שיתוף - לביקורת ההתמכרות הלא מוכרת שלי

• הוסף לסימניות
זה התחיל כמו כל התמכרות.

שמחה משפחתית כל שהיא, נראה לי חתונה של אח או משהו כזה...

מישהו הציע לי סיגר, ואני שלא רציתי להיות שונה מכולם, לקחתי.

וזהו, התמכרתי.

לא האמנתי לעצמי שזה קורה לי.

בהתחלה זה היה רק בשמחות, הייתי יכול לגמור עשרה בערב אחד!

ואז זה נכנס הביתה.

אשתי לא הבינה מה קורה איתי.

זה נהיה יומיומי וראו את זה עליי, ממש ראו.

לאשתי זה הכי כאב, תכל'ס היא ידעה שהיא מספקת לי דברים שמזיקים לי.

היא ניסתה לדבר על ליבי, אבל אני כבר לא יכולתי.

אז יום אחד היא הזמינה לי תור לרופא, בתקווה שאולי הוא יצליח לנתק אותי על ידי הסבר על הסכנה.

נכנסנו אליו, והיא הסבירה לו את התמכרותי הקשה לסיגרים.

"מה זה קשור אליי? אני לא מטפל בהתמכרויות!" שאל הרופא.

"אני פשוט רוצה שתסביר לו מה זה גורם לגוף שלו!" טענה אשתי בתוקף.

"אבל מה זה קשור אליי? אני דיאטן, משמינים הם לא! חח..."

"טוב, בוא! הולכים!" פנתה אליי אשתי בזעם "זה רופא זה? הוא לא נורמלי! סיגרים שמטוגנים בכמויות שמן ועשויים מבצק עלים נוראי לא משמינים?"

• הוסף לסימניות
ה
פאנץ' הפעם היה ברור כשמש. צר לי.
ולא הכל ברור. דיאטן או רופא? ומה פשר התשובה?

אבל הכתיבה ממש יפה.
לי לא היה ברור עד לסוף... חשבתי שמדובר בסיגרים (סיגריות) כפי שהיה נראה בשורות.
הפאנץ' לטעמי כן היה יכול להיות יותר חזק, אם היה מבוטא במילים קצרות יותר ולא 'מסביר את הבדיחה'

• הוסף לסימניות
אמנם היה לי ברור מה היה הפאנצ', אבל הפאנצ' הזה ממש לטעמי 😋😋
בחר פה פאנצ' טעים למדי (כל עוד לא דוחפים בו ירקות בלי התראה מראש 🤬)

• הוסף לסימניות
הפאנץ' הפעם היה ברור כשמש. צר לי.
ולא הכל ברור. דיאטן או רופא? ומה פשר התשובה?
אבל הכתיבה ממש יפה.
דיאטן קליני הוא רופא.
תודה על הביקורת!
לי לא היה ברור עד לסוף... חשבתי שמדובר בסיגרים (סיגריות) כפי שהיה נראה בשורות.
הפאנץ' לטעמי כן היה יכול להיות יותר חזק, אם היה מבוטא במילים קצרות יותר ולא 'מסביר את הבדיחה'
יש בזה... הבעיה היא שלא הצלחתי לחשוב איך הציבור יבין את זה לבד...
תודה על הביקורת!

• הוסף לסימניות
גם לי הפאנץ היה ברור. מה שגרם לי להבין שזו לא סיגריה אלו 2 רמזים:
1. אם השתמשת במילה סיגר, ואם חילקו אותו חופשי בחתונות שהן לא של אוליגרכים רוסיים, אז סיגריה זה לא.
2. האשה הנחמדה סיפקה לו סיגריות? לא אמין...
הסיפור כולו כתוב בצורה קלילה ושוטפת, שזה כיף לקרוא.
לדעתי כדאי לעבור עליו, לערוך אותו שוב. צריך עוד קצת בישול. כלומרטיגון.

• הוסף לסימניות
גם לי הפאנץ היה ברור. מה שגרם לי להבין שזו לא סיגריה אלו 2 רמזים:
1. אם השתמשת במילה סיגר, ואם חילקו אותו חופשי בחתונות שהן לא של אוליגרכים רוסיים, אז סיגריה זה לא.
2. אשתך סיפקה לך סיגריות? לא אמין...
הסיפור כולו כתוב בצורה קלילה ושוטפת, שזה כיף לקרוא.
לדעתי כדאי לעבור עליו, לערוך אותו שוב. צריך עוד קצת בישול. כלומר טיגון.

• הוסף לסימניות
חמוד, אהבתי. קרה לי משהו עצוב מאוד עם המאכל המעצבן הזה בדיוק אז התמוגגתי מהזדהות על הבלבול שם.
אחת הפאדיחות הגדולות של הילדות שלי הייתה כשהייתי ילדה בת שש, עם שמלה לבנה מנופחת כזאת בחתונה של דוד, והשולחן של האחייניות לא קיבל שום אוכל כאילו אנחנו איזה זן מיוחד של עציצים, כי רק קנקן מים מסכן היה על השולחן. אז אזרתי אומץ והלכתי למטבח לבקש אוכל ואמרתי כזה- "יש לכם סיגריות?" והיו שם שלושה חברה צעירים, לרוע מזלי. הם צחקו עליי ממש ואמרו לי- "לאבי יש לאבי יש, קחי ממנו". תוך כדי שהם התפוצצו מצחוק. הוא -כנראה אבי- ניגש אליי ובאמת לא הבנתי מה הבנאדם רוצה ממני אז פשוט תפסתי את הרגליים שלי וברחתי לשולחן. נדבקתי שם לכיסא בעקשנות כזאתי עד שהבת דודה העצלנית שלי קמה לבקש אבל זה כבר היה במנה של הדגים עם הפסטו הירוק שלא אהבתי... עד היום אני זוכרת את המקרה הנורא הזה!

זה ככל הנראה מה שנקרא- "כשתגדלי תביני"...

• הוסף לסימניות
חמוד, אהבתי. קרה לי משהו עצוב מאוד עם המאכל המעצבן הזה בדיוק אז התמוגגתי מהזדהות על הבלבול שם.
אחת הפאדיחות הגדולות של הילדות שלי הייתה כשהייתי ילדה בת שש, עם שמלה לבנה מנופחת כזאת בחתונה של דוד, והשולחן של האחייניות לא קיבל שום אוכל כאילו אנחנו איזה זן מיוחד של עציצים, כי רק קנקן מים מסכן היה על השולחן. אז אזרתי אומץ והלכתי למטבח לבקש אוכל ואמרתי כזה- "יש לכם סיגריות?" והיו שם שלושה חברה צעירים, לרוע מזלי. הם צחקו עליי ממש ואמרו לי- "לאבי יש לאבי יש, קחי ממנו". תוך כדי שהם התפוצצו מצחוק. הוא -כנראה אבי- ניגש אליי ובאמת לא הבנתי מה הבנאדם רוצה ממני אז פשוט תפסתי את הרגליים שלי וברחתי לשולחן. נדבקתי שם לכיסא בעקשנות כזאתי עד שהבת דודה העצלנית שלי קמה לבקש אבל זה כבר היה במנה של הדגים עם הפסטו הירוק שלא אהבתי... עד היום אני זוכרת את המקרה הנורא הזה!

זה ככל הנראה מה שנקרא- "כשתגדלי תביני"...
לקח לי זמן להתנתק מהעצוב שבסיפור (ילדה קטנה שחוטפת לעג) ולצחוק עם הטעות שתכל'ס ממש משעשעת.
אבל זה כבר היה במנה של הדגים עם הפסטו הירוק שלא אהבתי... עד היום אני זוכרת את המקרה הנורא הזה!
דג עם פסטו? אוי, זו באמת זוועה! :)

• הוסף לסימניות
"טוב, בוא! הולכים!" פנתה אליי אשתי בזעם "זה רופא זה? הוא לא נורמלי! סיגרים שמטוגנים בכמויות שמן ועשויים מבצק עלים נוראי לא משמינים?"
יש בזה... הבעיה היא שלא הצלחתי לחשוב איך הציבור יבין את זה לבד...
תודה על הביקורת!
הצעה לשיפור, קצת יותר טוב (לטעמי בכל אופן):

"מה לא משמינים!!" אשתי פונה אליו בזעם "בחתונה הבאה שתשתתף, תיגש בבקשה לבר להציץ על חתיכות בצק העלים השומני הזה, אחר כך נדבר..."

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה