הודעה על פתיחת תיק לזוג נשוי במס הכנסה

• הוסף לסימניות
בעלי פתח לאחרונה עוסק פטור.
היום קבלנו מכתב מרשות המיסים "הודעה על פתיחת תיק לזוג נשוי במס הכנסה." ואני לא מבינה למה רשום שם שנפתח תיק חדש שמספרו הוא הת"ז שלי ולא של בעלי. ואח"כ כתוב "בן זוג רשום" בתיק הוא - שוב אני ולא בעלי. מה זה אומר, זה לא על שמו של בעלי? זה קשור לזה שהיה לי פעם עוסק פטור שסגרתי אותו? כי בתחילת המכתב מציינים "נפתח לכם תיק במס הכנסה מחדש."
אשמח שתחכימו אותי, וסליחה שלאחרונה אני מפציצה אתכם בשאלות, מבחינתי זה כאילו שאני מתחילה ללמוד סינית....

• הוסף לסימניות
אם היה לך תיק במס הכנסה גם אם הוא נסגר עכשיו הוא יפתח שוב
כך היה גם אצלינו.
למעשה זה לא ממש משנה.
התיק בבוט"ל הוא על שמו ובמס הכנסה על שמך.

• הוסף לסימניות
מ"ה פותח את התיק ע"ש מי שהכנסותיו גבוהות
מאמינה שרק עכשיו יש לבעלך הכנסות שמוכרות למ"ה ולך יש כבר כמה שנים הכנסה
מה כן כשתבקשו כל מיני בקשות על התיק כמו פטור מניכוי מס במקור תצטרכו לציין שזה לת.ז. של בעלך אחרת יתנו לך את הפטור
ודו"ח שנתי צריך להגיש בכל מקרה על כל ההכנסות
אפשר להגיש בקשה לשינוי בן זוג נשוי-אבל צריך לנדנד להם במיוחד שהם נוהגים להחליף רק מתחילת השנה
ז"א אם הבקשה תאושר בינואר 2022 השינוי יכנס לתוקף ב2023

• הוסף לסימניות
הבעיה היא שאני צריכה שהעסק יהיה על שם בעלי בשביל הנחה בתמ"ת כי בעלי אברך
זה אבוד?
וחוץ מזה, שכבר שנים אין לי הכנסות, סגרתי את התיק לפני כ10 שנים. לעומת זה, לבעלי יש הכנסות קטנות כשכיר כבר אולי שנתיים

• הוסף לסימניות
התיק במ"ה הוא על שניכם
במע"מ יהיה רק על בעלך

• הוסף לסימניות
בוקר טוב
זוג נשוי תמיד זה תיק אחד ע"ש שני בני הזוג יחד.
בן הזוג הרשום בד"כ זה ע"ש מי שכבר הי' לו תיק בעבר, כנראה שהגיש דוח להחזר מס בעבר.
זה לא אומר שיש לו עסק רק מי שפתח במע"מ ויש לו עוסק.
בהצלחה

• הוסף לסימניות
כשפותחים עסק , פותחים ב - 3 מקומות.
מ"ה / מע"מ / ב"ל.
מס הכנסה - זה משותף לשני בני הזוג - ואם לך פעם היה עסק אז הגיוני שזה נפתח על שמך.
מע"מ - נפתח על שם מי שפתח את העסק (יכול להיות עסק לכל אחד מהם ..) כך שאם נפתח במע"מ -לבעלך יש עסק!
ב"ל - כנ"ל נפתח עלשם מי שפתח את העסק..

• הוסף לסימניות
דווקא למיטב הבנתי עדיף שהעסק יהיה על שמך- כאשה יש לך יותר נקודות זיכוי.
או שבכל מקרה מתחשבים בנקודות של שני בני הזוג?

• הוסף לסימניות
דווקא למיטב הבנתי עדיף שהעסק יהיה על שמך- כאשה יש לך יותר נקודות זיכוי.
או שבכל מקרה מתחשבים בנקודות של שני בני הזוג?
אבל היא פתחה את העסק ככל הנראה בשביל המעונות וכו'

• הוסף לסימניות
מצטרפת לאשכול
במידה ואני כשכירה מגיעה עד לתקרת המס ויש לי בנוסף עסק קטן ומעוניינת לרשום אותו כעוסק פטור האם יש עדיפות מבחינת שיעור ניכוי המס אם העסק יהיה על שם בעלי שהוא אברך או עדיף יהיה על שמי בעצם השאלה על שם מי כדאי לרשום את העסק?
תודה רבה

• הוסף לסימניות
אם את מגיעה לתקרת המס (בהתחשב בכל נקודות הזיכוי) הרי שתצטרכי לשלם מס ככל הנראה.
בעלך לפי דברייך לא מקבל תלוש ולכן לא יצטרך לשלם מס
כנ"ל ביטוח לאומי את תשלמי באחוז גבוה, בעלך באחוז נמוך
(כל זה בהחשב שאכן לבעלך אין הכנסה)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה