הורדת איזו בעריכה

• הוסף לסימניות
שאלה:
תמונה שצולמה בחשיפה טובה מבחינת צמצם ותריס, אך כתוצאה מאיזו גבוה, התמונה נשרפה.
האם אפשר להוריד את רמת האיזו ברואו, בלי לפגוע בשאר המרכיבים?
ואם כן איך עושים זאת?
אשמח למענה.

• הוסף לסימניות
תוריד בחשיפה.

• הוסף לסימניות
אי אפשר להוריד איזו.
אפשר להוריד את החשיפה- זה יעזור לתמונה באובר- לא לתמונה שרופה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הגלים;1155295:
אי אפשר להוריד איזו.
אפשר להוריד את החשיפה- זה יעזור לתמונה באובר- לא לתמונה שרופה.
אני אחדד את השאלה:
הרי איזו הוא בעצם הגברה דיגיטלית של החיישן, והוא מתבצע כביכול "אחרי" הצילום, כך שלכאורה אם אני מזהה את הפרמטר שאחראי על ההגברה הדיגיטלית, ומוריד אותו, אז רמת ההגברה תרד, וישארו נתוני החשיפה האנלוגיים, לא?

• הוסף לסימניות
וגם תאורטית התיאור לא מדוייק. הרי אם נניח שהרגישות האמיתית היא 100 (או 200 לא זוכר)- קח סיטואציה שבה 100 אסא נותן לך תמונה אטומה לחלוטין. 0-0-0 בכל הערוצים.
איך העלאת רגישות ל6400 פתאום תפתח משהו?

לא יודע בדיוק להגיד איך זה כן עובד אבל כנראה שזה מראש הופך את החיישן לרגיש יותר ולא רק אחרי הצילום.

• הוסף לסימניות
ביררתי קצת, כנראה שתיאורטית ישנה אפשרות כזאת, אך טכנית אין גישה לקבצים האלה.
ביקשתי ממישהו שעבד במעבדות הפיתוח של ליף לברר לי את זה, ואני אחזור בלי נדר עם תשובה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1155291:
שאלה:
תמונה שצולמה בחשיפה טובה מבחינת צמצם ותריס, אך כתוצאה מאיזו גבוה, התמונה נשרפה.
האם אפשר להוריד את רמת האיזו ברואו, בלי לפגוע בשאר המרכיבים?
ואם כן איך עושים זאת?
אשמח למענה.

היי :)

באיזור שנשרף אין נתונים (מלבד הלבן) ואי אפשר ליצור יש מאיין
:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י moti!a;1155350:
היי :)

באיזור שנשרף אין נתונים (מלבד הלבן) ואי אפשר ליצור יש מאיין
אני אדגים את מה שאני מתכוון באמצעות שתי תמונות (סתם תמונות מויקיפדיה):
הראשונה צולמה בנתונים אופטימלים, חשיפה טובה מאוזנת, תמונה סבבה:
צפה בקובץ המצורף 180193
בשניה: פתחתי תוכנת עריכה והגברתי את הבהירות עד הסוף. כביכול הגברתי את האיזו.
התוצאה, תמונה שרופה.
אבל פה, אני יודע איזה פרמטר בדיוק הגברתי, כך שאם אאפס את הפרמטר הזה של הבהירות, אקבל את אותה תמונה בדיוק כפי שהייתה.
צפה בקובץ המצורף 180194
השאלה היא איך המצלמה מבצעת את ההגברה הדיגיטלית. האם לפני הצילום כשאני מעלה איזו, היכולת של החיישן מוגברת, ואז כמות האור שהוא מקבל היא גדולה יותר, או שהיכולת של החיישן נשארת זהה לחלוטין, אך העיבוד הדיגיטלי נעשה ברגישות גבוהה יותר, כפרמטר נפרד, ואז אפשר לגשת אליו ולשחק איתו.

• הוסף לסימניות
שהרגישות מוגברת- זה לא שהיא "מקבלת יותר אור"- אלא שפשוט צריך פחת אור כדי ליצור את אותה תמונה.

• הוסף לסימניות
כשאתה מבהיר תמונה קיימת עד כדי שרפתה כל עוד לא שמרת אותה הנתונים קיימים
וברגע שתכהה אותה התוכנה תחזיר אותם בחזרה
מששמרת אותה הנתונים בקובץ השמור הלכו לאיבוד ולא תוכל להחזיר אותם
אותו הדבר לגבי החשיפה
אם השריפה היא על החיישן אין נתונים והכהיה לא תיצור אותם
אם השריפה לא נוצרה על החיישן אלה נראית לנו בקובץ כתוצאה מהאיזו הגבוה
תוכנת פתיחת קובץ הרואו הייתה צריכה להחזיר את הנתונים
אבל, אם קובץ הרואו כבר מכיל בתוכו את נתוני האיזו (כלומר הוא לא מטריצה נקיה אלה יש בו עיבוד מסויים) הדבר דומה למה שתיארתי למעלה אחרי ששמרת את התמונה שהבהרת
ואין מה לעשות הפרטים הלכו לאיבוד ושינוי ערכי האיזו לא יוכלו להחזיר אותם

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י moti!a;1155374:
כשאתה מבהיר תמונה קיימת עד כדי שרפתה כל עוד לא שמרת אותה הנתונים קיימים
וברגע שתכהה אותה התוכנה תחזיר אותם בחזרה
מששמרת אותה הנתונים בקובץ השמור הלכו לאיבוד ולא תוכל להחזיר אותם
אותו הדבר לגבי החשיפה
אם השריפה היא על החיישן אין נתונים והכהיה לא תיצור אותם
אם השריפה לא נוצרה על החיישן אלה נראית לנו בקובץ כתוצאה מהאיזו הגבוה
תוכנת פתיחת קובץ הרואו הייתה צריכה להחזיר את הנתונים
אבל, אם קובץ הרואו כבר מכיל בתוכו את נתוני האיזו (כלומר הוא לא מטריצה נקיה אלה יש בו עיבוד מסויים) הדבר דומה למה שתיארתי למעלה אחרי ששמרת את התמונה שהבהרת
ואין מה לעשות הפרטים הלכו לאיבוד ושינוי ערכי האיזו לא יוכלו להחזיר אותם
מסכים איתך, אבל כאן אני שואל למה?
מה הסיבה שלא ניתן לגשת לקבצים האלה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1155380:
מסכים איתך, אבל כאן אני שואל למה?
מה הסיבה שלא ניתן לגשת לקבצים האלה?

לגשת לאיזה קבצים?

• הוסף לסימניות
טוב, בדקתי ואני טועה... (קורה לפעמים)
הטעות שלי היא בעובדה שהעיבוד של האיזו נעשה באופן אנלוגי, על ידי שינוי הטווח של ה ADC, כלומר, (באופן מופשט) כשהמצלמה מגדירה לחיישן באיזה איזו לעבוד, המעבד מורה לחיישן באיזה "נתיב" להעביר את האור כשהוא מתקבל על הפיקסל, האם בנתיב עם טווח עיבוד גדול או קטן.
לכן למעשה ברגע שהאות הגיע למעבד, הוא כביכול כבר עבר אנלוגית בנתיב מוגבר, כך שהמעבד מקבל אות שכבר מוגבר, אז אין לו מה לעשות עם זה.

• הוסף לסימניות
בדיוק !
אם על החיישן היו נתונים אין מצב שהנתונים לא היו נשמרים בקובץ הרואו
ואם התוכנה שפותחת אותו לא מצאה משמע שהנתונים לא קיימיים במקור ,אף תוכניתן שמייצר את קובץ
הרואו לא היה מעיז לאבד את הנתונים האלה

• הוסף לסימניות
הטעות שלך נעוצה במשפט הראשון

"תמונה שצולמה בחשיפה טובה מבחינת צמצם ותריס, אך כתוצאה מאיזו גבוה, התמונה נשרפה.

מרכיבי החשיפה הם שלושה
צמצם, מהירות תריס ורגישות

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tamiro;1155491:
הטעות שלך נעוצה במשפט הראשון

"תמונה שצולמה בחשיפה טובה מבחינת צמצם ותריס, אך כתוצאה מאיזו גבוה, התמונה נשרפה.

מרכיבי החשיפה הם שלושה
צמצם, מהירות תריס ורגישות
תודה, חשבתי שיש רק 2 מרכיבים, והאיזו סתם עומד שם לקישוט.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1155395:
טוב, בדקתי ואני טועה... (קורה לפעמים)
הטעות שלי היא בעובדה שהעיבוד של האיזו נעשה באופן אנלוגי, על ידי שינוי הטווח של ה ADC, כלומר, (באופן מופשט) כשהמצלמה מגדירה לחיישן באיזה איזו לעבוד, המעבד מורה לחיישן באיזה "נתיב" להעביר את האור כשהוא מתקבל על הפיקסל, האם בנתיב עם טווח עיבוד גדול או קטן.
לכן למעשה ברגע שהאות הגיע למעבד, הוא כביכול כבר עבר אנלוגית בנתיב מוגבר, כך שהמעבד מקבל אות שכבר מוגבר, אז אין לו מה לעשות עם זה.

חידוד:
לעניות דעתי, אין דבר כזה הגברת רגישות לחיישן. אלא מה, יש הגברה של האות שמגיעה מהחיישן בזמן אמת, וכך נרשם הקובץ. אגב, הרעש נוצר בגלל שהחיישן מגביר אותו נלווים כמו זרמים וגלים שמטיילים סביב החיישן.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה