הודעה על הריון בזמן ראיון עבודה

• פותח הנושא vj
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
האם בסוף החודש החמישי, צריך להודיע למראיין על עובדת ההריון?

• הוסף לסימניות
אתית, אני חושבת שבוודאי!
סהכ נשאר לא הרבה זמן לעבוד!

• הוסף לסימניות
אני גם לושבת שבמצב מתקדם זה לא הוגן וצריך להודיע

• הוסף לסימניות
אני חושבת שלפי החוק יש להודיע למעביד בחודש חמישי,
כך הוגן להודיע למראיין, זה מאד לא פרקטי למעסיק לקבל עובד לטווח קצר שעד שהוא יוכשר יאלץ לצאת.
יתכן וזה ידחה את העבודה אבל אם לא המעסיק עלול להרגיש מרומה שזה גם לא נקודת זכות.

• הוסף לסימניות
לא בדקתי את החוק, אבל אחרת זה פשוט לא הוגן.
שום מעסיק לא יראה בעין יפה את ההעלמה.
מה שכן, אפשר לא להודיע מיד בשלב הראשון, אלא רק לאחר שעשו כבר את הרושם הראשוני הטוב. (בהנחה שהוא אכן כך ;))

• הוסף לסימניות
החוק אומר במהלך החודש החמישי. אבל מנסיון (של מי שהחליפה אותי באחת מעבודתי היא היתה בהריון ולמרות זאת לא אמרה...) זה היה ממש לא יפה.....

• הוסף לסימניות
לפי החוק היבש - נראה לי שאין צורך להודיע במהלך המגעים לקבלת העבודה. הרעיון הוא שזה לא אמור להיות סיבה לקבלתך או לאי קבלתך לעבודה.

• הוסף לסימניות
ע"פ החוק יש להודיע בחודש החמישי, אך אם ההריון ניכר אין חובת הודעה.

• הוסף לסימניות
גרינשטיין,
מאיפה הסקת את זה?
אני חושבת שזו טעות.

• הוסף לסימניות
אני גם שמעתי כך.

• הוסף לסימניות
בלשון החוק לא כתוב כך...

• הוסף לסימניות
חברה, לגבי הודעה על הריון במהלך העבודה ז"א כשהעובדת כבר עובדת במקום החוק הוא: בחודש החמישי.
להפתעתכם, שמעתי לאחרונה שבראיון עבודה יש להודיע כבר בחודש השלישי!!

• הוסף לסימניות
קרה לי שנרשמתי לעבודה דרך הטלפון. (הכירו אותי טוב לא הייתי צריכה ראיון מסודר..)
הייתי כבר בסוף שביעי. לא היה לי ספק שהשואל יודע על מצבי. ההלם שלו היה כששמע שילדתי. כל התקופה עבדתי מהבית.
הוא טען שלפי החוק היה עלי להודיע לו על כך. מיד בשיחה הראשונה שלי איתו.
ולא משנה באיזה חודש זה.

• הוסף לסימניות
הייתי בשוק לקרוא את לשון החוק לפיה אין כל חובה להודיע למעסיק על היריון. כל מה שמצטטים על חודש חמישי נוגע אך ורק לעניין שעות נוספות. כלומר, החל מחודש חמישי אסור להעסיק אישה בשעות נוספות (אא"כ היא הביעה את הסכמתה בכתב + אישור רפואי) ולכן יש להודיע את המצב למעסיק. כאמור, הייתי בשוק, אז באתי לשתף אתכם.

• הוסף לסימניות
אני יודעת שלשון החוק היא להודיע בחודש החמישי. לא כתוב בדיוק מתי...

• הוסף לסימניות
למרות שמקובל שחייבים להודיע בזמן הריון, לאחר עיון ממושך נדמה לי שהצדק עם GRN, אבל אני עדיין בודק את זה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י adr חשבונאו;664316:
למרות שמקובל שחייבים להודיע בזמן הריון, לאחר עיון ממושך נדמה לי שהצדק עם GRN, אבל אני עדיין בודק את זה.
מסקרן מאד.
יש תוצאות לבדיקה?

• הוסף לסימניות
כל דבר שאמור לשנות את תנאי העסקה - על פי דין תורה חייבים להודיע למעסיק. אם לא הרי זו גניבת דעת.

תארי לך שאת רוצה לקנות אבטיח, והמוכר יודע שאת לא יודעת מה זה אבטיח והוא מוכר לך מילון, זה בסדר ? זה גניבה.
המעסיק רוצה עובדת שתעבוד לו נורמלי, ואת נותנת לו עובדת שעוד שלשה חודשים כבר לא יכולה לעבוד, זה בסדר ? לדעתי זה גניבה.

• הוסף לסימניות
מיכל צודקת במאת האחוזים בפן הזה של הדיון.
אני אוסיף, יש עוד הרבה דברים שאנחנו צריכים לשים לב אליהם בנושא זה. דברים שהמעסיק צריך לתת על פי חוק, גם אם פורמלית אנחנו יכולים להסתדר עם זה כגון להוציא מהרופא אישור על ימי מחלה שבהם עשינו סידורים וכדו'. זה גנבה ממש. חוץ מהנושא של שקר, כי אם לא הייתם חולים באופן שמונע ממכם להגיע לעבודה אפי' שהרופא אישר שהייתם חולין זה לא מתיר לכם לשקר ודאי לא לגנוב.
צריך להזהר מהדברים האלו מאוד. גם על שמירת זמנים בעבודה לצאת בלי להחתים כרטיס, לדבר שיחות חולין מעבר למה שהבוס מסכים, זה גנבה ממש.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה