כללי ***הודעה חשובה לחברי פרוג***

• הוסף לסימניות
שלום רב

לאחרונה רבו התלונות על אי סדר באתר, אשכולות השייכים לפורום אחד נפתחים במשנהו, מה שגורם לאחר מכן בחיפוש אחר אשכולות מסויימים שלא למוצאם.

הרבה מן הבעיות נובעות פשוט מחוסר ידע,
למשל פורום טקסטים לא נועד לבקשת טקסטים, בשביל זה יש את עיצוב גרפי. הוא נועד נטו לטקסטים שהועלו מיוחד, אנו גם משתדלים להעביר טקסטים שהועלו על פי בקשה, לפורום טקסטים.

מעלה מיוחדת יש לפורום טקסטים ולוגואים, הוא מסודר לפי א"ב, ולא לפי סדר פתיחת האשכולות, כדי להקל על מציאת האשכולות הדרושים.

הבעיה שמנינו לעיל, היא רק אחת מתוך הרבה, לכן הוחלט על עשיית סדר רצינית באשכולות הפורום להעמיד כל אשכול במקום המיועד לו.

בעיה נוספת, היא כותרת האשכולות, אנו חושבים שזה מספיק מובן, מה גם שרוב רובם של הכותרות כן כתובות בצורה טובה ונכונה, אבל בשביל אלו שלא מבינים נסביר בקצרה.

כותרת אמורה לבטא את תוכן האשכול בצורה הכי ברורה ונוחה,
כותרת כמו 'דחוף', ממש לא מבטאת את תוכן האשכול. מי שיש לו את האפשרות יעזור גם אם תהיה כותרת פשוטה ומי שלא, לא.

גם בחיפוש אח"כ אחרי אשכולות לא מוצאים כותרות כמו 'דחוףףףףףף' בחיפוש אחר אשכול מסוים.
למי שאין זמן לא יעזור שהוא רואה דחוף, שמענו מכמה חברים שדווקא לא עוזרים למי שכותב דחוף...
במקרים מסויימים ניתן לכתוב 'העבודה צריכה להיות מוכנה בשעה פלונית' 'הלקוח מחכה לתשובה' וכו' וכו'.

לסיכום:
1. יש להקפיד על פתיחת אשכולות בפורום המיועד להם בלבד.
2. יש להקפיד על כותרת המשקפת את תוכן האשכול בצורה הברורה ביותר.
3. אין להקפיץ אשכולות שעברו עליהם יותר משלשה ימים ללא סיבה מוצדקת.
4. אין צורך להקפיץ אשכול חצי שעה לאחר פתיחתו אם עדיין לא נעזרו. להשתדל להמתין לפחות כמה שעות.
5. אין לפתוח בשום אופן שני אשכולות באותו עניין. שיפצת עבודה, עדיין לא הסתדרת, יש להמשיך באשכול המקורי.

בכל מקרה יוצא דופן ניתן לפנות באישי לאחד המנהלים.

פעם ראשונה ושניה לאי ציות הכללים השומרים על סדר הפורום, תגרום לאזהרה.
פעם שלישית, תגרום להשעייה ליום. פעם רביעית תגרום לשבוע. ופעם נוספת לחסימה.

תעזרו לנו לעזור לכם.
בתקווה לשיתוף פעולה פורה ושלא נזדקק לאזהרות למינהם.

תודה

• הוסף לסימניות
תודה על התודות.
שלא תחשבו, ממש לא נחמד לנעול אשכולות או למחוק הודעות.

זה לטובתכם כמובן,
בעז"ה לאט לאט החברים יבינו איך ואיפה לפתוח אשכול ויהיה יותר נחמד להסתובב בפורום.

תודה.

• הוסף לסימניות
אני חושב שהעניין של כותרות מדוייקות הוא באמת חשוב.

לדעתי, גם כותרת כמו "חוו"ד בבקשה" היא לא בדיוק אינפורמטיבית.
כלומר, זה עדיף מ"דחוווףףףף!!!!1" אבל עדיין, חוו"ד מה?
"חוו"ד פרוספקט לגן ילדים" או "חוו"ד כרטיס ביקור לפאנית" כבר יותר נחמד.

דוגמה אחרת, "דרושה תמונה של בלונים אדומים" עדיף מ"עזרה במציאת תמונה"

אני לא הסדרן פה חס וחלילה, רק מנצל את ההזדמנות לנגוע בנקודה.
מקווה שאני לא נשמע כמו נודניק...

• הוסף לסימניות
אין ספק שכותרת עזרה במציאת תמונה אינה משקפת את תוכן האשכול במאום.
לגבי חוו"ד לעבודות, בהחלט עדיף ורצוי לפרט עד כמה שניתן על מהות העבודה.

• הוסף לסימניות
אם כבר...

בפרט בפורום הזה לפע"ד צריך להיות חוק שכל מי שמבקש עזרה בתוכנה כלשהי שיפרט לפחות את הגירסא של התוכנה בכותרת (למשל: עזרה באילוסטרייטור CS3), וכו'. הרבה פעמים התשובה תלויה בגרסא.

• הוסף לסימניות
הגיע הזמן שיהיה סדר באתר.

תודה לך שאתה לוקח את העבודה השחורה הזאת על עצמך. זאת באמת לא עבודה הכי נחמדה.

הצעת ייעול: יש כל מיני אשכולות שהם פחות מוגדרים בתור חוו"ד, הכיוון שלהם הוא יותר חוויתי, מתנות (מותר לומר?), העשרת דעת. האם יוקצה לכל אלו מקום נפרד? לפעמים קורה שהם נשאבים לתהום הנשיה, נעלמים שם ונשכחים כמעט לנצח, וחבל. יש בהם חומר שחבל לאבד אותו, לעיתים קרובות.

• הוסף לסימניות
בקשר לשם האשכול: אולי כדאי לאפשר גם לגולשים לערוך את שם האשכול? אני למשל כתבתי אתמול בשם האשכול "חווד" והתחרטתי אבל אח"כ לא יכולתי לשנות. הבנתי שצריכים לפנות למנהל הפורום, ולא רציתי להטרידו בשל זוטות שכאלו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GRN;292366:
בקשר לשם האשכול: אולי כדאי לאפשר גם לגולשים לערוך את שם האשכול? אני למשל כתבתי אתמול בשם האשכול "חווד" והתחרטתי אבל אח"כ לא יכולתי לשנות. הבנתי שצריכים לפנות למנהל הפורום, ולא רציתי להטרידו בשל זוטות שכאלו.

א. אם זה לפני שהספיקו להגיב - את יכולה לערוך בעצמך את הכותרת ע"י עריכת הודעה | ממשק כתיבה מתקדם, ושם שינוי הכותרת.
ב. בשביל מה יש לפורום מנהלים? בשביל זה. לפורום עיצוב גרפי יש 5 מנהלים כמדומני. בטוח שלפחות לאחד מהם לא יהיה אכפת לעשות את זה.

• הוסף לסימניות
סתם למען הסדר הטוב, אביא לכם סגנון של כתיבת כותרות שאני מקבלת בקבוצת דיון שבה אני חברה. לכל נושא יש כותרת שחייבת להיות באשכול. לדוגמא JOBOPPS מבטא חיפוש עובדים JOBSEEK מבטא חיפוש עבודה כשאחרי זה יכולים לכתוב מה שרוצים. הם מקפידים, שהודעות שאינן נושאות כותרות בצורה נכונה לא ייכנסו בכלל לאתר אלא מוחזרות לשולח.

אולי אפשר לאמץ שיטה זו גם פה.

למשל

חוו"ד | XXXXX להודעות שבהם מבקשים חוות דעת.
עזרה | XXXXXX להודעות שבהם מבקשים עזרה
אינדיזיין CS4 | בקשת עזרה בתוכנת אינדיזיין CS4

וכולי

לדעתי מאד מפריע לעזור כשכותבים שיש בעיה בתוכנה ספציפית, ולא כותבים איזה גרסה ואשכול שלם מנסה לעזור כשלא יודעים בעצם על איזה גרסה מדובר.

אם תעשו סדר בצורה הזו, לא צריך יהיה בכלל לחסום אנשים, להתריע, להזהיר [ומן הסתם לפגוע אפילו] אלא פשוט מוחקים ומודיעים לבעל האשכול לסגנן בצורה נכונה.

חבל לחסום אנשים וחבל להזהיר ולפגוע וחבל להתריע. סתם עלולים אנשים להפגע.

מה דעתכם על הרעיון? כמובן שאפשר לסגנן תחילת כותרת אחרת, לבחירתכם, אבל בכל זאת כדאי לסווג ככה אשכולות. יותר ברור לדעתי

• הוסף לסימניות
לא מבין מה יש להיפגע.
כולם מבינים שזה נטו לתועלת החברים כאן.

בעז"ה אחרי תקופה כולם יסכימו שהאתר יותר מסודר בצורה שנשמעים להוראות.

אגב,
אנחנו משתדלים להודיע בהודעה פרטית חוץ מההסבר מע"ג הפורום.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אברהם;292388:
א. אם זה לפני שהספיקו להגיב - את יכולה לערוך בעצמך את הכותרת ע"י עריכת הודעה | ממשק כתיבה מתקדם, ושם שינוי הכותרת.
ב. בשביל מה יש לפורום מנהלים? בשביל זה. לפורום עיצוב גרפי יש 5 מנהלים כמדומני. בטוח שלפחות לאחד מהם לא יהיה אכפת לעשות את זה.

ובכל זאת, אם אין זאת טרחה גדולה למתכנת טוב יותר יהיה אם יהיה ניתן לערוך

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י סדר באתר;292400:
לא מבין מה יש להיפגע.
כולם מבינים שזה נטו לתועלת החברים כאן.

בעז"ה אחרי תקופה כולם יסכימו שהאתר יותר מסודר בצורה שנשמעים להוראות.

אגב,
אנחנו משתדלים להודיע בהודעה פרטית חוץ מההסבר מע"ג הפורום.

קודם כל, כל הכבוד על ההשקעה, באמת. יישכוייח. הניהול פה משהו משהו. ולמרות זאת, לדעתי אנשים לא אוהבים שמוחקים להם אפילו כאשר הצדק איתכם במאת אחוזים. צריך למזער את הפגיעה באנשים ללא חשבון למי צודק או לא. כך זה לדעתי בכל אופן. עדיף למצוא פתרון שמלכתחילה לא יביא אנשים להמחק ולהחסם ושיהיה קל לאנשים ללכת לפיו.

• הוסף לסימניות
גינגית, נכון שאת ותיקה ממני, אבל אי אפשר להשאיר בית מבולגן בגלל שהוא קולט דיירים חדשים, נכון? צריך לסדר, והגיע הזמן. החברים החדשים צריכים ללמוד קודם כל את הכללים, ואחר כך, שישתתפו. יש כאלו, ולא מעט מהם, שעושים פה ככל העולה על רוחם, ואחר כך אנחנו, הותיקים, סובלים. נראה לך הוגן? בנינו משהו מושקע לעצמנו, אנחנו צריכים לירות כדורים ברגליים?

ואם הם נעלבים? שילמדו קודם איך מתנהגים. אחר כך שיבואו בטענות. המערכת כאן מקצועית, ונועדה לשם כך. לא לשם בילוי. בשביל זה יש מספיק פורומים ברשת, חלקם מאושרים גם בנתיב.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י א-ירושלמית;292866:
גינגית, נכון שאת ותיקה ממני, אבל אי אפשר להשאיר בית מבולגן בגלל שהוא קולט דיירים חדשים, נכון? צריך לסדר, והגיע הזמן. החברים החדשים צריכים ללמוד קודם כל את הכללים, ואחר כך, שישתתפו. יש כאלו, ולא מעט מהם, שעושים פה ככל העולה על רוחם, ואחר כך אנחנו, הותיקים, סובלים. נראה לך הוגן? בנינו משהו מושקע לעצמנו, אנחנו צריכים לירות כדורים ברגליים?

ואם הם נעלבים? שילמדו קודם איך מתנהגים. אחר כך שיבואו בטענות. המערכת כאן מקצועית, ונועדה לשם כך. לא לשם בילוי. בשביל זה יש מספיק פורומים ברשת, חלקם מאושרים גם בנתיב.

נכון, אני באמת יותר מבוגרת ממך. אולי לכן אני גם יותר רגישה לרגשות אחרים. לא נראה לי שמישהו מבלגן פה במכוון. ולא נראה לי שצריך "ללמד לקח" אף אחד. זה לא פורום לחינוך. כל אחד יכול לשגות שלא כוונה [כמו שקרה לי לפני כמה ימים, שפתחתי אשכול בפורום לא נכון בטעות].

זה שצריך לשמור על סדר זה נכון. בזה אני מסכימה איתך במאת אחוזים. השאלה הגדולה היא, איך לעשות זאת תוך מזעור הפגיעה באנשים, שאם נדון לכף זכות - רובם לא עושים "בלגאן" בכוונה.

• הוסף לסימניות
גינגית, חשוב להיות ערניים לרגשות של אחרים. נכון. אבל אי אפשר לתת להם לעשות ככל העולה על רוחם כשהם באים למקום חדש שיש בו כללים, ולא לומדים אותם לפני כן. אני לא מדברת על דברים שקורים שלא בכוונה, כמו המקרה שתיארת, אלא על אלו שלא מבקשים אישור, ופותחים אשכול "דרושה תמונה" בפורום כלשהו, ללא קשר בין נושא הפורום לבקשה.

ואגב, "סדר באתר" מטפל בכל האשכולות הסוררים בעדינות וברגישות מקסימליים. סתם, שתדעי.

• הוסף לסימניות
חבל שאנשים נעלבים מכך שמישהו שם את הכוס שהם השאירו על השלחן, בארון. מה יש להעלב? אם בטעות ובלי כוונה מישהו פתח אשכול לא במקום, שישמח שיש מישהו במקומו שיעשה סדר באתר ולא ישאיר את הביזיון לניק שטעה בלי כוונה.

מה יש פה להעלב?

אם התגובה הזאת לא טובה, בבקשה, תמחקו או תעבירו לסל המיחזור. אני לא ייעלב.

• הוסף לסימניות
אם היו שמים את הכוס בארון זה היה בסדר (אפשר להעביר את ההודעה למקומה המתאים אולי אפילו למחוק אותה) אבל להשאיר אשכול עם הודעה בסגנון - אין המקום כאן וכו' עם שם מפרסם ההודעה המסכן... יש מקום לדון על רגשות בענין.

• הוסף לסימניות
אז שיפתחו שוב אשכול, במקום המיועד לו!!!

כוכב, אני מתפוצצת מלראות פורומים שנהרסו רק בגלל הבלגנים שגולשים עשו בהם. לא אתן לך דוגמאות, כדי לשמור על כבוד הגולשים, חוץ ממה שזה כרוך בלשון הרע. (ועד עכשיו התאפקתי שלא לכתוב את זה.)

ומי שנעלב, יש לו באמת בעיה. מה קרה, נגעו לו בכבודו???

• הוסף לסימניות
הצעה: אולי כשאתה נועל, תציין לפחות קישור להיכן זה שייך זה יקל על הגולשים לדעת להיכן לשייך, וגם זה יהיה קצת יותר נחמד. ותודה על הסדר!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה