הוספת זכרון למחשב.

• הוסף לסימניות
אני מעונינת להגדיל את נפח הזכרון של המחשב,
ב-2 טרה (2000 ג'יגה)
מה ההבדל ומה עדיף:
בין כונן חיצוני לפנימי.
תודה לכל המסיעיים! :)

• הוסף לסימניות
אם את שואלת מה עדיף בין חיצוני לפנימי, זה אומר שאין לך תועלת בניידותו (להביר מידע למחשב אחר בקלות וכדו'), ואם כך:
א. פנימי מהיר פי עשרות לפחות (בדור שלנו... בגלל העדר צואר בקבוק היו.אס.בי.)
ב. פנימי רגיש פחות פי כמה (אולי מאות) מחיצוני. נסיון בשפע.
ג. תופעת לוואי לפנימי זו התקנה עם ברגים ואבק, תשאלי שוב לפרטים.
ד. תופעת לוואי לפנימי במחשב נייד סטנדרט - החלפת כל המערכת: התקנה חדשה (גיבוי וכל הצרות הנלוות)

עצות נוספות:
א. סטנדרט דיסק קשיח הוא באחריות שלוש שנים.
ב. גודל 2 TB לא מומלץ לענ"ד, ככלל הידוע: הפרד ומשול: כשיש בעיה בכזה דבר גדול זה ממש צרה (להעתיק TB, לבדוק מה חשוב, למיין וכו' צרות של עשירים)... עדיף לקנות שתי 1TB במידת האפשר (זה אמנם יותר יקר, אבל לדעתי משתלם), ואז מרויחים גם מהירות לפעמים (תשאלי פרטים במידה ונדרשים).
ג. לא אומרים זיכרון (זה חלק אחר במחשב) אלא דיסק קשיח או כונן או איחסון.

• הוסף לסימניות
תודה רבה על התשובה המפורטת,
זה נכון שאין לי תועלת בניידותו - כי לזה יש לי דיסק קשיח אחר.
רק אמרו לי שיש כניסה מיוחדת (אולי USB3) לכונן גיבוי חיצוני שמכפיל פי כמה את המהירות,
זה נכון?

• הוסף לסימניות
זה נכון, אבל זה עדיין לא כאן.
חוץ מזה זה עדיין יותר לאט (אם אני זוכר את קשקושי הפרוספקטים) מSATA2,
וחוץ מזה אם את לא צריכה ניידות אז למה את רוצה לשלם יותר? שכחתי לכתוב את זה כמעלה לפנימי... המחיר, עוד מאה ש"ח כמדומני.
אם החיצניות דחופה אז יש כרטיס SATA למחשב (מובנה כבר מחשבים על רמה), ואז עם קצת סיבוכת עם החוטים, יש לך גם חיצוני וגם מהיר...

בעריכה:
שכחתי את הפיירוואר (משהו כזה...) שיש לו גם מהירות רצינית, אבל המתאם בינו לדיסק נדמה לי ייקר יותר, ושוב, אני משוכנע שפנימי מהיר יותר.
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
נעשה קצת סדר בדברים
לא צריך להגזים חיבור SATA לא מהיר פי "עשרות" אלא בד"כ פי 3-5 תלוי בדיסק ובסוג הקבצים.
חיבור USB2 יתן בדכ מקס של 25-29 מ"ב/שניה (בקבצים גדולים) וחיבור SATA יתן כ -90 פלוס מינוס.
חיבור USB3 לכאו' לא מגביל כמעט בכלל , כי רוחב הפס שלו כ-480 מב/שניה, אבל מנסיון שלי, עם בקר NEC (זה בקר ה USB3 שיש לי בנייד , EliteBook 8540W ) - מקבלים בין 60 ל 80 מב/שניה.
צריך לקחת בחשבון שבגלל העברת הפרוטוקולים יש שיהוי מסוים (LETENCY) שלא קיים בחיבור SATA פנימי או ESATA חיצוני.
חיבור ESATA בעצם הוא בדיוק כמו SATA פנימי רק שיש מגבלות שצריך חיבור חשמל נוסף (קיים חיבור ESATA שמשלב USB ביחד בשביל החשמל) ולא בכל המחשבים אפשר לחבר כשהוא עובד, תלוי בכל מיני הגדרות ובסוג של הלוח וכו'
היה חיבור שנקרא FW ז"ל, והיה קיים בשני תקנים, 1394A - שהיה מוגבל ל 400MBPS (זה מגה-ביט לא מגה-בייט) שזה עוד פחות מ USB2 - אבל בגלל צורת אפנון (תרגום של מודולוציה) שונה היה קצת יותר אמין מ USB. כמעט שאין כוננים בחיבור הזה - שמה שהחזיק אותו בחיים אחרי שה USB2 אכל אותו חי היה פורמט ה DV שנעלם גם הוא בדקך כל הארץ ופינה מקומו ל AVCHD.
יש תקן מהיר ממנו פי 2 , שנקרא FW800 - אבל חוץ מאפל שמכניסה אותו במחשבים שלה הוא כמעט שלא קיים. אחת הסיבות שלא התרומם בגלל שהחיבור היה שונה (8 פינים לעומת 6) וגם שלא הוסיף הרבה ערך מוסף מעל USB2 ובטח כלום מול USB3.
נ.ב. קצת משתמשים ב FW עדיין בכרטיסי קול מקצועיים/חיצוניים בגלל שיקולים של תאימות/שיהוי נמוך יחסית/וקבעון מחשבה של הצרכים.
בעתיד הקרוב יהיו פה עוד כמה תקנים (כמו LIGHTPEAK של אינטל) אבל אנליסטים לא נותנים לו סיכוי רציני.

עוד הערה, רוב רובם של הדיסקים של 2TB - איטיים יותר בגלל מגבלות ייצור מ 1TB ומחלק מה 1.5TB הם בד"כ 5400-5900 סלד לעומת 7200. (היוצא דופן למשל הוא ה BLACK של WD שעולה כפול) .

• הוסף לסימניות
תודה רבה על התשובות המחכימות כ''כ.
ת'כלס,
הכי מומלץ זה 2 כוננים פנימיים בגודל 1 טרה כל אחד,
הבנתי נכון?

• הוסף לסימניות
צריך לבדוק אם הספק שלך מספיק חזק ויש מספיק יציאות על הלוח אם
ומקום במארז

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה