היי
אז ככה, קודם כל נניח את הדברים על השולחן.
מעבר לזה שאני ידיד של מנהל השיווק שם.
יש לי גם חלק קטן בכתיבת הבריף שהונחת על שולחנו של ר' הרשל'ה.
אני חייב להתייחס לתגובה האחרונה של איש קטן / גדול לגבי ניתוח התחרות בשוק המזכרות.
לטעמי שניהם מתחרים בדיוק על אותו קהל יעד [חסידי וקצת עדות המזרח] וזאת הבעיה.
אמנם, נכון, כשמסתכלים במבט כללי על שוק המזכרות, רואים שיש פה את המובילים ו"כל השאר מנסים לחקות או את זה או את זה". אך אם תציצו לרגע מבעד לקוקר הקטן תראו מעבר לשכונות ירושלים-בני ברק-אשדוד-וכדו' - עוד אנשים, אולי אפילו עם טעם שונה. וכן, תתפלאו, גם הם קונים מזכרות לשמחות ואירועים. אותו ציבור אגב, לא מבדיל בין החיקוי הזה לזה, או בין השני לשלישי.
הם מחפשים את אותו מותג שזכור להם במשך כל השנים: כשישבו בסעודות שבת עם הברכון הוותיק, של הומינר. שאמרו מודים דרבנן בבית כנסת מתוך המסגרת המוזהבת שנמצאת על הקיר, של הומינר. שטבלו את התפוח בדבש בליל ראש השנה לצילו של סדר הסימנים לר"ה המיתולוגי, של הומינר. כשישנו בסוכה אל מול סדר נטילת לולב המעוצב, כן, גם של הומינר. לא תאמינו כמה סוגי מזכרות יש לחברה הנחמדה הזאת. גם אני לא ידעתי עד לא מכבר.
כשיש לנו כזאת חברה עם סדרת מוצרים כה מוכרת בקרב הציבור מגיעה השאלה, למה הבן אדם הפשוט אינו מכיר ואינו מבדיל מיד בינו לבין המתחרים. פה טמון הלוגו.
גם חברות שהן אוטוריטה בתחומן צריכות לחדש ולהתרענן מידי פעם. הלוגו הקודם כמו שכתב כבר הרשל'ה אינו מבודל מהמתחרים, אין לו את האמירה הנוסטלגית שהייתי רוצה לראות כאן, אין לו את הסיפור שהחברה בעת הזאת צריכה לספר.
וסליחה על כל המילים המפוצצות בשקל תשעים ותשע.
אני ממש לא מתיימר להיות מעצב. אבל דווקא בגלל זה אני יכול להבין מה הלוגו אומר לי, ללא דיעה מוקדמת בשמות הפונטים, במכמני האינדיזיין והקורל או בנסתרות האלמנטים העיטוריים.
לדעתי הם היו חייבים לשמר משהו מהלוגו הקודם. את הצורניות, את העיטוריות שכה אפיינה את המותג מראשיתו. אי אפשר לזרוק לפח את כל היתרונות והזכרונות שהיו גלומים בו. אך מאידך לא היה מנוס מלתת אמירה מתאימה ונכונה למהפך שעובר המותג בימים אלו. [ליין חדש של מוצרים בסגנונות חדשים לגמרי ממה שהכרתם, וחידוש כל ליין המוצרים הישן]
העיטוריות שבו מציגה אומנות, המעויין נותן תחושת חדשנות לצד איכות, והפונט מספר את כל הסיפור על רגל אחת. נוסטלגיה לצד חדשנות, יצירתיות לצד אומנות יהודית ייחודית.
אגב, כמדומני שהלוגו הובא לכאן ע"י הרשלה כדי לקבל חוו"ד אישית, הלקוח כבר מזמן בחר בלוגו המנצח.