www.prog.co.il
ככה זה כשרמת השירות במדינה, לא רק השירות הממסדי אלא גם זה הפרטי, הוא ברמה של אפס. מצד אחד עושים שכלולים מדהימים בכל התחומים, מצד שני לא באמת איכפת להם איך האזרח יסתדר עם כל זה. בונים על זה שלכולם יש טלפונים חכמים ומתעלמים לחלוטין מאוכלוסיות אחרות שפחות מסתדרות, זה ככה כמעט בכל מקום! מדינת חלם אמיתית!2 דברים לא מובנים בכלל (חוץ מעוד הרבה דברים שאפשר אולי איכשהו להסביר בדוחק)
1. למה אין מכשירי הטענה באוטובוס (או אפי' אפשרות להטעין במכשירים הקיימים) לפחות את הכחולים הקטנים שיש בכל מיני מקומות???
2. למה אין אפשרות להטעין מרחוק? ברב קו אונליין גם ככה צריך להתחבר לחשבון, למה שלא יהיה שמור פרטי הרב קו ויוכלו להטעין אותו מרחוק? (לפחות כמו כל כרטיס מתנה או לרכישות וכדו')
הייתי באוטובוס-עלה פקח ומישהי מהר סרקה,בסמארטפון זה שנייה אחת,
אז אתה בעצמך מודה מהם החיים של התורה. מהם החיים של החרדים. חיים של כבוד, דרך ארץ.הגברת מולי מהרהרת מעט, ומזדקפת בכעס: "אבל הוא חרדי, הוא צריך לכבד את התורה והדת!"
נכון מאוד, לימוד זכות הגון, אבל מה לגבי "מראית עין"?מלבד מה שכתבו (ויכתבו) כאן בחוכמה
יש הבדל גדול בין חרדי שעולה לאוטובוס בידיעה שאין לו איך לשלם (והסיבות רבות מגוונות וברובן מוצדקות, עצוב שלפעמים לוקח יותר זמן למצוא מקום או אפשרות להטעין נסיעה מאשר עצם הנסיעה) לבין חילוני
והסיבה פשוטה
כשאני או כל חרדי ממוצע עולה לאוטובוס אני רוצה לשלם שלא לגזול ח"ו, אז גם אם לא מסתדר לו עכשיו לשלם הוא ישלם בנסיעה הבאה כפול. מהסיבה הזאת אנחנו מרשים לעצמנו לעלות בלי לשלם וגם מבינים ומכילים את מי שעושה זאת, כי אנחנו די בטוחים שרק סיבה מסויימת גרמה לו שלא לשלם ובוודאי ישלם על נסיעתו בפעם אחרת, כך שזה אולי לא תקין אבל לא נורא, לא גזל.
אבל חילוני שרואה מישהו שלא שילם, לא עולה על דעתו שום דבר אלא רק מה שבמוחו הריק מתורה ויראה- לגזול.
רציתי לומר לה שהיא צודקת, ואם כבוד שמים כל כך חשוב לה- שלא תסמוך על אף אחד אחר ותדאג לזה בעצמה.כל אחד שאומר משפט בסגנון-
אז אתה בעצמך מודה מהם החיים של התורה. מהם החיים של החרדים. חיים של כבוד, דרך ארץ.
אתה בעצמך מודה שהזקן שיש לו והדת שלו, אמורה להביא איתה סחורה של איכות.
כשתתאמץ ולו במעט להתקרב לאיכות הזו, לתורה הזאת, נדבר.
לבנתיים, אתה אפילו לא מתקרב, ועוד מעז לבוא ולהתריס בתלונות על מי שנופל בדברים מסוימים.
כל רב קו שהטענת בבית, פרטיו שמורים ואפשר לעשות לו טעינה מרחוק שמתעדכנת ברגע שמניחים את הרב קו על מכשיר הטענה כלשהו. מעניין לנסות אם מניחים את הרב קו על מכשיר התיקוף הוא מתעדכן או לא.2 דברים לא מובנים בכלל (חוץ מעוד הרבה דברים שאפשר אולי איכשהו להסביר בדוחק)
1. למה אין מכשירי הטענה באוטובוס (או אפי' אפשרות להטעין במכשירים הקיימים) לפחות את הכחולים הקטנים שיש בכל מיני מקומות???
2. למה אין אפשרות להטעין מרחוק? ברב קו אונליין גם ככה צריך להתחבר לחשבון, למה שלא יהיה שמור פרטי הרב קו ויוכלו להטעין אותו מרחוק? (לפחות כמו כל כרטיס מתנה או לרכישות וכדו')
נכון שהבחירה בפלאפון בשר היא ויתור על כל מיני, השאלה היא מה סביר שיכנס להגדרה הזו ומה כבר לא.כל אלה שתוהים למה אין מכשירי הטענה באוטובוסים ואפשרויות לשלם מפלאפון כשר וכו..
לא יודעת מה איתכם, אותי תמיד לימדו שלהימנע מהטכנולוגיה זה לא דבר קל, אז כן, אחד מהמחירים שאנחנו משלמים הוא בנושא הרב קו.
אם היה לי תפקיד במשרד התחבורה, לא נראה לי שארגון לקבוצה מסוימת מערכות מסובכות שיוכלו להטעין רב קו מפלאפון כשר היה אחד מהדברים שהייתי רצה לעשות..
אנחנו אלה שבחרנו להימנע מהפלאפונים, אשרינו ומה טוב חלקנו אבל זה לא חכמה שדברים אחרים יבואו על החשבון.
כמו שאם אין לי כסף אני לא אכנס לחנות, כך אם אין לי כסף ברב קו אני לא אעלה על האוטובוס.
שכחתם לקחת בחשבון שלא מדובר בקבוצה קטנה ושולית, אלא בציבור אדיר ב"ה- שגם משתמש בתח"צ באחוזים גבוהים מאוד.אם היה לי תפקיד במשרד התחבורה, לא נראה לי שארגון לקבוצה מסוימת מערכות מסובכות שיוכלו להטעין רב קו מפלאפון כשר היה אחד מהדברים שהייתי רצה לעשות..
אני היחידה שרואה שנגמר לה החופשי מחר ומבטיחה לעצמי שאטעין, ושוכחת באותה נשימה?יש באוטובוס מסך שמראה בדיוק כמה ערך צבור נותר \ מתי נגמר החופשי.
אם רק רוצים אפשר להסתדר עם זה
זה בא מצד האנושיות שבהם, ולא מצד החרדיות.ובדרך אגב, עליתי פעם לאוטובוס שנסע מעירחרדיתאחת לאחרת. עליתי באחת התחנות הראשונות, ועקבתי אחרי הנוסעים.
לא רוצה לומר מה היו התוצאות של הבדיקה, כמה מהנוסעים פשוט לא תיקפו!
ולצערי, גם לא חסרים לי סיפורים על כל מיני שברחו מהפקח וכו..
הציבור שלנו הוא ציבור טוב, אבל חייבים להכיר בזה שיש נקודות שצריכות שיפור, וכן, בדברים מסוימים, יש טובים מאיתנו.
השבוע ראיתי פרסום על חנות שמוכרת את המוצר הזה.. {חנות למוצרי אלקטרוניקה, נגנים אוזניות וכו׳}הבנתי שהיום אי אפשר כבר לקנות את המכשירים האלו... זה נכון?
העצה היא לא לחכות ליום האחרון, אין בעיה לחדש חוזה גם מס' ימים לפני תאריך ההתחלהאני היחידה שרואה שנגמר לה החופשי מחר ומבטיחה לעצמי שאטעין, ושוכחת באותה נשימה?
אנשים מסודרים יכולים להתנהל ככה, כנראה. הרבה הרבה אנשים אחרים לא יכולים.
כל מילה!!!אחרי שכבר גמרו לענות חורפינו דבר בכל הכוח, ונתנו להם כמו שצריך באבי-אביהם,
אולי יש פתרון גם ליהודי מסכן, חרדי דווקא,
שלא רק שהוא חושב שהחרדים בוודאי טובים הרבה יותר מהחילונים,
אלא שהוא בטוח שהחילונים עוד לא עומדים בתנאי הסף בכדי להתחיל את ההשוואה ...
ובכל זאת נשרף לו הלב מלראות את האוטובוס מתרוקן כשעולה מבקר
וכל התירוצים לא משכנעים אותו, כי לא מדובר על אחד שתיים, אז כמה תירוצים כבר אפשר לקבל
והוא יודע שבכיתה הם לא יגעו בטישיו של חבר, אבל זה רק מעצים את הכאב
למה החינוך שלנו, לתורת אמת ויראת שמים, לא הצליח בתחום הזה,
למה כשאנחנו לא עומדים מול חבר פיזי, אלא מול חברה או גוף ציבורי כלשהו,
אנחנו נוהגים יותר מידי כמו בני לבן ולא כמו בני יעקב?
וכאמור: לא, השוואות מביכות לאלו שלא חינכו אותם על תורה ויראת שמים "הם יותר גרועים" לא עוזרות לו בכלל.
הבו נא עצה, יהודים יקרים...
ואוו ממש הגזמה ניראה ליהבנתי,
אתה מתכוון לשלוח את הילדים למסדות ליסוע איתם כדי לקחת את הרבקוים בחזרה לעבודה, להטעין, לחזור בחזרה למוסדות כדי להחזיר להם (הם צריכים לחזור) ולחזור לעבודה...
משהו כזה?
ואם הרב-קו ריק וא"א ליסוע לעבודה
ואם נסעתי לצפת ואני מגלה שאין לי כסף לחזור?
הנה קישור בבקשה
לא נתקלתי מעולם באוטובוס שהתרוקן בעליית מבקר..אחרי שכבר גמרו לענות חורפינו דבר בכל הכוח, ונתנו להם כמו שצריך באבי-אביהם,
אולי יש פתרון גם ליהודי מסכן, חרדי דווקא,
שלא רק שהוא חושב שהחרדים בוודאי טובים הרבה יותר מהחילונים,
אלא שהוא בטוח שהחילונים עוד לא עומדים בתנאי הסף בכדי להתחיל את ההשוואה ...
ובכל זאת נשרף לו הלב מלראות את האוטובוס מתרוקן כשעולה מבקר
וכל התירוצים לא משכנעים אותו, כי לא מדובר על אחד שתיים, אז כמה תירוצים כבר אפשר לקבל
והוא יודע שבכיתה הם לא יגעו בטישיו של חבר, אבל זה רק מעצים את הכאב
למה החינוך שלנו, לתורת אמת ויראת שמים, לא הצליח בתחום הזה,
למה כשאנחנו לא עומדים מול חבר פיזי, אלא מול חברה או גוף ציבורי כלשהו,
אנחנו נוהגים יותר מידי כמו בני לבן ולא כמו בני יעקב?
וכאמור: לא, השוואות מביכות לאלו שלא חינכו אותם על תורה ויראת שמים "הם יותר גרועים" לא עוזרות לו בכלל.
הבו נא עצה, יהודים יקרים...
אני לא יודע איפה אתה גר, אבל הטענה שיש פריסה מקסימלית של מכשירי הטענה לא נכונה כלללדעתי יש בכל פינה מקום להטעין מעולם לא נתקעתי ללא אפשרות להטעין
גם לא לגברים? {בתי כנסת..}אני לא יודע איפה אתה גר, אבל הטענה שיש פריסה מקסימלית של מכשירי הטענה לא נכונה כלל
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אוראל סולטן, ברכי שטיין, משך ועוד 47 משתמשים50 //