מידע שימושי הזהרו-מדובר בדיני נפשות!!! לקרוא היטב!!!

מצב
הנושא נעול.
בתור הורה לילד אוטיסט לפעמים צריכים להשתמש בכוח מול הילד באמצע הרחוב, וזה מחשיד את האנשים.
לא פעם איימו עלי שיקראו למשטרה (ואמרתי להם שדווקא אשמח שיבואו שוטרים לעזור לי)
פעם אחת סיור של המוקד העירוני עצרו אותי וניסו לדובב את הילד (בן 11.5 כבר) האם אני הורה שלו או לא ולא הצליחו להוציא ממנו מילה אחת, בסוף עזבו אותי לנפשי...

בקיצור זו דילמה קשה מבחינתנו, מצד אחד אנחנו שמחים שהסביבה ערה ומנסה למנוע מקרים חמורים, והם באמת עושים בתום לב ולא יודעים/לא מודעים.

מצד שני זה מאוד פוגע ומעליב כשחושדים בך, ובפרט כשמצטרף לזה כאב לב של הורים שנאלצים להתמודד לבדם עם ילד כזה (והקושי של אי הבנה מהסביבה הוא אחד הקשיים הגדולים בכל הסיפור הזה).

לא יודע אם יש לזה פיתרון (שמענו מבית הספר המיוחד שלו שהם נתקלים ביחס הזה לא פעם כשהם מוציאים את התלמידים להליכה בחוץ, וזה למרות שהם מקפידים להלביש להם חולצה מיוחדת עם זיהוי בולט).

את האמת שגם השוטרים עדיין אינם מודעים לענין הזה למרבה החרפה, רק בשנה וחצי האחרונות כמה אוטיסטים הוכו עד זוב דם, ואחד נהרג בגלל חוסר מודעות של שוטרים למושג הזה ההולך ומתפשט לצערנו הרב.

הייתה תקופה ששלחתי את בני בכיתה א' לבד, כדי לראות אם הוא יודע את הדרך, בעלי האחראי הלך אחריו מסתתר כדי לבדוק שמגיע בשלום, אחרי כמה דק' עבר עובר אורח, שהיה בטוח שתפס פה מישהו בעייתי, ושפך על בעלי מה ששפך, בעלי חייך והסביר לו שהוא האבא והוא בודק שהילד יודע ללכת לבד, האיש הסתכל על בני שהסתובב לשמע הצעקות ועל בעלי, הדמיון בינהם לא השאיר ספקות, התנצל והלך, אבל בעלי אמר לו כל הכבוד! כי זה גם יכל להיות מישהו אחר.

בתור הורה לילד אוטיסט לפעמים צריכים להשתמש בכוח מול הילד באמצע הרחוב, וזה מחשיד את האנשים.
לא פעם איימו עלי שיקראו למשטרה (ואמרתי להם שדווקא אשמח שיבואו שוטרים לעזור לי)
גם לי זה קרה כששמרתי על ילדים אוטיסטים, זה לא נעים המצב הזה אבל זה טוב שאנשים שמים לב לזה.

סיפור שהיה לפני כמה שנים טובות אבל עדיין אקטואלי.
הייתה ילדה בגן של אחותי שהרבה פעמים אנחנו היינו לוקחים אותה, או שההורים שלה היו לוקחים את אחותי
נקרא להן בשמות בדויים שירה והודיה
הגננות היו רגילות שבאים לקחת את שתיהן ביחד
יום אחד אמא שלי הוציאה אותן מוקדם.
הגיע לגן מישהו שלא היה מוכר לגננת וביקש את שירה והודיה, הגננת שאלה מי שלח אותו
הוא אמר אמא של שירה
היא אמרה לו שכבר לקחו אותן,
הוא התגמגם ויצא.
הגננת מיד התקשרה להורים שלי ולהורים של הילדה השנייה ולאף אחד לא היה מושג מי זה.
זה היה סיפור תמוה ומלחיץ שגרם לגננות להיזהר פי עשר.

כמה ימים אח"כ אחת הגננות מגן אחר שנמא קרוב לגן הזה שאלה את הגננת אם יש להם לגן שירה והודיה
היא סיפרה לה שבגן שלה גם היו תאומות בשמות שירה והודיה
(בסיפור האמיתי, זה שתי שמות שממש הזוי שיקרה איתן כזה צירוף מקרים)
באותו יום היה צריך לקחת אותן דוד שלהן שאף פעם לא לקח אותן קודם והוא התבלבל בגן, כשהוא הגיע לגן ושמע שהן לא נמצאות הוא חשב שבסוף ההורים התחרטו ובאו לקחת אותן והוא חזר לבית.
הטלפון של ההורים לא היה זמין ואף אחד לא בא לקחת אותן, הגננת לקחה אותן לבית שלה ומידי פעם ניסתה להתקשר להורים.
ההורים באו לקחת את הילדות מהדוד והוא סיפר להם שהוא הגיע לגן ואמרו לו שלקחו את הילדות
ההורים היו על הגבול של התקף לב והתקשרו לגננת....
והכל בא על מקומו בשלום...

אבל לפחות הסיפור הזה לימד את הגננות להיזהר...

@הרי זהב
זה בסדר שזה לא מובן, אבל אם הגננת לא מכירה אותו, כי כל השנה אני הבאתי ולקחתי, אז כן, אם לא ציינתי לגננת בפירוש שבעלי, עם ת.ז. X יבוא לקחת אותו, אני לא מסתכנת בכך שהילד יימסר לכל דורש שיטען בכל תוקף שהוא אביו\סביו של הילד...
ודי לחכימא.

כמה ימים אח"כ אחת הגננות מגן אחר שנמא קרוב לגן הזה שאלה את הגננת אם יש להם לגן שירה והודיה
היא סיפרה לה שבגן שלה גם היו תאומות בשמות שירה והודיה
(בסיפור האמיתי, זה שתי שמות שממש הזוי שיקרה איתן כזה צירוף מקרים)
באותו יום היה צריך לקחת אותן דוד שלהן שאף פעם לא לקח אותן קודם והוא התבלבל בגן, כשהוא הגיע לגן ושמע שהן לא נמצאות הוא חשב שבסוף ההורים התחרטו ובאו לקחת אותן והוא חזר לבית.
הטלפון של ההורים לא היה זמין ואף אחד לא בא לקחת אותן, הגננת לקחה אותן לבית שלה ומידי פעם ניסתה להתקשר להורים.
ההורים באו לקחת את הילדות מהדוד והוא סיפר להם שהוא הגיע לגן ואמרו לו שלקחו את הילדות
ההורים היו על הגבול של התקף לב והתקשרו לגננת....
והכל בא על מקומו בשלום...

אבל לפחות הסיפור הזה לימד את הגננות להיזהר...
אני מקווה שלפחות הסיפור הזה לימד את ההורים להיות זמינים, כשהם מבקשים טובות ממישהו אחר...

חובה ! להשיג צילום שלו וליידע את המשטרה

לאו דוקא שבאדם המרשיע בזדון לבו מדובר, וד"ל.

אם הוא מסתובב ברחובות חופשי לא כדאי שידעו להזהר ממנו?
פשוט שמעתי בזמן האחרון ספור חמור על אברך מכולל חשוב.
האמא של הילדה רצתה לפעול בנושא, ושכנע אותה ראש הכולל "יש לו אשה וילדים, הוא אברך חשוב".
אני הייתי המומה מהספור, ילדים תמימים שעלולים להפגע חשובים יותר לדעתי.
בפרט שזה לא כזה תמימות, עובדה שהם יודעים להזהר להגיע למקומות מבודדים וכו', לכן הרתעה יכולה לעזור בהפחדה של הפונטנצליים...

נערך לאחרונה ב:
הזקוקים לתמונה - יוכלו לקבלה באופן פרטי (יעויין לעיל); אין טעם לפרסומה בראש כל חוצות.
[לשם הדוגמא: באם מכאן תתגלגל התמונה ל'כיכר־השבת' ורעיו (והרי לא רחוק הדבר) - יהא בכך מן היושר והצדק?!].

מי שזקוק לתמונה - יוכל לקבלה באופן פרטי (יעויין לעיל); אין טעם לפרסומה בראש כל חוצות.
[לשם הדוגמא: באם מכאן תתגלגל התמונה ל'כיכר־השבת' ורעיו (והרי לא רחוק הדבר) - יהא בכך מן היושר והצדק?!].
יושר וצדק מאיזו בחינה?

שיימינג עצום ומיותר לבחור (שגם לו יש נפש, ומן־הסתם אף רגישה) ולמשפחתו.
דמם של ילדים יהודיים אינו הפקר, אך גם לא זה של המתעלל־שלא־בדעת; אף למאבק (צודק!) יש כללים.
מדות שנמנו באומתנו כוללות הרחמנות, וכשלא באכזרים מדובר - על שני הצדדים עלינו להפעילהּ.

המאבק הצודק בינתים נוחל כשלונות רבים, (לפי הנכתב בפרוג וגם מעוד מקומות)
אם זה היה בלא דעת- זה לא היה מצליח, לפי התאורים השיטות הן מתוחכמות ביותר רחוקות מחוסר דעת.
אם פרסום תמונה יכול למנוע ממנו עצמו ומעוד אחרים להמשיך (או להתחיל) במעשיהם יש לשקול זאת ברצינות!
לא מגיע לילדי וילדות ישראל להפגע!
לא מגיע לי לרעוד מפחד כל יום שאני שולחת את הילדים לחיידר והילדות לביה"ס!
מגיע לנו בבני ברק כעיר חרדית מינימום של התנהגות מוסרית נורמלית!
עם כל הרחמים על הבחורים והמשפחות שלהם...

המאבק הצודק בינתים נוחל כשלונות רבים, (לפי הנכתב בפרוג וגם מעוד מקומות)
אם זה היה בלא דעת- זה לא היה מצליח, לפי התאורים השיטות הן מתוחכמות ביותר רחוקות מחוסר דעת.
אם פרסום תמונה יכול למנוע ממנו עצמו ומעוד אחרים להמשיך (או להתחיל) במעשיהם יש לשקול זאת ברצינות!
לא מגיע לילדי וילדות ישראל להפגע!
לא מגיע לי לרעוד מפחד כל יום שאני שולחת את הילדים לחיידר והילדות לביה"ס!
מגיע לנו בבני ברק כעיר חרדית מינימום של התנהגות מוסרית נורמלית!
עם כל הרחמים על הבחורים והמשפחות שלהם...
אבל עדין ההלכה מעל הכל
האם ההלכה מתירה לפרסם תמונה כזו ברבים?
לא אומרת שלא,
לא יודעת,
רק שואלת -
ומדגישה-לפעמים אנחנו חדורי שליחות ומוסריות בטוחים בדעות שלנו אבל אם אלוקים אומר לנו אחרת....

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה