אם היא רוצה- לתת לה פשוט לעשות ולעצום עיניים מטעויות ומחוסר שלמות. לא לתת לה רק עבודות שחורות אלא להיפך, שתהנה ממשימות כיפיות. זה עבודה שלך על עצמך. ילדה בת 14 יכולה לקחת מתכון פשוט ולבצע אותו.אולי זה לא האשכול המתאים
הייתי שמחה לקבל טיפים איך להכניס את הבת שלי בת 14 למטבח
היא מאודדד רוצה (אבל לי קצת קשהה)
אשמח לקבל כל טיפ!!
באמת ?אני דווקא מכירה סמינר שיש בו שיעורים מהסוג הזה, והם השיעורים הכי מרתקים במערכת! לומדים שם את כל מה שאישה צריכה לדעת באופן בסיסי: קיפול כביסה (כן, כולל סדינים) בישול-אפיה-נקיונות-תפירה בקטנה ועוד ועוד....
ומה המעניין? שזה שיעור שמועבר בכיתות של התיכון, לא בסמינר. ככה זה נהפך לשיעור הכיף והמשחרר בשבוע, הרבה יותר חכם מאשר לעשות את זה במסלולים שאז באמת למי יש זמן...
כל כך נכון ,שואלת בשביל לדעת אם יש עם מי וטעם לדבר כדי להציף את הדבר החשוב הזה.
בסמינר לומדים דברים חשובים ממש.
אבל יש שיעור שלדעתי חסר.
אם ילמדו ניהול משק בית, החל מכביסות, טיפים לניקיון, תכנון ארוחות מראש (חלבון, ירקות, פחמימה)
התארגנות קניות, התארגנות לחגים חגים, ניהול תקציב וכו' זה לדעתי יוכל להפוך את הבנות להרבה יותר מצליחות מהתחלה.
אז נכון שבחורת סמינר שעוזרת בבית אמורה להכיר את הדברים האלה.
ועדיין, יש הרבה דברים שלאמא עצמה אין מודעות/ שהאמא עושה באוטומט והבת לא שמה לב / שהבת מקבלת הוראות ולא באמת מכירה את המכלול.
ועוד אלף סיבות למה זוצי"ת מגששת דרכה באפלה בעולם החדש הזה.
אם יש לכם רעיון איך אפשר להרים את הכפפה ולהכניס שיעור אחד כזה בשבוע שיקיף במהלך השנה את כל הנושאים, חושבת שרק יועיל.
יש דברים קלים לביצוע שנערה יכולה לעשות, גם בישול וגם אפיההייתי שמחה לקבל טיפים איך להכניס את הבת שלי בת 14 למטבח
אשמח לקבל כל טיפ!!
כל כך נכוןהתפקיד ההורי שלנו הוא לאפשר לילדים להתנסות בכל התפקידים, לא להעזר בהם רק בנקודות שאנחנו צריכים אלא לחשוב עליהם ואיך אנחנו יכולים להרגיל אותם ליכולות מגוונות גם אם זה לוקח לי פי 3 זמן. כשמפנימים את החובה הזו, קל יותר להכניס ילדה למטבח.
זה באמת מאוד קשה !אולי זה לא האשכול המתאים
אשמח לקבל כל טיפ!!
לדעת שזה משתלם בסוף.אולי זה לא האשכול המתאים
אשמח לקבל כל טיפ!!
וואו ממשואת האמת, מהדברים פה נשמע שהצורך עולה מכאלה מבית לא מתפקד או מכאלה שלא עזרו בבית.
אני הגעתי ב"ה מתפקד, בתור בחורה כיבסתי, בישלתי, אפיתי ועוד כמה.
כשהתחתנתי שלטתי במטבח, מעולם לא שרפתי סירי אורז.
ועדיין, במהלך החיים היו הרבה דברים שפתחו לי את העיניים וממש חבל שלא ידעתי קודם.
וכן גם דברים בסיסיים.
זה שאת יודעת להכין אורז, זה לא אומר שיש לך פרקטיקות בבישול וידע איך לבנות תפריט.
דווקא אצלינו בסימנר בי"ב המורה שלנו למדעים הסבירה לנו המון על המערכות של הגוף חשיבות התזונה ומכיוון שהיא גם נטורופטית היא נתנה לנו דוגמאות מהחיים כולל על אנשים שבגלל תזונה לקויה מאוווד היה להם קשה להיכנס להריון וכו'הלוואי, הלוואי שהיו מוסיפים שיעור בי"ב.
אישית לא אכפת לי שבנות ישראל אוכלות אורז שרוף,
או מכבסות ציציות לראשונה בחיים ומגלות כתמי ענק זוהרים בכחול לאחר הכביסה.
(מה שקרה לי, זכור לי כאטרקציה)
שנה ראשונה, זמן טוב ללמוד הרבה דברים.
להתנסות. לצחוק. לפתור בעיות יחד.
אבל יש דברים שהם יותר רציניים,
ובחורות נופלות אליהן לראשונה בחיים עם אפס ידע והכנה.
הריון, למשל.
אל תבהלו, לא מבקשת שיעורי הכנה להריון.
כן ללמד בחורות קצת על איך עובד הגוף, תזונה קריטית, כזה.
אני בסוף הריון הגעתי למצבי חולשה איומים, חוסר ברזל מטורף,
הייתי צריכה לשלם הרבה כסף לאישה שתלמד אותי איך מכניסים לגוף ברזל בצורה נכונה.
(מקפידים על מנת חלבון יומית. לא ידעתי)
מכל שנות לימודי, שיעור אחד לא נמחק לי בתהום הלידות והנישואין.
זאת הייתה מורה מיוחדת שהייתה במקור גננת,
וכנראה לא הייתה מספיק פוליטיקלי קורקט
ושיעור אחד היא פשוט דיברה על הנקה.
כמה זה חשוב לתינוק, ומה אומרת על זה התורה, איך התייחס האדמו"ר לשאלה בנושא
היא נתנה שיעור מאוד מאוד מעודד ומעצים בנושא
אני זוכרת אותנו בזמנו מצחקקות במבוכה,
נכון, זה היה מרתק כי זה היה נושאים של נשים "לא מדוברים", ומורה כבודה מדברת על זהו איזה צחוקים,
אבל בעצם עד לאותו רגע לא חשבתי מעולם על הנקה והיא לא עניינה אותי כהוא זה.
תכלס, כשנולד הראשון והיו בעיות עם ההנקה,
פתאום צפו לי הדיבורים של המורה, כמו סטיקר אדום שתלה לי מעל הראש, כל הזמן,
זה היה הרבה יותר נחשב מהדיבורים של התומכת שהכינה ללידה.
כי זאת הייתה מורה יקרה שלימדה על זה.
אני עד היום מודה לה על השיעור שהתגנב לה איכשהו.
אפשר לעשות את זה בכיתת נשואות כי לפני כן קשה להאמין שבנות באמת יבואואני חושבת שצריך שעורים תיאורטיים - לא מעשיים
כלומר - לא איך מקפלים סדינים, זה באמת יהפך לבדיחה
אבל כן כללים של נהול תקין בכללי וטיפים ובמיוחד חשבונות כלכלה..
חומר שיהיה מסוכם ויהיה אפשר להזכר בו בעת הצורך..
ואני כן חושבת שזה מתאים לסמינר.. כאילו הורים משלמים הון תועפות על מסלולים ולמודים אז שיהיו גם דברים מעשיים - במיוחד בתחום לא רק של להרויח כסף אלא גם איך לא לזרוק אותו..
לא הבנתי את החשיבה הזו שחוזרת על עצמה באשכול,כאילו בנות נכנסות רק למה שרלונטי לחיים?אפשר לעשות את זה בכיתת נשואות כי לפני כן קשה להאמין שבנות באמת יבואו
ברור שבנות לומדות דברים שהן לא בחרו, אבל בדיוק בגלל זה חודש אחרי הן כבר לא זוכרות אותולא הבנתי את החשיבה הזו שחוזרת על עצמה באשכול,כאילו בנות נכנסות רק למה שרלונטי לחיים?
שעורי ביולוגיה ופיזיקה ריקים? לי לא זכור שככה היתה לנו זכות בחירה..
בכמה סמינרים יש כיתת נשואות?אפשר לעשות את זה בכיתת נשואות כי לפני כן קשה להאמין שבנות באמת יבואו
אני מאמינה שבהרבה למרות שלא התעמקתי בנושאברור שבנות לומדות דברים שהן לא בחרו, אבל בדיוק בגלל זה חודש אחרי הן כבר לא זוכרות אותו
אני חושבת שבסמינר זה לא יעל
מקסימום כקורס למאורסות
בכמה סמינרים יש כיתת נשואות?
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים