כללי הדפסה בגודל אמיתי?

• הוסף לסימניות
אמרקאי אחד ביקש ממני עיצוב שלט, ולאחר ששלחתי לו את התוצאה הוא טוען בלהט שהבית דפוס לא יכולים להדפיס את זה בהגדלה של פי עשר, כמקובל בתפוצות ישראל המקצוענים.
הוא רוצה את זה בגודל האמיתי - הווי אומר שהמסמך פוטושופ יהיה במימדים של 540 סנטימטר על 240 סנטימטר.
מה אתם אומרים? יש יצור כזה?
אני בחתימה על חוזה עם WD על הארדיסק שיכיל את גודל התוצאה, זה בייצור עכשיו.
תכל'ס - זה נכון הוא שהוא פשוט לא מקצועי?

• הוסף לסימניות
דווקא הוא צודק, אם המדובר ב-PSD. רק וקטורי אפשר להגדיל בלי לאבד איכות.

• הוסף לסימניות
מי ה״מקצוענים״ שטוענים שרזולוציה של 30dpi היא מספיק טובה?

ובכן, ודאי שאין צורך לעבוד ברזולוציה של 300 dpi אבל בהחלט מומלץ לנסות להישאר מעל 100 אם רוצים לשמור על רמה מינימלית של חדות.

לפני כמה ימים הייתי בפיצה האט בירושלים, קירות המסעדה היו מצופים בהדפסות ענק מפוקסלות של מנות אוכל. אולי זה היה נראה נחמד ממרחק עשרים מטר על שלט חוצות ליד כביש, אבל ממרחק מטר-שניים מהשולחן שלי, זה היה נראה זוועה.

בקיצור, צריך להפעיל שיקול דעת ולחשוב על המרחק שממנו יסתכלו על ההדפסה ולפי זה לקבוע את הרזולוציה המתאימה.
מה שבטוח זה שרזולוציה של 30 dpi כפי שעשית, היא נמוכה מאוד ומתאימה רק במקרים שבהם מסתכלים על ההדפסה ממרחק גדול. 

• הוסף לסימניות
תלוי בשיטת ההדפסה, סגרת בעשירית הגודל באיזו רזולוציה?

• הוסף לסימניות
אין שום בעיה להגדיר את הגודל הרצוי, באיכות נמוכה....
זה ענין טכני בלבד.

• הוסף לסימניות
אין לי מושג איפה אתם מדפיסים,
אני תמיד שולחת בעשירית מגודל הפוסטר ברזולוציה 300 dpi
ובדפוס מגדילים את הרזולוציה.

• הוסף לסימניות
אני שולחת תמיד בגודל המקורי ברזולוציה גבוהה. מדובר על קבצים גדולים פי 3 לפחות.
כשחשובה האיכות מאד לא עושים עשירית

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה