כללי הדרכה לתכנת פריהנד

• פותח הנושא riki
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
אני למדתי את פריהנד מעולה מהתחלה ועד הסוך, תכל'ס חוץ מ"קו חופשי" לא יוצא לי להשתמש בה.

• הוסף לסימניות
אז אני מבינה שהחבר'ה פה נשארים עם קורל??? או שבכל זאת אילוס' יותר טובה?

• הוסף לסימניות
לגבי איטיות התוכנה - - -
כשאתם שומרים את הקובץ בפעם הראשונה,
בטלו את הV באופציה הראשונה - - -

כי אם אתם לא מבטלים אופציה זו,
קובץ האילוס, שומר בתוכו קובץ פידיאף,
שמכביד על הקובץ ומאיט אותו.

• הוסף לסימניות
יש דברים מנקרי עיניים באילו'. לכן אני מת להכנס לזה.

אבל אין כמו החופשיות של הקורל, יוצרים בשניה מה שרוצים.

אגב הזכירו פה שיש לקורל את היתרון של כמה דפים באותו מסמך, אני לא אוהב להשתמש בזה כי זה מכביד מאוד ושווה לי לעשות את זה בכמה קבצים.

• הוסף לסימניות
הפריהנד היום הכי טובה לעבודה עם עקומות (CURVES) ועד היום (למרות שעברתי חד משמעית לאילוס' בגלל יתרונות עצומים) כאשר יש צורך בבניית לוגו או התעסקות כלשהיא בעקומות הפריהנד זו הבחירה המיידית שלי. היא פשוט מעולה בזה ועולה ללא ספק גם על אילוס וגם על קורל בכל מה שקשור לעקומות.
האילוסטרייטור מדהימה בצבעים ובאפקטים שלה, ויתרונה הוא בכך שמה שרואים על המסך עובר בדייקנות ל PDF ללא עיוותים ובלגנים, ייתרון שמעריך כל משתמש פריהנד לשעבר.
ייתרון נוסף, יודע מי שנתקל, התוכנה מפרקת לשני צבעים אפקטים מעורבבים אחד על השני. הפריהנד פרקה לארבעה צבעים ולא איפשרה להפיק PDF בשני צבעים(אצלי זה היה הקש ששבר את גב הגמל וגרם לי לעבור לאילוסטרייטור)
הייתרון של קורל, הוא בקלילות שלה, ואיך שהיא לא מסתבכת בכלום. רוצים אפקט שקיפות מעבר? בבקשה, (דיי מסורבל באילוס ובפריהנד יש בעיות צבע ופיקסול, זוועה ב PDF), רוצים לתקן שנייה בפוטופיינט? רגע עוברים מתקנים, והתוכנה מעדכנת אוטומטית ועוד אפשרויות רבות גלומות.
לדעתי, צריך לייעד עבודה לתוכנה שחזקה יותר בתחום לה העבודה משתייכת (או להכין חלקים של העבודה בכל מיני תוכנות)
לא שווה להשקיע קורס בפריהנד, יש היום ספרים מצויינים (מנטור) והנה אמרו שיש להורדה בחינם. התוכנה עומדת להיעלם. אבל למי שיש אותה ויודע אותה, שלא יזרוק בגלל יתרונות מסויימים שאפשר לנצל בה עדיין. (עד שאדובי ילמדו שלא על כל בחירה באילוס צריך להופיע כזה ריבוע ענק שמקשה על הבחירה המדוייקת, מה שאין בפריהנד, וגם טיפול נעים יותר בעקומות ועוד כמה קטנים)
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מימון;84398:
(עד שאדובי ילמדו שלא על כל בחירה באילוס צריך להופיע כזה ריבוע ענק שמקשה על הבחירה המדוייקת,)
לא הבנתי. אפשר בבקשה להסביר שוב?

• הוסף לסימניות
אחד החסרונות הבולטים של אילוס (ושאר התוכנות המקבילות) כאשר אני רוצה לראות את כל העבודה וישנם אובייקטים קטנים שצריך לבחור ולבצע בהם שינויים ותוך כדי כך לראות את ההשפעה על כל העבודה, א"א לבחור אותם בגלל ריבועי הבחירה הכחולים המסרבלים -בחירת פינצטה- של האובייקטים הקטנים. בפריהנד למשל עבדתי המון כאשר כל העבודה מול עיני (על מנת לישלוט בקומפוזיציה ובשינוייה) והבחירה היתה מאוד קלה וחכמה אפילו נקודות מזעריות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה