כללי הדרת נשים ממבט חרדי...

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י פופקו;691533:
זה יכול להיות מיועד גם לציבור הרחב, אך לא בכדי לעצבן אלא בכדי להבין שאנחנו רואים את זה שונה מהם, ולגרום להם לנסות שניה להבין למה הם רואים את זה ככה ואני אחרת,
ולנסות להבין באמת שיש שוני ואפשר לקבל אותו, ושהחרדים לא פועלים מתוך שיגעון או יותר נכון מתוך "הדרת נשים"...

זה מה שניסיתי לומר
שזה לא יגרום להם להבין, ורוב הסיכויים שזה יגרום ההיפך

בפרסום יש כלל בסיסי שאומר, שלכל קהל מטרה יש מאפייני התנהגות שונים
רובנו נוטים לחשוב ש"בגלל שאני רואה ומבין את זה, בטח גם השני יראה ויבין את זה"
וזה ממש לא נכון.
השני רואה את הדברים הפוך ממך
הוא מבין דברים בדיוק ההיפך
הוא מתעצבן מדברים שאתה בכלל לא חושב שהם מעצבנים
לא בגלל שהוא דפוק, בגלל שהוא שונה, הראש שלו עובד אחרת
הוא בא מתוך מערכת שלמה של ערכים ודעות שעליהם הוא גדל,
והם די הפוכים ממש שאתה מכיר

וכן,
יש גם עניין לומר דברים הנשמעים
ולא לומר דברים שאינם נשמעים

ודבר אחרון אחרון חביב ואני מסירה ידי מן הדיון שבטח תיכף ינעל
"כמים הפנים לפנים כן לב האדם לאדם"

• הוסף לסימניות
לא חושבת שהסרטון נועד ל'הסברה' או 'בואו ניתן להם בשיניים',
זו הבעת רגשות הלגלוג פלוס האין אונים של היוצר.
אחד מביע בכתיבה, אחד בשירה, אחד בהנפשה.
לא נראה כמשהו שמיועד עבור מישהו מסוים בכלל.
מוצלח ביותר, דרך אגב..

• הוסף לסימניות
יצא לי לשוחח עם אחת שמתקרבת ליהדות- על הנושא.
היא אמרה שמהתקשורת זה נשמע מאוד גרוע,
וכל חרדי שעולה לשידור להסביר- גורם שזה יישמע עוד יותר גרוע...

(כמובן, בהסבר אחד על אחד היא הבינה מצוין את כל הרקע, המניעים, העומק של העניין. אבל אין מה לדבר אליהם בהסברה כוללת.)

• הוסף לסימניות
אופפס..
הגבר שיושב בראשונה צדיק חבל"ז..
הוא אפילו לא סובב את הראש:)

• הוסף לסימניות
נראה לי שצריך לצאת בקמפיין על "הדרת חרדים" ואפלייתם ולא שום הדרת נשים,
מתחיל להיות מפחיד ללכת ברחובות!!

• הוסף לסימניות
קטע משיחה שהייתה לי בערב שבת:
היא: [ 10 דקות של התלהמות, כולל כל הזבל שהתקשורת מאכילה אותם, ללא אבחנה בין כיפות סרוגות (החיילים שיצאו מהופעה) סיקריקים (יריקות על ילדה בת 7) חסידי גור (קוי המהדרין באשדוד) הכל נמדד באותו סרגל בדיוק, והתשובה, מבחינתה - אחת - החרדים עברו כל גבול!].
אני: אולי את יכולה רגע לנסות להקשיב לי, לשים את מה שהתקשורת אומרת בצד?
היא: טוב....
אני: (הסבר קצר על על ההבדלים ה"דקים" בין המציאות למה שקורה בשטח, כולל דוגמאות)
כמה שנים אנחנו מכירות? כמה שנים את מבקרת אצלי בקביעות, ומגיעה כל פעם בקוי מהדרין לבית שלי? מישהו אי פעם ירק עלייך בגלל שאת עולה לאוטובוס עם מכנסיים? (שתחזור בתשובה שלמה!)
היא: לא. באמת כשאני חושבת על זה, אף פעם.
אני: נו....
היא: אם זו המציאות האמיתית, אז למה את זה לא כותבים בעיתונים בעמוד הראשון?
אני: מה את רוצה שיכתבו, שגב' X נוסעת כבר 8 שנים מדי חודש בקו מהדרין ומעולם לא ירקו עליה? וגם לא קיללו אותה? איזה מן כותרת זו לעמוד הראשי? זה בכלל לא צהוב! זה בכלל לא סנסציה! זה לא מעניין אותם לכתוב את זה.
אני: עוד שאלה, את רואה את בעלי יורק על ילדות ברחוב? והילדים שלי, כשהם יגדלו את רואה אותם יורקים על ילדות ברחוב?
היא: [מזדעדעת] מה פתאום!
אני: נו... את מבינה איפה האמת ואיפה התקשורת?
היא: [יש!!!היא הבינה!!!!] אני הולכת לכתוב את זה. כן. לא בעיתון, בעמוד תגובות הגולשים באתר של עיתון הארץ.
[נפרדנו ב"שבת שלום" חם והדדי, כשהיא מאחלת לי מכל הלב שבאמת תהיה שבת של שלום]

(היה עוד דיון שלם על הלכה, ושאי אפשר למישהו שלא מבין בהלכה להתערב בפסיקות של רבנים, ואפילו לא להביע דעה, כי הוא לא מבין על מה זה מבוסס, ועוד דיון על איך עובדת התקשורת, ואיך הם מחליטים כל פעם על נושא אחר ל"סדר היום" בזמן שמתחת לאף שלהם קורים דברים מזעזעים בכל קנה מידה - כמו 2 מעשי רצח נוראים שקרו באותו יום של סיפור היריקות)

• הוסף לסימניות
אני חושבת ובטוחה שההסברה שצריך לעשות זה-
דוגמא אישית!!!!​

מה למשל? -כשמקרינים שמחה ולא נראים צו"לים!

או כשמתיישב לידי גבר, אני לא החמיץ לו פנים ולא אראה לו שהוא מפריע לי, אלא מודיעה לו חגיגית שאני צריכה לצאת. ואם לא מצאתי מקום אחר לשבת אשאר לעמוד. ולתדהמתו אומר לו שזכותו שלו לשבת איפה שרוצה.

ועוד משהו מומלץ מאוד!
לחפש לומר מילה קטנה כמו תודה, שלום, בוקר טוב...(כשזה קשור) למי שבא במגע.
ואז לא פלא שקורה לי הרבה כשעולה למונית אישה לא שומרת מצוות ואחרי ברכת שלום ממני, היא מוציאה מטפחת מתיקה כדי "לכבד אותי";)
ועוד שלום אחד בכניסה לחנות ו... הדיסקו הרעשני מועבר ל"מי שמאמין לא מפחד...":D

מומלץ לנסות!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ggg;693210:
אני חושבת ובטוחה שההסברה שצריך לעשות זה-
דוגמא אישית!!!!​

מה למשל? -כשמקרינים שמחה ולא נראים צו"לים!

או כשמתיישב לידי גבר, אני לא החמיץ לו פנים ולא אראה לו שהוא מפריע לי, אלא מודיעה לו חגיגית שאני צריכה לצאת. ואם לא מצאתי מקום אחר לשבת אשאר לעמוד. ולתדהמתו אומר לו שזכותו שלו לשבת איפה שרוצה.

ועוד משהו מומלץ מאוד!
לחפש לומר מילה קטנה כמו תודה, שלום, בוקר טוב...(כשזה קשור) למי שבא במגע.
ואז לא פלא שקורה לי הרבה כשעולה למונית אישה לא שומרת מצוות ואחרי ברכת שלום ממני, היא מוציאה מטפחת מתיקה כדי "לכבד אותי";)
ועוד שלום אחד בכניסה לחנות ו... הדיסקו הרעשני מועבר ל"מי שמאמין לא מפחד...":D

מומלץ לנסות!!!
חבל להסביר מי שלא גדל בעיר חילונית לא יבין את זה
לא הספיק לך לראות את הסטיקרים שרצו פה כדי להבין שמדבר פה על תקשורת נוסח דור הפלגה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י trew;693214:
חבל להסביר מי שלא גדל בעיר חילונית לא יבין את זה
לא הספיק לך לראות את הסטיקרים שרצו פה כדי להבין שמדבר פה על תקשורת נוסח דור הפלגה?
היא מנסה.
ואכן הסגנון שהיא כתבה מתאים לרוב מי שחי בערים חילוניות זה נראה לו טיבעי לומר שלום, תודה ובוקר טוב לנהג.
מה שלא נורמלי וטבעי בערים חרדיות וזה יראה חריג למדיי שאישה תגיד בוקר טוב לנהג :).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ליקי;693256:
היא מנסה.
ואכן הסגנון שהיא כתבה מתאים לרוב מי שחי בערים חילוניות זה נראה לו טיבעי לומר שלום, תודה ובוקר טוב לנהג. .

הלוואי שזו היתה הנורמה.
האמת היא שבישראל אנשים לא מעריכים נותני שירותים.
מתחת לכבודם להגיד שלום, תודה או בוקר טוב למאבטח בכניסה לסופר, לזו שמנקה את השירותים בקניון או לנהג האוטובוס.
בלי שום קשר למגדר כזה או אחר.
אני אישית משתדלת לזכור להגיד, כי אני יודעת כמה זה חשוב לאנשים קשי היום הללו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ליקי;693256:
היא מנסה.
ואכן הסגנון שהיא כתבה מתאים לרוב מי שחי בערים חילוניות זה נראה לו טיבעי לומר שלום, תודה ובוקר טוב לנהג.
מה שלא נורמלי וטבעי בערים חרדיות וזה יראה חריג למדיי שאישה תגיד בוקר טוב לנהג :).

אני גדלתי בעיר "חרדית"...
בוקר טוב לא, אבל תודה למה לא?

וגם לא חסר מנקות או מזכירות שהן לא חרדיות, שלהן אפשר להאיר פנים (לאו דווקא להן:))

• הוסף לסימניות
למי שאין עיתון יומי

או לא ראה את המודעה

קבצים מצורפים

• תמונה ללא שם.jpg
    KB 648.7 · צפיות: 26
  • הוסף לסימניות
זהו, יש פתרון

קבצים מצורפים

• גברים למטה נשים למעלה הפיתרון 2012.jpg
    KB 20.9 · צפיות: 26
  • הוסף לסימניות
לשבח כל החרדים לדבר ה' יאמר:
ראיתי נשים/גברים שעד התקופה האחרונה לא מאוד הקפידו על ישיבה למהדרין (אם אני רוצֶה לדבר בפלאפון בלי הפרעה ובסוף ריק למה שלא אשב שם? או נוח לי לשבת עם העגלה ליד הדלת...) עכשיו הם יושבים במקומם המהודר. אולי כדי להראות לציבור הכללי שאנו מכבדים את הרבנים ואת החמרותיהם. אנו מהדרים (מכבדים) את האישה.

ופתאום האוטובוסים שהם לא מהדרין במוצהר הפכו למהדרין מן המהדרין. (ש.. אל תגלו.. שלא יבואו לערוך שם פרובוקציות:D)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ליקי;693256:
היא מנסה.
להגיד "בוקר טוב" לנהג, ועוד חילוני?
השתגעתי???
את יודעת מה הוא יחשוב?
אבל "תודה זה נורמלי ובהחלט עושים את זה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תקוה;693608:
לשבח כל החרדים לדבר ה' יאמר:
ראיתי נשים/גברים שעד התקופה האחרונה לא מאוד הקפידו על ישיבה למהדרין (אם אני רוצֶה לדבר בפלאפון בלי הפרעה ובסוף ריק למה שלא אשב שם? או נוח לי לשבת עם העגלה ליד הדלת...) עכשיו הם יושבים במקומם המהודר. אולי כדי להראות לציבור הכללי שאנו מכבדים את הרבנים ואת החמרותיהם. אנו מהדרים (מכבדים) את האישה.

ופתאום האוטובוסים שהם לא מהדרין במוצהר הפכו למהדרין מן המהדרין. (ש.. אל תגלו.. שלא יבואו לערוך שם פרובוקציות:D)

כתוב שאחשורוש הוריד את הטבעת והביא להמן זה גרם לחזרה בתשובה של היהודים באותו דור,
גם בדורנו ההסתה שלהם גרמה לנו להתאחד לדברים שבקדושה , (אולי בזכות השכר הזה יחזרו גם הם בתשובה)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.