התייעצות הזמנת ילדים לשמחות

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
באחד מהאירועים האחרונים שהיו לנו (אומנם לא משפחה כ"כ גדולה, אבל בכל זאת...)
עשינו שולחן ילדים עם שניצלים, אורז וכו' שהכנו לבד
והזמנו מנות רגילות לבערך שליש מכמות הילדים
ילד שאוכל גם בשולחן ילדים (נהנים מאוד לשבת עם הבני דודים) בד"כ לא צריך לאכול מנת מבוגרים שלמה, וגם אם יש ילד אחד שרוצה אוכל כמו של אמא לא נגמרו המנות
בעיני חבל למנוע מהילדים את החוויה הזו, אבל כאמור, אני מגיעה מפרספקטיבה של משפחה קטנה, שאין כ"כ הרבה אירועים

• הוסף לסימניות
ערכנו אירוע קטן בבית, בהתחלה רצינו משהו קטן בלי ילדים,
תכל'ס בסוף לא הסתדר, והגיעו כל הילדים ללא יוצא מן הכלל.
החוויה היתה מדהימה!!!
דאגנו מראש לשניצלים וצ'יפס לילדים בכמות גדולה, במהלך הערב חילקנו גם טרופיות.
הילדים נגשו ולקחו לעצמם כמה שרצו ולא היינו צריכים לדאוג להם לאורך כל הערב.

דעתי- תזמינו, וכל הורה יחליט את מי ומה להביא.
פשוט להשאיר את זה נתון להחלטת ההורים.
ואם חשוב לכם לדעת קודם כמה ילדים עומדים להשתתף- תבקשו שיעדכנו מראש.

• הוסף לסימניות
12. אנשים שממש נמנעים מלבקש טובות באופן כללי, ולא מוכנים לשנות את הסטטוס הזה רק בגלל שהאח מחתן ילד
רק תזכורת שאם אדם נמנע מלבקש טובות
הוא מונע מעצמו הרבה חסד ונתינה.
שכנה שמעולם לא ביקשה דבר
לא תזכה לעשות עם משפחתי חסד!!!

אני ואחיותי גידלנו יחד את הילדים
אני שמרתי לה וכן להיפך
זה פתרון לשמחות מהצד השני.
וב"ה בצד שלנו השתדלנו לאפשר הבאת ילדים
לפי נוחות ההורים ושאר שיקולים אישיים

• הוסף לסימניות
שיקול נוסף לקחת בחשבון במידה שרלוונטי: הנחת של סבא וסבתא, ושל הסבא וסבתא רבא, ולפעמים למעלה בקודש (רבא-רבא).

כל משפחה והנתונים שלה - באיזו תדירות מזדמן לסבים לראות את הנכדים והנינים כולם כאחד, או לראותם בכלל (מה לעשות, כשגרים רחוק קורה שרואים את הנינה החדשה רק כשהיא בת חצי שנה :( ואירוע כזה הוא הזדמנות)
או להיפך - אולי לסבים דווקא חשוב מאד המכובדות של האירוע ומעדיפים בלי ילדים.

• הוסף לסימניות
כשנותנים להורים אפשרות להביא X ילדים לפי בחירתם מי , זה נפתר מאליו (בהנחה שלא כל העשירייה יש לה צרכים מיוחדים..)
מאחלת לך שלא תכירי אצלך בבית כמה ילדים מורכבים.
אצלי יש כמה הפרעות קשב שכוללות הפרעת התנהגות/ חרדה, (חרדה ברמה שהייתי בתחילת הריון לפני כמה שנים ביום כיפור ושלחתי אותו לאמא שלי. בליל יו"כ הוא התקשר הביתה כי לא מצא את עצמו או ילד שמפחד להכנס לשירותים ללא ליווי של אחד ההורים)
כמה מפספסים
ואחד עם אלרגיה.
נשארה רק התינוקת...

עד שנכנסתי לקבוצת תמיכה להורים לילדים מורכבים לא ידעתי שיש כ"כ הרבה משפחות שיש אצלם מספר כזה של מורכבויות...

למרות זה גם לי יש את הפעמים הבודדות שאני נאלצת להשאיר ילדים אבל זה מאד קשה ואמא שלי או חמותי ממש מקריבות מעצמן ומהאחים שעוד בבית בשביל זה.

• הוסף לסימניות
שולחן ילדים זה פתרון טוב. אבל אשה עם 6 ילדים מתחת לגיל 7 שבאה עם כולם לבר מצוה, במחילה עדיף שתשאר בבית.
רחמנות על הילדים ועליה איזה הנאה יש בשמחה עם כ"כ הרבה רעש ובלגן?
אצלנו מביאים ילדים מגיל 6-7 וכמובן תינוקות שכולם רוצים לראות אותם.... , את בני ה-2-5 משכיבים יפה לישון, גם להורים מגיע איכשהו להנות בשמחה משפחתית בלי לרוץ לשרותים כל דקה.
כמובן ששבתות זה סיפור אחר לגמרי. וזה מאד תלוי גם בגודל המשפחה.
והעיקר בשמחות.
ואגב נראה לי שההתלבטות העיקרית בנושא היא בבר מצוות, כי חתונות- כולם באים, ארושים ושבע ברכות באמצע שבוע- אין מקומם של ילדים בדרגת קירבה שניה ושבתות- כל משפחה לפי יכולותיה וסגנונה. בר מצוות זה באמת דילמה.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
רק תזכורת שאם אדם נמנע מלבקש טובות
הוא מונע מעצמו הרבה חסד ונתינה.
שכנה שמעולם לא ביקשה דבר
לא תזכה לעשות עם משפחתי חסד!!!

אני ואחיותי גידלנו יחד את הילדים
אני שמרתי לה וכן להיפך
זה פתרון לשמחות מהצד השני.
וב"ה בצד שלנו השתדלנו לאפשר הבאת ילדים
לפי נוחות ההורים ושאר שיקולים אישיים
לא כולן מתגוררות לצד אחיותיהן.
הלוואי ויכולתי לעשות כך עם אחיותיי.

ושכנותיי החביבות - פחות מתאים לי לשמור על ילדיהן וכן להיפך.

• הוסף לסימניות
שולחן ילדים זה פתרון טוב. אבל אשה עם 6 ילדים מתחת לגיל 7 שבאה עם כולם לבר מצוה, במחילה עדיף שתשאר בבית.
אצלנו מביאים ילדים מגיל 6-7 וכמובן תינוקות שכולם רוצים לראות אותם.... , את בני ה-2-5 משכיבים יפה לישון, גם להורים מגיע איכשהו להנות בשמחה משפחתית בלי לרוץ לשרותים כל דקה.
והעיקר בשמחות.
כאן מדובר על שיקוליו הפרטיים של כל אחד ואחד, וראוי לכבד כל אחד בבחירותיו.
מניסיוני במשפחה א. קטנה יחסית ב. יש מי שילך עם הילדים לשירותים שהוא לא דווקא אחד ההורים, המצב לא כ"כ גרוע.
בפרט כשהשמחות הן לעיתים יחסית רחוקות כדי לסבר את האוזן, רק עכשיו התחלנו בר מצוות בקצב של אחת לשנה בכל המשפחה המורחבת

• הוסף לסימניות
12. אנשים שממש נמנעים מלבקש טובות באופן כללי, ולא מוכנים לשנות את הסטטוס הזה רק בגלל שהאח מחתן ילד
13. אנשים שמבחינתם שבת זה לא זמן להיפרד מהילדים, ושמחה כזו או אחרת היא לא סיבה מספקת בשביל לעשות זאת, זכותם.

• הוסף לסימניות
והעיקר בשמחות.
ואגב נראה לי שההתלבטות העיקרית בנושא היא בבר מצוות, כי חתונות- כולם באים, ארושים ושבע ברכות באמצע שבוע- אין מקומם של ילדים בדרגת קירבה שניה ושבתות- כל משפחה לפי יכולותיה וסגנונה. בר מצוות זה באמת דילמה.
עדיף  לך במקומה להישאר בבית...
זו  דעתך האישית, לא דעתה.

היא נהנת עם המשפחה שלה, בעיניה ילדים זו שמחה, זה כיף, זה נחת, זה אושר
בעינך אולי זה מטרד.

עדיין לא נתקלתי בילד 2-5 שסבל משמחה משפחתית... הם נהנים מאושרים ושמחים, אולי אמא שלהם עייפה מלרדוף אחריהם, אך האם היא "רק" עייפה או גם  מסכנה - זו כבר הרגשה אישית ובחירה אישית.
מניח שאם היא הייתה מסכנה - אז היא הייתה משאירה אותם בבית

הא, ואם את מרחמת, אז ומותר גם להיות בני אדם, ולהגיד לה: אני עם 3 הקטנים 5 דקות, לכי תרקדי קצת. או - תביאי את הקטן הוא ישב עלי ותוכלי בנוחות את השניצל. לתשומת לב אחיות/ דודות/ גיסות, או סתם שכנות לשולחן שיכולות להיות נחמדות (איזה מותק? מותר "לגנוב" אותו כמה דקות? בינתיים תאכלי)

• הוסף לסימניות
עשית בעמצך שמחה והזמנת את כללל הילדים? כי זה נראה לגמרי מנקודת מבט של מוזמנת ולא שלך בעלת ארוע....
הילדים החמודים והאהובים, לא תמיד מתאימים להשתתף בארועים,
בן רגע המון ידיים קטנות נשלחות אל הבר המושקע שלא נשאר ממנו זכר,
הדרשות נבלעות בים הרעש ,
המוזמנים מתחככים בילדים מרוחים בעוגות קרם (הבר ז"ל)
אנשים מכובדים מגיעים ומגלים שהילדים תפסו את מקומם
מניחה שהפתרון לכל הפחות לדלל..
ושההורים הנכבדים יפקחו על צאצאיהם ..
בתור ילדה בעבר באירועים ובתור בעלת שמחות כיום ב"ה
אני חושבת כי האתגר בלארח ילדים בשמחות שווה את המחיר, שהוא- העמקת הקשר המשפחתי.
משפחה היא בסיס ויסוד, היא אוצר שלא כדאי לוותר עליו.
יש מחירים ולא כל אחד רוצה לשלם אותם. וזה בסדר. רק לא לשכוח שהילדים הם דור ההמשך שלנו ואנחנו רוצים אותם מחוברים למשפחה בעזרת השם.
ממליצה לחפש פתרונות מעשיים כמו שרותי קפלר כתבה כל כך יפה- חצר מתאימה, למשל.
אמא שלי למשל מחלקת פרסים קטנים בשקל שמעסיקים את הצעירים!
שירבו שמחות ושמחים בעז"ה!

• הוסף לסימניות
אני כתבתי.
להלן רשימת סיבות אפשריות למה להורים מסוימים יכול להיות לא אפשרי להשאיר את הילדים שלהם אצל דודים מהצד השני למרות שזה מעשה מקובל:
  1. ילד עם הפרעת קשב שמקבל תרופה קבועה ולא רוצה שהדודים יידעו
  2. ילד עם בעיית התנהגות
  3. ילד עם חרדות
  4. ילד שמרטיב בלילה ומתבייש בזה
  5. ילד שסובל מסוכרת נעורים ואין דודים שיודעים להשגיח כראוי
  6. ילד בררן מאד שלא יאכל כלום אצל הדודים
  7. ילד עם אלרגיות למזון
  8. ילד עם צליאק שלא אוהב שהדודים הנ"ל נותנים לו תחליפים ולכל המשפחה שלהם עושים אוכל נורמלי (טשולנט, קציצות וכולי). בבית אמא שלו עושה לכולם אותו דבר.
  9. ההורים לא מסתדרים עם הדודים בגלל סיבה כלשהי
  10. המשפחה של הדודים מוזנחת בעיני ההורים
  11. אם ההורים יבקשו מהדודים שבת הם יצטרכו להחזיר שלושה שבועות עם ריבית

ועוד מליון אפשרויות.
12. דווקא יש להם איפה להשאיר פעם או גג פעמיים בשנה, אבל ברוב חוצפתם הם רוצים לנצל את זה לנסיעה לנופש זוגי, ולא לשבת שמחה...

• הוסף לסימניות
עשית בעמצך שמחה והזמנת את כללל הילדים? כי זה נראה לגמרי מנקודת מבט של מוזמנת ולא שלך בעלת ארוע....
הדרשות נבלעות בים הרעש ,
השאלה מה זה אירוע. משהו משפחתי או תצוגת סטייל.

• הוסף לסימניות
למה בחו"ל אין יוצא מן הכלל ואין להביא ילדיםםםםםםםםםםםם בשום אירוע!!!!!!
אפילו חתונות של בני דודים מביאים מגיל 6-8 ילדים בני-1-6 לא מביאים מעניין איך שם מסתדרים????

נכנסים לאירוע לא תראו עגלה אחת!!!
אלא אם זה יונקים אז יש בייבי סיטר בחוץ
בחו"ל שאני מכירה, זה בכלל, בכלל, בכלל לא ככה.

לפותחת האשכול, לדעתי תלוי איזה ארוע, אבל בכל מקרה אם זה בלי ילדים קבלי בהבנה את מי שלא מגיע ואל תתחשבני אח"כ.
(האמת גם אם לך לא אכפת שיביאו ילדים, קבלי את זה בהבנה)
דווקא אני כן אוהבת שיש הגבלה לא להביא ילדים קטנים...
כך הקטנים נשארים לישון נורמלי, בבית
ובבוקר, כשיש לי עבודה כרגיל, אני לא צריכה להתחיל להעיר אותם ולשבש את כל סדר היום שלהם ....
כיף לך שיש לך בייביסטריות זמינות :)

אישית בד"כ לא מביאה ילדים בערב אז כפועל יוצא אני גם כמעט לא מגיעה לארועים...
(גם לא לארועים ממש קרובים)
אבל אצלינו אין הגבלת ילדים, והמקובל זה שילדים מגיעים, ואני לא מביאה מבחירה כי ככה מרגיש לי נכון יותר עבורם.

• הוסף לסימניות
האם יש הבדל בין שבת לאמצע השבוע?
האם יש הבדל בין החופש למשך השנה?
מישהו כתב שאם לא מזמינים עם ילדים תנו כבוד גם להורים לא להגיע. למה? אולי אולי בשבת.
הרי היום זה מקובל להזמין לשבת בלי או חלק מהילדם אז כנראה יצא לך לשמור על אחיינים מהצד השני או על שכנים אז אתם גם יכולים לעשות ככה
ובאמצע השבוע מה הבעיה?
ועל איזה גילאים אתם מדברים?
אמצע שבוע זה עוד איכשהו הגיוני, בשבת לדעתי ממש לא. (הרי בעלי לא יסע לשבת בלעדיי וביום חול כן, אז יהיה נציגות שלנו בארוע בלי הילדים)
אבל אולי באמת במשפחות שזה מקובל וילדים חופשי נשארים אצל הדודים, אז כן. לא מכירה מקובלות כזו.
להישאר אצל שכנים- בכלל לא מכירה חיה כזו.
מדברת על ילדים בגילאים 1-7

• הוסף לסימניות
הדרשות נבלעות בים הרעש ,
אפשר למצוא גם פתרון לבר, בהרבה שמחות אצלינו עשו בר עליון ובר תחתון, כשבתחתון יש עוגות ודברים שמתאימים לילדים.
או בכלל וויתרו על בר ועשו מיני-בר שולחני שזה מין 3-4 מגשים בקומות עם עוגות ופירות במרכז כל שולחן (שזה לטעמי הרבה יוותר מכובד גם אם יש רק מבוגרים בשמחה).

• הוסף לסימניות
אצלינו יש כאלה שמזמינים ילדים ויש חלק שלא,
כמובן שיותר כיף לי לבוא לאלה שמזמינים עם ילדים
(למרות שהרבה פעמים אני משאירה את שלי בבית - בתקופות שחשוב לי לשמור על שגרה)
אצלינו סוג המשפחות זה אנשים שישמרו על הילדים שלא יתפרעו ולכן לא נהיה בלגן או נגמר הבר בתחילת הארוע כמו שציינו פה..
(בקשר לשבתות, לדעתי לפעמים -תלוי סיטואציה עדיף להזמין 3 זוגות עם ילדים (כל פעם מישהו אחר כמובן) מאשר 10 זוגות בלי ילדים.. שיגיעו לחוצים והילדים לפעמים סובלים אצל דודים או סבתא שנאלצת לקחת אותם)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה