כללי הודעה חשובה! מי מעוניין בפורום צילום?

• פותח הנושא prog
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
נתבקשתי בהודעות פרטיות מספר פעמים, על ידי חברים כאן באתר שאפתח עבורם פורום לצילום.
בפורום צילום - צלמים יעלו צילומים שלהם וידונו בדרכי הצילום, כמו כן יתנו טיפים ורעיונות לצילום מקצועי.
בפורום הנ"ל ידונו גם על מצלמות לסוגיהם. - בקיצער פורום לצלמים מקצועיים. (ולכאלה שנכנסים לתחום זה).

כמובן שאנו כהנהלת האתר נשמח מאד אם יהיה פורום צילום, אך אנו רוצים לדעת מה רמת ההתעניינות של חברי האתר בכזה פורום. (בכל זאת יש גם קשר בין גרפיקאים לצלמים, לא?).
האם יש מקום לפורום הזה? מי שרואה עצמו מתעניין או משתתף בזה פורום מוזמן לדרג את הסקר.

(כמובן, הסקר לא מיועד רק לחברי האתר כיום, וניתן לעניין גם צלמים חדשים, ולכתוב באשכול האם יש התעניינות בכזה פורום).

במקרה שיהיו למעלה מ12 חברים שרואים את עצמם פעילים בפורום הזה.
נפתח את הפורום צילום מיידית.
תודה לכולם
הנהלת האתר

• הוסף לסימניות
בשביל שיהיה חשק לעוד כמה חברה להצביע בעד קבלו הדגמה ראשונה .

צפה בקובץ המצורף 4910

אין להשתמש ללא רשות .

ציוד צילום : canon 400d מהירות תריס 1/2500 צמצם f/3.5
צולם בטבריה בשעת בוקר .

קבצים מצורפים

• post-1250-1171900298.jpg
    KB 247.7 · צפיות: 27
  • הוסף לסימניות
שמיל זה פשוט מדהים. צילום שלך?

• הוסף לסימניות
בוודאי . אני כבר מצלם 4 שנים צילמי טבע ונוף כתחביב .
ומעיינות . לשם מה ?

• הוסף לסימניות
התמונה מהממת!!!

ועכשיו לפני שיהיה הצפה של משתמשים שיבקשו להשתמש
אז בעקרון בתמונות שיעלו לפורום הן לחם חוקם של הצלמים
א"א להשתמש ללא תשלום, אלא אם כן הצלם ציין במפורש אחרת!!!

(מרצונו החופשי)

• הוסף לסימניות
שילת, כתבתי הודעה מפורטת. הוצאת לי את המילים מהמקלדת. אין לי מה להוסיף. תודה.

• הוסף לסימניות
רק תחשבו על זה שאין עוד פורום צילום בעולם שהציבור שלנו יכול להיכנס לשם ללא חשש.
אני חושב שהפורום צריך להיות פתוח לכולם, אבל אולי לא לכתיבה.

האם תשתית הפורום מתאימה לפורום צילום?

• הוסף לסימניות
תשתית הפורום מתאימה לפורום צילום, ובימים הבאים תתאים עוד יותר
הנהלת "פרוג" עושה הרבה מאמצים עמ"נ שהמערכת תתאים לכל צרכי הפורומים היושבים עליה.

רעיונות לשידרוגים לפורום ניתן לשלוח למייל:
<לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>

מנסיון זה משתדרג במהירות האפשרית! וכאן שוב המקום להודות לאדמין (חיים) על ההשקעה העצומה.

• הוסף לסימניות
אם ישדרגו את הפורום שיתאים לצילום, זה יזניק את הגלריה כלפי מעלה...

• הוסף לסימניות
ישדרגו!
וכבר עכשיו משדרגים!!!

עוד קצת סבלנות, והשקעה (כן גם מצד חברי הפורום, תביאו עוד חברים, תביאו מקצוענים, תשאלו ותענו גם בפורומים האחרים במערכת, כמו חומרה ותוכנה שבטח יש לכם מה לאמר שם, תעלו אשכולות מעניינים, הדרכות, טיפים, אתרים מומלצים ווד)

ו"פרוג" שלנו יהיה המוצר הכי ממותג בשוק....

אם כל אחד יתן את שלו, אנחנו נגיע רחוק מאד!!!!

• הוסף לסימניות
כמי שראה כמה וכמה פורומים של צילום אז נכון שהאתר מסוגל לאכלס פורום צילום מכובד .
אבל יש בעיה בהעלת קבצים מרובים לפורום בבת אחת .
ולכן יש להגביל את משקל התמונה לגודל 250 עד 350 ק"ב ו 800*600 מגה פיקסל .
בכדי לא ליצור עומס על המערכת . וגם בשביל שיהיה יותר נח ומהיר לצפות באשכולות.
וגם ליצור מערכת העלת קבצים יותר נוחה לשימוש .
אם תרצו עזרה אני פה .:)

• הוסף לסימניות
הרעיון יפה, התמונה לא מאוזנת ויוצרת התנגדות לאדם הרואה אותה (משיכת העין נוטה לאדם ושמאלה, צד ימין לא משחק כלום בתמונה וצריך מאמץ לראות מה יש שם)

היה כדאי ליצור שליש של ים ושני שלישים של שמיים, התמונה כמו שהיא (שצולמה מזווית נמוכה) היא נישט אהין און נישט אהער.
החיתוך של הנעליים מפריעה.

• הוסף לסימניות
היי שלמה התבלבלת, האשכול הזה עדיין לא פורום צילום, זה רק משאל האם לפתוח כזה פורום...

• הוסף לסימניות
חוק השלישים

מתוך קליקי, מיקרופדיה חופשית לאמנות הצילום.

"חוק" השלישים מוכר כאחד החוקים הבסיסיים, והמוזכרים ביותר, לקומפוזיציה בצילום. אפשר לראות בו מאין גירסה פשטנית של "יחס הזהב" (ראו קישורים).
ראוי לציין כי חוק השלישים הוא בסה"כ כלל אצבע שאמור לתת נקודת התחלה טובה לקומפוזיציה. יש לזכור כי כמו כל כלל אצבע, הוא טוב בהרבה מקרים, אך לא בכולם. הכלל הנ"ל מהווה נקודת התחלה לקומפוזיציה ותו לא.

צלמים מתחילים נוטים לצלם תמונה כלשהי כאשר הם ממקמים את נושא התמונה במרכז המסגרת. קומפוזיציה כזאת נוטה להיות בנאלית ולא מעניינת. וכאן מגיע חוק השלישים לעזרתנו.

חוק השלישים מדבר על חלוקת מסגרת הצילום לטבלה של תשעה ריבועים שווים (3X3).
בחלוקה כזו אנו יכולים לזהות 4 נקודות מרכזיות של הטבלה (מפגשי הקווים המחלקים). .
הרעיון הבסיסי הוא להציב את נושא התמונה (או מספר נושאים), באחת מארבע הנקודות האלו. קומפוזיציה כזו היא (שוב, בד"כ) יותר נעימה לעין ויותר מושכת. תיווצר כאן תמונה יותר דינמית. חוק השלישים נובע כנראה מהצורה הטבעית שבה העין האנושית תופסת את המרחב (וזה כבר נושא אחר).
היבט נוסף של חוק השלישים הוא החלוקה של מסגרת לקדמת המסגרת ולרקע. מיקום נקודות מרכזיות של הנושא ושל הרקע על פני הסריג הנ"ל יצרו לנו קומפוזיציה מעניינת, אינטראקציה נוחה יותר בין חלקי התמונה.
חשוב לזכור כי בכל מקרה, רצוי לא להתייחס לחוק זה כחקוק בסלע. במקרים רבים נרצה דווקא למרכז את הנושא שלנו, במקרים אחרים ניצור קומפוזיציות אחרות שלא נסמכות על החלוקה לשלישים. דווקא בנושא הקומפוזיציה יצירתיות ושבירת חוקים היא שם המשחק.
קישורים:
<!-- Saved in parser cache with key ira_cliki:pcache:idhash:857-0!1!0!!he!2 and timestamp 20080121050028 -->
מקור: http://cliki.site.co.il/%D7%97%D7%95%D7%A7_%D7%94%D7%A9%D7%9C%D7%99%D7%A9%D7%99%D7%9D

ועכשיו הסבר שלי : אם אין משהוא מעניין במים אז למה לצלם אותם ? אך מאידך השמים מלאים בעננים וזה קצת יותר מעניין מסתם מים .
אבל בכ"ז אהבתי את קו המחשבה שלך הוא בד"כ נכון .

• הוסף לסימניות
אני לא התבלבלתי.
הגבתי על התמונה שהועלתה, על מנת להראות עד כמה יש ללמוד ולהחכים מפורום צילום.

אם הזכרת את חוק השלישים, שהוא מושג מעולם הציור ומתאים לצילום ולכל עיצוב גרפי!
אתן כאן טיפ איך אפשר בפוטושופ, באמצעות קוי רשת לראות את חיתוך השלישים.
לשנות בהעדפות את יחידת קוי רשת לאחוזים ולתת ערך של 33.3
זה ייראה בתצוגה כמו בתמונה שמצורפת:

קבצים מצורפים

• 83769.jpg
    KB 247.2 · צפיות: 28
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י shmil15;63494:
כמי שראה כמה וכמה פורומים של צילום אז נכון שהאתר מסוגל לאכלס פורום צילום מכובד .
אבל יש בעיה בהעלת קבצים מרובים לפורום בבת אחת .
ולכן יש להגביל את משקל התמונה לגודל 250 עד 350 ק"ב ו 800*600 מגה פיקסל .
בכדי לא ליצור עומס על המערכת . וגם בשביל שיהיה יותר נח ומהיר לצפות באשכולות.
וגם ליצור מערכת העלת קבצים יותר נוחה לשימוש .
אם תרצו עזרה אני פה .:)

מהבחינה הזו אין בעיה, מאחר וכל תמונה שמועלית מאוכסנת ברזולציה נמוכה ומקורית, ורק אם אתה לוחץ על התמונה אתה מגיע לתמונה המקורית.
הצבעים בתמונה טובים, אבל חסר קצת בקומפוזיציה.
קשה לך לכתוב איזו עדשה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י shmil15;63443:
בשביל שיהיה חשק לעוד כמה חברה להצביע בעד קבלו הדגמה ראשונה .

צפה בקובץ המצורף 4910

אין להשתמש ללא רשות .

ציוד צילום : canon 400d מהירות תריס 1/2500 צמצם f/3.5
צולם בטבריה בשעת בוקר .

יפה, אבל למה לא פיתחת אותו דרך ע"י Camera Raw???
ומהירות תריס 1/2500, למה כל כך מהר????

קבצים מצורפים

• post-1250-1171900298.jpg
    KB 67.2 · צפיות: 24
  • הוסף לסימניות
החבר'ה פה עושים דין לעצמם כאילו והפורום נפתח, ומכניסים את כל הידע והמושגים.
סתאאאם אני בעד!
אבל בסקר לא היה לי בדיוק מה להצביע, כי מצד אחד אני לא יכולה להשתתף באופן פעיל ואין לי כלל ידע בנושא, אבל יש לי מה לתרום בהבעת דעה או הוספת תמונות שצילמתי וחלקם יצאו מוצלחות אפי' ללא ידע.

בכל אופן זה נראה שהולך להיות פורום מוצלח מאוד!

• הוסף לסימניות
תשובות : עדיין בזמנו לא היה לי ארסנל של עדשות ולכן צולמה עם הקיט . 18/55
בקשר Camera Raw התמונה צולמה כ gpej ולכן אין צורך בתוכנה הזאת עשיתי לו עיבוד קטן בפוטושופ . ליוסעלה . אני אוהב את התמונה קצת יותר כהה ולכן צילמתי בשליש סטופ יותר כהה . בכדי להדגיש את העננים .
בקשר למהירות תריס : אני הייתי מצלם על עדיפות צמצם ולכן מהירות התריס גבוהה
נ.ב התמונה צולמה לפני שנה .
ותודה רבה לכולם על התגובות .

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה