הוראות הכנה לצום לתועלת הציבור

• הוסף לסימניות
[FONT=Tahoma (Hebrew)]

[/FONT]
הוראות הכנה לצום שע"י ד"ר פקטורוביץ בהמלצת הרב כהנא (בד"ץ ע"ח י-ם)

התזונה המומלצת יומיים לפני צום

נוזלים סמיכים כמו :
מרק ירקות

מרק קטניות (שהושרו)

מיץ גזר / מלפפון /סלק

* יש להגיע לליטר מרק במשך היממה שלפני הצום

חסה

מלפפון

ביצה קשה

אגוזים ושקדים

גזר

לחם

קוסקוס (עם שמן זית)/ קוואקר / כוסמת/ אורז מלא

סלט ירקות (עם שמן זית)

שתייה
לפחות 2 ליטר

• הוסף לסימניות
מאוד מאוד חשוב
במיוחד למניקות ונשים לפני לידה (אבל גם לכל מי שנוטה לקבל כאבי ראש מחוסר השתיה)
להתחיל לשתות לפחות יומיים לפני הצום - הנוזלים מרווים את הגוף והרבה יותר קל להתמודד
ולאכול בימים לפני הצום אוכל מחזק ועשיר כמו שקדים ואגוזים, טחינה מלאה, לחם מלא

חשוב ביותר להפסיק עם הקפה כבר היום - רק למי שרגיל לשתות כל בוקר (או כל היום...)
הקפה מנקז נוזלים החוצה (משתן)
ובנוסף מחסור בקפאין למי ממש רגיל עלול לגרום כאב ראש אם מפסיקים בבת אחת.

אני לוקחת ויטמין C וויטמין B12 בערב יו"כ וזה ממש עוזר
(במינון גבוה)

• הוסף לסימניות
אני הייתי צם מאד קשה, לפני שלש שנים ראיתי ב'יתד נאמן' את ההמלצה של הרב אסחייק והתחלתי לנהוג על פיה ומאז אני צם הרבה יותר בקלות.

הנה היא לפניכם:

צפה בקובץ המצורף 209944

קבצים מצורפים

• עצה לצום קל.jpg
    KB 56.5 · צפיות: 45
  • הוסף לסימניות
לשתות זה לא מספיק, מרקים סמיכים ביומיים הסמוכים לצום כליטר ביום עוזר מאד, מנסיון ההמלצות של הרופא עוזרות מאד, אין להשוות צום שהקפדנו לצום שלא...

• הוסף לסימניות
לשתות מיץ ענבים אפילו מיומים לפני הצום
אולי זו הכנה לצום קצת יקרה ...

אבל זה מאוד מאוד עוזר!

• הוסף לסימניות
אגוזים לא אוכלים בתקופה זו.

• הוסף לסימניות
מניקות צריכות לשתות לפחות ארבע ליטר לפני הצום, ועם כל זה כדאי להתארגן עם תוספות.

• הוסף לסימניות
עצתי הקבועה והיחידה שעזרה לי בצורה ממשית (בנוסף לשתייה מרובה, תזונה מרובה ומיץ ענבים/ענבים) -
2 B12 לפני הצום.
הייתי צמה ממש קשה עד ששמעתי את העצה הזו!
קרדיט לפטנט רשום כמובן. :)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה