בקשה הורים יקרים שימו לב סכנת נפשות

מכירה סיפור זהה אחד על אחד
אברך מב"ב,
הבן בן ה5 קפץ לו לכביש
כדי לאתגר אותו או משהו בסגנון
הוא חטף במקום סטירה מהאב המבוהל
הבעיה שראה את זה נהג מזרחיסט מבוגר, שקרא במקום למשטרה, שהגיעה תוך דקה...
הוא היה עצור יומיים
והשתחרר בערבויות עם התערבות רווחה וכו....

לתשומת ליבך
אצלי זה היה ברחוב צדדי בק"ס ולא היה שום רכב.
תודה על הערת תשומת הלב.

מכירה סיפור זהה אחד על אחד
אברך מב"ב,
הבן בן ה5 קפץ לו לכביש
כדי לאתגר אותו או משהו בסגנון
הוא חטף במקום סטירה מהאב המבוהל
הבעיה שראה את זה נהג מזרחיסט מבוגר, שקרא במקום למשטרה, שהגיעה תוך דקה...
הוא היה עצור יומיים
והשתחרר בערבויות עם התערבות רווחה וכו....

לתשומת ליבך
הורה שנותן לבן שלו סטירה על זה שהוא רץ לכביש עוצרים אותו ורווחה??
נראה לי קצת לא אמיתי הסיפור.

מישהו צריך להדפיס מדבקות כאלה שמעצבנות נהגים, שקשה להוריד, ולחלק לאנשים שידביקו על כל רכב שחונה על מדרכה או חוסם.
פעמיים שנהג יצטרך לקלף בסבלנות חלקיקי מדבקה מחלון הנהג, והוא לא יחנה יותר באותה מדרכה.
קח יוזמה תפתח אשכול

לצערנו הרווחה במדינת ישראל פועלת באסרטיביות מיוחדת כשזה מדובר בחרדי
ואכמ"ל

ומחזק את דבריך, לפעמים אמא הולכת עם עגלה, האמא מתקרת לשפת הכביש ושוכחת שהעגלה בולטת מטר (או יותר) ממנה.
המון פעמים יוצא לי לראות עגלה עם תינוק בן כמה חודשים(או ימים או לא משנה) ו-2 גלגלים קדמיים כבר בתוך הכביש!
הנהג שמתקרב לא תמיד יכול לתמרן קצת שמאלה בשביל לא לפגוע בעגלה, כי מצידו יש רכב מתפרץ, או רוכב דו"ג חשמלי בן 13 כל יכול (בני ברק, כן?)...
כמו שאת לא יורדת לכביש גם לא ס"מ, גם את הילד שלך על תשלחי לתוך הכביש.
ומה עם האשה שראיתי שהיא הולכת על המדרכה ומסיעה את העגלה על הכביש? מזעזע!

לתשומת לב הנהגים שרוצים לעבור בבני ברק
וכמעט אף פעם!!! לא נפגשתי עם נהג שעוצר כחוק לפנימעבר החציה
אם לא ארד לכביש ואעצור אותו!!!
וחונים על המדרכות בסכנת נפשות אמיתית שצריך לרדת עם ארבעה ילדים לכביש שלא רואים את מי שמגיע כי יש עיקול- עליכם!!
אז איך אפשר להאשים את הולכי הרגל אם אין לנו מדרכות ואתם לא עוצרים????!!!

בלת"ק חלקי.
לגבי הרכבים על המדרכה.
לדעתי צריך לפרסם מספרי טלפון אישי של הפקחים וכל אחד שנתקל ברכב חונה שחוסם מעבר מרים טלפון לפקח ונותן כתובת.
(היתה שנה שהדרך לגן של ביתי היתה חסומה ברכבים חונים והברירה היחידה היתה לרדת לכביש, כל יום הנחמה שלי היתה שיום יבוא ואעשה את הנ"ל.
באמצע שנה עברנו דירה...

בלת"ק חלקי.
לגבי הרכבים על המדרכה.
לדעתי צריך לפרסם מספרי טלפון אישי של הפקחים וכל אחד שנתקל ברכב חונה שחוסם מעבר מרים טלפון לפקח ונותן כתובת.
(היתה שנה שהדרך לגן של ביתי היתה חסומה ברכבים חונים והברירה היחידה היתה לרדת לכביש, כל יום הנחמה שלי היתה שיום יבוא ואעשה את הנ"ל.
באמצע שנה עברנו דירה...
אדרבה תביאו פסק הלכה שזה מותר יש אצלינו בשכונה הרבה רכבים בעיקר של לקוחות ואורחים שחונים בשאט נפש על המדרכות וגורמים לסכנת נפשות מוחשית

לצערי הסיפור נשמע לי אמיתי.
זה אותה מדינה שמכניסה למעצר יתום תוך כדי השבעה, וחתן תוך כדי השבע ברכות.
(בנגעים כתוב שלא רואים נגעים בשבע ברכות וברגל וכו')

אדרבה תביאו פסק הלכה שזה מותר יש אצלינו בשכונה הרבה רכבים בעיקר של לקוחות ואורחים שחונים בשאט נפש על המדרכות וגורמים לסכנת נפשות מוחשית
תושבי מודיעין עילית זעמו על ראש העיר גוטרמן שמנהל מדיניות אכיפה נוקשה, אך בלשכת הרב קסלר אישרו ל-JDN כי לשכת הרב מעודדת את ראש העיר גוטרמן לאכוף את מתן הדו"חות • הרקע: שורה של תאונות קטלניות שגבו מחיר דמים כבד • "אין איפה לחנות", טוענים התושבים

הרקע: שורה של תאונות קטלניות שגבו מחיר דמים כבד – באחד מהם (2023) נהרגה הילדה שושנה קוק ע”ה בת 5 בלבד, מפגיעת רכב ברחוב שאגת אריה במודיעין עילית. היא הלכה עם אחותה על המדרכה ולפתע רכב עלה על המדרכה ודרס אותה.

בלת"ק חלקי
נתקלת המון באהשים בוגרים שנראה שאין להם מושגים בזה"ב.
זה קורה בעיקר בחניונים
ונראה לי שרובם הם אנשים שלא נוהגים, ושגם אין להם נהגים במשפחה, כך שהם פחות מכירים את הכביש/ המרחב מהצד הפנימי של הרכב, מה שמשפיע על תפיסתם המרחבית.

סיפור חזק!

ואני נפגשתי בילד בן שנה וחצי ברח' על שפת הכביש. ואין גינה ליד...
הייתי אובד עיצות...
בהשגחה פרטית עבר שם בחור צעיר ואמר לי "נראה לי שהוא שייך לקומה 3".
עליתי עם הילד 3 קומות. דפקתי. אף אחד לא פתח.
אחרי דפיקות חזקות פתח אח שלו בן ה-8, תפס אותו והכניס אותו לבית...
וכמובן: לא אמר תודה.
הייתי מתעקשת שמה רגל בדלת שיקרא לאחד ההורים.

הכרתי מישהו שהיה קבוע מתקשר לעריה
והיו תוצאות במקום!
הוא שאל רב האם מותר לו להתקשר?
לא שאני חושב שאסור,
יתכן מאוד שברוב המקרים לכה"פ הרבנים יתירו להתקשר,
אך עדיין צריך לשאול את הרב !!!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה