הודעת מייל מפחידה...

• פותח הנושא GTV
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
מה דעתכם? קיבלתי את המייל הבא, אני מצרפת אותו מתורגם, הוא הגיע באנגלית, מה זה אמור להיות למען ה'???

לידי: אדוני / גבירתי

אני Barrister עלי יאק Ousman עו"ד התושב האישי כאן בורקינה פאסו למר מועמר המאוחר אבו Meniar אל-קדאפי מלוב.

מר מועמר המאוחר אבו Meniar אל-קדאפי מת יחד עם בנו שמניח כי את קרובי משפחתו במהלך המלחמה הפוליטית בארצו.

הלקוח שלי מר מועמר אבו Meniar אל-קדאפי היה צורך הפקדת סכום של ארבעה מאה אלף שלושים מיליון דולרים מדינה מאוחדים (USD 30.4m $) עם הבנק לפיתוח אפריקה בורקינה פאסו.

עם שלי רוצה שיעביר את הכסף הזה לחשבון שלך כעסקה אם מעוניין אני ממליץ לך להגיב ל( <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>) בהקדם האפשרי ההסבר לעיל,

תודה,

כב Barrister, עלי היאק Ousman.

• הוסף לסימניות
ממש לא מפחיד...
עוד ספאם שמסתובב לאלפים... מחכה לשלומזל שיפול בחכתו...
לא להתייחס!

• הוסף לסימניות
יצא לך להפגש כבר בכזאת הודעה?

• הוסף לסימניות
זה לא ספאם, אלא ניסיון דיוג

פשוט לא להתייחס

(אם יש לך גימייל, עדיף לדווח ע"י פתיחת התפריט מצד שמאל של המייל, ובחירה ב"דווח על דיוג")

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קראנצול;1409226:
מה זה דיוג?

ניסיון הונאה

למשל במקרה הזה הם רוצים את פרטי חשבון הבנק שלך (ע"מ להעביר לך ירושה ממועמר קדאפי שככל הנראה אתה קרוב המשפחה היחיד שלו)

• הוסף לסימניות
הבנתי את העניין. תודה לכל המגיבים!

• הוסף לסימניות
משאל קצר:
מה מפחיד בהודעה כזו?
א. שאולי אני קרוב של מועמר קדאפי?
ב. שמישהו ידוג אותי ואהיה יום אחד דג באקווריום של איזה בריסטר מפוחלץ.
ג. שאולי גם כשאני מדבר (באנגלית?) אף אחד לא מבין אותי כראוי. הנה אפילו גוגל לא הבין.

• הוסף לסימניות
מה אפשר לעשות אם יודעים את פרטי החשבון שלי? (חוץ מלהפקיד לי בומבה של ירושה)

• הוסף לסימניות
מזמן תמהתי על כך שכשאנו נותנים המחאה רגילה אנו חושפים את מספר החשבון שלנו, החתימה, מספר הטלפון ותעודת הזהות.
ברור שמקבל ההמחאה זכאי לדעת עלינו כדי לחפש אותנו אם ההמחאה לא כובדה, אך מצד שני מי יודע לאן המידע הזה יגיע.
זו רק דוגמא. מי שבאמת רוצה ויודע איך, יכול לדעת עלינו הרבה מידע שאנחנו בקושי יודעים על עצמינו.
בכלל המסחר היום הרבה יותר פתוח מאשר פעם, אתה רק מוסר מספר בטלפון והמוצר בדרך אליך. לך תדע מה המוכר\המתרים\הגנב הסדרתי יעשה עם המספר שלך.

• הוסף לסימניות
לפותחת האשכול
אני קיבלתי הודעה דומה חתומה בידי "עו"ד" לא במייל אלא בדואר.

ממה שחקרתי ובררתי, זו סתם תרמית.
מומלץ לא להתייחס!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה