנשים, מוצרים וכדומה. מיקום הפלאש על / מאחורי המצלמה זה דבר לא מומלץ. כי זה משטח את התמונה ונותן אור לא יפה.

2. בצילום מבנים וחוץ הכי טוב שהשמש תהיה מאחורי הצלם/מצלמה.
כי אז השמיים מקבלים גוון עמוק יותר והתאורה רכה יותר.
איך שאתה משדרג אותנו.... טוב שאנשים כמוך קופצים גם לפורום שלנו!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה