כעוף יעופף
משתמש פעיל
- הוסף לסימניות
מה פי' רשמית עברו לרב קוים ללא יכולת לשלם בכסף?באת עם מזומן לאוטובוס? האחראי על הגבייה לא מוכן לקחת ממך כסף? אל תביאו לו כסף! (יש לו את כל האפשרויות להחליט לקחת ממך כסף בהחלטת ממשלה, וכו', הנ"ל לא רוצה!)
-
מה פי' רשמית עברו לרב קוים ללא יכולת לשלם בכסף?באת עם מזומן לאוטובוס? האחראי על הגבייה לא מוכן לקחת ממך כסף? אל תביאו לו כסף! (יש לו את כל האפשרויות להחליט לקחת ממך כסף בהחלטת ממשלה, וכו', הנ"ל לא רוצה!)
-
כבר עשור שאי אפשר לשלם באוטובוס בלי רב קומה פי' רשמית עברו לרב קוים ללא יכולת לשלם בכסף?
נכון. ולכן אני אומר שכנראה זה חוקי לגמריכבר עשור שאי אפשר לשלם באוטובוס בלי רב קו
א. נותן הישרות הוא לא המדינה אלא חברה מסחרית.היא סירוב מוחלט של נותן השירות (המדינה) לגבות תשלום על הנסיעה
במקרה והתובע (המדינה) תחליט שהיא רוצה לקבל את הכסף היא תצטרך לתת עבורו קבלה, וכו'
גזל????
לגמרי לא זהה לרמי לוי, לרמי לוי יש את הזכות להפלות בין מגזרים, וזה לא יתיר לאף אחד לקחת מוצרים מהמדף ולחכות שרמי לוי יבוא לקחת את הכסף על ההעגלה, הלקוח מחויב לספק את אפשרויות התשלום לרמי לוי, ולא זה מהווה גזל מדאורייתא.זהה לחלוטין לדוגמא של רמי לוי.
מבחינת החוק ולהבדיל על פי דעת תורה (שלצעירנו אין כ"כ אפשרות חוקית לפרסם פסקי הלכה מצוטטים)גזל הוא גזל הוא גזל ולא משנה איך תקרא לזה.
יש פה כל כך הרבה הנחות יסוד שלא ברור מה מקורן (המדינה מחוייבת לספק לי תחב"צ. זה שאני מבחירתי משתמש בטכנולוגיה אחרת אומר שנותן השירות לא נותן לי את אותו המוצר [הוא נותן, אתה לא רוצה לקחת "מהמדף"], ועוד עוד).לגמרי לא זהה לרמי לוי, לרמי לוי יש את הזכות להפלות בין מגזרים, וזה לא יתיר לאף אחד לקחת מוצרים מהמדף ולחכות שרמי לוי יבוא לקחת את הכסף על ההעגלה, הלקוח מחויב לספק את אפשרויות התשלום לרמי לוי, ולא זה מהווה גזל מדאורייתא.
למדינה (האחראית הבלעדית על גבייה בתח"צ!) מחויבת לחוקים שלה בעצמה, ואי התאמה לחוק שהיא בעמה כתבה- מהווה הבהרה מצדה שאינה מעונינת בגבייה, האחריות לגבייה מוטלת מעתה רק על הגובה ולא על הנוסע שמוכן לשלם לגמרי את התשלום על הנסיעה, מוכן לשלם באותה מידה שאחרים משלמים. על הגובה לספק את השירות שמחויבת לאותו נוסע (בשונה מרמי לוי שלא יהיה מחויב באותה סיטואציה)
כנוסע בתח"צ אני מעונין לשלם בתנאי שאקבל את את המוצר שאני משלם עליו, המוצר הוא לא רק הנסיעה ועצם ההגעה, היא כוללת קבלה, (בדיקת יתרה) ואפשרויות הטענה זמינים, וכו' לא קיבלת לא שילמת.
ובשונה מרמי לוי, המדינה נשארת מחויבת לנוסע את 'העגלה' ולא יכול לקחת את זה ממנו.
מבחינת החוק ולהבדיל על פי דעת תורה (שלצעירנו אין כ"כ אפשרות חוקית לפרסם פסקי הלכה מצוטטים)
זה לא גזל. ייתכן ומשרד התחבורה תתבע ע"י המדינה, על אי סיפוק אפשרויות תשלום לכלל הנוסעים בשווה.
ואין לאף חברה זכות עמידה בתביעה לכאן או לכאן.
ההשוואה בין המדינה לחברה מסחרית אחרת היא עקומהשזה שיש מוצר שאני לא יכול לשלם עליו, מתיר לי לקחת אותו ללא תשלום.
מדינה, חברה מסחרית, לא יכול מבחירה או אובייקטיבית זה לא משנה.
המדף לעניינו היא לא חוקית על פי הגדרות המדינה היא מפלה, אפלייה על קרע/רקע- דת, המדינה שהיא גוף ציבורי ולא פרטית מחויבת להחזיר את שיטות התשלום, ולא, היא מוותרת על התשלום[הוא נותן, אתה לא רוצה לקחת "מהמדף"], ועוד עוד).
מצ"ב התשובה הלקונית של משרד התחבורהי
שלחתי
רבנו, גזל אסור לא מחמת חילול השם.רבותיי, יש יצורים כדוגמת @Omrik (שב"ה כבר נחסם) ועוד רבים כמותו שונאי ישראל שנוברים באתר פרוג ומחפשים בכל מקום שכותבים לגנוב מפה לגנוב משם ומפרסמים את זה כביכול כל החרדים גנבים ונצלנים וכו'
מוזר שהוא פתח ניק.רבנו, גזל אסור לא מחמת חילול השם.
(אגב, מי יואיל להסביר לי מדוע מר עומרי פתח ניק? לשם מה? @Omrik?
אה, אבדת את הרשאת הכתיבה שלך לטובת כמה לייקים מבורים צרי לב ודעת...
אז איך בכל אופן תתנצל בפנינו, 99.9 מהחרדים, שומרי החוק והמוסר? )
אה, פשוט התייחסתי לאינטרסים הצרים של אדם שמשקיע משאבים בהכפשת ציבור,לא הבנתי מה כתבת בקטע שהדגשתי.
ודאי! ההתנהלות הזו נכנסת להגדרת אלימות, וחוקית אסור ליותר מפקח אחד לפנות לנוסע.בלת"ק חלקי,
עצם זה ששלושה פקחים מכתרים אותך, כבר יוצר אי נעימות גדולה ולחץ,
אפילו מחבל לא מכתרים כך...
השאלה אם יש מצב לדרוש, תוך כדי שהסיטואציה קוראת, לנהל את 'המשפט שדה' הזה מול פקח אחד בלבד?? האם אין לנו מילה? האם הם יכולים לעשות מה שבא להם?
מה זה התוקפנות הזאת? הם מפחדים שנברח? שנוציא רובה?
לא.א. נותן השירות הוא לא המדינה אלא חברה מסחרית.
יש לך מקור, איפה זה כתוב בחוק?ודאי! ההתנהלות הזו נכנסת להגדרת אלימות, וחוקית אסור ליותר מפקח אחד לפנות לנוסע.
דו"ח זה 100 ש"חקצת הסבר למה שקורה בחברת אגד בנושא פיקוח
אגד איבדה מרבית מהמכרזים שלה נשארו לה ממש קצת קווים בירושלים ועוד
כל חברות התחבורה היום מקבלות תשלום ממשרד התחבורה הכסף של הרב קו הולך למשרד התחבורה והם מעבירים לחברות התחבורה
איך אפשר להגדיל הכנסות שילכו נטו לחברה אז משרד התחבורה נתן פרס לחברות התחבורה שהקנס על אי תיקוף נכנס לכיס שלהן עכשיו כמה דוחות שיתנו ביום יקבלו כפול תחשבו שעל כל דוח משלמים 250 שקל כמה עולה שעה של פקח 30 כל אחד מחויב להביא כמה וכמה דוחות אז בסוף זה שווה מאוד לאגד וככל שעולים בבת אחת פקחים יש יותר סיכוי לתת דוחות
יש לך מקור, איפה זה כתוב בחוק?
אגד עדיין מחזיקה נתח שוק משמעותי (ירושלים, מטרופולין חיפה... ) הגם שללא השוואה לעבר.אגד איבדה מרבית מהמכרזים שלה נשארו לה ממש קצת קווים בירושלים ועוד
לא. הכסף מועבר לרשות האכיפה והגביה ומשמש למימון שירותים ציבוריים, כמו חינוך, בריאות ותחבורה.איך אפשר להגדיל הכנסות שילכו נטו לחברה אז משרד התחבורה נתן פרס לחברות התחבורה שהקנס על אי תיקוף נכנס לכיס שלהן
אי אפשר להציג את זה כאילו 250 ש"ח (עד 180 ש"ח, למעשה.) נכנסים מול הוצאה של 30 ש"ח לשעה. אין קשר כזה.עכשיו כמה דוחות שיתנו ביום יקבלו כפול תחשבו שעל כל דוח משלמים 250 שקל כמה עולה שעה של פקח 30 כל אחד מחויב להביא כמה וכמה דוחות אז בסוף זה שווה מאוד לאגד
לוגית, נכון. חוקית, מספר הפקחים מוגבל בהתאמה למספר דלתות האוטובוס. (2 דלתות= 2 פקחים וכן הלאה.)ככל שעולים בבת אחת פקחים יש יותר סיכוי לתת דוחות
תלוי בכמה משתנים. הסכום נע אאל"ט בין 50 ל180 ש"ח.דו"ח זה 100 ש"ח
אופייני לאגד בלבד?והסיבה שרק באגד הפקחים מתעללים, א. רובם ערבים
היֹה היה. שוב, עפ"י הנוהל החדש פקחים לא מתוגמלים כלל על נתינת דו"חות, ע"מ למנוע תמריץ שלילי.הם מקבלים תגמול מאוד יפה על כל דו"ח
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים