דרוש מידע הוצאת קבלה שלילית באיחור של שנה

• הוסף לסימניות
הוצאתי קבלה ב 2024 על סכום כסף גדול, ולאחר מכן התברר שזו הייתה טעות בהבנה ובכלל לא היו צריכים לשלם לי.
כמובן שהיה צריך לבטל את הקבלה כי זו הייתה טעות, אז רק רשמתי על הקבלה את המילה 'בוטל' וסימנתי איקס.
רק כעת (ב 2025. שנה מהוצאת הקבלה) נודע לי שאולי זה לא מספיק וצריך להוציא 'קבלה שלילית'.
1. האם אכן צריך להוציא קבלה שלילית או שמספיק סימן זיהוי של ביטול
2. אם אכן חובה להוציא קבלה שלילית, האם אפשר בכלל להוציא קבלה ב2025 על סכום מ2024? הספקתי להוציא מאז המון קבלות בין לבין

רואה החשבון שלי לא ידע לענות על זה בצורה ברורה. אם למישהו יש ידע בעניין, אודה על המענה.

• הוסף לסימניות
לדעתי צריך להוציא קבלה שלילית.
מה שיותר חשוב זה האם ההכנסה הזו דווחה בשנת 2024.
אם דיווחים על ההכנסה הזו בדוח השנתי של שנת 2024, צריך לתקן את הדוח מומלץ מאוד כי לא מומלץ לדווח על הכנסה בשנה הלא נכונה

• הוסף לסימניות
הוצאת קבלה לפני שגבית את הכסף בפועל?
החזרת להם את הכסף?
איך זה נרשם בקופה ונסגר מול הבנק?

• הוסף לסימניות
לדעתי צריך להוציא קבלה שלילית.
מה שיותר חשוב זה האם ההכנסה הזו דווחה בשנת 2024.
אם דיווחים על ההכנסה הזו בדוח השנתי של שנת 2024, צריך לתקן את הדוח מומלץ מאוד כי לא מומלץ לדווח על הכנסה בשנה הלא נכונה
לא דווח בדוח ל 2024. פשוט התעלמתי מזה כי ההכנסה הרי לא התקבלה בפועל
(אגב, אני עסק זעיר כך שלא הייתי צריך להגיש דו"ח עם כל הקבלות אלא רק סיכום של הכנסות)

הוצאת קבלה לפני שגבית את הכסף בפועל?
החזרת להם את הכסף?
איך זה נרשם בקופה ונסגר מול הבנק?
הוצאתי את הקבלה לפני שגביתי את הכסף בפועל. כך שההכנסה לא מופיעה בחשבון בנק

• הוסף לסימניות
אם לא דיווחת על ההכנסה הזו אז לא יודעת כמה קריטי שתוציא קבלה במינוס.
אבל אם תחליט להוציא זה ודאי לא עם תאריך של היום אלא עם תאריך של שנה שעברה.
אולי למען הסדר הטוב הייתי מוציאה אבל לא נראה לי שזה קריטי

• הוסף לסימניות
2. אם אכן חובה להוציא קבלה שלילית, האם אפשר בכלל להוציא קבלה ב2025 על סכום מ2024? הספקתי להוציא מאז המון קבלות בין לבין
הקבלה נשלחה ללקוח?

• הוסף לסימניות
להבא- לא מוציאים קבלה לפני תקבול הכסף בפועל,
אפשר להוציא חשבון עסקה אם הלקוח רוצה מסמך לפני התשלום

במקרה זה שהכסף לא התקבל בפועל, לדעתי, מספיק לרשום מבוטל על הקבלה, אבל אם המסמך המקורי נשלח ללקוח תבקש ממנו שישלח לך מכתב שלא משתמש במסמך לצורך הכרה בהוצאות או שיחתום לך על הקבלה המבוטלת

• הוסף לסימניות
הקבלה נשלחה ללקוח?
כן
להבא- לא מוציאים קבלה לפני תקבול הכסף בפועל,
אפשר להוציא חשבון עסקה אם הלקוח רוצה מסמך לפני התשלום

במקרה זה שהכסף לא התקבל בפועל, לדעתי, מספיק לרשום מבוטל על הקבלה, אבל אם המסמך המקורי נשלח ללקוח תבקש ממנו שישלח לך מכתב שלא משתמש במסמך לצורך הכרה בהוצאות או שיחתום לך על הקבלה המבוטלת
תודה על המידע

• הוסף לסימניות
מ
הוצאתי קבלה ב 2024 על סכום כסף גדול, ולאחר מכן התברר שזו הייתה טעות בהבנה ובכלל לא היו צריכים לשלם לי.
כמובן שהיה צריך לבטל את הקבלה כי זו הייתה טעות, אז רק רשמתי על הקבלה את המילה 'בוטל' וסימנתי איקס.
רק כעת (ב 2025. שנה מהוצאת הקבלה) נודע לי שאולי זה לא מספיק וצריך להוציא 'קבלה שלילית'.

רואה החשבון שלי לא ידע לענות על זה בצורה ברורה. אם למישהו יש ידע בעניין, אודה על המענה.
מה עשית בסוף?
גם לי יש מקרה דומה (קבלה עם טעות בסכום - נרשם בטעות ששולם במזומן מעל 6,000 ש"ח והעסקה האמיתית היא פחות מ-6,000 ש"ח), ובמערכת חשבונית ירוקה לא נותן לי להוציא קבלה שלילית על תאריך של שנה שעברה כי כבר הוצאתי השנה קבלה שלילית אחרת.
מישהו יודע מה עושים במקרה כזה? האם אפשר להוציא קבלה שלילית עם תאריך של השנה ולא לחשב את ההכנסה כלל בדו"ח שנתי של שנה שעברה (לא הוגש עדיין), או שאפשר להוציא קבלה שלילית בפנקס קבלות ידני?
אשמח לתשובה, ממש יעזור לי. בתודה מראש.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה