התייעצות הזמנת ילדים לשמחות

מצב
הנושא נעול.
לא יודעת אם כבר כתבו, אלו שמוזמנים לשבתות שמחה, תדעו להעריך, כי לא לכולם יש את החוויה הזו.
וזו חוויית ילדות לילדים, גם אם לא קל להורים!
הילדים שלי חולמים שנוזמן לאיזו שבת שמחה מחוץ לעיר, אבל המשפחה שלי דלפונית ואין מושג כזה אצלנו לצערי,
בקיצור, כלום לא מובן מאליו

2. יש שמביאים ילדים קפיציים /תזזיתיים לארוע
סתם מעניין אותי- אם הורים התנסו משמים בנסיון לא קל לגדל ילדים מורכבים הם גם צריכים להרגיש לא בנוח לבוא איתם לאירוע?
מה האמא הזו צריכה? לבוא לכבד את בעלי השמחה אחרי שבעלה נשאר בבית עם הילד המורכב בידיעה שהוא לא רצוי מצד בעלי השמחה ואז לראות את כל האחיינים שהנתונים שאיתם נולדו יותר קלים משחקים להנאתם באירוע ולדעת שהילד שלה היה גם יכול מאד להנות אבל הוא לא רצוי?

אני כמובן לא מדברת על הורים שלא אכפת להם מה הילדים עושים אלא על כאלו שעם זה שהם ירוצו כל הערב אחרי הילד יתכן שאיזה כוס תיפול ותשבר וכדו' או שהוא יעז לקחת מהבר כמה עוגות...

בלת"ק

זה כבר לקחת את זה למקום קיצוני
מה שבעצם נכתב פה שכל ילדי המשפחה יגיעו חוץ מאותו ילד שנולד עם אופי קופצני יותר?
לפני אירוע נעשה סלקציה- ילדים רגועים יכולים לבוא להשתתף וילדים קופצניים ישארו בבית?
יש כאלו שמביאים ילדים לארוע וכשמביאים ילדים לשמחות צפוי מאד שבין כל הילדים יהיו כמה עם בעיות קשב.
תחליטו אם אתם מזמינים ילדים לשמחות שלכם או לא, תחליטו לאיזה גילאים השמחה שלכם מיועדת, אבל לא עושים הפרדה לפי תכונות אופי של הילדים

1. יש שמביאים ילדים ומושיבים אותם בשולחן רגיל-לא מבינים מה הבעיה (למי שלא הבין חישבנו את המשפחה הזו כ2-4 מקומות לא 10-12)
לא הבנתי, מחשבים משפחה של 12 אנשים כ2 מקומות?
או אפילו - 10 אנשים כ4 מקומות? 6 מקומות חסרים למשפחה עם ילדים? וזו רק משפחחה אחת...
בני כמה הילדים של המשפחה שכ"כ הרבה מהם לא צריכים מקום?

נגיד שלא מחשבים מקום לכל הילדים - הגיוני,
אבל מי משאיר פערים כאלה מטורפים בין מס' המשתתפים בפועל למס' המקומות?
והאם חשבו על מרחב לעגלות / מקום לשחק?
או שילדים אמורים לרחף באוויר ולא לתפוס ח"ו מרחב משטח האולם?

3. יש שמביאים ילדים שבדיוק בוקעת להם שן ויש צרחות איומות
אז את התינוק שבוקעות לו שיניים - להשאיר עם בייביסיטר?
או שלדעתך אחותי תקבל בהבנה שלא הגעתי לבר מצווה של הבן שלה כי התינוק בדיוק עם שיניים?
יש לך הצעה אחרת?
(אחותי דווקא סבבה לגמרי ואין אצלינו במשפחה בעיות כאלה, מנסה להבין את רוח הדברים)
4. ויש שמביאים ילדים ונותנים להם להשתולל בכל האולם חופשי כי הם עיפים ונמאס להם להעיר כל הזמן

ואיי הודעה ממש לא נעימה

אבל זה נכון. יש הורים כאלו
והילדים נשארים שלנו גם מחוץ לבית
ולכן?
איך זה קשור לרוב מה שהיה כתוב שם בהודעה?

היה כתוב בערך כך:

ה' ישמור, משפחה של 12 נפשות מגיעה לשמחה ומעלה על דעתה שיחשבו להם יותר מ2 כסאות,
אנשים שמעזים להביא לשמחה תינוק שכואבת לו הבטן או צומחות לו שיניים, מי שמע כדבר הזה,66999
ואת הילד הקפיצי שלהם! כזו חוצפה!
(למען הסר ספק ולפני שמי שלא עקב יתנפל עליי- אני מגיבה להודעה שזה מה שנכתב בה, ומעצבן אותי מאד שכך חושבים)

זה מה שהיה כתוב שם, והיה לא נעים בכלל

בלי קשר, בוודאי שאחריות ההורים היא לשמור על ילדיהם גם בשמחות ברמה סבירה
הילדים שלי בגיל שהם צמודים אליי עדיין
אבל לא מצפה שישגיחו על ילד בן 6 כאילו הוא בן שנתיים...

בלתק
1. יש שמביאים ילדים ומושיבים אותם בשולחן רגיל-לא מבינים מה הבעיה (למי שלא הבין חישבנו את המשפחה הזו כ2-4 מקומות לא 10-12)
3. יש שמביאים ילדים שבדיוק בוקעת להם שן ויש צרחות איומות
4. ויש שמביאים ילדים ונותנים להם להשתולל בכל האולם חופשי כי הם עיפים ונמאס להם להעיר כל הזמן
לכל אלו שזעמו על ההודעה הנ"ל מנסה להבין אותה מהצד השני
מאד!!! מתסכל להתארגן חודשים לארוע החגיגי של בר המצוה ובסוף לא להצליח להנות בגלל איזה ילד שהרעיש בדרשות ועוד ילד שאכל את כל הבר ולפחות נגס בו
שא"א ללכת בצורה בטוחה כי יש ילדים שרצים וקופצים בכל האולם
והכי מעצבן שההורים שלהם עסוקים כל אחד בעניניו וכלל לא מעיר לילדיו (לדעתי לא מספיק לומר לו אל תקפוץ זה צריך לבוא חזק יותר ועם אופציה חילופית לתעסוקה)
תחשבו על זה שעליתם לאוטובוס בינעירוני ותינוק מתחיל לצרוח כי בוקעות לו השיניים או כואבת לו הבטן ואתם לא מצליחים לעצום עין
מישהו מאשים את האמא בזה שהילד שלה בשלב הזה של הגדילה? לא!
זה כן יקרה כשיראו שהיא מתעלמת.....
ולכן אף אחד לא מאשים אתכם בזה שהילד שלכם קפיצי/תזזיתי אבל כן מצפים לראות שאתם מודעים לעניין ומטפלים בו
לדעתי זה מה שהתכונה @MIRIBZ00
וגם אם היא לא התכונה לזה אז כך אני פירשתי את ההודעה הנ"ל

מאד!!! מתסכל להתארגן חודשים לארוע החגיגי של בר המצוה ובסוף לא להצליח להנות בגלל איזה ילד שהרעיש בדרשות ועוד ילד שאכל את כל הבר ולפחות נגס בו
והכי מעצבן שההורים שלהם עסוקים כל אחד בעניניו וכלל לא מעיר לילדיו (לדעתי לא מספיק לומר לו אל תקפוץ זה צריך לבוא חזק יותר ועם אופציה חילופית לתעסוקה)
תחשבו על זה שעליתם לאוטובוס בינעירוני ותינוק מתחיל לצרוח כי בוקעות לו השיניים או כואבת לו הבטן ואתם לא מצליחים לעצום עין
ולכן אף אחד לא מאשים אתכם בזה שהילד שלכם קפיצי/תזזיתי אבל כן מצפים לראות שאתם מודעים לעניין ומטפלים בו
ציטטת 4 סעיפים והסברת את הרביעי בלבד,
אם רק הוא היה כתוב - אף אחד לא היה כועס,
כולם מסכימים על כך שיש להורים אחריות לדאוג שהילדים שלהם יתנהגו בשמחות בצורה נאותה ומתאימה

הכעס היה על שלושת הסעיפים שלפניו...

(אגב, בשמחות אצלינו מביאים ילדים באופן גורף,
ב"ה יש ילדים מאותגרים בשלל עניני קשב והיפר,
ולא ראיתי התנהגויות כאלה מזוויעות כמו שמתואר פה, בחיים לא ראיתי בר שנגמר ברגע,
וגם רעש - יש רעש אבל לא בלתי סביר)

ציטטת 4 סעיפים והסברת את הרביעי בלבד,
אם רק הוא היה כתוב - אף אחד לא היה כועס,
כולם מסכימים על כך שיש להורים אחריות לדאוג שהילדים שלהם יתנהגו בשמחות בצורה נאותה ומתאימה

הכעס היה על שלושת הסעיפים שלפניו...

(אגב, בשמחות אצלינו מביאים ילדים באופן גורף,
ב"ה יש ילדים מאותגרים בשלל עניני קשב והיפר,
ולא ראיתי התנהגויות כאלה מזוויעות כמו שמתואר פה, בחיים לא ראיתי בר שנגמר ברגע,
וגם רעש - יש רעש אבל לא בלתי סביר)
חושבת שאם תקראי את ההודעה שלי שוב תראי שהסברתי 3 מתוכם
לגבי ההושבה של הילדים אני באמת לא מבינה את זה ולכן לא כתבתי על זה כלום...
גם אצלנו מביאים ילדים לשמחות ללא הגבלה אולם כשיש דרשות וכו' אז באחריות ההורים להשתיק ואם הם לא שמים לב אז הדודים משתיקים וזה מאד לא נעים להורים....

גם כן, התעלמות זה ענין סובייקטיבי,
ויש תינוקות בלי מוצץ שכמעט בלתי אפשרי להרגיע אותם באוטובוס סגור
הילדים שלי למשל, יכולים לבכות גם חצי שעה וחוץ ממילות נוחם לא יהיה לי פלסטיק פלא לדחוף להם
אז כמובן שההשתדלות שלי להביא אותם במיטבם לנסיעה בתחבורה ציבורית
אבל חוץ מההשתדלות, מי שלא טוב לו יש גם רכבים פרטיים על הכביש.
ואני הכי נהנית להחזיר מבטים לכל אלה שמתעקשים להסתובב כל שניה
לבדוק אם ידוע לי שהבכי נובע מפיו הטהור של עוללי הקטן.

לא קראתי הכל.
אבל מניסיון של המשפחה שלי- לא מדברים על זה ולאט לאט מספר הילדים בדור שני פוחת ופוחת ואפילו בדור ראשון. כלומר בהתחלה היו מגיעים כל הבני דודים של החתן/ כלה- היו עושים פעקאלה עם לחמניה, חטיף ושתיה.
בהמשך הבני דודים הנשואים או שלא הגיעו בכלל או שהגיעו רק עם התינוק, או לעיתים רחוקות עם כל הילדים (יש כבר בלעה"ר בני דודים שיש להם 5-6 ילדים), ולאט לאט ירדו כמעט לגמרי מהפעקאלאך כי אין כ"כ הרבה ילדים וגם הבני דודים עצמם מגיעים בכל מיני שעות ויש בד"כ מקום בשולחנות.
לגבי המחיר של המנות ילדים אפשר לעשות או פעקאלאך משביעים (לחמניה עם נקניק חתוך וקטשופ+ שתיה+ חטיף), או שמישהו מהמשפחה יכין מנות ילדים של חמגשיות עם אוכל שילדים אוהבים (שניצל+ ציפס+ שתיה).

אגב מי שכתב שלחמניה לא מספיקה לילדים בני 10- למה זה לא מספיק? עד שיש בר שיאכלו את זה, וכשנפתח הבר עם האוכל הנורמאלי (חוץ מעוגות ושתיה שבד"כ יש כל הזמן) שיאכלו מהבר.

רק הילדים שלי לא סובלים לחמניה עם נקניק?
בטוחה שהם לא היחידים..
וגם ילדים יכולים להתגרות ממנות של מבוגרים.. אפילו שהם כבר אכלו בבית, ואפילו שיש להם לחמניה שאולי טעימה להם

מאמינה שכתבו, אבל הנושא הקפיץ אותי ממש בכמה נקודות.
1. מצד אחד של המשפחה מגבילים בהבאת ילדים ולילדים שלי כמעט אין קשר עם המשפחה שלהם, וכשהם מגיעים הם לא זוכרים בקושי שמות....
2. בעיניי פקלע זה לא דבר משביע, ויש ילדים תתפלאו לשמוע שדווקא אוהבים לאכול אוכל נורמלי, מצאתי את עצמי מתחלקת במנה המצומצמת שלי ביס ביס- ועייני המשפחה כלו.....או שהייתי צריכה אחרי השמחה לקנות להם אוכל- מאד מתסכל.
3. אמא לילד נמרץ במיוחד:) ברגע שהיא מרגישה את כל המבטים המשפדים של הדודות הכבודות, גם אם תנסה לא ממש תצליח להרגיע אותו- אבל אם נתן לה הרגשה טובה, אוהבת, בסוף זה האחיין המתוק שלנו- תאמינו לי שהיא מעצמה תרגיע אותו, ואם יש קשר אוהב וחם תמיד אז גם הדודה יכולה לבוא ולפטפט או להציע תעסוקה- מניסיון.

ועוד משו שקשור בעקיפין-
משפחה שבאה מרחוק בבקשה שימו לב לדבר, אנחנו רחוקים שעתיים נסיעה מהמרכז,
כבר קרה שבאנו לברמצוות משפחתיות שכפי הנהוג האוכל היה ברמה בסיסית ממש, זה לא גרם לי לנסוע לשמחה הבאה שלהם, מבחינתי זה לצאת באמצע יום עבודה, לנסוע, לחזור מאד מאד מאוחר בלילה- לא בקשתי מגדנות ורמה מטורפת, אלא אוכל מכבד...
וגם הנוהג החדש לעשות בריתות באשמורת הבוקר, אחרי חוויה כזאת של יציאה ב-5 לפנות בוקר לברית החגיגית-נגמרה ההשתתפות בבריתות.נקודה.
בשמחות שלי ב"ה אני ממש מקפידה על אכל מכבד, מקום לכולם בשפע בדגש דווקא לילדים- כולם גם אלו שגדלו כבר נמצאים אתנו בקשר כל כך חם ומזכירים לנו את השמחות שלנו בלי סוף- מרגישים שראו אותם, הם קיימים.

והכי חשוב אני מאמינה שתינוק נולד וככרו בידו, הכיכר הזאת ממשיכה גם לברית, לבר מצווה ולחתונה- הכל ענין של אמונה!

3. אמא לילד נמרץ במיוחד:) ברגע שהיא מרגישה את כל המבטים המשפדים של הדודות הכבודות, גם אם תנסה לא ממש תצליח להרגיע אותו- אבל אם נתן לה הרגשה טובה, אוהבת, בסוף זה האחיין המתוק שלנו- תאמינו לי שהיא מעצמה תרגיע אותו, ואם יש קשר אוהב וחם תמיד אז גם הדודה יכולה לבוא ולפטפט או להציע תעסוקה- מניסיון.
כאמא לכמה נמרצים..
אלף לייקים.
במיוחד על הנקודה הזו.
זה אחיין שלכם. זו אחותכם/ גיסתכם.
תעזרו להם לעבור את הערב יותר בקלות

וגם הנוהג החדש לעשות בריתות באשמורת הבוקר, אחרי חוויה כזאת של יציאה ב-5 לפנות בוקר לברית החגיגית-נגמרה ההשתתפות בבריתות.נקודה.
ומה עם בריתות צהריים?
ברית זה אכן אירוע עם שעות קצת בעייתיות,
ומי שלא מתאים לו לא בא.
סה"כ זה אירוע בשעות העבודה, עם התרעה של שבוע מראש במקרה שהברית בזמנה.
כך שלא רואה שזה כ"כ נורא ברית מוקדמת - אדרבה, זה מאפשר ליותר אנשים להשתתף כי זה לא 'שורף' את כל יום העבודה

כל מילה. וזה כאמא לילדים קטנים. שמשאירה לפעמים ביביסיטר לפי הנתונים המשפחתיים באותו הרגע.

אני חושבת שהמסקנה המתבקשת כזו:
בעל השמחה מחליט מה סגנון הארוע שרוצה עם / בלי ילדים
כמובן שיש לו את השיקולים שלו: כסף,רעש, דירות , רגישות לאחרים ועוד...
המוזמנים/לא מוזמנים אמורים לכבד את החלטתו ולשמוח בשמחתו
אם מסתדר לזרום איתו-נהדר
ואם לא, גם אם לא משתתפים בפועל , אפשר להשתתף בלב ואולי אפילו להתעלות ולשלוח משהו
אבל זה חייב להיות ברור שאם מזמינים בלי ילדים מכל סיבה שהיא וההורים לא מגיעים לא לכעוס!!!! אתם החלטתם לא להזמין ילדים ולא לכולם מתאים להשאיר ילדים ולדאוג לבייביסיטר ולשלם או לחילופין להשאיר ילדים לשבת שלמה בחסדי אחרים ולפעמים זה על חשבון הילדים הקטנים שמתביישים אצל אחרים, מתגעגעים עצובים והקטנים יותר גם חסרי אונים ולא יודעים איך לומר זאת. אז יהיו כאלו שיגידו שהגזמתי וזה טוב לילדים לפעמים. אבל בואו נזכור קודם כל אנחנו הורים וזו השליחות שלנו. מקווה שהובנתי

סליחה על הדברים שנכתבו. והובנו בקיצוניות
כוונתי הייתה רק לשים לב למי שמביא ילדים שייקח בחשבון שבעל האירוע רוצה שיישאר לו אירוע יפה.
וגם לעורר את בעל האירוע לשים לב מי הילדים שהוא מזמין ומי ההורים שלהם.. ןלפי זה לשקלל את הנתונים.
לא הכל שחור לבן.

ממש לא כתבתי כתגובה אליך
ואת גם צודקת במה שכתבת
רק כתבתי כעין סיכום אבל אני לגמרי מבינה (גם במשפחה שלי) שלא תמיד מזמינים .אנשים משקיעים בארוע ובאמת לפעמים הילדים המתוקים והשובבים מנהלים את הארוע,רצים, רבים, צועקים משתוללים,נעלמים
זו היה רק כעין סיכום:)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה