הדרכה מצולמת- גליליות בקרם נוגט ועלי שוקולד

• הוסף לסימניות
בתחרות די צמודה לקחה ההדרכה הזו...

אז קבלו:

צפה בקובץ המצורף 305223

ולמתכון וההדרכה:
חוצים חבילת גליליות עבות שמיועדות למילוי. כל גלילית חוצים לחצי בקו חיתוך אלכסוני. עובדים בזהירות כדי לא לשבור את הגלילית. חותכים בסכין חדה ולא משוננת.
בעדינות מסובים את הגלילית תוך כדי החיתוך כדי לא להפעיל לחץ בנקודה אחת כי אז הגלילית תישבר.
צפה בקובץ המצורף 305224

מכינים מראש קישוט עלי שוקולד.

ממיסים 100 גרם שוקולד מריר עם כף שמן.
מורחים בעזרת ספטולה על ניר אפיה בעובי של כ-2 מ"מ.

צפה בקובץ המצורף 305226
ממיסים 50 גרם שוקולד לבן עם מעט שמן ומזלפים פסים מעל לשוקולד הכהה.

צפה בקובץ המצורף 305227
מחכים שהשוקולד יתחיל להתקשות אבל לא יהיה קשה ממש. השוקולד מוכן לעבודה כשהוא לא מבריק ואינו נדבק לאצבע אם נוגעים בו.
קורצים עלים בעזרת קורצן [אפשר כל צורה אחרת] קטן. מעבירים להקפאה להתקשות מוחלטת. אחרי שהשוקולד התקשה לחלוטין מחלצים את העלים. מניחים בכלי סוגר במקרר עד לשימוש.

צפה בקובץ המצורף 305228

לתחתיות שוקולד:

200 גרם שוקולד מריר
2 כפות שמן

ממיסים שוקולד ושמן וממלאים בתבנית מדליונים כמעט עד לשפת השקע.
נועצים חצי גלילית במרכז כל מדליון כשהצד החתוך באלכסון כלפי מעלה.
מקפיאים ומחלצים מהתבנית.

צפה בקובץ המצורף 305230

צפה בקובץ המצורף 305232

צפה בקובץ המצורף 305233

המשך בהודעה הבאה....

• הוסף לסימניות
המשך הדרכה מצולמת- גליליות בקרם נוגט ועלי שוקולד

למילוי נוגט:
1 ריצ' קטן
4 כפות אבקת נוגט

מקציפים ריצ' לקצף יציב ומוסיפים אבקת נוגט. אפשר להמיר בקפה נמס/קקאו או כל טעם אחר...

מזלפים לתוך הגלילית עד לשפתו.

צפה בקובץ המצורף 305235

מקשטים בעלה שוקולד שהוכן מראש.

צפה בקובץ המצורף 305236

טיפ:
רוצה לזרז עניינים? אין לך סבלנות להכין עלי שוקולד? אין בעיה.
השתמשי בקישוט שוקולד מוכן שרוכשים בחנוניות למוצרי אפיה או הכיני קישוט פשוט יותר בתבנית מתאימה.

• הוסף לסימניות
מקסים!
ושוב תודה!

• הוסף לסימניות
שונה ומעניין!
תודה!

• הוסף לסימניות
תודה בקר
נראה מעולה וקליל!!
החלק הקשה פה לדעתי הוא לשבור את הגליליות.....

• הוסף לסימניות
ממש תודה אין מילים!
עם איזה סכין חותכים כ"כ ישר?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י 22;2167156:
ממש תודה אין מילים!
עם איזה סכין חותכים כ"כ ישר?

אז זהו שלא יצא לי כל כך ישר...
שכחתי לציין לחתוך עם סכין חדה אבל לא משוננת....
ולסובב בעדינות את הגלילית תוך כדי חיתוך.

• הוסף לסימניות
את הגלילית גם ממלאים בשוקולד?
אם כן עד איזה גובה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פרופסור;2167331:
את הגלילית גם ממלאים בשוקולד?
אם כן עד איזה גובה?

את הגליליות לא מלאים בשוקולד. הם מתמלאים מעצמם קצת כי דוחפים אותם לתוך השוקולד שבתבנית המדליונים כשהוא עוד רטוב. כך גם נדבק התחתית לגלילית.

• הוסף לסימניות
איפוא ניתן להשיג באשדוד את קורצן העלים?

קצת קשה למצוא קורצנים בגודל הקטן הזה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י hbecker;2167176:
אז זהו שלא יצא לי כל כך ישר...
שכחתי לציין לחתוך עם סכין חדה אבל לא משוננת....
ולסובב בעדינות את הגלילית תוך כדי חיתוך.

נראה לי שכדאי להקפיא את הגליליות ואז החיתוך יהי' קל וחד יותר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פרופסור;2195323:
איפוא ניתן להשיג באשדוד את קורצן העלים?

קצת קשה למצוא קורצנים בגודל הקטן הזה...

לא מכירה את אשדוד. קניתי את הקורצן הזה כחלק מערכה של קורצנים מיני. לא זוכרת היכן. אבל לא חייבים להיצמד לקישוט הזה. כל קישוט משוקולד ילך טוב. גם קישוט שמכינים בתבניות.
נכתב ע"י חדוי כנרת;2195337:
נראה לי שכדאי להקפיא את הגליליות ואז החיתוך יהי' קל וחד יותר.
בהקפאה הם קשים יותר ואז המכה שהם מקבלים מהסכין גורמת לשבר פחות טוב...כך מניסיון שלי. אבל אולי את יודעת אחרת. סומכת עליך.

• הוסף לסימניות
לא נסיתי!
את ניסית, ולא הלך,
אז מה השאלה בכלל?
חסכת לי...
תודה!

• הוסף לסימניות
אני ניסיתי לחתוך את הגליליות בסכין חדה, תוך כדי גלגול הגלילית, החיתוך הצליח, הצורה האלכסונית פחות.

לאחר כמה ניסיונות, החלתי לחתוך צוך חיתוך מהיר כלפי מטה, ללא גלגול, והתוצאות: כולן הצליחו לי מלבד 2 שנשברו...

לגבי הקורצן ניסיתי לחפש צורות אחרות, אך יש מבחר מועט מאוד של קורצנים קטנים, ואני צריך משהו שילך לתוחבן בתוך הקצף
מי שיוכל לעזור לי בשם של חנות באשדוד, שבו ניתן להשיג קורצן עלה, יבורך מפי עליון, כבר הכנתי את הגליליות בשוקולד, והופ... נתקעתי באמצע.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פרופסור;2195512:
אני ניסיתי לחתוך את הגליליות בסכין חדה, תוך כדי גלגול הגלילית, החיתוך הצליח, הצורה האלכסונית פחות.

לאחר כמה ניסיונות, החלתי לחתוך צוך חיתוך מהיר כלפי מטה, ללא גלגול, והתוצאות: כולן הצליחו לי מלבד 2 שנשברו...

לגבי הקורצן ניסיתי לחפש צורות אחרות, אך יש מבחר מועט מאוד של קורצנים קטנים, ואני צריך משהו שילך לתוחבן בתוך הקצף
מי שיוכל לעזור לי בשם של חנות באשדוד, שבו ניתן להשיג קורצן עלה, יבורך מפי עליון, כבר הכנתי את הגליליות בשוקולד, והופ... נתקעתי באמצע.

חבל להיתקע בגלל הקורצן. כפי שכתבתי למעלה, אפשר לקשט בכל קישוט אחר משוקולד. יוצא נהדר!

• הוסף לסימניות
@hbecker המוכשרת!
מצטערת על ההקפצה של אשכול ישן אבל ממש חבל לי שהתמונות לא זמינות כבר.
אולי יש לך חלק מהן? אני אמורה להכין גליליות כחלק מקינוח לשבע ברכות והעלים ממש יוסיפו, אני רק רוצה לראות איך הם נראים...

• הוסף לסימניות
@hbecker המוכשרת!
מצטערת על ההקפצה של אשכול ישן אבל ממש חבל לי שהתמונות לא זמינות כבר.
אולי יש לך חלק מהן? אני אמורה להכין גליליות כחלק מקינוח לשבע ברכות והעלים ממש יוסיפו, אני רק רוצה לראות איך הם נראים...
IMG_7133 (1).jpg
IMG_7123.jpg
IMG_7122.jpg
IMG_7120.jpg
IMG_7118.jpg

IMG_7116.jpg
IMG_7115.jpg

קבצים מצורפים

• IMG_7133.jpg
    IMG_7133.jpg
    KB 111.6 · צפיות: 23

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה