דרוש מידע הוסיפו לרשימת החרדות הנפוצות בישראל: "קבלת דו"ח מפקח אגד"!

• הוסף לסימניות
לי קרה פעם שעליתי באוטובוס בין עירוני ולא שמתי לב למכשיר של התיקוף שהיה מיד בכניסה לאוטובוס מצד שמאל (הייתי היחיד שעלה בתחנה הזאת) ואז אח"כ בהמשך אמרו לי שיש מכשיר תיקוף, באתי לשלם וכבר היה חסום לתשלום. כמה דקות אח"כ עולה פקח, והנהג אומר לו בשמחה לאיד-יש פה נוסע שלא שילם.. הסוף היה שעשיתי את עצמי ישן ולא שמעתי את הפקח וירד בלי לתפוס אף אחד.. ב"ה

• הוסף לסימניות
אני מקפידה לתקף את כרטיס הרב קו מיד בעלותי לאוטובוס, כנדרש.
לפני כחודש+ עליתי לאוטובוס עמוס במיוחד, הנחתי את הכרטיס על מכשיר התיקוף ומיד נדחקתי פנימה.
אחרי כמה דקות עלו מספר פקחים, הגשתי לאחד מהם את הכרטיס והוא הבהיר לי שלא תקפתי.
כמובן שמיד מצטרפים לחגיגה שלושת הגנגסטרים הנוספים (אגד...), מקיפים את המושב שלי ודורשים את הפרטים האישיים.
אציין, שבנוסף לכל זאת היתה נסיעת מעבר!
הם לא התרשמו מהטיעונים שלי ואכן קבלתי קנס...
אבל, וכאן מתחיל הסיפור האמיתי:
מאותו יום נוצרה בי חרדה ממשית מפקחים, ברמת השיתוק.
אני מקפידה, כמקודם, לתקף מיד בעלייתי לאוטובוס, ועדיין: כשעולה פקח(ים, באגד.)
אני קופאת, מריצה בראשי את העליה לאוטובוס: שילמתי? אולי הכרטיס לא נקלט? ורק כשהפקח יורד מהאוטובוס הנשימה חוזרת.
אם תוסיפו את העובדה שבמהלך נסיעה סטנדרטית באורך מחצית השעה- עלולים לעלות שני צוותות פקחים, תתקל התוצאה: סיוט.

למרבה הצער, מאמינה שתופענה כאן תגובות מזדהות רבות.
האם ישנה דרך לתבוע את אגד או את הפקח (ששמו מופיע מן הסתם בדו"ח?!)?
אציין שאיני טיפוס חרדתי, ב"ה, אם כי אני בהחלט עונה להגדרה "אדם רגיש מאוד".
תודה רבה מראש למגיבים!
@160 איי קיו
אפשר אולי לשאול באיזה עיר קרה לך המקרה הזה?

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אשתף במקרה אישי שהיה לי עם חברת אפיקים:
...
מזעזע!
@160 איי קיו
אפשר אולי לשאול באיזה עיר קרה לך המקרה הזה?
רק בירושלים הם כאלה סאדיסטים הפקחים
.
לגבי המישהו שילם עלי וירד, אאל"ט עפ"י חוק במקרה כזה הרב קו צריך להישאר אצל מי שיורד אחרון.
להפך. אסור להעביר את כרטיס הרב קו לאחרים. הפקח רשאי לתת קנס למחזיק רב קו שאינו שייך לו...

• הוסף לסימניות
להפך. אסור להעביר את כרטיס הרב קו לאחרים. הפקח רשאי לתת קנס למחזיק רב קו שאינו שייך לו...
נראה לי שהחוק שונה בענין הזה כל עוד זה ערך צבור ולא חופשי או נוער למבוגר וכדו' (כך זכור לי יכול להיות שזה טעות לא לוקח אחריות אם פקח של אגד החליט להתעלל בכם גם על זה)

• הוסף לסימניות
מניין לך? @מנוי פרימיום יש לך מידע בנושא?
לא יודעת, זכור לי שככה שמעתי אבל לא בטוחה.
נכון, לא יודעת איך זה מסתדר. אולי אני טועה, אבל זה גם הגיוני כי אחרת כל אחד שלא תיקף יגיד ששילמו עליו וירדו

• הוסף לסימניות
מניין לך? @מנוי פרימיום יש לך מידע בנושא?
לפי מה שידוע לי נוסע חייב להציג רב קו כהוכחה לתשלום שביצע, אחרת הוא אמור לקבל קנס. למרבה הצער המשמעות של זה די ברורה במקרה הזה.

1755166395941.png

זה היה נכון חלקית עד ה-01/06/2025, אולם מאז יש כבר נוהל חדש ולפיו אפשר לשלם בערך צבור באותו פרופיל הנחה עבור מי שיש לו זכאות לאותו פרופיל.
כלומר - נוער על נוער, ותיק על ותיק, ומבוגר על מבוגר. וכל זה רק בערך צבור ולא בחופשי יומי / שבועי ' חודשי.

1755166504440.png
1755166496094.png

אם הפקח מתעקש לתת לכם דו"ח במקרה כזה, בקשו את פרטיו (הוא חייב להזדהות!) והגישו נגדו תלונה אישית במשרד התחבורה

הנוהל המלא

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
@מנוי פרימיום
הסתפקתי בענין ונסיתי למצוא ברשת את הדיונים בנוגע לכך ולא הצלחתי... שוב ושוב הגעתי למקורות הטוענים להיפך.
מסתבר שהרשת לא ממש מעודכנת בשינויים הללו... תודה!
אאל"ט אפילו כתבתם על כך בעבר באשכול 'כך קבלתי מהם 3000' וכו'?

• הוסף לסימניות
לפי מה שידוע לי נוסע חייב להציג רב קו כהוכחה לתשלום שביצע, אחרת הוא אמור לקבל קנס. למרבה הצער המשמעות של זה די ברורה במקרה הזה.
לפי זה בעל לא יכול לשם לאשתו כשהיא רוצה לשבת במקום אחר.
ואם אני משלם ל10 אנשים ויותר ותנאי תא המטען (שם נרדף לתא נוסעים עמוס) לא מאפשרים ללוות את האנשים ששילמתי עליהם הרי שהפקח ייתן דו"ח?
---
האם זה עובד? - לערבב את הפקח, 'אני באמצע לחפש את הרב קו'
מה קורה כשיש לי 3 כרטיסים אנונימיים והם התערבבו לי, לא מתחשק לי לבדוק את כולם אצל הפקח הוא ייתן דו"ח בטענה שלא שילמתי עוד לפני שאני יוציא את הראשון (חלק גדול מהאנשים נופלים כשבטעות מוסרים רב קו אחר לביקורת)

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
גם אני מצטרף לכל האמור לעיל !
וגם לי היה את אותו סיפור(ים) ולא הזדהותי וקבלתי דו"ח, ובמקום הת"ז הוא כתב את מספר הרב קו,
ובאמת מעניין אותי לדעת אם הוא רשם את מספר הרב קו הוא יכול להגיע לפרטים האישיים שלי?

• הוסף לסימניות
הבן שלי תיקף עם רב קו של אחיו והנהג רב איתו שהוא כבר בן 18, הוא היה בן 16 וקיבל דוח, ערערנו והתקבל
אבל סתם כל הסחבת הזו של הערעור ממש לא מוצדק

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
שאלו לעיל
חה"כ מקלב ניסה לטפל בענין זה לא עבד?
אני לא יודע אם זה קשור גם למקלב, אבל פינדרוס בהחלט טיפל בזה, ונקבע נוהל חדש.
מכאן ואילך זה תלוי גם בנו - פקחים מנתנהגים שלא בהתאם? לא לשתוק! להתלונן!

• הוסף לסימניות
שאלו לעיל

אני לא יודע אם זה קשור גם למקלב, אבל פינדרוס בהחלט טיפל בזה, ונקבע נוהל חדש.
מכאן ואילך זה תלוי גם בנו - פקחים מנתנהגים שלא בהתאם? לא לשתוק! להתלונן!
אשמח לשמוע מהו הנוהל החדש שנקבע. (נאסר על פקחים לפגוע בכבוד הנוסעים? נאסר עליהם לחדור למרחב הפרטי? )

• הוסף לסימניות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה