דרוש מידע ההסתה עובדת... חילוני שיסה את כלבו על ילדים

• הוסף לסימניות
לא הצדקתי חלילה את בעל הכלב ,זה ממש לא בסדר לשחרר כלב ככה
אבל מה שאמרתי שבסרטון לא רואים שום דבר כמו הסתה וכזה
שוב אני לא מצדיקה !!

• הוסף לסימניות
לא הצדקתי חלילה את בעל הכלב ,זה ממש לא בסדר לשחרר כלב ככה
אבל מה שאמרתי שבסרטון לא רואים שום דבר כמו הסתה וכזה
שוב אני לא מצדיקה !!
בוקר טוב
אני אישית הייתי עדה באירוע באופן ממשי
זה היה פשוט מזעזע
לראות איך בעל הכלב וחברו ישובים על הספסל ומסריטים איך הכלב רץ אחרי הילדים
תאמת שהם לא צפו את ההמשך
שפניתי אליו ואמרתי לו תראה מה הכלב שלך עושה
הוא ענה לי לא הוא לא עושה כלום....
צרחתי עליו ואמרתי לו תראה הוא השיב ילד על הרצפה
הוא נבהל ורץ שועט עליו וקרה לכלב בצרחות תעזוב אותו
אבל זה היה מאוחר מידי ..........!

אז ברור שמהמצלמת אבטחה לא רואים את הבעלים יושב בספסל, אבל יש עדות מהשטח על חוסר שמירה

• הוסף לסימניות
אין לי מקור
אבל ידוע מאד שכלבים כמו אמסטרדם רוטוויילר וכן הלאה שמסוכנים מאד
חייבים ברצועה לפי חוק
ואם כלב מסוג זה נשך ישר לוקחים אותו מטעם המשטרה
זה דברים ידועים

• הוסף לסימניות
אין לי מקור
חייבים ברצועה לפי חוק
זה דברים ידועים
החוק זה שכל כלב לא משנה הגודל חייב רצועה באורך עד 5 מטר ואם הוא מסוכן עד 2 מטר
חבל סתם לכתוב בנחרצות

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
לא כל כלב לפי החוק צריך רצועה
זה תלוי בסוג הכלב
יש כלבים שחייבים ברצועה ויש כאלה שלא לפי החוק
בתור מישהי שעבדה במשרד עו"ד שקשור בין השאר לעניינים האלו, הרי לכם חוקי העזר העירוניים (הדי דומים בכל העיריות, ההבדל הוא גובה הקנס להפרה):
1. כלב חייב להיות קשור. תמיד. ולא משנה אם זה כלב נקניק קטנטן או כלב ענק. כל כלב באשר הוא.
2. הרצועה צריכה להיות ביד של בן אדם ששולט בו (לקשור לעץ- לא חוקי בהרבה עיריות, אבל בדר"כ הפקחים מעלימים עין)
3. הרצועה תהיה באורך שלא יעלה על חמש מטר, אם אינני טועה.
4. כלב נושך\מסוכן (אני לא זוכרת את ההגדרה המדויקת)- אורך הרצועה לא יעלה על שני מטר.
5. כלב שנשך נמצא בהסגר מספר ימים לבדיקה שהוא לא חולה. שחרור מהסגר- כרוך בתשלום (לא נמוך, אם זה מעניין מישהו)
6. כל כלב צריך להיות מחוסן פעם בשנה בשירות הוטרינרי העירוני או אצל וטרינר שמאושר על ידיהם. אי חיסון אומנם קורה, אבל עולה כסף, ולא מעט. ועל כן, הסיכויים שהכלב לא מחוסן- קטנים (אז למה ההסגר? ליתר ביטחון).
7. לא יודעת בגינה הספציפית אבל בהרבה גינות ישנו שלט שאסור להיות שם עם כלבים (או שמותר לכלבים להיות רק בתחום מוגדר), הימצאות עם כלבים במקום שאסור- הינה עברה על חוק העזר העירוני.
8. בכל מקרה של הפרה של אחד מחוקי העזר העירוניים (בין אם זה רעש חריג בשעות שאין להפעיל רעש כזה, בין אם פסולת ברחוב שלא ביום ההוצאה ובין אם זה כלב משוטט או אפילו לא משוטט אלא רק מהלך לצד בעליו ולא קשור ברצועה)- ניתן להתקשר למוקד העירוני (כמובן, למוקד הרלוונטי) על מנת שישלחו פקח. לא מבטיחה כמה מהר זה יקרה, אבל להזמין אותם- אפשר.
9. לגבי חוסם לפה, במיוחד לכלבים נושכים- אני לא זוכרת אבל בטוח יש חוק.
אם שכחתי עוד חוק- מתנצלת. אבל את הרעיון הכללי הבנתם.
וסתם לידע הכללי- שחרור כלב עולה בטווח שאני מכירה בין 450-700 ש"ח בערך (יודעת מכמה ערים, בכל עיר זה קנס אחר כאמור). ולא משנה גם אם הוא יושב בנחת ליד בעליו ורק לא קשור.

• הוסף לסימניות
מבחינה חוקית- כלב חייב להיות קשור.
אין לי מקור
חייבים ברצועה לפי חוק
זה דברים ידועים
כלבים מסוכנים צריכים להיות עם מחסום על הפה.
וכל הכלבים צריכים להיות עם רצועה.

• הוסף לסימניות
בתור מישהי שעבדה במשרד עו"ד שקשור בין השאר לעניינים האלו, הרי לכם חוקי העזר העירוניים (הדי דומים בכל העיריות, ההבדל הוא גובה הקנס להפרה):
1. כלב חייב להיות קשור. תמיד. ולא משנה אם זה כלב נקניק קטנטן או כלב ענק. כל כלב באשר הוא.
2. הרצועה צריכה להיות ביד של בן אדם ששולט בו (לקשור לעץ- לא חוקי בהרבה עיריות, אבל בדר"כ הפקחים מעלימים עין)
3. הרצועה תהיה באורך שלא יעלה על חמש מטר, אם אינני טועה.
4. כלב נושך\מסוכן (אני לא זוכרת את ההגדרה המדויקת)- אורך הרצועה לא יעלה על שני מטר.
5. כלב שנשך נמצא בהסגר מספר ימים לבדיקה שהוא לא חולה. שחרור מהסגר- כרוך בתשלום (לא נמוך, אם זה מעניין מישהו)
6. כל כלב צריך להיות מחוסן פעם בשנה בשירות הוטרינרי העירוני או אצל וטרינר שמאושר על ידיהם. אי חיסון אומנם קורה, אבל עולה כסף, ולא מעט. ועל כן, הסיכויים שהכלב לא מחוסן- קטנים (אז למה ההסגר? ליתר ביטחון).
7. לא יודעת בגינה הספציפית אבל בהרבה גינות ישנו שלט שאסור להיות שם עם כלבים (או שמותר לכלבים להיות רק בתחום מוגדר), הימצאות עם כלבים במקום שאסור- הינה עברה על חוק העזר העירוני.
8. בכל מקרה של הפרה של אחד מחוקי העזר העירוניים (בין אם זה רעש חריג בשעות שאין להפעיל רעש כזה, בין אם פסולת ברחוב שלא ביום ההוצאה ובין אם זה כלב משוטט או אפילו לא משוטט אלא רק מהלך לצד בעליו ולא קשור ברצועה)- ניתן להתקשר למוקד העירוני (כמובן, למוקד הרלוונטי) על מנת שישלחו פקח. לא מבטיחה כמה מהר זה יקרה, אבל להזמין אותם- אפשר.
9. לגבי חוסם לפה, במיוחד לכלבים נושכים- אני לא זוכרת אבל בטוח יש חוק.
אם שכחתי עוד חוק- מתנצלת. אבל את הרעיון הכללי הבנתם.
וסתם לידע הכללי- שחרור כלב עולה בטווח שאני מכירה בין 450-700 ש"ח בערך (יודעת מכמה ערים, בכל עיר זה קנס אחר כאמור). ולא משנה גם אם הוא יושב בנחת ליד בעליו ורק לא קשור.
יצוין רק שרוב האנשים לא מודעים לכל אחד מסעיפי החוק (כמו שלא כל אחד קורא את כל הוראות השימוש במכשירים, את כל האזהרות בתרופות ואת כל החוקים הרלוונטיים לחייו), ויתכן שיעברו על החוק בתום לב. כך שראוי לידע אותם בחוק לפני שמזמינים להם פקח. (לא מדברת על מקרי תקיפה, אלא על דברים פשוטים כמו אנשים שמשחררים את כלבם לשחק לידם בשקט וברוגע ואינם יודעים שהם יכולים לקבל על זה דוח)
ואין לי מושג מה קרה במקרה הספציפי, רק ציינתי מה החוקים המקובלים בעיריות.
אבל יש להניח שבעל הכלב לא ידע כמה הוא עלול לשלם על שחרור של הכלב (או שידע וסמך על זה שלא יעבור בדיוק פקח, בדיוק כמו אנשים שחונים באדום לבן), ובאופן כללי, כי אין לי מושג מה היה שם כאמור, רוב האנשים לא נוטים לשסות את כלבם באף אחד (גדלתי בעיר מעורבת, עם שכנים שהיו מושכים את הכלבה אליהם כל פעם שעברנו, אפילו שהיא היתה שקטה וידידותית, אבל גם עם כלבים שמשוטטים ברחובות וילדים שלפעמים קופצים לכביש מבהלה), וודאי לא מתכוונים שהוא ינשוך. זה לא משתלם. אחרי כמה נשיכות של הכלב- הוא מוחרם שלא על מנת להשיבו, וגם כשהם עוד יכולים לקבל אותו חזרה- כל שחרור מהסגר עולה יותר כסף מהשחרור הקודם.

• הוסף לסימניות
לא כולם בכלל לא
רק כלבי תקיפה
כל הכלבים צריכים להיות עם רצועה.
היה לנו שכן בבנין שהכלבים שלו (כלבים רגילים לא כלבי תקיפה) הסתובבו בחוץ בלי רצועה וכל פעם הזמנו משטרה והוא קיבל דוח על זה שהכלבים היו בלי רצועה.

• הוסף לסימניות
בוקר טוב
אני אישית הייתי עדה באירוע באופן ממשי
זה היה פשוט מזעזע
לראות איך בעל הכלב וחברו ישובים על הספסל ומסריטים איך הכלב רץ אחרי הילדים
תאמת שהם לא צפו את ההמשך
שפניתי אליו ואמרתי לו תראה מה הכלב שלך עושה
הוא ענה לי לא הוא לא עושה כלום....
צרחתי עליו ואמרתי לו תראה הוא השיב ילד על הרצפה
הוא נבהל ורץ שועט עליו וקרה לכלב בצרחות תעזוב אותו
אבל זה היה מאוחר מידי ..........!
מזעזע....

• הוסף לסימניות
היה לנו שכן בבנין שהכלבים שלו (כלבים רגילים לא כלבי תקיפה) הסתובבו בחוץ בלי רצועה וכל פעם הזמנו משטרה והוא קיבל דוח על זה שהכלבים היו בלי רצועה.
המשטרה בכלל לא מתייחסת, כמה שפונים אליהם, על כלבים משוטטים

• הוסף לסימניות
אחד האשכולות המצחיקים.
אחד מדבר על x השני עונה על y וכך ממשיך וויכוח שכל צד מדבר על נושא אחר.
בואו נסכם ש:
זה הכי לא בסדר בעולם שיש כלב לא קשור. והנורא ביותר זה שהוא תוקף ונושך ילדים תמימים.
אין אף אחד באשכול שמצדיק את בעל הכלב.
אבל
לא כל דבר קשור להסתה.
זה נכון שיש הסתה נוראית והיא עלולה לגרום לתוצאות, לא בטוח שבמקרה הנוכחי יש קשר בין ההסתה לבין המקרה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה