קורונה הורים בטירוף אונליין

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
היום עשינו בית ספר נוסח שרה שנירר, בכל חדר שכבת גיל אחרת, הגדול בחדר אחד עם טלפון, מקשיב לשיעור שהרבי שלו מעביר (אחרי שגער ברבי למה רק הוא לא משאיר שום שיעור בקו...)
השני שיחק בחדר שני
השלישית איתי בחדר שינה, 3 שיעורים רצופים, רק שהמורה של קריאה התבלבלה ולא היתה רהוטה, ממש הזלתי דמעות של תסכול, כי חזרתי על השיעור 10 פעמים, היא לא מסבירה דברים בצורה נכונה (למשל- בנות, לצייר 20 עיגולים, למה לא מציינת באיזה גודל? ולאיזה צורך? הבת שלי ציירה עיגולים קטנטנים אח"כ התברר שצריך לכתוב בתוכם דברים, אז מחקנו והתחלנו מתחילה... ועוד המון בעיות) בקיצור שעתיים וב"ה סיימנו.
בעלי ישב בסלון עם ילד רביעי ולמדו ביחד עוד שעה.

בקיצור האורז נשרף, המרק גלש ובית הספר המשיך כסדרו...

• הוסף לסימניות
ובכן מהשעה 9 בבוקר לערך נדרשים שתינו (אני ובעלי) לעמוד אכן על משמרתינו. שלושה קווי הטלפון בשלושה חדרים שונים ויאללה מתחיל הלימודים. לכל אחד צריך להפעיל את הטלפון ולהכנס לחדר הוועידה לצורך שמיעת הרבי או המורה... עוד הפעם ועוד הפעם.... עד שזה מצליח (כל הקווים האלו הם הרי חדשים... וגם המלמד עדיין אינו בעל נסיון מספיק...) פעם אחר פעם הטלפון נשלף מחדר הועידה ושוב צריך להחזירו לשם... בין לבין פה הטלפון מתנתק ופה פשוט יש הפסקה בין שיעור לשיעור של חצי שעה... מה שברור שמהבוקר דקה אנו ההורים לא נחים... עשרות פעמים בלי גוזמא! עד שמצליחים להשיג את השלוחות המבוקשות!!! "איך עושים דקה קדימה?"...."איך עוברים משיעור לשיעור?"... וזה לא שאנחנו עולים חדשים... מכל חדר נשמעים קריאה לעזרה "לא הבנתי מה המורה/הרבי אמר... בשעה 1:00 בצהרים הטירוף נגמר, אכן ברוך השם. זה היה באמת סיוט! ולנו רק נשאר לגמור את שיעורי הבית לילדים שלא ממש תמיד יכולים להבין בלמידה מרחוק מה בדיוק היה המסר המדויק.... ובערב פשוט נשאר לנו ללכת להביא מהרחוב ליד את השיכפולים, עבור המתוקים שלנו - ושיהיה לנו גם מה לעשות מחר:(
הייטבת לתאר את מה שעברנו היום. מקווה שזה לא יימשך הרבה זמן ויבינו שזה לא לעניין....
לא מצד ההורים, לא מצד הילדים, ולא מצד הצוות.

חובת חינוך הבנים מוטלת על ההורים.
אז במקום שהחמודים יטפסו על הקירות ויריבו, הם יפתחו חומש/משנה/גמרא...
זה דורש ממכם?
בהחלט, אבל אלו הילדים שלכם, תשקיעו בהם!!!

אצלינו הילדים שמחו מאד להיזכר במה שלמדו, היתה להם סיבה לקום בבוקר ולהתמלא בסיפוק.
חן חן למלמדים ולמורות המסורים!

ודאי שמוטלת על ההורים חובת החינוך - אבל אני לא מבינה מה הקשר למצב הזה?
זה נראה לך השקעה מוצלחת?!?
אפילו המורים לא בטוחים בהצלחה של זה.....

וכמו שאמרה @שרית קובל
עד היום בעלי למד עם הילדים בבוקר -
אחד על אחד... רגוע ונחמד
עכשיו הם צריכים להתעסק עם הטלפון.

• הוסף לסימניות
אני הופתעתי מאוד מהלימודים של הבנות, לטובה!
שתי הבנות עם הפלאפון שלי על הבוקר נסגרות בחדר ולומדות. הן עושות תורנות כלשהי בינהן על המכשיר.
לא שמעתי מהן כל הבוקר.
בצהרים הן שיתפו אותי במחברות קורונה, מה למדו היום.
כך היה גם אתמול, אבל חשבתי שזו התלהבות ראשונית.
לדעתי אי אפשר לבנות על העברת חומר בצורה כזו, היעילות לוקה בחסר, אבל הן עסוקות ומרוצות. בינתיים.

לבן שלי יש ג"כ קו טלפוני אבל הוא סרב להקשיב. אחרי שבעלי ישב איתו והקשיבו במשותף, הוא גם הבין למה...
שיעור מרוח ומשעמם. הילד לומד עם אביו באופן עצמאי כמה משניות ביום, ופרט לזה מתבטל במשחקים כל היום.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
ורק אצלנו אין למידה מרחוק?
כלום!!!

היום התקשר הקו של הבנות בביה"ס
כ"כ התרגשתי
אבל סתם, המנהלת אמרה כמה מילים מחזקות
וכד' וכד'
(אולי שיקרא שהם עשו איזה משהו טלפוני)
וכלום
לא טלפון ממורה, כלום
אפס אחד גדול
אוףףףף

• הוסף לסימניות
חיבים לפתור את הכשלים הטכניים. כל עוד הקו לא קורס זה עוד איכשהו. אבל הניתוקים האלה זה באמת נורא. אי אפשר ללמוד ואי אפשר לעשות דברים אחרים כי כל שניה חושבים אולי יצליחו להתחבר. מקוה שהמערכות יתקדמו ויתגברו על הקשיים.

לגבי הורים. אחרי שהיה לנו אתמול בקר מתסכל. בערב עשיתי טבלה. מי משתמש באיזה טלפון, מתי ובאיזה חדר. תליתי על המקרר.
זה היה אמור לעזור להיום אלמלא שהקוים קרסו....
אבל אני חושבת שזה חשוב ויכול להרפות מלחץ ומריבות בשעת מעשה (אחד מעדיף טלפון עם אזנית, הטלפון השני לא עובד בחדר איקס, הילד הקטן בוכה שאין לו איפה ללמוד וכל היום הופך לסיוט)

• הוסף לסימניות
אצלנו בכלל גרוע... מהבוקר גם הבת בבית ספר וגם הבן בחיידר מנסים להתקשר לקו שהם קיבלו... ואין קו! הוא נפל... עד עכשיו דרך אגב. מעניין אם עד מחר זה יעבוד

תתקשרי מקו ביתי תראי שתצליחי בקלות יותר להתחבר
מהניידים הרשתות נופלות
בהצלחה

• הוסף לסימניות
אני מרוצה מכל שניה שהבת שלי מקשיבה לטלפון, היא מאד מתגעגעת לביה"ס (כיתה ג'), ולכן היא מקשיבה בלי סוף למורה שלה...

• הוסף לסימניות
אצלנו מהיום הראשון יש 'חיידר' ביתי (יש לנו רק בנים)
מתחילים ב 8:30 תפילה עד 8:50 בערך,
אח"כ שיעור חומש לשני הגדולים- בעלי מלמד, ואני עם הקטנים לומדים מושגים ודברים שרלוונטי לגיל,
ארוחת בוקר
הפסקה במרפסת
שיעור נביא- התחלנו שמואל, ממש מוצלח!
שיעור אנגלית/ חשבון ברוטציה- אני מלמדת
יצירה
שיעור התעמלות כל המשפחה
הפסקה
ארוחת צהרים

ב"ה עובד מצוין, לא רוצים להרוס את זה עם הטלפונים ולשבור את השגרה הבריאה שהגענו אליה, אז שומעים את השיעורים המוקלטים בערב לפני השינה.

• הוסף לסימניות
אני קוראת ומתחילה פשוט להתבלבל.
בהתחלה זעקתם חמס למה המורים מקבלים שכר על אף שהם בחופש
אח''כ התלוננתם למה הילדים שלכם לא מקבלים דרישות שלום מהמורים שלהם
עכשיו אתם זועמים על הלמידה מרחוק
על מה תתלוננו מחר?

משרד החינוך הזמין את הקורונה?
המנהלים החליטו להשבית את בתי הספר?
המורים השתכנעו שעדיף ללמד בחדרי ועידה?

מה אנו מה חיינו?
יושב בשמים ישחק...

ברור שזה לא מצב אידיאלי, אבל אף אחד מכל המערכת לא בחר בו מלכתחילה.
אין ספק שעדיף ללמוד בכיתה מסודרת עם שלחנות, כסאות ולוח
אבל ההכרח לא יגונה. אין ברירה. איכשהו צריך להעביר חומר.
קשה לכם? לא נוח? מטריד? מציק?
אף אחד לא מכריח. לא ישלחו לכם קב''סית אם לא תתחברו לקוים.

רק תפסיקו להתלונן.

אגב, היום העברתי שני שיעורים בזום. (התלמידות שלי בעלות סמארטפונים אז זה מתאפשר)
זה אולי יותר טוב מחדרי ועידה למיניהם, אבל גם זה לא ממש אידאלי.
זאת שומעת קטוע, לאחת התנתק באמצע, אחת מרחפת, אחת מפטפטת ושכחה להעביר להשתק...
כמה למידה היה? לא יודעת.
אבל נפגשנו, וראינו זו את זו ושמרנו על קשר (חשוב ביותר בבי''ס לקירוב)
ובעז''ה גם נמשיך.
כמה זה יחזיק מעמד? לאלוקים פתרונים.
לא עלינו המלאכה לגמור ולא אנו בני חורין להבטל

הרבה הצלחה לכולם

• הוסף לסימניות
ני לא מבין למה א"א שכל רבה יקליט מראש שיעורים לשבוע ויחלקו לילדים דיסקים וכד' שישמעו מתי שנח להם
הרי בין כה האחריות שהילדים יתקשר וכד' נפלו על כתפינו השחות
רעיון!!!!!!!

• הוסף לסימניות
הורים זועמים: הגננות 'עובדות'? הילדים משתעממים בבית
בשל משבר הקורונה, גני הילדים מושבתים. אך בעוד הגננות ממשיכות לקבל את שכרן כרגיל - בגנים החרדים, אין כל פעילות לילדים המשתעממים בבית: "נדפקנו פעמיים. עכשיו ובחופש הגדול"
זה פשוט לא נכון!
לפחות ברוב המקומות
אני יודעת מידיעה אישית שהגננות יוצרות קשר ומדברות ושולחות ערכות למידה בכל שבוע
אם יש מקום שזה לא כך
אפשר לפנות להנהלת הת"ת או רשת הגנים ולשאול על זה.

• הוסף לסימניות
אני מרחמת על הרב'ה של הבן שלי.
קם על הבוקר ומנסה את נפלאות הטלפון,
הרבה תלמידים מדווחים שהם לא מצליחים להיכנס לקן הועידה.
הוא אמר שהוא השאיר שיעור שלם ומושקע, ופתאום באמצע הקו התנתק לו וכלום לא נשמר.
הוא שלח דף כתוב של סדר יום, ובו כל קבוצה לומדת בועידה בשעה אחרת.
זה אומר שהרבה נערך כל פעם לדבר עם קבוצת תלמידים אחרת על אותו חומר.
ולנסות להתגבר על הרעש בבית הן שלו והן של התלמידים.
מילא היתה אפשרות שהרבעס יוכלו לבוא לכיתות הריקות ולהשאיר שם את ההודעות הקוליות ללא רעשי רקע..

לבנותיי הקו לא הצליח לפעול, והיו הרבה באגים במערכת.
מילא התלמידות מבריזות, אבל מחייבים את המורות להראות עבודה כרגיל,
ועליהם להידרש לטכניקות מעצבנות!!! של התחברות שוב ושוב לקו, כדי להבין איך הוא עובד,
ואז לגלות שבעצם דיברו לעצמן וההקלטה בכלל התנתקה באמצע.
ואחכ מתלוננים על אנשי החינוך, וגם שוקלים לבטל להם את חופשת יולי,
כשכל הזמן הם מנסים לתזז עם הילדים בבית (הרי אין להם אפשרות לצאת מהבית לאיזה שהוא מקום אחר,והם חייבים להשתיק את כל צאן הקדושים אצלם בבית כדי שלא ישמע קול שאון או צהלה מבן השנתיים המגרגר בהנאה).

בקיצור, הקורונה הזו מאלצת את כולם להתרגל לתנאי שדה קשים מנשוא.
והמרחב הקולי זה רק כי העובדים האחרים לא מסוגלים שהמורים מקבלים שכר,
אז המורים נאלצים לעבוד בתנאים הללו למרות שההורים לא מעוניינים בזה וגם לא התלמידים,
רק כדי לסתום לזות שפתיים של העובדים האחרים שמקנאים בהם שהם ממשיכים לקבל שכר.

מה אכפת לעובדים אחרים במשק שהמורים מקבלים אפילו שאינם עובדים? זה על חשבונם??
נניח כל השנה חיי המורים דבשיים למדיי, ועכשיו בחופש הם מקבלים שכר.
מה זה משנה לכם? זה גורע מהשכר שלכם משהו?
(לא מדברת על הורים שמשלמים לחיידר, אלא על מורות במשרד החינוך).
אז משרד החינוך חייב להראות פעילות, והחינוך העצמאי שלא מוכן להכניס מדיות חדשות, מאלץ את המורים לעבוד התנאי שדה, רק כדי שהעובדים האחרים יראו שהנה, גם המורים עובדים. ב"ה. הם לא מקבלים חלילה שכר על חשבון המיסים של העובדים האחרים המסכנים.

• הוסף לסימניות
זה פשוט לא נכון!
לפחות ברוב המקומות
אני יודעת מידיעה אישית שהגננות יוצרות קשר ומדברות ושולחות ערכות למידה בכל שבוע
אם יש מקום שזה לא כך
אפשר לפנות להנהלת הת"ת או רשת הגנים ולשאול על זה.
מסכימה מאד.
לא הייתי רוצה שבת ה4 שלי תתחיל להיות גם היא צמודה לטלפון רק כדי להרגיש שהגננות עובדות ולא מקבלות שכר לחינם.
מפרגנת לגננות שעובדות כל השנה קשה מאד לקבל שכר תוך מנוחה וטיפול בקיטנה האישית שלהן.
אנשים אוהבים ליצור כותרות פופוליסטיות ולהכניס מאחוריהן את כל ההורים הזועמים, או את כל העם הדורש צדק מידי. כשמאחור יש רק כתב שמחפש כותרות ותו לא.

• הוסף לסימניות
הכי חמוד שכשאני משכיבה את הקטנה לישון -
היא אומרת לי...
אמא מחר הגננת אמרה להיות ליד הטלפון ב9 אחרי תפילה וארוחת בוקר....

ל4 דקות של ריכוז.................

והעיקר נושא הבית הוא - איזה קו היה תפוס, ואיזה פנוי.
ודיונים מעמיקים על האוזניות מחר............

אני מרוצה מהנושא - עוד נושא שלא ישעמם כאן לשניה.
ושימשיכו ככה.

כל הכבוד למורות שחוות את זה מהצד הבוגר, לא הייתי עומדת בזה.

• הוסף לסימניות
הילדים שלי דווקא ממש מאושרים. אולי בגלל שלא תליתי תקוות גדולות מידי בהספקים לימודיים.
היה ברור לי שהתקופה הזו הולכת לאיבוד מבחינה לימודית וה יעזור שזו תהיה הצרה הגדולה ביותר שלנו.
מה הייתם עושים אם חלילה חלילה, היו מתחילים לירות טילים על כל המדינה? גם אז הייתם מצפים מהצוות החינוכי שישלים את החומר הלימודי לילדים מתוך הממ"דים והמקלטים?
בחיידר של הבן הרב'ה הודיע שבגלל הקריסה של הקווים הוא מעביר את השיעור ל3:00 בצהרים. נכון, חיכינו 10 דקות ולא התחיל וגם כשהתחיל הזאטוטים לא בדיוק בנוים לנהל שיחת ועידה, אבל הבן שלי זרח מאושר. וזה העיקר.
בבית הספר המנהלת הודיעה שהיא ערה למצוקת המכשירים בבתים..אז השיעורים יהיו מוקלטים ואפשר להקשיב בכל זמן. נתתי לבנות יד חופשית והן הקשיבו. אחת הבנות אפילו התעמלה להוראות המורה...
אז הן שמעו את המורות וקיבלו ד"שים והן מאושרות.
נכון , זה מעצבן שהמורים מקבלים כסף וגם חופש כמעט רגיל ביולי אוגוסט ואנחנו מקבלים אבטלה במקרה הטוב ואפס ימי חופש במקרה הגרוע. אבל כל עוד אין לי דרך לשנות את המצב אני מנסה לשמור את האנרגיה שלי לדברים אחרים.

• הוסף לסימניות
גם אצלנו היה על הפנים
אחרי שהצלחנו להתגבר על הכשלים והעומס ברשת
הרב'ה דיבר בקול שקט , ונשמע קטוע לגמרי.
ותןך כמה דקות הודיע על הפסקה של שלושת רבעי שעה.
נגמרה ההפסקה בשעה טובה. הילד מתחבר שוב לחדר הוועדה ו---שקט גמור. לא ברור מה נדפק.

הבת- ניסתה עשרות פעמים והקשיבה לחלק מהשיעור. כל כמה דקות ניתוק
וכשהמורה הכתיבה לה היא ניסתה לעצור רגע כדי להספיק לכתוב ולא הצליחה לחזור לאותה נקודה. הגיעה שוב לתחילת השיעור...

בהמשך הבוקר התייאשתי, הושבתי את שניהם ולימדתי אותם בעצמי. צפירת ארגעה.

• הוסף לסימניות
אגב, היום העברתי שני שיעורים בזום. (התלמידות שלי בעלות סמארטפונים אז זה מתאפשר)
זה אולי יותר טוב מחדרי ועידה למיניהם, אבל גם זה לא ממש אידאלי.
זאת שומעת קטוע, לאחת התנתק באמצע, אחת מרחפת, אחת מפטפטת ושכחה להעביר להשתק...
כמה למידה היה? לא יודעת.
אבל נפגשנו, וראינו זו את זו ושמרנו על קשר (חשוב ביותר בבי''ס לקירוב)
ובעז''ה גם נמשיך.
כמה זה יחזיק מעמד? לאלוקים פתרונים.
לא עלינו המלאכה לגמור ולא אנו בני חורין להבטל
אל תשווי בשום אופן בין זום לשיחת טלפון.הלוואי והיתה כזאת אופציה אצלנו.
בינתיים אין שום דרך הגיונית להאזין לשיעור מתחילתו עד סופו, כל כמה דקות נפילות, לא רואים את המורה, אם אין למורים דרך לעבוד בזום, אז לא. הטלפוניה הזו לא מהווה תחליף.

• הוסף לסימניות
לא יודעת מה לעשות.:(
לפי התאורים פה, אני סתתתםם עובדת שעעעווותתת על הכנת תקיות לבנות והקלטת שיעורים:(
אצלנו אין חדרי ועידה ב"ה.... נראה לי יותר נוח....
מקווה שיתייעלו עם הזמן!
אבל אל תייאשו אותנו... שמשהו יעלה פה את המצב רוח של המורים / ות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה