דרוש מידע הוצאת קבלות רק פעמיים בחודש?

• הוסף לסימניות
פניתי לאיזה בעל עסק ששילמתי לו על איזה קורס שלמדתי שם (אני עדיין באמצע) וביקשתי קבלות על התשלום עם פירוט השיקים ששילמתי והוא אומר לי:
יש לנו הנח"ש חיצוני
הם לא עובדים בשבילנו כל יום
אלא פעמיים בחודש
זה גוף חיצוני , והיות שיש לנו לקוחות רבים
הם לא מטפלים בבקשות בודדות
אלא פעמיים בחודש במרוכז
האם זה נכון ? יש כזה דבר או שזה סתם מריחה ?

• הוסף לסימניות
פניתי לאיזה בעל עסק ששילמתי לו על איזה קורס שלמדתי שם (אני עדיין באמצע) וביקשתי קבלות על התשלום עם פירוט השיקים ששילמתי והוא אומר לי:

לא חוקי. קבלה- עם קבלת התמורה בפועל!

• הוסף לסימניות

בפועל יש כזה דבר. אבל ההתנהלות אינה חוקית בעליל.

חובה להנפיק קבלה מיד עם קבלת מזומן או שיק. (להוציא הכנסות באשראי/העברות בנקאיות במקרים מסויימים, שניתן להנפיק להם קבלה מרכזת אחת לתקופה).

• הוסף לסימניות
בפועל יש כזה דבר. אבל ההתנהלות אינה חוקית בעליל.

חובה להנפיק קבלה מיד עם קבלת מזומן או שיק. (להוציא הכנסות באשראי/העברות בנקאיות במקרים מסויימים, שניתן להנפיק להם קבלה מרכזת אחת לתקופה).
אז מה עושים בפועל ?

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
בוחרים האם לחכות בסבלנות, או לבלבל במוח לבעל העסק עד שיבין שעדיף לו כבר לפנות להנה"ח ולבקש קבלה מיידית.
הבעיה שאני מנדנד במייל (בטלפון משום מה לא עונים) וזה התשובות שאני מקבל

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
על העברות בנקאיות אין חובה להוציא קבלה בכלל.

נכון בעסק המנהל חשבונאות כפולה (חייב במאזן) ונמצא תחת ביקורת רו"ח.
כמובן שחשבונית מס יש להוציא בכל מקרה עבור ההכנסה. הפטור הוא רק מהנפקת קבלה.

מתוך הוראות ניהול ספרים סעיף 19א (ד):

נישום המנהל מערכת חשבונות על-פי שיטת החשבונאות הכפולה, המבוקרת על-ידי רואה חשבון או ברית פיקוח, רשאי שלא לערוך שובר קבלה לגבי תקבול בשל טובין שנמכרו או בשל שירות שניתן, שנתקבל על-ידי העברה ישירה לזכות חשבונו בבנק הכלול במערכת חשבונותיו.

אבל כמו שציינו כאן ולמען הסדר הטוב, ארגונים שמתנהלים בצורה מאוד מסודרת כן מקפידים להנפיק פעם בשנה קבלה עבור ההעברות/התשלומים באשראי. גם אם הם לא חייבים.

• הוסף לסימניות
אני שואל תאורטית
אם בעל עסק לא עונה לטלפונים ואין דרך ליצור איתם קשר ונגיד הקורס נעצר (מצידם) ללא סיבה נראית לעין ומצד שני השיקים נגבים
האם זה אפשרי וחוקי לבטל את השיקים ?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה