הוצאת לאחרונה ספר לאור? מה גרם לך...

• הוסף לסימניות
הרבה זמן שאני מתחבטת בשאלה: "למה לפנות להוצאת ספרים?"

ואסביר את עצמי. אני רואה לפעמים ספר יחודי בשוק, תמונות וציורים מושקעים, עיצוב מעניין (לדוג' "סיפורים מחוץ לקופסא" שהעלו לכאן פעם), ו...חותמת גדולה של הוצאת ספרים! והתמיהה כמובן, למה הצייר פנה להוצאת ספרים? למה הוא לא הוציא את הספר לבד?
מבירורים שעשיתי מתברר שהוצאת ספרים נותנת לסופר / צייר / מוציא לאור 30% במקרה הטוב.

נניח שמוציאים לאור ספר קומיקס שיש כמוהו מליון בשוק, מובן שצריך גב חזק והפצה נכונה (למרות שאף אחד לא חושב על הספר שלו שיש כמוהו עוד מליון...) אבל כשמוצר הוא יחודי, מושך ומעניין, למה לא מוציאים אותו לבד??? או מהם הגורמים שיגרמו לך לפנות להוצאת ספרים ומלכתחילה לוותר על הכנסה נאה? הבלאגן של התעסקות עם בתי דפוס, מפיצים וכו'? הסכום הגדול שצריך להשקיע?

בבקשה, מי שיודע פרטים, שישתף:)

• הוסף לסימניות
עדיף גוזל אחד ביד, מאשר 2 ציפורים שמנות ונאות על העץ.

הוצאת ספרים לוקחת על עצמה הכל. חוץ מההוצאות הרגילות של ההדפסה והגהה, גם את הנתח המלחיץ הזה -פרסום.
ולוקחת גם את הסיכון של מכירות גרועות.
כמובן שיש הבדל בין צייר שמוציא ספר קומיקס לעומת סופר שמשקיע במלל. (הרבה, אבל בלי השוואה בכלל)

די לי בהשתתפות בדפיקות לב היסטריות של קולגות שהעדיפו להסתכן ולהוציא לבד, אני בחרתי בדרך סולידית ובטוחה יותר.

• הוסף לסימניות
כלומר, הסיבה היחידה זה הפחד ממכירות נמוכות?

זאת אומרת, במידה ויש לי ספר שהוא לקהל יעד מסוים ויש לו ביקוש, שווה לקחת את הסיכון?

• הוסף לסימניות
זה לא רק זה.
זה גם העניין שהם לוקחים עליהם את כל עניין ההוצאה.
יש להם מומחים שיכולים להגיד לך מה כדאי ומה לא. מה מתאים לספר הזה ומה לא.
ספר ראשון הייתי מוציאה דרך הוצאה.
אח"כ, לפי הניסיון של ההכרות עם דרכי ההוצאה, יכול להיות שתגידי: נס שהוצאתי דרך הו"ל, ויכול להיות שתחשבי ש'מה הבעיה להוציא לבד'.
אבל זה אחרי ניסיון.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גרפיקהil;1255245:
כלומר, הסיבה היחידה זה הפחד ממכירות נמוכות?

זאת אומרת, במידה ויש לי ספר שהוא לקהל יעד מסוים ויש לו ביקוש, שווה לקחת את הסיכון?
הסיבה היחידה מבחינתי היא פחד מהשקעה שתביא להפסדים.
כך- אין השקעה, אין הפסדים, אבל הרווחים הם לא משהו.
בכל מקרה מהוצאת ספר לאור לא נהיים מליונרים לא בצורה עצמאית, ולא דרך הו"ל מוכרת.

• הוסף לסימניות
לא כל הוצאות הספרים מממנות את ההשקעה.
ממש לא.

וגם אם מוציאים לבד - ההפצה לוקחת נתח גדול מהרווח.

• הוסף לסימניות
ומנסיונכם, מה נחשב להצלחה במכירות?
1000 ספרים? 5000?

מחישובים אין סופיים, הגעתי למסקנה שאפשר להוציא ספר לבד ולהרוויח על זה יפה.
(לא מליונים נוי, לא מליונים... אבל אלפים זה גם משהו:))

ומאידך, אם אי אפשר להרוויח על זה יפה, למה אנשים ממשיכים להוציא ספרים בהמוניהם?

סליחה שאני שואלת שאלות בורות אבל בעז"ה בעתיד הקרוב אשתף אתכם;)

• הוסף לסימניות
מוציאים ספר, כי ככה יקראו לך להרצאות אודות הספר.
כל הרצאה לא פחות מ1500 שקל..:D

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גרפיקהil;1255290:
1000 ספרים? 5000?

מהדורה= 1000
למכור פחות ממהדורה אחת זה כישלון צורב.
למכור כמה מהדורות זו הצלחה כבירה. השוק רווי, הקהל מלווה בספריות ומחברים.
מתי קנית לאחרונה ספר?:rolleyes:

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מאה;1255279:
לא כל הוצאות הספרים מממנות את ההשקעה.
ממש לא.

וגם אם מוציאים לבד - ההפצה לוקחת נתח גדול מהרווח.
כמובן שזה תלוי בתנאי ההוצאה. וזה כבר בחירת הסופר אלו תנאים עדיפים עליו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גרפיקהil;1255290:
1000 ספרים? 5000?

אני שוב חוזרת, שלדעתי השאלה הגדולה היא איך את מתכוונת להפיץ.
האם את מעונינת להדפיס לבד וגם להפיץ לבד?
או שאת רוצה להדפיס ואז לפנות למפיצים? גם להם יש את האחוזים שלהם, את יודעת.
ואם את רוצה להפיץ לבד- מה יגרום לבעל החנות לשים את הספר שלך על השולחן? למה שזה ישתלם לו?
החישובים האינסופיים במקרה זה לא מספקים. רק שיחות עם בעלי נסיון.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;1255292:
מהדורה= 1000
למכור פחות ממהדורה אחת זה כישלון צורב.
למכור כמה מהדורות זו הצלחה כבירה. השוק רווי, הקהל מלווה בספריות ומחברים.
מתי קנית לאחרונה ספר?:rolleyes:

שבוע שעבר, "אחד מאלף" :D

• הוסף לסימניות
חפרתי לכם :eek: אבל אתם ממש ממש עוזרים לי.

תאורטית, אם מישהו חתם לי שיקנה ממני 2000 עותקים, שווה להוציא לבד או שעדיין יש שיקולים נוספים שאני לא יודעת עליהם?

• הוסף לסימניות
ממה נובעת ההחלטה שמהדורה אחת כוללת 1000 עותקים?
עד כמה שלי ידוע, ישנם שמול"ים במהדורה בודדת 5000 ויותר.

ואני חושבת שזה שווה. זה שמישהו חתם - כבר סימן טוב (אם הוא באמת נחשב).

• הוסף לסימניות
המושג "הוצאה לאור" הוא כוללני מדי..
באופן כללי זה מתחלק לכאלה שנותנים ערך מוסף מבחינת גימור, עריכה מוקפדת בכל הרובדים.
לבין אלו שמגדירים את עצמם "הוצאה לאור", ומתעסקים בעיקר בתחום ההפצה.
הכרתי הוצאה לאור, שהעריכה היחידה שנעשתה על ידם הייתה הגדלת הפונט, והמרווחים בין השורות, במטרה שהספר ייראה "שמן" יותר...
בקיצור, תלוי על מי נפלתם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1255330:
המושג "הוצאה לאור" הוא כוללני מדי..
באופן כללי זה מתחלק לכאלה שנותנים ערך מוסף מבחינת גימור, עריכה מוקפדת בכל הרובדים.
לבין אלו שמגדירים את עצמם "הוצאה לאור", ומתעסקים בעיקר בתחום ההפצה.
הכרתי הוצאה לאור, שהעריכה היחידה שנעשתה על ידם הייתה הגדלת הפונט, והמרווחים בין השורות, במטרה שהספר ייראה "שמן" יותר...
בקיצור, תלוי על מי נפלתם.

לפי הנאמר פה ולפי הבירורים שעשיתי, נראה לי שאוותר על שירותי הוצאה לאור.
נשאר לי הנושא של ההפצה.

יש לכם המלצות ספציפיות למפיץ חזק בתחום?

• הוסף לסימניות
אם זה לא מאוחר מידי, אני רוצה להעיר עוד נקודה. היום חולשות על השוק רשתות של חנויות שהן בעצמן גם ההוצאה לאור ובמלחמה בניהם, נופלים חללים רבים שבחרו לא להוציא דרכם.
ואסביר את עצמי: רוב הקונים שרוצים להתרשם ממגוון וממבחר ספרים פונים לחנויות הענק של הרשת הרבה יותר מאשר לחנויות קטנות ועצמאיות. חנויות הרשת מקדמות את הספרים שמוצאים דרכם בעיקר, כי באלה הרווח שלהם גדול יותר. במסגרת הסכמים עם הרשת המקבילה הם נאלצים להכניס גם את הספרים שלהם כדי שהמתחרים גם הם יאותו להכניס את שלהם.
הוצאות קטנות או ספרים פרטיים שאין להם עניין בהם לא יזכו ליחס הולם. יעשו טובה וישימו אותם בקרן זוית וכשאלו יגמרו , לאף אחד לא יהיה אינטרס להזמין נוספים , אלא אם כן מדובר ברב מכר היסטרי.
המפיץ יצטרך להסיע המון בשביל לנסות ולהכניס את הספר לחנויות ולא ברור שיצליח. אני בכל אופן עוד לא מצאתי מפיץ כזה ולכן עברתי לאחת מההוצאות הגדולות ומאז אינני צריכה לבלוש האם יש בחנויות הגדולות. כי זו הדאגה שלהם. מה שכן ברשת המתחרה, אין כמעט סיכוי להזמנות חוזרות.
ועוד משהו, לרשתות הגדולות יש חוזים עם ספריות וארגונים גדולים נוספים שקונים מאות . זה משהו שמפיץ עצמאי לא יוכל בחיים להגיע וזה גם שיקול משמעותי.
אבל לגבייך לא הבנתי, 2000 זה סכום נאה מאד. אם מישהו הבטיח שיקנה למה את צריכה מפיץ?
זו התגשמות חלום של כל מחבר ספר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גרפיקהil;1255391:
לפי הנאמר פה ולפי הבירורים שעשיתי, נראה לי שאוותר על שירותי הוצאה לאור.
נשאר לי הנושא של ההפצה.

יש לכם המלצות ספציפיות למפיץ חזק בתחום?
אין בעיה שתוותרי, בתנאי שתראי את הספר לאנשים בעלי ניסיון בתחום, שיודעים לזהות בעיות שאדם מתחיל לא מזהה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פרוזה;1255410:
אם זה לא מאוחר מידי, אני רוצה להעיר עוד נקודה. היום חולשות על השוק רשתות של חנויות שהן בעצמן גם ההוצאה לאור ובמלחמה בניהם, נופלים חללים רבים שבחרו לא להוציא דרכם.
ואסביר את עצמי: רוב הקונים שרוצים להתרשם ממגוון וממבחר ספרים פונים לחנויות הענק של הרשת הרבה יותר מאשר לחנויות קטנות ועצמאיות. חנויות הרשת מקדמות את הספרים שמוצאים דרכם בעיקר, כי באלה הרווח שלהם גדול יותר. במסגרת הסכמים עם הרשת המקבילה הם נאלצים להכניס גם את הספרים שלהם כדי שהמתחרים גם הם יאותו להכניס את שלהם.
הוצאות קטנות או ספרים פרטיים שאין להם עניין בהם לא יזכו ליחס הולם. יעשו טובה וישימו אותם בקרן זוית וכשאלו יגמרו , לאף אחד לא יהיה אינטרס להזמין נוספים , אלא אם כן מדובר ברב מכר היסטרי.
המפיץ יצטרך להסיע המון בשביל לנסות ולהכניס את הספר לחנויות ולא ברור שיצליח. אני בכל אופן עוד לא מצאתי מפיץ כזה ולכן עברתי לאחת מההוצאות הגדולות ומאז אינני צריכה לבלוש האם יש בחנויות הגדולות. כי זו הדאגה שלהם. מה שכן ברשת המתחרה, אין כמעט סיכוי להזמנות חוזרות.
ועוד משהו, לרשתות הגדולות יש חוזים עם ספריות וארגונים גדולים נוספים שקונים מאות . זה משהו שמפיץ עצמאי לא יוכל בחיים להגיע וזה גם שיקול משמעותי.
אבל לגבייך לא הבנתי, 2000 זה סכום נאה מאד. אם מישהו הבטיח שיקנה למה את צריכה מפיץ?
זו התגשמות חלום של כל מחבר ספר.

תודה רבה על התשובה המפורטת.
כשמדובר במפיץ, כל הוצאות העיצוב, הדפסה וכו' זה על המו"ל? ואח"כ הוא עוד לוקח עד 50%? אז מה נשאר למו"ל?
מה שכן, ההסכם עם ארגונים וספריות הוא באמת שיקול שלא חשבתי עליו.

ולגבי 2000, שאלתי תיאורטית;)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה