קורונה הורים בטירוף אונליין

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
אני מרחמת על הרב'ה של הבן שלי.
קם על הבוקר ומנסה את נפלאות הטלפון,
הרבה תלמידים מדווחים שהם לא מצליחים להיכנס לקן הועידה.
הוא אמר שהוא השאיר שיעור שלם ומושקע, ופתאום באמצע הקו התנתק לו וכלום לא נשמר.
הוא שלח דף כתוב של סדר יום, ובו כל קבוצה לומדת בועידה בשעה אחרת.
זה אומר שהרבה נערך כל פעם לדבר עם קבוצת תלמידים אחרת על אותו חומר.
ולנסות להתגבר על הרעש בבית הן שלו והן של התלמידים.
מילא היתה אפשרות שהרבעס יוכלו לבוא לכיתות הריקות ולהשאיר שם את ההודעות הקוליות ללא רעשי רקע..

לבנותיי הקו לא הצליח לפעול, והיו הרבה באגים במערכת.
מילא התלמידות מבריזות, אבל מחייבים את המורות להראות עבודה כרגיל,
ועליהם להידרש לטכניקות מעצבנות!!! של התחברות שוב ושוב לקו, כדי להבין איך הוא עובד,
ואז לגלות שבעצם דיברו לעצמן וההקלטה בכלל התנתקה באמצע.
ואחכ מתלוננים על אנשי החינוך, וגם שוקלים לבטל להם את חופשת יולי,
כשכל הזמן הם מנסים לתזז עם הילדים בבית (הרי אין להם אפשרות לצאת מהבית לאיזה שהוא מקום אחר,והם חייבים להשתיק את כל צאן הקדושים אצלם בבית כדי שלא ישמע קול שאון או צהלה מבן השנתיים המגרגר בהנאה).

בקיצור, הקורונה הזו מאלצת את כולם להתרגל לתנאי שדה קשים מנשוא.
והמרחב הקולי זה רק כי העובדים האחרים לא מסוגלים שהמורים מקבלים שכר,
אז המורים נאלצים לעבוד בתנאים הללו למרות שההורים לא מעוניינים בזה וגם לא התלמידים,
רק כדי לסתום לזות שפתיים של העובדים האחרים שמקנאים בהם שהם ממשיכים לקבל שכר.

מה אכפת לעובדים אחרים במשק שהמורים מקבלים אפילו שאינם עובדים? זה על חשבונם??
נניח כל השנה חיי המורים דבשיים למדיי, ועכשיו בחופש הם מקבלים שכר.
מה זה משנה לכם? זה גורע מהשכר שלכם משהו?
(לא מדברת על הורים שמשלמים לחיידר, אלא על מורות במשרד החינוך).
אז משרד החינוך חייב להראות פעילות, והחינוך העצמאי שלא מוכן להכניס מדיות חדשות, מאלץ את המורים לעבוד התנאי שדה, רק כדי שהעובדים האחרים יראו שהנה, גם המורים עובדים. ב"ה. הם לא מקבלים חלילה שכר על חשבון המיסים של העובדים האחרים המסכנים.
מצטרפת לכל מילה!

• הוסף לסימניות
לא יודעת מה לעשות.:(
לפי התאורים פה, אני סתתתםם עובדת שעעעווותתת על הכנת תקיות לבנות והקלטת שיעורים:(
אצלנו אין חדרי ועידה ב"ה.... נראה לי יותר נוח....
מקווה שיתייעלו עם הזמן!
אבל אל תייאשו אותנו... שמשהו יעלה פה את המצב רוח של המורים / ות.
כשהקוים עובדים (אצלינו לפני פסח היה בסדר גמור) אני מאד נהנית מהם. וכמובן הילדים.
וזה לא סותר את זה שזה קשה לנהל את הבית בתוך הבלגן של הטלפונים. אבל זה לא קשור אליכם המורים והרבס. העבודה שלכם נהדרת והמציאות עבורינו לא פשוטה.....

אגב, אצל אחד הבנים שלי יש שיעורים. ולאחריהם נשלחים דפי עבודה במייל וזה שילוב מצוין. לא מתאים לכל גיל ולא לכל מקום.
אבל לפחות אחרי ששחררנו לו קו וחדר ל20 דק' הוא עסוק עוד שעה עם הדפים ואז שולח אותם חזרה ומקבל פידבק.
כך שההשקעה אצלו יותר מחזירה את עצמה (מבחינת איכות הלמידה ומשך הזמן שהוא עסוק בה)

• הוסף לסימניות
בקיצור, הקורונה הזו מאלצת את כולם להתרגל לתנאי שדה קשים מנשוא.
והמרחב הקולי זה רק כי העובדים האחרים לא מסוגלים שהמורים מקבלים שכר,
אז המורים נאלצים לעבוד בתנאים הללו למרות שההורים לא מעוניינים בזה וגם לא התלמידים,
רק כדי לסתום לזות שפתיים של העובדים האחרים שמקנאים בהם שהם ממשיכים לקבל שכר.

מה אכפת לעובדים אחרים במשק שהמורים מקבלים אפילו שאינם עובדים? זה על חשבונם??
נניח כל השנה חיי המורים דבשיים למדיי, ועכשיו בחופש הם מקבלים שכר.
מה זה משנה לכם? זה גורע מהשכר שלכם משהו?
(לא מדברת על הורים שמשלמים לחיידר, אלא על מורות במשרד החינוך).
אז משרד החינוך חייב להראות פעילות, והחינוך העצמאי שלא מוכן להכניס מדיות חדשות, מאלץ את המורים לעבוד התנאי שדה, רק כדי שהעובדים האחרים יראו שהנה, גם המורים עובדים. ב"ה. הם לא מקבלים חלילה שכר על חשבון המיסים של העובדים האחרים המסכנים.

א. לכן כולם מבקשים שיהיו לימודים ביולי ולא הבדיחה הטלפונית הזו.
ב. בהנחה שהמורות בשנה הבאה ממילא לא תוכלנה לסמוך על החומר ש"נלמד" בצורה כזו. אין בכך הרבה תועלת.
ג. בציבור הכללי השיטה תוכל לעבוד יותר טוב, הסתדרות המורים תדאג להם. אז מי יידפק? אנחנו.

• הוסף לסימניות
שאלה תמימה לגמרי, יתכן שנובעת מבורות, עדיין בא לי לשאול כדי לקבל תשובות חכמות:):
נכון שכל שנה המורות עובדות רק 10 חודשים מתוך 12 ומקבלות משכורת על 12 חודשים?
נכון שעכשיו קשה ללמד בצורה נורמלית?
אז מה הבעיה עם הרעיון הבא:
המורים והמורות יקבלו החודש חופש מלא!!! לא צריך להיות בקשר עם התלמידות, לא להקליט חצי דקה, לא לשלוח חוברות. כלום. חופש הגדול!!
ואם בעזרת ה' יוכלו ללמוד נורמלי בכיתות בחודשי יולי או אוגוסט הם ילמדו אז במקום חודש החופש הזה. וזה יפתור את הבעיה של הפסד למידת החומר הנחוץ לתלמידים.
ואז שוב אותה משוואה: 10 חודשים לימדתם, 2 חודשים חפשתם = קיבלתם משכורת על 12 חודשים. בכבוד! כמו שהייתם רגילים תמיד, ללא הרעת תנאים.
נניח שמלכתחילה החופש הגדול היה מפוצל ל-2 משיקולי תועלת שונים, הרי לא באמת אמור להיות דחוף שהחופש יהיה דווקא בשיא הקיץ, ובשני חודשים רצופים... (זה לכאורה הסדר מיושן מימים עברו בהם האופציה הזו היא הייתה האידיאלית...)

וההורים עכשיו- מה יעשו בחודש הזה?
מה שהיו עושים בחופש הגדול כל שנה. אז נכון, אין אפשרות לצאת לבילויים בחוץ, אין קייטנות. אך מצד שני, כפי שעולה מהאשכול הזה, אין גם אפשרות ללמוד נורמלי באונליין. כאילו, מה בוער שבדיוק עכשיו ידחסו את החומר של השנה, לדעתי עוד שלושה חודשים המוחות יהיו בשלים אפילו יותר ;) אז ההורים יתמודדו כל אחד בדרכיו עם המצב ללא למידה כלל באמצעות מוסדות החינוך (אפשר מקסימום לעשות מיזם שמשרד החינוך יוציא חוברת אחת שמותאמת לכל הציבור החרדי לכל שכבה, ככה של פעילויות רשות במקצועות השונים, ויהיו כמה מוקדים בכל עיר שיהיה אפשר לקבל את החוברות או משהו כזה, אבל המורות לא עובדות על זה בכלל, כן? גם לא באצבע קטנה!!)

והמורים- תמיד בחודש החופש שלהם, היו להם הרבה אפשרויות בילוי וכו' ועכשיו אין. אז מה? זה המצב. והם יתמודדו עם זה כל אחד בדרכו.

שוויון בנטל, לא? להורים יש חופש הגדול, בלי אפשרויות בילוי, וגם למורים כך.
מה רע?
מה לא ישים?
מה לא הגיוני?
מה נשתנה?
מה תצעק אלי?
מה תשתוחחי נפשי
ומה תהמי עלי
מה נורא המקום הזה
מה ידידות מנוחתך
מה
מה
מה
מה
מה
מה
מה
מה טובו אוהליך יעקב!!!:D

• הוסף לסימניות
כמו כל דבר חדש..
המערכות קרסו הבוקר עקב העומס הרב שהתחיל בעיקר היום,
תדמיינו כמה מוסדות הקימו קווים, כמה מורות ומלמדים, רמים ומגישי שיעור ניסו לערוך ועידות היום..
המערכות לא מוכנות ולא מתוכנתות לכאלו עומסים.
אף אחד לא צפה את הקורונה....

אני מאמינה שהאחראים מטפלים בעניין ומנסים בכל כוחם לתגבר ולייעל את המערכות..
ובימים הבאים יהיו שיפור ושינוי לטובת כולם

• הוסף לסימניות
לא יודעת מה לעשות.:(
לפי התאורים פה, אני סתתתםם עובדת שעעעווותתת על הכנת תקיות לבנות והקלטת שיעורים:(
אצלנו אין חדרי ועידה ב"ה.... נראה לי יותר נוח....
מקווה שיתייעלו עם הזמן!
אבל אל תייאשו אותנו... שמשהו יעלה פה את המצב רוח של המורים / ות.
אני רוצה לעודד אותך
אני בעצמי עובדת הוראה ומקבלת המון פידבק
שהילדים נהנים וככה מקבלים ידע בצורה טובה
וזה מחבר אותם וכיף להם
וחוץ מזה שאת יכולה לבקש מההורים באופן מפורש שאת רוצה לדעת בשביל התייעלות מה הם רואים
האם המצב הקיים הוא נח, האם הילדים נהנים,מה הם מציעים וכו...
ככה תוכלי לדעת מה קורה מצידם
ואם הם מרוצים
אז תהי רגועה...ותהני מעבודת הכפיים הקשה הזאת...

• הוסף לסימניות
טוב אז ככה, לימודי קודש, בעלי.
על לימודי חול אני אחראית...

וכל הקטע עם הטלפונים זה קוריוז....
הם נהנים להתעסק עם זה,
ואנחנו ממשיכים לשלם על זה..
( החיידר גובה כרגיל.. מה יש קרונה?.. )

אהבתי את התגובה המפורטת @שרית קובל.. אגב תדחדשי על הלוגו...

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
זה נראה שעושים הכל כדי להוכיח אחר כך שהיו לימודים בתקופת הקורונה ולא צריך להחזיר ביולי אוגוסט,
הילדות הקטנות דווקא נהנות מהרעיון
אהבתי שהיום האזנו לתפילה המוקלטת מלפני פסח עם משיב הרוח ומוריד הגשם...

• הוסף לסימניות
מה שלדעתי עומד כרגע בראש מעייני המלמדים והמחנכים היא ה"תעסוקה".
ככל שהתעסוקה היא סביב דבר תורני וחיובי, הרי שהרווח הולך וגדל.
ואם גם הם יצליחו להשחיל איזו מילה של תורה לילדים, אזי בכלל הצלחת ההצלחות... :)

• הוסף לסימניות
שאלה תמימה לגמרי, יתכן שנובעת מבורות, עדיין בא לי לשאול כדי לקבל תשובות חכמות:):
המורים והמורות יקבלו החודש חופש מלא!!! לא צריך להיות בקשר עם התלמידות, לא להקליט חצי דקה, לא לשלוח חוברות. כלום. חופש הגדול!!
ואם בעזרת ה' יוכלו ללמוד נורמלי בכיתות בחודשי יולי או אוגוסט הם ילמדו אז במקום חודש החופש הזה. וזה יפתור את הבעיה של הפסד למידת החומר הנחוץ לתלמידים.
ואז שוב אותה משוואה: 10 חודשים לימדתם, 2 חודשים חפשתם = קיבלתם משכורת על 12 חודשים. בכבוד! כמו שהייתם רגילים תמיד, ללא הרעת תנאים.
נניח שמלכתחילה החופש הגדול היה מפוצל ל-2 משיקולי תועלת שונים, הרי לא באמת אמור להיות דחוף שהחופש יהיה דווקא בשיא הקיץ, ובשני חודשים רצופים... (זה לכאורה הסדר מיושן מימים עברו בהם האופציה הזו היא הייתה האידיאלית...)

מה שהיו עושים בחופש הגדול כל שנה. אז נכון, אין אפשרות לצאת לבילויים בחוץ, אין קייטנות. אך מצד שני, כפי שעולה מהאשכול הזה, אין גם אפשרות ללמוד נורמלי באונליין. כאילו, מה בוער שבדיוק עכשיו ידחסו את החומר של השנה, לדעתי עוד שלושה חודשים המוחות יהיו בשלים אפילו יותר ;) אז ההורים יתמודדו כל אחד בדרכיו עם המצב ללא למידה כלל באמצעות מוסדות החינוך (אפשר מקסימום לעשות מיזם שמשרד החינוך יוציא חוברת אחת שמותאמת לכל הציבור החרדי לכל שכבה, ככה של פעילויות רשות במקצועות השונים, ויהיו כמה מוקדים בכל עיר שיהיה אפשר לקבל את החוברות או משהו כזה, אבל המורות לא עובדות על זה בכלל, כן? גם לא באצבע קטנה!!)

והמורים- תמיד בחודש החופש שלהם, היו להם הרבה אפשרויות בילוי וכו' ועכשיו אין. אז מה? זה המצב. והם יתמודדו עם זה כל אחד בדרכו.

מה רע?
מה לא ישים?
מה לא הגיוני?
מה נשתנה?
מה תצעק אלי?
מה תשתוחחי נפשי
ומה תהמי עלי
מה נורא המקום הזה
מה ידידות מנוחתך
מה
מה
מה
מה
מה
מה
מה
מצטרפת דוקא ממקום של מורה.
עובדת פי 2 מכל השנה!
מכינה חומר לימודי- מותאם ללמידה מרחוק,
מקלידה, שולחת למוקדים שכונתיים,
מקליטה,
מתקשרת לתלמידות,
עונה לשאלות של מי שלא הבינה באוופן אישי---
די!
עדיף ללמד ביולי- אוגוסט,
וגם לילדים שלי תהיה אז מסגרת- ושלום!

• הוסף לסימניות
עדיף ללמד ביולי-אוגוסט
וגם לילדים שלי תהיה אז מסגרת- ושלום!
הוספת בהחלט עוד נתון משמעותי!
נקודה למחשבה חשובה ויפה!!
הלו? מישהו שומע שם למעלה במשרד??

• הוסף לסימניות
אגב, לילדים שלי אין שיעורים און ליין, אלא שיעורים מוקלטים והם נכנסים מתי שנוח
אל תשווי בשום אופן בין זום לשיחת טלפון.הלוואי והיתה כזאת אופציה אצלנו.
בינתיים אין שום דרך הגיונית להאזין לשיעור מתחילתו עד סופו, כל כמה דקות נפילות, לא רואים את המורה, אם אין למורים דרך לעבוד בזום, אז לא. הטלפוניה הזו לא מהווה תחליף.
לא השוויתי בכלל.
רק ציינתי שגם זה לא משהו...

וזה לא קשור שלמורה אין דרך לזום. המורה היתה מסתדרת
העניין הוא שלהרבה בנות זום
וגם בי''ס בי''ע לא יכול להרשות לעצמו להפוך את האינטרנט למותר

• הוסף לסימניות
ורק אצלנו אין למידה מרחוק?
כלום!!!

היום התקשר הקו של הבנות בביה"ס
כ"כ התרגשתי
אבל סתם, המנהלת אמרה כמה מילים מחזקות
וכד' וכד'
(אולי שיקרא שהם עשו איזה משהו טלפוני)
וכלום
לא טלפון ממורה, כלום
אפס אחד גדול
אוףףףף
מוזר כי משרד החינוך מחייב כל מורה למסור 4 שיעורים ביום
אמא שלי מורה וזה פשוט מטורףף, כל היום היא עובדת על זה
זה מאד קשה למסור בטלפון, צריך למצוא חומר מתאים וכו'
וגם באמת מה הם חושבים שיש תלמיד/ה שיקשיב 4 שיעורים ביום?

• הוסף לסימניות
רק אני שואלת את עצמי כיצד מסתדרות משפחות עם 4-5 ילדים, 2-3 טלפונים ורק 2 חדרים שניתן לסגור?
ומה עושות משפחות עם 10 ילדים?
ורק 2 חדרים שניתן לסגור (?!)
ו2-3 טלפונים

• הוסף לסימניות
חדר ועידה=רעש של בריכה
יש לבטל את החדר ועידה ולהקליט עד 20 ד' מקסימום.
אצלי בבוקר הילדים נהנו יחד/למדו/שחקו בישלו
אחרה"צ-ערב התחברו בקלות למערכת הטלפונית
אצל הגדולות שלי סיכמו כמה חברות כל אחת אחראית על שיעור
ומעבירה לחברות את התמצית ומה נדרש מהם להתקדם בספרים/שי"ב.

• הוסף לסימניות

מה רע?
מה לא ישים?
מה לא הגיוני?
מה נשתנה?
מה תצעק אלי?
מה תשתוחחי נפשי
ומה תהמי עלי
מה נורא המקום הזה
מה ידידות מנוחתך
מה
מה
מה
מה
מה
מה
מה
ומי הבטיח לך שביולי אוגוסט נוכל ללכת לביה''ס?
אם זה היה ברור שכן, אז היו עושים את זה. כך דובר בהתחלה
אבל כשהעתיד כ''כ לוט בערפל א''א לתכנן כך.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
תודה לכל המעודדים.
נקודה שעלתה בי ועזרה לי עם כל הבלאגן של הלמידה מרחוק על כל חסרונותיה או מעלותי.ה
יש מושג כזה "למידה בשעת חירום".
אנחנו בשעת חירום וחובה של מערכת חינוכית להפעיל למידה בשעת חירום.
כך גם חלילה אם היינו במצב של מלחמה או משהו דומה.
לכן אין כאן דיון על יולי-אוגוסט או לא.
מערכת חינוכים צריכה לתפקד.

• הוסף לסימניות
ומי הבטיח לך שביולי אוגוסט נוכל ללכת לביה''ס?
אם זה היה ברור שכן, אז היו עושים את זה. כך דובר בהתחלה
אבל כשהעתיד כ''כ לוט בערפל א''א לתכנן כך.
במקרה כזה, כמובן שנבין שהסיטואציה לא מאפשרת ולא נבקש מהמורים ללמד בספטמבר-אוקטובר גם בשעות הערב :eek:
הרי ממה נפשך? כרגע, לא נראה שהאונליין בציבור החרדי יעיל מי יודע מה, וגם בציבור החילוני היתה הרבה ביקורת על העניין. ועל פי דרך הטבע, נראה לי (זהירות, בוׁרוּּּת אפשרית בדרך!) שלכאורה יש יותר סיכוי שניתן יהיה לחזור אולי אז ללימודים, מה שבוודאות אי אפשר כעת.
לכן ההצעה היא לחכות עד יולי-אוגוסט ולראות מה שלום הקורונה, אם ברצות ה' היא תמשיך לתקוע יתד במדינתנו, אז מקסימום אפשר יהיה אז לנסות את מודל האונליין, כדי שכמה פתיתי חומר בכל אופן יצליחו אולי להיכנס למוחות התלמידים, ואולי עד אז יהיה גם זמן להשקיע במערכות מפותחות יותר ויעילות יותר.
ואם ברצות ה', נוכל אז לשוב לשגרת לימודים נורמלית - אז לכאורה עדיף לכל הצדדים לתת עכשיו למורות חופש מושלם, ושהם ילמדו (ושהילדים שלהם ילמדו:) ביולי-אוגוסט.
ואם חלילה, גם אז לא יתאפשר ללמד באופן סדיר, והאונליין שוב לא יעבוד, אז ברצות ה', יזכו המורות בשנה זו ל-4 חודשי חופש ולמשכורת על 12 חודשים!!! ואני מבטיחה להשתדל לשמוח שלפחות יש אחוז מסוים של יהודים ויהודיות שיצאו מורווחים במשהו מהמשבר הזה! ולקוות שהנזק להשכלת התלמידים לא יהיה משמעותי מדי ושנזכה וכולנו נוכל לומר: "ב"ה שרק אלו הצרות שלנו...!"

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה