מידע שימושי הווה ממושך הוא לא פשוט | אלישבע מספרת

• הוסף לסימניות
אין סיכוי להכנס לפרוג בלי לחפש קודם כל את המשך הסיפור...
מושלם מושלם!!

• הוסף לסימניות
בשבת הגיע שיפי ואלי,הזו"צ הטרי שלנו, עם אלישבע שלהם.
שתינו אלישבע על שם אותה באבי, שלא אני ולא היא מכירות.
שיפי היתה מחוסלת,היא לא ישנה כבר שבוע,אלישבע הפיצונה הזו כולה בת ארבעה חודשים וכבר מתחילה עם שינים.
אחרי הסעודה הצעתי לשיפי בלארג'יות שהיא תלך לישון ואני אקח את אלישבע תחת חסותי ללילה.
וזהו,
עכשיו שתינו בסלון הסגור,היא מבסוטה מהרעיון שאין כאן כפיית שינה או כיבוי אורות, ולי כיף לבלות עם האחינית שלי.
היא מגרגרת בהתלהבות ומנהלת איתי שיח ער של אווו ואהה.
והיא מקשיבה בכל נימי נפשה לכל הגיג שלי ,חכם וטיפשי כאחד, אני בתמורה מספרת לה על החתונה של אפרתי ,כמה מענג היה לי לקבל משישים נשים ונערות את האיחול "בקרוב אצלך"...
מענין,לא זכור לי שרבע מהן התקשרו אי פעם להציע לי הצעה, אבל , ככל הנראה מצבי מטריד אותן במיוחד.
תארתי לאלישבוש הקטנה איך אני מקפידה תמיד להגיע לכל החתונות האלו שמחה ,עדכנית וקלילה.
ובתגובה היא פהקה לעברי במלוא פיה ,כאילו אמרה לי : ומה נראה לך? כולם יודעים בת כמה את, וכולם מרחמים.
אפילו היא כמעט התחילה לבכות.
ואז, נרדמנו שתינו על הספה בסלון והתעוררנו כעבור שעה פלוס מינוס לסבב דיבורים נוסף,
אפילו,הגענו לשיח מרומם בעקבות סדרת הפגישות האחרונה ,וכשסימתי לתאר לה את השיחה עם רובינצויג ואת הבשורה הנפלאה אצל יואל ומיכלי,דלת הסלון נפתחה בעדינות וסבא של הפספוסה חיך לבובה הקטנה וכשהוא הרים את עיניו אלי הן היו לחות ,שבת עכשיו.
הרהורים מותרים,
ולשדך הבנות.
השינה ממני והלאה,
ויהי בחצי הלילה,
גם אני וגם אבא חלמנו בהקיץ:
תאיר כאור יום חשכת לילה.

• הוסף לסימניות
הלילה הלך והעמיק
החמאתי לעצמי על האומץ-לסוע מאמירים הביתה בכבישי הצפון החשוכים.
שקט שרר במכונית, שקט נעים.
ותוך כדי שחזרתי לעצמי את השיחה עם שושה.
היא דברה על העבר,
ועל ההשלכות שלו על החיים שלנו,
על החלטות שקבלנו אי שם בהיסטוריה ומנהלות אותנו עד כה.
ובשלב כלשהו החלטנו לבדוק את התהליך שבו הפכתי לתולעת.

מכאן ואילך אני דברתי והיא רק הקשיבה.
ספרתי על עשרות(!) הפגישות,
על ציפיות,
אכזבות,
תשובות שליליות,
על שדכנים.

החלק הכי מענין היה שהרגשתי כאילו אני מספרת את כל זה מבחוץ,
כאילו לא אני חוויתי את כל החוויות הללו.
תו"כ שושה ישבה וכתבה,
ופשוט הקשיבה לי, בלי קטיעות, אמירות וצקצוקי צער.
וכשסימתי לדבר, נגמר לנו הזמן.
ושושה בקשה רק דבר אחד, שאחשוב עד לפגישה הבאה שלנו, אם הייתי מתחילה שידוכים עכשיו, מה הייתי אומרת לעצמי?

מה באמת הייתי אומרת לעצמי?
הראש שלי ריק,
אני עיפה ורוצה הביתה,
מלפני נוסעת פג'ו חבוטה ואחד הסטיקרים שמודבקים עליה מנחם אותי במידת מה:
"סבלנות זו לא היכולת להמתין,
אלא היכולת לשמור על האמונה בזמן שאתה מחכה".

ואת קצה העין שלי תופסות המילים הבאות:
"לפעמים האדם שנמצא שם בשביל כולם,צריך מישהו שיהיה שם בשבילו"

אממ,אולי זה מה שהייתי אומרת לעצמי?

• הוסף לסימניות
אני לא אוהבת לענות לטלפונים שאני בהליכה,אבל המספר הזה לא מרפה ,משהו דחוף?
אני מעבירה את השיחה למצב רמקול,תקשיבו ותשפטו:
-אלישבע?
-כן?
-אלישבע יקרה , רציתי לספר לך שביום רביעי הקרוב, אנחנו עורכים תפילה לישועה ומציאת הזיווג ההגון לך בקרוב ממש
-אממ
-תרצי להשתתף?אלישבע יקרה?
זה עולה סה"כ 300 ש"ח לשני שמות ,והישועה,איזה סיפורי ישועות זורמים אלינו למוקד...
לא יותר מארבעה חודשים ואת תחת החופה!!
תגידי אמן!!
-אמ אמ אמן.
-אז,בואי תני לי פרטי אשראי שלך
- אני שותקת
-נו,אלישבע יקרה,אני צריכה לספר לך כמה קשה להיות רווקה מזדק ,סליחה ,להמתין לישועה כל כך הרבה זמן?
אני צריכה לספר לך מזה נקרא לרצות כבר בית משלך? משלך??
את בטח כבר רוצה להתעורר בלילה לבכיות של התינוק שלך, ומה מפריד בינך לבין החתן? 300 ש"ח?

היד שלי נשלחת ללחצן האדום.
מעולם לא טרקתי למישהי את הטלפון בפרצוף,הפעם-התחשק לי לעשות משהו מעבר.

מסחרה,
עושים מסחרה מהכאב שלי.
העיכוב שלי שווה 300 ש"ח.

מזכיר לי את כל המאמנות האישיות לשידוך במסלול מקוצר,
את כל הסדנאות לגילוי המעכבים בחייך,
את מגיעה ומגלה שמאחורי כל הטררם יש מישהי שצריכה פרנסה...

אני נושמת עמוק,
הרבה זמן אני מבלה בשאיפות ונשיפות
מוחלת למטלפנת האלמונית
ומבקשת מבורא עולם שיכניס את הסליחה הזו לשק הזכויות שלי בשמים, בדרך לבית שלי.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה