מידע שימושי הזהרו-מדובר בדיני נפשות!!! לקרוא היטב!!!

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
אמהל'ה
לא. נכון שזה פתרון חלקי לגדולים יותר אבל זה ממש רעיון עם "אבטחה" גבוהה.
לא, זה רעיון גרוע!!
אם הילד כבר מבין "קוד" "מילת קוד"
הוא צריך לדעת שלא הולכים עם מישהו זר!!!
ואם זה ילד שעדין לא יכול לזכור מילת קוד
אז האחריות היא על הסובבים אותו.

• הוסף לסימניות
באתי לקחת את הילד שלי מגן חנ"מ, בוקר אחד, הייתי צריכה לקחת אותו לאיבחון, ע"כ חבשתי פאה (ולא מטפחת)

הגעתי לגן, הצוות הסתכל עלי בחשדנות ושאל אותי מי אני, כשהבינו שזו אני, הן ציחקקו במבוכה, לא זיהו בגלל הפאה+מסכה...
אבל זה מרגיע אותי מפני לקיחת הילד שלי ח"ו ע"י זר.

בנוסף, אני מסכמת עם כל גננת בתחילת השנה, שאם אני לא מסכמת איתה טלפונית\שולחת פתק, היא לא מוציאה את הילד שלי. עם מישהו זר לה, ולא משנה אפילו אם זה בעלי!!!

• הוסף לסימניות
באתי לקחת את הילד שלי מגן חנ"מ, בוקר אחד, הייתי צריכה לקחת אותו לאיבחון, ע"כ חבשתי פאה (ולא מטפחת)

הגעתי לגן, הצוות הסתכל עלי בחשדנות ושאל אותי מי אני, כשהבינו שזו אני, הן ציחקקו במבוכה, לא זיהו בגלל הפאה+מסכה...
אבל זה מרגיע אותי מפני לקיחת הילד שלי ח"ו ע"י זר.

בנוסף, אני מסכמת עם כל גננת בתחילת השנה, שאם אני לא מסכמת איתה טלפונית\שולחת פתק, היא לא מוציאה את הילד שלי. עם מישהו זר לה, ולא משנה אפילו אם זה בעלי!!!
כל הכבוד!
לא קל לקחת בעצמנו כל פעם מהגן, אבל זה הקוד הכי טוב!
כשכותבים פה "קודים" וכאלו, אני שואלת את עצמי מה חושב ילד שכשמגיעה הבת של השכנים לקחת אותו אומרת לו "קוד", כאילו הם בשב"כ....
נכון שלפעמים אין ברירה,
אהל זה לא מרגיש לכם מעמסה רגשית ואחריות גבוהה מידי על ילד קטן?

• הוסף לסימניות
נכון שלפעמים אין ברירה,
אהל זה לא מרגיש לכם מעמסה רגשית ואחריות גבוהה מידי על ילד קטן?
הכל תלוי איך אנחנו מציגים את זה לילד. אם אומרים לו "תשמע, עכשיו אנחנו נותנים לך מילת צופן שעומדת במבחני אבטחת סייבר בינלאומי" אז הוא יילחץ (כי הוא לא מבין מהאנחנו רוצים ממנו) אבל אם אומרים לו אנחנו רוצים לשמור עליך ולכן רק מי שאומר לך X רק איתו אתה יכול ללכת הביתה, זה אחרת לגמרי.

• הוסף לסימניות
@דדד
לא הבנתי על איזו מעמסה רגשית את מדברת.

המעמסה, היא עלינו, והיא לא רגשית, אם אני רוצה להוציא את הילד באמצע\סוף יום, לא ע"י, או ע"י בעלי, שבמקרה דנן מוכר להם מתחילת השנה, אלא אחים\דודה, אני מתקשרת מראש, מעדכנת+מס' זהות של הלוקח, וקצת תיאורים חיצוניים כלליים (שיער שחור, גובה ממוצע, רזה, עיניים כחולות-סתם דוגמא)
אם זה הילדים שלי, אני נותנת לה סימן, למשל, היום, שלחתי את הילדים לקחת את הקטן מהמשפחתון, שוחחתי מראש עם המטפלת ואמרתי לה שאשלח אותם עם איגלו לקטן.
כשהם באו עם איגלו, היא ידעה שזה מי שסיכמתי שיבוא לקחת אותו.

• הוסף לסימניות
משהו לא מריח לי...
יש הצהרת בריאות למי זה מגיע?
ילדי תימן מס' 2 ?!?
מה קשורה לפה ההצהרת בריאות?
זה טקטיקה שהומצאה על ידי אנשים רעים הרבה הרבה לפני הקורונה.
זה לא ילדי תימן, והם לא נעלמים לנצח.
הם 'רק' עוברים חוויה קשה ואחר כך משוחררים הביתה...

• הוסף לסימניות
אמהל'ה

לא, זה רעיון גרוע!!
דווקא רעיון טוב:
עם מישהו זר לא הולכים בשום מקרה.
אבל גם עם מישהו מוכר הולכים רק אחרי ווידוא הקוד.
(מעניין אותך כמה פגיעות באחוזים מתרחשות ע"י מישהו שמוכר לילד? :( )

• הוסף לסימניות
דווקא רעיון טוב:
עם מישהו זר לא הולכים בשום מקרה.
אבל גם עם מישהו מוכר הולכים רק אחרי ווידוא הקוד.
(מעניין אותך כמה פגיעות באחוזים מתרחשות ע"י מישהו שמוכר לילד? :( )
85%

• הוסף לסימניות
משום מה זה מתחיל להזכיר לי את אשכולות המוגנות הזכורים שלא כ"כ לטובה
קראתם הבנתם הפנמתם
למה צריך את התגובות "מזעזע" מפחיד" " איך זה קורה" וכדו'
עוד כמה תגובות נסחפות וסיפורים שיתחילו לצוף והאשכול יחסם
זה כבר לא פרוג של פעם
ב"ה

• הוסף לסימניות
סתם מעניין מישהו מכיר את הסיפור הזה מעדות ראשונה??
לא שזה לא יכול להיות אבל לא חסרים פייק ניוז של אנשים שנהנים לראות אותנו נלחצים.
טוב שזה מעלה את העניין למודעות אבל מכאן ועד לחטוף היסטריה המרחק גדול

• הוסף לסימניות
סתם מעניין מישהו מכיר את הסיפור הזה מעדות ראשונה??
לא שזה לא יכול להיות אבל לא חסרים פייק ניוז של אנשים שנהנים לראות אותנו נלחצים.
טוב שזה מעלה את העניין למודעות אבל מכאן ועד לחטוף היסטריה המרחק גדול
מכירה כמעט מעדות ראשונה
האבא לא מכיר את הבחור
האבא מגיע כל יום לקחת את הילדה ,וכשהמטפלת ראתה מישהו לא מוכר נדלקה לה ישר נורה אדומה ,ופנתה למנהלת שניסתה לעצור את הבחור והוא ברח
יום למחרת הסתובב שוב באיזור ,הזמינו לו משטרה ונתפס
כמובן שהוגשה תלונה במשטרה
ויש לבחור הזה עבר של עוד כמה סיפורים בסגנון וכל פעם משחררים אותו
צריך לבקש מהנהלת כל מעון שאחת המטפלות (במיוחד בכיתת בוגרים)תשב קרוב לכניסה לראות מה קורה כל פעם שהורה נכנס
כי דברים כאלו קורים בשניות במיוחד בהמולה שכולם מגיעים יחד לקחת את הילדים
היתה כאן התנהלות למופת!של המטפלת ושל ההנהלה,שמנעה אסון גדול

• הוסף לסימניות
ויש לבחור הזה עבר של עוד כמה סיפורים בסגנון וכל פעם משחררים אותו
נורות אדומות - כך נאתר מבעוד מועד התפתחות של מחלת נפש
מאת: רבקה צוקרמן, מנהלת המחלקה הקהילתית של אגף בריאות הנפש
17/08/2017
אחד ההבדלים בין תחום בריאות הנפש למחלות ובעיות רפואיות "רגילות" הוא יכולת הזיהוי מראש. בשונה מכאבים או סימפטומים אחרים המצביעים על מחלה גופנית, מחלות נפש מורכבות יותר לאיתור.
איך ניתן אפוא לזהות ש"משהו לא טוב" קורה בתחום בריאות הנפש? האם ישנם סימנים המעידים על כך שנדרשת התערבות פסיכיאטרית או עזרה נפשית? מי בכלל מוסמך לקבוע האם מדובר במחלה או בתופעה חולפת?

ידע שווה זיהוי מוקדם
הפרעות ומחלות נפש הן בעיות בתחום התחושה והתפקוד. לא מדובר על משהו שפורץ סתם כך ללא התראה אלא על הפרעה שמתפתחת לאט. לכן יש להכיר את ה"איתותים" שמעידים עליה.

תחושות והתנהגויות של האדם עצמו המעוררות "נורה אדומה":
  • תפקוד שנפגע לאורך זמן
  • תחושה רעה ללא סיבה נראית לעין
  • פער בין ההיגיון של האדם לסביבתו
  • רגישות גבוהה יותר כמעט לכל דבר
  • דרישות לא מציאותיות
  • פירוש המציאות בצורה מעוותת
  • דמיונות ומשאלות מוזרות
  • ויכוחים רבים
  • הסתגרות, הימנעויות, חששות, ספקות, אכזבות וכעסים לא מוסברים
  • שינויים חדים במצב הרוח
  • הקפדת יתר על עשייה לא מושלמת שלו או של סביבתו

תחושות של הסביבה באינטראקציה עם האדם:
  • תקשורת שגורמת להתשה
  • תחושה שמערכת היחסים עמו מידרדרת
  • לחץ מוגבר וחוסר סבלנות וסובלנות כלפיו
שימו לב: לא תמיד יתקיימו כל התופעות יחדיו, אולם גם קיום של כמה מהן שחוזרות על עצמן - מצריכה התערבות.
הכלל החשוב ביותר הוא: פעולה מוקדמת = מזעור הנזק או אף מניעת התמוטטות. בשום מצב לא כדאי "לתת לדברים לחלוף" או לקוות שמדובר על משבר זמני.

זיהינו, מה הלאה?
יש לפנות להכוונה וייעוץ מקצועיים, כדי להבין האם יש צורך באבחון פסיכיאטרי עמוק יותר, בטיפול אלטרנטיבי או בהתערבות אחרת.
ב"עזר מציון" פועלים מרכזי ייעוץ למשפחות, בהם ניתן לקבל את המענה הראשוני. בכל מקרה של חשש או ספק כלשהו, אנו מזמינים אתכם לפנות ולשאול, כדי לסייע למי שזקוק לכך. ויפה שעה אחת קודם.

• הוסף לסימניות
הי לכולם,

דבר ראשון אני מבקשת מכל מי שקוראת את המייל הזה- בבקשה בבקשה להעביר הלאה!! מדובר בדיני נפשות!

אתמול ב9/6/2020 נכנס בחור למעון של סוויסה ברחוב השומר וביקש לקחת את "ללי", המטפלת שלא הכירה אותו שאלה אותו לשמו והוא ענה לה "כהן", משהו לא היה נשמע לה והיא קראה למנהלת המעון שתיחקרה אותו והבינה שאין כל קשר בינו לבין הילדה , היא איימה עליו שתקרא למשטרה והוא נמלט מהמקום.

אבי הילדה הגיש תלונה במשטרה וזו נתנה להם גישה למצלמות האבטחה, אך הוא לא נעצר וניצפה שנית משוטט באזור המעונות הנ"ל.

הורים , מטפלות ,גננות ומנהלות מעון- אנא חדדו נהלים בדחיפות ושימרו במליון עיניים על ילדיכים!!!!!!!!!

נא להעביר הלאה!

בברכת יום טוב ומוגן,

אמא מודאגת.
עכשיו
אבאלה כולי צמרמורותתתתתתתתתתתתתתתת

• הוסף לסימניות
אמהל'ה

לא, זה רעיון גרוע!!
העניין הוא שלמישהו הלא-בהכרח-זר, יש לפעמים סיפורים מאד מאד משכנעים, שאבא ואמא שלחו אותו, ואבא ואמא אמרו ככה או ככה או ככה.
ומילת הקוד באה כדי לבחון את אמינות הסיפור.

• הוסף לסימניות
הייתי בטוחה שבכל המקומות לא שולחים עם כל אחד,
אצלינו אפילו הגננת בגן פרטי מקפידה, ושולחת רק אם עדכנתי אותה טלפונית

• הוסף לסימניות
מה קשורה לפה ההצהרת בריאות?
זה טקטיקה שהומצאה על ידי אנשים רעים הרבה הרבה לפני הקורונה.
זה לא ילדי תימן, והם לא נעלמים לנצח.
הם 'רק' עוברים חוויה קשה ואחר כך משוחררים הביתה...
זה נורא מלחיץ! אני לא מבינה הם מחזירים אותם אחר כך למעון- כאילו מה התירוץ? איך ההורים לא חושדים מיד???

• הוסף לסימניות
זה באמת קצת בעיה...
אצלינו בגן ביקשו שמות של מי שיבוא לקחת
אבל הבעיה שהצהרון (ומאמינה שהבעיה כנל במעונות) כל יום/יומיים מתחלפות גננות והם לא מכירות את מי שבא לקחת ובטח לא זוכורת בשבוע הראשון את ההורים של 30 ילדות
מה יעשו?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה