מסורת הזוי! דעת ה"בת עין" על דיבור בשפה הערבית.

מניח כאן והולך:

אם כבר הנושא,
מומלץ לכל דוברי השפות - ובפרט אנגלית -
לעיין ב'שם משמואל' מסוכטשוב, עה"ת, דברים תרע"ט.

קצת פרספקטיבה.

מסורת זה מסורת אבל משה רבינו לא דיבר בכמה הברות ביחד...
א. אבל רואים במקורות שהיו כמה הברות לשבטים השונים.
המקור הכי בולט, הוא כמובן "סיבולת" "שיבולת".

ב. משה רבנו גם או אכל או לא אכל חגבים כמו התימנים. אבל רש"י על המקום מביא מסורת הפוכה מהתימנים, שלפיה אותם חגבים הם אסורים?

אין לי איך ליישב את זה, אבל לא אנחנו אלו שאמורים לבטל מסורות. צריך סיבה מאוד טובה בשביל להגיע למסקנה שצריך לבטל מסורת מסיומת.

אבל אתה רוצה לדבר לה"ק ולא עברית חלילה
אני ספציפית לא רוצה 😊
אבל לא מתנגד שידברו ככה ברחוב...
מניח כאן והולך:

אם כבר הנושא,

קצת פרספקטיבה.
תעתיק לפחות בספוילר, לא שייך להשאיר אותנו מסוקרנים וצמאי ידע.

מניח כאן והולך:

אם כבר הנושא,

קצת פרספקטיבה.
לא הספקתי לקרוא רק הורדתי אוצר החכמה

קבצים מצורפים

• אוצר החכמה_-_ שם משמואל - ה (דברים) - בורנשטיין, שמואל בן אברהם__ 28_31.pdf
    2.6 MB · צפיות: 53
אין לי ענין שיברו ככה אבל שאף אשכנזי לא יגיד אני מדבייר לושוין קוידיש כשהוא מדבר בהברה אחרת מהמסורת שלו [אם קים בכלל מסורת להברה העברית]
קיצער, אתה עם הספרדים?! באשכול הזה לפחות
התבלבלתי כבר..

מר @צורישדי אני מציע לך לעשות קצת שיעורי בית לפני שאתה ממשיך להתבזות פה...

מניח כאן והולך:

אם כבר הנושא,

קצת פרספקטיבה
זיע"א.
דברים נפלאים ביותר, ודפח"ח.
לא הספקתי לקרוא רק הורדתי אוצר החכמה
יישר כח, תבורך!

לא יורד לי בנטפרי. מישהו יכול להעלות את התמליל?
Screenshot_20251215-001937 (2).jpg

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה