- הוסף לסימניות
אפשר גם לשלוח מייל ל:a035097000@gmail.comלכל מי שנפל בהונאה או שיש לו על מה להתלונן.
יש כאן טופס הצטרפות לתביעה ייצוגית ע"י הפורום להגנת הצרכן.
הפורום להגנת הצרכן החרדי.
אפשר גם לשלוח מייל ל:a035097000@gmail.comלכל מי שנפל בהונאה או שיש לו על מה להתלונן.
גם בציבורים אחרים, בארץ ובחו"ל יש הרבה נוכלים, ויש הרבה תוכניות ברדיו ובתקשורת על חשיפת נוכלים.
נופלים בפח לא נגמרים, הם מתחלפים.
37 שנות מאסר ליהודי שקיבל חנינה מטראמפ - והונה שוב: "אשף של שקרים"
אלי ויינשטיין (51) מניו יורק הורשע בגין מעילה נוספת שביצע כמה חודשים לאחר שקיבל חנינה מהנשיא על הונאת פונזי ב-230 מיליון דולר. הוא הבטיח למשקיעים שהכסף יופנה למסכות קורונה ופורמולה לתינוקות - ובפועל הימר ורכש שעוני יוקרה. "בזבז הזדמנות שרבים לא מקבלים", אמר השופט הפדרלי
אליהו (אלי) ויינשטיין, חרדי בן 51 מניו יורק, נידון אמש (שישי) ל-37 שנות מאסר בגין הונאה - שביצע כמה חודשים לאחר שוחרר ממאסר בזכות חנינה שקיבל מנשיא ארצות הברית דונלד טראמפ. שופט בית המשפט הפדרלי בניו ג'רזי אמר כי "ויינשטיין קיבל הזדמנות שאין רבים שזוכים לך, אך הוא בזבז אותה". הוא הורה לו לשלם פיצוי של 44 מיליון דולר, וכינה את מעשיו "חצופים".
![]()
ויינשטיין, נזכיר, קיבל חנינה אחרי שריצה מאסר של 23 שנים בגין שני מקרים של מזינת פונזי והונאת נדל"ן בשווי של 230 מיליון דולר. עם סיום כהונתו הראשונה של טראמפ ב-2021, הוא החליט להקל בעונשו כחלק מגל פעולות החנינה שלו לפני שיצא מהבית הלבן.
לאחר שחרורו מהכלא ויינשטיין אף התחייב "לפתוח דף חדש" בסרטון וידאו שפרסם והופץ למקורביו. "המטרה שלי היא לגרום לכולם להיות גאים בי ולחיות את חיי בצורה הנכונה", אמר אז. אלא שלפי התביעה ויינשטיין "המשיך בדיוק מהמקום שבו הפסיק" לאחר שעזב את הכלא. הוא רקח בעזרת השותפים תוכנית לגיוס השקעות דרך חברה חדשה בשם Optimus Investments Inc. בגלל שידע שהמשקיעים לא היו נותנים לו אגורה - או סנט למעשה - אם היו יודעים את זהותו האמיתית, הוא פעל תחת השם הבדוי מייק קוניג כדי לגייס כסף עבור מה שהציג כ"עסקי חירום".
לפי האישום, הוא הבטיח למשקיעים שהכסף יופנה לרכישת מסכות קורונה, פורמולות לתינוקות שהיה בהן מחסור, וערכות עזרה ראשונה שיועדו כביכול לאוקראינה. בפועל, לפי התביעה, הכסף הועבר להימורים, רכישת נדל"ן ושעוני יוקרה ולתשלומים לשותפים.
ויינשטיין הודה: "תחמנתי, עשיתי פונזי ושיקרתי"
חבר המושבעים שמע במהלך המשפט מאות הקלטות שהעבירו שניים משותפיו העסקיים, כריסטופר אנדרסון וריצ'רד קארי, שתיעדו את ויינשטיין מתאר במפורש את דרך פעולתו. באחת ההקלטות הוא הודה: "אני תחמנתי, עשיתי פונזי ושיקרתי לאנשים כדי לכסות אותנו עבור העסקות שלנו".
התובעים תיארו את ויינשטיין כ"אשף ההונאה והשקרים" והדגישו שהסתיר נכסים ופעילות עסקית כדי להימנע מתשלום 228.7 מיליון דולר שפסק בית המשפט בתיק קודם. ואחד משותפיו של ויינשטיין בחברה הורשע גם הוא וצפוי לעונש מאסר של 15 שנים לפי המלצת התביעה.
בפרשה המקורית שהביאה למעצרו של ויינשטיין ב-2023 מואשם גם עו"ד שלמה ארז (55), עורך דין ישראלי. הוא נעצר בשדה התעופה ביחד עם ויינשטיין, והואשם בהונאת פונזי בהיקף של 35 מיליון דולר. טרם התקבלה הכרעה בעניינו של ארז, שמואשם לצד הונאת המשקיעים גם שסייע להסתיר את זהותו של ויינשטיין. באתר של ארז ברשת נכתב עליו כי "עד שנת 2007 הוא שירת כמפקד בכיר ביחידה מסווגת תחת משרד ראש הממשלה, ובמסגרת התפקיד ניהל מאות קצינים".
ויינשטיין נעצר ביולי 2023 לאחר חודשים של תיעוד חשאי והורשע במרץ האחרון בשורה של סעיפים ובהם הונאת ניירות ערך, הונאה באמצעים אלקטרוניים, הלבנת הון, קשירת קשר ומתן הצהרות כוזבות לשירות המבחן. בזמן שפרקליטתו טענה כי עונש של 50 שנות מאסר שמור לרוצחים או טרוריסטים והציגה אותו כחסר עבר אלים, התביעה עמדה על כך שהעונש צריך לשקף לא רק את גודל הנזק הכלכלי אלא את העובדה שהמשיך לבצע הונאות זמן קצר אחרי ששוחרר בזכות חנינה נשיאותית.
ווינט
כנראה שזה יושב על אותו מאפיין נפשי של כל הנוכלים/מדומיינים האלויש עניין לכתוב גבוהה במקום גבוה???![]()
נכון מאוד, גם ספורט בי אן בי פרסמו שגיאות כתיב, אבל מעניין מאוד כי אותי זה דווקא הרחיקכנראה שזה יושב על אותו מאפיין נפשי של כל הנוכלים/מדומיינים האלו
אם רואים שכל המודעות שלהם נראות אם מאפיין מסוים כנראה שיש איזה קשר
אם כי לא ברור לי איך זה קשור (זה מוכיח שרובם יותר מדומיינים וחיים בבועה שלהם מאשר נוכלים שמתכוונים לגנוב ביודעין)
תפנה אלי באישי לגביו A037550999בגיימילאיכשהו הגעתי לקרוא את האשכול הזה.
לתדהמתי אני רואה שהעוקץ התורן הוא יוסי בר.
הנ"ל עקץ אותי וכמה מחבריי כבר לפני כ17 שנים!
לא להאמין שהוא עדיין בתפקיד
יידע הציבור ויזהר
סתם שאלה: לכל החשדנים של פרוג איך אתם יודעים למשל ש"נתן רוזנבלאט" של פרוג הוא אותו "נתן רוזנבלאט" שאתם מכירים??? איך אתם יודעים ש"איצ'ה קו המידע" יושב בפרוג???? וכו' ....... אני יכול למשל לקרוא לעצמי "ביבי נתניהו" או עלי חמינאי....הוא לא משתמש בשמו במייל שהוא שולח הזכיר שהוא ידיד של נתן רוזנבלאט ורציתי לדעת מה נתן רוזנבלאט אומר עליו
אם זאת היתה התחזות, תוך חמש דקות נתן רוזנבלט האמיתי היה מתריע על כך..סתם שאלה: לכל החשדנים של פרוג איך אתם יודעים למשל ש"נתן רוזנבלאט" של פרוג הוא אותו "נתן רוזנבלאט" שאתם מכירים??? איך אתם יודעים ש"איצ'ה קו המידע" יושב בפרוג???? וכו' ....... אני יכול למשל לקרוא לעצמי "ביבי נתניהו" או עלי חמינאי....
??????תמחק את ההודאה!
מפרסם המודעה ערבב בין מודעת אזהרה מפני חברות מימוש זכויות לא הגונות, לבין תביעה שלא קשורה אליי.לכל מי שנפל בהונאה או שיש לו על מה להתלונן.
אין לו זמן לפרוג...אם זאת היתה התחזות, תוך חמש דקות נתן רוזנבלט האמיתי היה מתריע על כך..
בעניין?תפנה אלי באישי לגביו A037550999בגיימיל
אסור לכתב מיילים!??????
אני בתור נוכל, הייתי מתחזה למישהו מאוד מקצועי בתחום...אם זאת היתה התחזות, תוך חמש דקות נתן רוזנבלט האמיתי היה מתריע על כך..
וואו,
אווואו,
אני רץ לשים 100 ש"ח,
תוך פחות מ - 11 שנה אני כבר יוכל לכסות את כל החוב של ארה"ב.
כמובן לא ממליץ ושכל אחד יעשה את החשבון שלו.
![]()
סליחה חישבתי לפי שקלים,וואו,
אני רץ לשים 100 ש"ח,
תוך פחות מ - 11 שנה אני כבר יוכל לכסות את כל החוב של ארה"ב.
כמובן לא ממליץ ושכל אחד יעשה את החשבון שלו.
![]()
משתמשים יקרים,
בחודשים האחרונים אנו נתקלים שוב ושוב באשכולות חשובים מאוד, שנכתבים מתוך מטרה אמיתית להציל משפחות מהפסדים כספיים ומנפילה כלכלית. הכוונות ברורות, רצויות ומוערכות. אין ספק שיש גורמים שמנצלים תמימות של אנשים ומנסים לעשות טרף קל בציבור החרדי, וחשוב להציף את התופעה ולהעלות מודעות.
עם זאת, ברגע שאשכול כולל שמות של אדם מסוים, חברה מסוימת, קבצים, מודעות, הקלטות, ראיונות או כל חומר ישיר שמכוון נגד גורם מזוהה, אנו כאתר רשמי לא יכולים לאפשר זאת. מדובר בתוכן שמעמיד אותנו בטרחה יתרה, גוזל זמן יקר, ואולי אף סיכון משפטי. אנו מקבלים על בסיס יומי פניות, התראות ואיומי תביעה על כל אזכור כזה. אין לנו את היכולת לטפל בעשרות דיווחים מדי יום, ולא נחזור לתקופה שבה הנהלת האתר עסקה בהתמודדות מתישה מול עורכי דין ודרישות להסרה.
פרוג אינו קיר פשקווילים. אי אפשר לכתוב בו נגד אף אדם גוף או חברה. זו מדיניות ברורה וחד משמעית בכללי האתר, והיא נובעת מהצורך לשמור על מרחב נקי, אחראי ומכובד. כלל זה נכתב לאחר התייעצות עם דעת תורה, בהתאם להנחיות שקיבלנו.
מה כן אפשר וחשוב לעשות?! אפשר לכתוב אזהרות כלליות. אפשר להסביר מה לבדוק לפני כל התקשרות, מהן הסכנות בקבוצות רכישה, אילו נורות אזהרה קיימות, איך לאמת הבטחות, ומה לשאול לפני שמפקידים כסף. אשכול כזה הוא מועיל, חשוב ויכול ממש להציל אנשים.
אך אם התוכן יכלול שמות או חומרים ישירים, האשכול יוסר מיידית וחבל על ההשקעה.
חשוב לי להדגיש שוב. כוונתכם טובה, רצויה ומשמעותית. כולנו רוצים להגן על הציבור. אך הדרך לעשות זאת במסגרת הכללים של פרוג היא באמצעות מידע כללי והדרכה, לא באמצעות חשיפת גורמים ספציפיים.
חשוב לי להבהיר נקודה נוספת. כאתר אנו מקפידים מאוד שלא ייכתב נגד אף אדם או חברה. אם נתקלתם בתוכן משמיץ, אנא השתמשו בכפתור הדיווח או בכפתור צור קשר שבתחתית העמוד, וציינו קישור ישיר (חובה) להודעה הבעייתית. זו הדרך הנכונה והיחידה לטיפול.
איננו יכולים לקבל מצב שבו משתמשים רשומים נהנים מהקהילה ומכוחה, ואף מגיבים באותן אשכולות כפרסום מוסווה וניסיון להשפיע על דעת הקהל, ובמקביל שולחים איומי תביעה או מפעילים לחץ להסרת תכנים שלא נוחים להם.
התנהלות כזו תוביל לחסימת החשבון. פנייה עניינית ומסודרת תטופל תמיד, אך איומים לא יאפשרו למשתמש להמשיך לפעול באתר.
ושוב, תודה על ההבנה ועל האחריות הציבורית שאתם מפגינים כאן. נמשיך בעזרת ה' לשמור על בית נקי ומכובד לכלל המשתמשים. בתפילה שלא תצא תקלה תחת ידנו, ונזכה לפעול יחד להצלת ממונן של ישראל.
בברכה
מנהל אתר פרוג
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים