נכתב ע"י פופקו;691533:זה יכול להיות מיועד גם לציבור הרחב, אך לא בכדי לעצבן אלא בכדי להבין שאנחנו רואים את זה שונה מהם, ולגרום להם לנסות שניה להבין למה הם רואים את זה ככה ואני אחרת,
ולנסות להבין באמת שיש שוני ואפשר לקבל אותו, ושהחרדים לא פועלים מתוך שיגעון או יותר נכון מתוך "הדרת נשים"...
חבל להסביר מי שלא גדל בעיר חילונית לא יבין את זהנכתב ע"י ggg;693210:אני חושבת ובטוחה שההסברה שצריך לעשות זה-
דוגמא אישית!!!!
מה למשל? -כשמקרינים שמחה ולא נראים צו"לים!
או כשמתיישב לידי גבר, אני לא החמיץ לו פנים ולא אראה לו שהוא מפריע לי, אלא מודיעה לו חגיגית שאני צריכה לצאת. ואם לא מצאתי מקום אחר לשבת אשאר לעמוד. ולתדהמתו אומר לו שזכותו שלו לשבת איפה שרוצה.
ועוד משהו מומלץ מאוד!
לחפש לומר מילה קטנה כמו תודה, שלום, בוקר טוב...(כשזה קשור) למי שבא במגע.
ואז לא פלא שקורה לי הרבה כשעולה למונית אישה לא שומרת מצוות ואחרי ברכת שלום ממני, היא מוציאה מטפחת מתיקה כדי "לכבד אותי"![]()
ועוד שלום אחד בכניסה לחנות ו... הדיסקו הרעשני מועבר ל"מי שמאמין לא מפחד..."
מומלץ לנסות!!!
היא מנסה.נכתב ע"י trew;693214:חבל להסביר מי שלא גדל בעיר חילונית לא יבין את זה
לא הספיק לך לראות את הסטיקרים שרצו פה כדי להבין שמדבר פה על תקשורת נוסח דור הפלגה?
נכתב ע"י ליקי;693256:היא מנסה.
ואכן הסגנון שהיא כתבה מתאים לרוב מי שחי בערים חילוניות זה נראה לו טיבעי לומר שלום, תודה ובוקר טוב לנהג. .
נכתב ע"י ליקי;693256:היא מנסה.
ואכן הסגנון שהיא כתבה מתאים לרוב מי שחי בערים חילוניות זה נראה לו טיבעי לומר שלום, תודה ובוקר טוב לנהג.
מה שלא נורמלי וטבעי בערים חרדיות וזה יראה חריג למדיי שאישה תגיד בוקר טוב לנהג.
נכתב ע"י pl;693387:זהו, יש פתרון
להגיד "בוקר טוב" לנהג, ועוד חילוני?נכתב ע"י ליקי;693256:היא מנסה.
ואכן הסגנון שהיא כתבה מתאים לרוב מי שחי בערים חילוניות זה נראה לו טיבעי לומר שלום, תודה ובוקר טוב לנהג.
מה שלא נורמלי וטבעי בערים חרדיות וזה יראה חריג למדיי שאישה תגיד בוקר טוב לנהג.
נכתב ע"י תקוה;693608:לשבח כל החרדים לדבר ה' יאמר:
ראיתי נשים/גברים שעד התקופה האחרונה לא מאוד הקפידו על ישיבה למהדרין (אם אני רוצֶה לדבר בפלאפון בלי הפרעה ובסוף ריק למה שלא אשב שם? או נוח לי לשבת עם העגלה ליד הדלת...) עכשיו הם יושבים במקומם המהודר. אולי כדי להראות לציבור הכללי שאנו מכבדים את הרבנים ואת החמרותיהם. אנו מהדרים (מכבדים) את האישה.
ופתאום האוטובוסים שהם לא מהדרין במוצהר הפכו למהדרין מן המהדרין. (ש.. אל תגלו.. שלא יבואו לערוך שם פרובוקציות)
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים