כללי הזהרנו שזו תהיה התוצאה, וכנראה זו רק ההתחלה

• הוסף לסימניות
או שכנראה מישהו מהפורום פה הדליף אותה
או שהם שמים אנשים שישבו ויחפשו טרף, משהו שאפשר לתפוס בו את החרדי ולהסיט כותרות.
וסתם כך, נכון שזה לא מלכתחילה שיתפסו אותנו בכזאת תמונה
אבל ההסתה והשנאה קיימים ממילא, כך שתמונה פה ושם לא תוסיף ולא תגרע

• הוסף לסימניות
וזה מתוך nrg
קישור

הסתה חרדית: בנט ולפיד כקלגסים נאצים
בתמונה שמופצת בשעות האחרונות בקבוצות וואטסאפ חרדיות, מוצגים השרים בנט ולפיד כמי ששורפים ספרי תלמוד בכניסה לאושוויץ

יונתן אוריך | 24/2/2014 13:02

תגיות: נפתלי בנט, גיוס חרדים, יאיר לפיד מודעות הסתה נגד השרים נפתלי בנט ויאיר לפיד מופצות בשעות האחרונות בקבוצות הוואטסאפ החרדיות.

באחת התמונות הפופולאריות המופצת בשעות האחרונות מוצגים לפיד ובנט כקלגסים נאצים ששורפים ספרי תלמוד. בתמונה מופיעים גם אברכים חרדים שיושבים ולומדים, בזמן שהשניים שורפים את ספרי התורה.
בנט ולפיד כקלגסים נאצים. המודעה שהופצה היום צילום מסך
”התמונה הזו הוציאה אותי הבוקר מאיזון“, כתב היום אסף פאסי, מנהל הפייסבוק של נפתי בנט, בעמוד הפייסבוק האישי שלו. ”אז נכון, מדובר באדם טיפש אחד שהכין את התמונה הזו, אבל התמונה הזו מייצגת הרבה מעבר לאדם שיצר אותה. היא השיח בתקופה האחרונה סביב חוק הגיוס. שיח שמדבר על שמד לבחורי הישיבות, שמדבר על הרס עולם התורה“.

”אל תגידו שלא ידעתם. מחר עלולים אנשים קטנים לקום ולשרוף בית כנסת דתי לאומי- כי הם עמלק. מחר עלולים אנשים קטנים לפגוע בכל אדם שאין כיפה שחורה על ראשו. חושבים שאני מגזים? תנו הצצה לעיתונות החרדית“, הוסיף פאסי.

אריק בן שמעון, דוברו של השר אורי אריאל, אומר כי ”מישהו בציבור החרדי איבד פרופורציות. אם זה מה ששווה התורה החרדית עדיף שלא תהיה באמת. ציבור שלם שהפך שבוי בידי עסקנים קטנים שמנסים להנציח מציאות עצובה של הסתגרות. שמישהו שם יתעורר. יש גבול להסתה הפרועה שמשתוללת בתקשורת החרדית“.

• הוסף לסימניות
עוד מסרוגים

קישור

צדיק בסדום: הח"כ החרדי שהסכים לגנות את כרזת ההסתה
אריה יואלי, גיל קלנר, סרוגים

24.02.14 17:08
מכל הח"כים החרדים רק נסים זאב הסכים לגנות בקולו את תמונת ההסתה בה נראים בנט ולפיד כנאצים "אסור בשום פנים להשוות יהודים באיזושהי השוואה לקציני ה-SS הגרמנים"
צדיק בסדום: הח"כ החרדי שהסכים לגנות את כרזת ההסתה היחיד שהסכים לגנות את התמונה. זאב (פלאש90)
חברי הכנסת החרדיים סרבו לגנות היום (ב') בקולם את תמונת ההסתה שהתפרסמה לראשונה ב'סרוגים' בה נראים לפיד ובנט במדי קצינים נאציים, שורפים ספרי תורה וגמרות במחנה ההשמדה אוושויץ.

בתמונה שמופצת ברשתות החברתיות ובווטסאפ נראים יאיר לפיד ונפתלי בנט במדי קצינים נאציים מצדיעים שורפים גמרות וספרי תורה. דמויותיהם נמצאות מתחת לשער מחנה ההשמדה אושוויץ כשבחלק אחר של התמונה נראים בחורי ישיבה חרדיים במדי אסירים יהודים במחנה, יושבים ולומדים.

רוב מוחלט של הדוברים של חברי הכנסת החרדיים בש"ס וביהדות התורה איתם שוחחנו התקבלה תגובה כמעט זהה, "חבר הכנסת בהחלט מגנה את השוואה לנאצים, אך לא מוכן להגיד זאת בקולו" או "אנחנו לא מגיבים לנושא" ענו אחרים.

הח"כים החרדים מסרבים לגנות את התמונה

הראשון ואולי גם היחיד שהסכים להגיד בקולו גינוי לתמונה הוא ח"כ נסים זאב מש"ס שאמר בצורה ברורה: "אסור בשום פנים, לא ישירה ולא עקיפה, להשוות יהודים באיזושהי השוואה לקציני ה-SS הגרמנים חלילה וחס. אני חושב שזה חמור מאוד. ואני לא רוצה להאמין שיהודי דתי או חרדי, עשה את זה. אני מקווה שזו פרובוקציה של קיצוני או של מישהו שרוצה לעורר מחלוקת או מדנים. אני לא מאמין שיהודי חרדי יצור תמונה שכזו.

מה אתה אומר לציבור החרדי, מול מה שנראה כגל של התקפות בעיתונות החרדית, בפייסבוק ברשתות החברתיות נגד הציונות הדתית, שעוברת את גבול הטעם הטוב?

תראה, אני חושב שלא צריך להיות ויכוח. צריך לזכור שהציבור החרדי ב'מזרחי' הוא מאוד קרוב אלינו. ישיבות כמו מרכז הרב או הר המור, הם מאוד קרובות אלינו, כולם לומדי תורה ועוסקים באורייתא קדישא.

יש ויכוח עם הפוליטיקאים, עם הדרך הקלוקלת שלהם, המעוותת וגם המרושעת, אבל בין זה ובין נאציזם לא הייתי עושה חיבור חלילה וחס.

החיבור עם לפיד, אתה לא מבין את הנזק העצום שהוא עושה, אין לכם אפילו מושג. זה לא העניין של הגיוס של בני הישיבות, זה הרבה מעבר, בכל פרט, בכל עניין, בכל נושא. אם לא הייתי איש ציבור, הייתי חושב שהנושא הוא גיוס בני ישיבות, אבל זה לא הנושא. כל החיבור של הבית היהודי עם לפיד, נותן כח לרוע ולרשע, חד וחלק.

ואני חושב שיש ב'יש עתיד' אנשים טובים שלא חושבים כמו לפיד, אבל נגררים בלית ברירה.

יש דרך להוריד את גובה הלהבות בין שני המגזרים?

אפשר. צריך הדברות שתוריד את האמירות הקשות משני הצדדים. כשמישהו אומר לדוגמא 'שיפסיקו לתת לחרדים לאכול משולחננו', או 'שנפסיק לפרנס אותם', זו אנטישמיות. אז כשאנחנו רואים את האנטישמיות בגולה, באירופה, אנחנו צועקים, כשזה בא לבית ספרנו אז קשה לנו להגיב.

• הוסף לסימניות
יש צורך לנקוט במשנה זהירות. לא להתלהם ולא לתת סיבות ודוגמאות לאלו שמחפשים אותנו. זו מלחמה, ובמלחמה יש לשמור על אסטרטגית הלחימה בסוד. לא לשחק לידיים של האויב, וכן, אין צורך להדליף מישיבות בדלתיים סגורות.

• הוסף לסימניות
אה, ועוד משהו, אחרי ולפני הכל אנחנו בני תורה. לשים תמונות של יהודים במדים נאציים זה עובר את גבול הטעם הטוב במרחק ניכר מאד.
יש צורך לשמור על צביוננו כבני תורה, לא לאבד שליטה, כי יראת אלוקים נמצאת בקרבנו תמיד.

• הוסף לסימניות
לא קרה כלום, אם כל גדולי ישראל טרחו והגיעו לעשות מחאה ובפרט ששמעתי עכשיו מפי הרב יוטקובסקי בשם הרב שטיינמן שזה גזירת שמד, אז הם באמת נאצים

• הוסף לסימניות
מאתר ערוץ 7

קישור

"מזועזע מהשוואת לפיד ובנט לנאצים"
ח"כ שמעון אוחיון בעקבות תמונת השרים לבושים במדי נאצים ושורפים ספרי תורה: יש עוד מישהו שמפקפק בחוק לאיסור השימוש בסמלים נאציים?
עדו בן פורת, פרסום ראשון: כ"ד באדר תשע"ד, 24/02/14 17:43

חבר הכנסת שמעון אוחיון (הליכוד ביתנו) מגנה (שני) את השוואתם של השרים יאיר לפיד ונפתלי בנט לנאצים, בתמונה שהופצה בשעות האחרונות ברשתות החברתיות.

בתמונה מופיעים לפיד ובנט כשהם בלבוש נאצי ושורפים ספרי תורה בכניסה למחנה ההשמדה אושוויץ. מעליהם מתנוסס הכיתוב המפורסם "העבודה משחררת".

"אני מזועזע מההשוואה לנאצים", אמר ח"כ אוחיון שגינה את המעשה והבהיר כי מדובר בהסתה בזויה נגד שרי הממשלה. "יש עוד מישהו שמפקפק בצורך בחוק שהצעתי לאיסור השימוש בסמלים נאציים, שבא למגר מקרים כאלה בדיוק ולקבוע עונש למבצעיהם?", שאל.

אסף פאסי, מפעיל עמוד הפייסבוק של השר בנט התייחס לתמונת ההסתה בעמוד הפייסבוק האישי שלו וכתב כי "התמונה הזו הוציאה אותי הבוקר מאיזון. אז נכון, מדובר באדם טיפש אחד שהכין את התמונה הזו, אבל התמונה הזו מייצגת הרבה מעבר לאדם שיצר אותה. היא השיח בתקופה האחרונה סביב חוק הגיוס. שיח שמדבר על שמד לבחורי הישיבות, שמדבר על הרס עולם התורה.

"אל תגידו שלא ידעתם", הוסיף פאסי, "מחר עלולים אנשים קטנים לקום ולשרוף בית כנסת דתי לאומי- כי הם עמלק. מחר עלולים אנשים קטנים לפגוע בכל אדם שאין כיפה שחורה על ראשו. חושבים שאני מגזים? תנו הצצה לעיתונות החרדית".

• הוסף לסימניות
עוד מהאתר הנ"ל

קישור

"יש גבול להסתה הפרועה בתקשורת החרדית"
יועץ התקשורת של שר השיכון במילים חריפות על תמונת לפיד ובנט לבושים במדי נאצים. "מישהו בציבור החרדי איבד פרופורציות".
חזקי עזרא, פרסום ראשון: כ"ד באדר תשע"ד, 24/02/14 20:41

יועץ התקשורת של שר הבינוי והשיכון, אריק בן שמעון, תוקף את השוואתם של השרים יאיר לפיד ונפתלי בנט לנאצים, בתמונה שהופצה היום (ב') ברשתות החברתיות.

בתמונה מופיעים לפיד ובנט כשהם בלבוש נאצי ושורפים ספרי תורה בכניסה למחנה ההשמדה אושוויץ. מעליהם מתנוסס הכיתוב המפורסם "העבודה משחררת".

"מישהו בציבור החרדי איבד פרופורציות", כתב בן שמעון בעמוד הפייסבוק שלו. "אם זה מה ששווה התורה החרדית עדיף שלא תהיה באמת. ציבור שלם שהפך שבוי בידי עסקנים קטנים שמנסים להנציח מציאות עצובה של הסתגרות. שמישהו שם יתעורר. יש גבול להסתה הפרועה שמשתוללת בתקשורת החרדית", הוסיף.

ח"כ שמעון אוחיון גינה מוקדם יותר את המעשה. "אני מזועזע מההשוואה לנאצים", אמר אוחיון ושאל "האם יש עוד מישהו שמפקפק בצורך בחוק שהצעתי לאיסור השימוש בסמלים נאציים, שבא למגר מקרים כאלה בדיוק ולקבוע עונש למבצעיהם?".

ממטה כינוס מועצות גדולי התורה של ש"ס ויהדות התורה נמסר כי מדובר במעשה "מזעזע ומעורר חלחלה שאין לו כל קשר לציבור החרדי".

• הוסף לסימניות
אתר כיפה

קישור

שוברים שיאים: תמונה של בנט ולפיד לבושים כנאצים הופצה ברשת
אחרי קבוצת הוואטסאפ בעלת תמונת צלב הקרס והקריאות להחרמת מוצריי התיישבויות הופצה תמונה של בנט ולפיד לבושים כנאצים השורפים ספרי גמרא

כ"ד אדר א´ תשע"ד, 24/02/2014 13:26
מרתיח. תמונה אשר מופצת בשעות האחרונות בקבוצות וואטסאפ ובפייסבוק מציגה את שר הכלכלה נפתלי בנט ואת שר האוצר יאיר לפיד לבושים כנאצים השורפים ספרי גמרא.

מדובר בעליית מדרגה בתקיפות של גורמים במגזר החרדי כנגד הציונות הדתית ויאיר לפיד. אסף פאסי, מפעיל דף הפייסבוק של נפתלי בנט, פרסם בפרופיל האישי שלו את התמונה וכתב "התמונה הזו הוציאה אותי הבוקר מאיזון. לפיד ובנט הם נאצים ששורפים ספרי תורה. זו המשמעות החרדית לחוק הגיוס".

"נכון", הוסיף פאסי, "מדובר באדם טיפש אחד שהכין את התמונה הזו, אבל התמונה הזו מייצגת הרבה מעבר לאדם שיצר אותה. היא השיח בתקופה האחרונה סביב חוק הגיוס. שיח שמדבר על שמד לבחורי הישיבות, שמדבר על הרס עולם התורה".

"אני בעד לימוד תורה. שנים למדתי בישיבה, גם היום אני מחכה בשקיקה לשבתות ולדקות פנאי בשביל ללמוד. בתורה שלי כתוב בין היתר על הצורך במעורבות בחיי המעשה. על הצורך בבנייה של חברה צודקת. על הצורך בתרומה לקהילה. כמו בצה"ל, כמו בזק"א, כמו ב"הצלה", כמו בשירות הלאומי והאזרחי".

"הניסיון הקטן והנואל של פוליטיקאים חרדים עם מגבעת ובלעדיה ליצור מלחמה הוא ניסיון מסוכן. הניסיון לעשות את זה מלחמת אמונה הוא הזוי. אבות אבותינו תרמו לחברה לצד לימודם, שום שיכתוב של ההיסטוריה לא ישנה זאת", כתב פאסי והוסיף:

"אל תגידו שלא ידעתם. מחר עלולים אנשים קטנים לקום ולשרוף בית כנסת דתי לאומי- כי הם עמלק. מחר עלולים אנשים קטנים לפגוע בכל אדם שאין כיפה שחורה על ראשו. חושבים שאני מגזים? תנו הצצה לעיתונות החרדית".

כזכור, ביום חמישי שעבר פורסם ב'כיפה' כי קבוצת חרדים פתחו קבוצת וואטסאפ אשר כללה תמונה של צלב קרס תחת הכותרת 'עוכרי ישראל'. לקבוצה צורפו חברי כנסת מהבית היהודי. הבוקר (ב') פורסם עוד כי גופים שונים מנסים לקדם חרם חרדי על מוצרים בהתיישבויות ביהודה ושומרון.

• הוסף לסימניות
עזוב אותך מהשלכות..
תן לשנוא בשקט.

• הוסף לסימניות
הכתבות באתרים החילוניים מטרידים אותי בגלל החילול ה' שנגרם מכך, אבל יפי הנפש מ'כיפה' ו'סרוגים', בא נראה אותם מגיבים כך כשאיזה אחד מנוער הגבעות יעשה קריקטורה כזאת על אריאל שרון על ההתנתקות.
רק מה, הם נבהלים מהטון, ממה שחושבים עליהם בציבור החרדי, אדרבה, אולי יתחילו להבין דרך זה.

• הוסף לסימניות
אם לא היו מוצאים ברשת את התמונות האלה, היו מוצאים משהו אחר.
כי כשרוצים לשנוא, מוצאים דרכים, גם אם צריך להמציא אותם

• הוסף לסימניות
ברגע שגררתם את הויכוח למקום שבו הצד השני מוקע כנאצי - הויכוח הוכרע לרעתכם.
לא משנה כמה נהיה צודקים, ההשוואה לנאצים ולשואה משחקת לידיים שלהם.
היא לא נותנת לנו סיכוי נגד דעת הקהל.
אלו לא דברים שלי, הם דוברו ונחקרו והוכחו.
אל תהיו צודקים בכביש, תהיו חכמים.
תפסיקו את ההתקרבנות ואת ההתמסכנות.
לציבור שלנו יש הרבה כוח, מהרבה בחינות. חבל לפעול בלי מוח ולהפסיד את כל הנקודות.
קצת היגיון - כמה בחורי ישיבה יוכלו לזרוק לכלא? כמה סנקציות וסצנות אלימות יצטרכו להתרחש, לפני שהסיפור יסעיר את כל יהדות התפוצות, חרדית או לא?
עולם הישיבות ידע לצערנו תקופה של 'עבית כשית'. אולי הטלטלה הזו נועדה להחזיר אותנו לאיזון, להזכיר לנו בשביל מה באמת אנחנו חיים, ומה חשוב לנו מעבר לכל המלים הגבוהות.
כן, לעבור תקופה קשה ויפה של מסירות נפש.
ולעזוב את כלי הנשק הישנים של געוואלד ושומו שמים. הם כבר לא עובדים בדור של ננוטכנולוגיה.
תהיו חכמים ותראו ישועות.
אמן.

• הוסף לסימניות
זה הנסיון האמיתי כאן.
לאהוב כל יהודי וללמד זכות דווקא בשעת גזירת שמד: זה מה שיגרום לביאת המשיח.
להזכירכם, כל הגלות הזאת היא בגלל שנאת חינם, לא בגלל השקפה ודעות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תמנתי;1207835:
אם לא היו מוצאים ברשת את התמונות האלה, היו מוצאים משהו אחר.
כי כשרוצים לשנוא, מוצאים דרכים, גם אם צריך להמציא אותם

זה נכון. אבל המוטיב הנ"ל הוא גרוע והשימוש בו הופך את המשתמש ללא ראוי ובמקום להוקיע את היעד מוקיעים את המפרסם.
זה מה שנקרא שיווק הפוך.- כזה שהופך את מטרת הפרסומת מפוגע לנפגע.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יערי;1207827:
אבל יפי הנפש מ'כיפה' ו'סרוגים', בא נראה אותם מגיבים כך כשאיזה אחד מנוער הגבעות יעשה קריקטורה כזאת על אריאל שרון על ההתנתקות.
.

יפי הנפש מכיפה וסרוגים היו מגיבים בדיוק כך, ואולי אף ביותר התלהמות, גם במקרה שתיארת

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יערי;1207827:
הכתבות באתרים החילוניים מטרידים אותי בגלל החילול ה' שנגרם מכך, אבל יפי הנפש מ'כיפה' ו'סרוגים', בא נראה אותם מגיבים כך כשאיזה אחד מנוער הגבעות יעשה קריקטורה כזאת על אריאל שרון על ההתנתקות.
רק מה, הם נבהלים מהטון, ממה שחושבים עליהם בציבור החרדי, אדרבה, אולי יתחילו להבין דרך זה.

הם הם אלה שהתפנו מהגוש מרצון. הם אלה שהטביעו את הסיסמא "באהבה ננצח" שכידוע מומנה ע"י הממשלה והצליחה להוריד את מורל הנוער לסגת ללא מלחמה כלל, דבר שהצליח לעקוף את הדמיון וההשוואה בין מאחז בודד עם 3 בתים שנלחמים עליו לחבל ארץ ענק מלבלב עם 15000 בתי אב שעליו לא צריך להלחם. באהבה ננצח.
וגם כלפי הציבור ה'כללי', כשחרדי עושה כרזה כזו אזי זה הזמו המושלם להכנס בו ובהם, אני לא מצדיק את הכרזה אבל רק ביום ראשון האחרון שודרה בערוץ 2 (הערוך עם אחוזי הרייטינג הגבוהים בארץ שממש קוברים את המתחרים) בתוכנית סאטירה מצליחה ופופולארית (בשם 'מצב האומה') פינה מיוחדת להסביר לעולם למה ישראלים לעולם לא יוכלו להיות נאצים. זה כמובן סאטירה והמנחה מזכיר זאת כמה פעמים אך אם סבתו של המנחה הייתה רואה את התוכנית אחד משניהם לא היה חי אחריה...
ואני מצטט כמה סיבות מעניינות במיוחד:
"ישראלים במחנה ריכוז? כולם על ריטלין..
"ישראלים אחראים על המשרפות? תוך שעתיים שביתה
"לא יוכלו לעשות ערימה של נעליים כי כל דקה יבוא ישראלי לקחת זוג כדי לקשור לאגזוז
וד"ל...
נגד התוכנית אף אחד לא יצא כי השואה הייתה פעם, אבל למה לא להזכר בה אם אפשר לדפוק ת'חרדים?

• הוסף לסימניות
מצאו עוד סיבה לשנוא אותנו - סיבה למסיבה...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה