התייעצות הזמנת ילדים לשמחות

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
רק מציינת,
באולמות שאנחנו עשינו תמיד הייתה חצר/ מבואה שהילדים יכלו לשחק (לא שזה היה הקריטריון, אלא כך יצא)
כשעושים שבתות אפשר להביא כמה משחקים לילדים (סוג קפלות, מגנטים וכו'). הנ"ל אנחנו עושים גם בנופשים

• הוסף לסימניות
כשעושים שבתות אפשר להביא כמה משחקים לילדים (סוג קפלות, מגנטים וכו'). הנ"ל אנחנו עושים גם בנופשים
ככה גם עושים אצלינו
וגם ממנים מישהו (או כמה מישהוים) שיפעילו קצת את הילדים, סיפור / משחק לילדים, גם אם לא כולם משתתפים זה מאפס אותם ומשאיר אותם די רגועים.

• הוסף לסימניות
רק תזכורת שאם אדם נמנע מלבקש טובות
הוא מונע מעצמו הרבה חסד ונתינה.
שכנה שמעולם לא ביקשה דבר
לא תזכה לעשות עם משפחתי חסד!!!

אני ואחיותי גידלנו יחד את הילדים
אני שמרתי לה וכן להיפך
זה פתרון לשמחות מהצד השני.
וב"ה בצד שלנו השתדלנו לאפשר הבאת ילדים
לפי נוחות ההורים ושאר שיקולים אישיים
יש טובות ויש טובות
להשאיר ילד לשבת זה הרבה מעבר לטובה בעיני
ואגב אני לא מחפשת לגדל את הילדים שלי ביחד עם אחותי
טוב לנו מאד בשבת עם הילדים שלנו, כמובן באים לפה חברים/אחיינים/שכנים מידי פעם
ואנחנו גם מארחים הרבה לשבת ושינה, אבל עם ההורים.

• הוסף לסימניות
שולחן ילדים זה פתרון טוב. אבל אשה עם 6 ילדים מתחת לגיל 7 שבאה עם כולם לבר מצוה, במחילה עדיף שתשאר בבית.
רחמנות על הילדים ועליה איזה הנאה יש בשמחה עם כ"כ הרבה רעש ובלגן?
אצלנו מביאים ילדים מגיל 6-7 וכמובן תינוקות שכולם רוצים לראות אותם.... , את בני ה-2-5 משכיבים יפה לישון, גם להורים מגיע איכשהו להנות בשמחה משפחתית בלי לרוץ לשרותים כל דקה.
כמובן ששבתות זה סיפור אחר לגמרי. וזה מאד תלוי גם בגודל המשפחה.
והעיקר בשמחות.
ואגב נראה לי שההתלבטות העיקרית בנושא היא בבר מצוות, כי חתונות- כולם באים, ארושים ושבע ברכות באמצע שבוע- אין מקומם של ילדים בדרגת קירבה שניה ושבתות- כל משפחה לפי יכולותיה וסגנונה. בר מצוות זה באמת דילמה.
זה היה שבת.
והזמינו מפורש כולל הילדים

• הוסף לסימניות
זה היה שבת.
אם כבר את מזכירה שבת, בעייני בשבת הרבה יותר חשוב לאפשר לילדים שרוצים לאכול גם מהאוכל של המבוגרים, כי בד"כ מה שמוגש זה אוכל שבתי מסורתי קלאסי. או להגיש גם להם צ'ונט וכו'
(אצלנו בשבתות אם עושים שולחן ילדים זה רק ברמת סידור השולחנות, ולא מגישים להם אוכל שונה)

• הוסף לסימניות
אם כבר את מזכירה שבת, בעייני בשבת הרבה יותר חשוב לאפשר לילדים שרוצים לאכול גם מהאוכל של המבוגרים, כי בד"כ מה שמוגש זה אוכל שבתי מסורתי קלאסי. או להגיש גם להם צ'ונט וכו'
(אצלנו בשבתות אם עושים שולחן ילדים זה רק ברמת סידור השולחנות, ולא מגישים להם אוכל שונה)
כמובן. לא נראלי שמישהו פה התכון לפקעלה בשבת או לחמניה עם נקניק

מה שכן לא חייבים מנה שלמה לכל ילד
אפשר שתי ילדים על מנה, גם בבית בדרכ הקטנים לא אוכלים מנה שלמה
כמובן תלוי בגיל

• הוסף לסימניות
באירועים שהשתתפנו (חתונות)
אם חילקו רק פעקאלע לילדים אפילו שזה היה עם לחמניה ההורים היו צריכים לחלוק עם הילדים את האוכל שלהם וזה רחוק מלהיות נחמד
כשהכינו שולחנות מיוחדות לילדים זה היה הכי מוצלח אבל לתשומת ליבכם אנא הכינו מספיק מנות ילדים
יצא לנו להשתתף באירוע שלא הכינו מספיק מנות לילדים והילדים נשארו רעבים

אל תיתנו הרגשה שהילדים מיותרים ההורים לא יוצאים עם הרגשה כיפית מאירוע כזה

• הוסף לסימניות
ואגב נראה לי שההתלבטות העיקרית בנושא היא בבר מצוות, כי חתונות- כולם באים, ארושים ושבע ברכות באמצע שבוע- אין מקומם של ילדים בדרגת קירבה שניה ושבתות- כל משפחה לפי יכולותיה וסגנונה. בר מצוות זה באמת דילמה.
נראה לי סיכמת ממש טוב...
לא קראתי הכל ואולי כבר אמרו, אבל זו שאלה כ"כ כללית האם להביא ילדים לשמחה!! כמו לשאול האם צריך רכב או לא, והאם כדאי לגור במרכז או בפריפריה ועוד שלל שאלות, שתלויות בככ הרבה שיקולים וגורמים משתנים.
אז בכללי, איך שאני רואה את זה
תינוקות קטנים ממש- מאד קשה להשאיר כשיוצאים לזמן ממושך. אני לוקחת איתי.
פעוטות- שנה עד ארבע כזה אבל תלוי ילד-
בשמחות ממש קרובות, כמו בר מצווה של אח- כלומר דוד של הילד, שזה גם לא קורה כל שבוע- יש בהחלט מקום להביא, הם גם נהנים וחווים עם המשפחה
שמחות רחוקות יותר- לא רואה סיבה לטרטר את הילד ואת ההורים.
ילדים גדולים יותר- כן, הם נהנים בשמחות ופה זה עניין של כמה מתאים להביא מבחינת ההורים ובעלי השמחה שיבואו

• הוסף לסימניות
נראה לי סיכמת ממש טוב...
לא קראתי הכל ואולי כבר אמרו, אבל זו שאלה כ"כ כללית האם להביא ילדים לשמחה!! כמו לשאול האם צריך רכב או לא, והאם כדאי לגור במרכז או בפריפריה ועוד שלל שאלות, שתלויות בככ הרבה שיקולים וגורמים משתנים.
אז בכללי, איך שאני רואה את זה
תינוקות קטנים ממש- מאד קשה להשאיר כשיוצאים לזמן ממושך. אני לוקחת איתי.
פעוטות- שנה עד ארבע כזה אבל תלוי ילד-
בשמחות ממש קרובות, כמו בר מצווה של אח- כלומר דוד של הילד, שזה גם לא קורה כל שבוע- יש בהחלט מקום להביא, הם גם נהנים וחווים עם המשפחה
שמחות רחוקות יותר- לא רואה סיבה לטרטר את הילד ואת ההורים.
ילדים גדולים יותר- כן, הם נהנים בשמחות ופה זה עניין של כמה מתאים להביא מבחינת ההורים ובעלי השמחה שיבואו
יש גם כיוון שונה
אירועים (בעיקר בר מצוות שמביאים ילדים נסחב הרבה יותר מאוחר כי אין לחץ לחזור
אצל אח של בעלי למשל לא מביאים רק מסוג גיל 9 אבל הכל תיקתק קראו ל 8.00 (בעיקר למשפחה) וב 10.30 כבר הייתי בבית
ומצד שני אצל אח אחר שכן אפשר להביא ילדים ניסחב ניסחב וחזרנו ב 12.30 כי לא היה לחץ לחזור כל הילדים באירוע

• הוסף לסימניות
עשית בעמצך שמחה והזמנת את כללל הילדים? כי זה נראה לגמרי מנקודת מבט של מוזמנת ולא שלך בעלת ארוע....
הילדים החמודים והאהובים, לא תמיד מתאימים להשתתף בארועים,
בן רגע המון ידיים קטנות נשלחות אל הבר המושקע שלא נשאר ממנו זכר,
הדרשות נבלעות בים הרעש ,
המוזמנים מתחככים בילדים מרוחים בעוגות קרם (הבר ז"ל)
אנשים מכובדים מגיעים ומגלים שהילדים תפסו את מקומם
מניחה שהפתרון לכל הפחות לדלל..
ושההורים הנכבדים יפקחו על צאצאיהם ..
אני עשיתי שמחות.
וזו נקודת המבט שלי גם. כבעלת אירוע.

וזה פשוט מאוד
תגובתך נכונה אם המוזמנים הם תפאורת האירוע שלך ולכן חובתם להגיע וגם בדיוק לפי ההוראות שיהפכו את האירוע שלך למושלם.
אבל אם המוזמנים הם אנשים שבאים לשמוח איתך ביום שמחתך. ואת רוצה שהם יבואו מרצון וגם יהנו באירוע שעשית - אז אין לך ברירה אלא לתת להם להגיע לאירוע בצורה שנוח להם.
ואם האירוע ונראותו חשובים לך יותר - אז בדיוק כמו שכתבה רותי - עלייך לקבל בהבנה וברוח טובה את זה שחלק מהמוזמנים יעדיפו שלא לבוא .

• הוסף לסימניות
בסדר גמור.
בעל האירוע לוקח את השיקול הזה בחשבון...
הרבה פעמים לא.
יותר מדי הרבה פעמים נתקלתי בזה שלא.

שאנשים עושים שמחה ולוקחים את בני המשפחה כחלק מתפאורת האירוע שלהם
עם כל מיני הוראות הגבלות ודרישות.
ונורא נורא יכעסו אם מישהו לא יבוא או יצא מוקדם מדי לטעמם....

קרה לי גם שלא הגעתי כי לא הכרתי מישהו באיזור לבקש ממנו דירה - ולדעת בעלי השמחה זה היה תפקידי למצוא - או לישון בפנימיה של ישיבה במצב לא מזהיר בלשון המעטה -
ובהחלט הגענו למקום לא נעים מהעלבון.

• הוסף לסימניות
אני עשיתי שמחות.

וזה פשוט מאוד
תגובתך נכונה אם המוזמנים הם תפאורת האירוע שלך ולכן חובתם להגיע וגם בדיוק לפי ההוראות שיהפכו את האירוע שלך למושלם.
אבל אם המוזמנים הם אנשים שבאים לשמוח איתך ביום שמחתך. ואת רוצה שהם יבואו מרצון וגם יהנו באירוע שעשית - אז אין לך ברירה אלא לתת להם להגיע לאירוע בצורה שנוח להם.
ואם האירוע ונראותו חשובים לך יותר - אז בדיוק כמו שכתבה רותי - עלייך לקבל בהבנה וברוח טובה את זה שחלק מהמוזמנים יעדיפו שלא לבוא .
אבל לגיטימי לבקש שהבר ישאר קצת על כנו עד שיבואו האורחים, שמגיעים מאוחר יותר.
וזה תפקיד ההורים לפקח על ילדיהם.
כנ"ל לעניין השקט בדרשות. לפעמים זה ממש בזיון למי שדורש שכולם מבינים שהוא מדבר אך ורק לעצמו כי אין מצב לשמוע אותו.

אין בעיה תבואו עם ילדים, אבל תשגיחו עליהם שלא יהרסו לבעלי האירוע את השמחה...

• הוסף לסימניות
אני עשיתי שמחות.

וזה פשוט מאוד
יש שלל אורחים, אמנם כאן בחכמת האמהות הצעירות הן הרוב, אבל בין האורחים יש רבנים, סבתות, דודות, חברים, חברות וכל מיני שבאים לארוע לשבת ולהנות, וגם להם מחויבים, והשאלה היא איך לצאת ידי חובת הכל,
ולא תהיה כאן תשובה אחידה, כי זה תלוי המשתתפים, סגנון המשפחות, וכו'
ארוע שכולו סביב הילדים- שולחנות, הפעלות, מתאים יותר לנופש משפחתי מאשר לשמחה מגוונת משתתפים

• הוסף לסימניות
בגלל זה אפילו לא פתחתי את האשכול בהתחלה 😡
זה מכעיס
במחילה
עם כל ההבנה בעולם
נסחפת... הילדים הכי לגטימיים בעולם,
אמנם יש זמנין ומקומות שאינם מתאימים לכל גיל,
לקונצרט היית מביאה תינוק?
להרצאה היית מביאה בן 5?
לפי אופי השמחה ניתן להבין מה המינון ומה הגיל שתואם,
אם זו סעודת בר מצווה עם דרשות ואוחים מכובדים גיל 10 ומעלה יכול יותר להתאים לאופי הארוע,
אם זו קבלת קהל המונית, לכאורה גם גיל צעיר יותר בהשגחה מתאימה יוכל להשתלב וכו'

• הוסף לסימניות
אחד האחים שלי הודיע באחד מהשבתות שבע ברכות שהוא מזמין רק מי שגר קרוב ואז גם עם ילדים
כולם נשמו לרווחה
אף אחד לא מצפה ממנו להזמין שבת שלמה לדאוג לדירות עם כל הילדים (משפחה ענקית)
להזמין בלי ילדים כאב ראש להורים
אז הוא פתר את זה ככה וזהו
כולנו שמחנו

מהצד השני הודיעו באחת הבר מצוות שילדים מתחת גיל 10 לא מוזמנים והיה טררם במשפחה וכאלה שלקחו אישית
בעיניי לגיטימי על אף שכמו שכתבו מעלי צריך לקבל בהבנה את מי שמחליט לא לבוא

להרצאה היית מביאה בן 5?
אני באמת לא אלך לקונצרט או להרצאה אם מסובך לי עם סידור לילדים

• הוסף לסימניות
נסחפת... הילדים הכי לגטימיים בעולם,
אמנם יש זמנין ומקומות שאינם מתאימים לכל גיל,
להרצאה היית מביאה בן 5?
לפי אופי השמחה ניתן להבין מה המינון ומה הגיל שתואם,
אם זו סעודת בר מצווה עם דרשות ואוחים מכובדים גיל 10 ומעלה יכול יותר להתאים לאופי הארוע,
אם זו קבלת קהל המונית, לכאורה גם גיל צעיר יותר בהשגחה מתאימה יוכל להשתלב וכו'
שמחות משפחתיות כשמן כן הם.
לא דיברתי על שום ארוע אחר

• הוסף לסימניות
ילדים הם בני אדם קטנים,
לא מטרד, ולא משהו שבא להרוס משהו
הם חלק מהמשפחה, לא רואה סיבה להדיר אותם משמחות.

אם אין מספיק כסף למנות תחשבו איפה אפשר להוריד בדברים אחרים.
אם מפריע לכם שילדם אוכלים מהבר (לא מבינה למה מלכתחילה לא נראה לכם שהוא מיועד גם להם) אז אל תעשו בר, ותגישו במגשים לשולחנות.
אם יש הרבה רעש תקחו אולם שיש חצר שהילדים יכולים לשחק

תתארגנו בהתאם לנתונים.
וכך יהיה לכם אירוע שמשמח את כולם ומאחד את המשפחה.

יש שלל אורחים, אמנם כאן בחכמת האמהות הצעירות הן הרוב, אבל בין האורחים יש רבנים, סבתות, דודות, חברים, חברות וכל מיני שבאים לארוע לשבת ולהנות, וגם להם מחויבים, והשאלה היא איך לצאת ידי חובת הכל,
ולא תהיה כאן תשובה אחידה, כי זה תלוי המשתתפים, סגנון המשפחות, וכו'
ארוע שכולו סביב הילדים- שולחנות, הפעלות, מתאים יותר לנופש משפחתי מאשר לשמחה מגוונת משתתפים
שמחות משפחתיות הם שמחות משפחתיות, ילדים הם חלק מהמשפחה.
אז הפעלות ומשחקים לילדים יעשו בשבת שבע ברכות גם אם בין המוזמנים יש אנשים מכובדים משכמם ומעלה
ובבר מצוות יעשו שולחן לילדים או מספיק מנות רגילות לילדים.
לפני שהפסקתי ללכת לשמחות (וגם בשמחות המועטות שכן באה כרגע) הייתי בארועי משפחה בשלל צורות וקוספטים ממכובדים ואלגנטיים מאוד בסטייל שמאמינה פחות מוכר בפרוג ועד פשוטים והמוניים, ובכולם היה מקום לילדים.

קונצרטים, הרצאות וכו'- הם באמת לא שמחות משפחתיות אז אין מה להביא תינוק או ילד קטן, וגם לא ילד גדול יותר
לקנצרט/ הרצאה שמתאימה לי מאמינה שאלך עם חברה /אחות מקסימום עם מתבגרת בת 18, לא עם ילדה בת 12 גם אם היא יושבת בשקט ויפה.
והרבה הרבה יותר מפריע נערות בנות 16 במופעים מאשר ילדים בני 5 בארועים ;)
ולמופעים אני לא הולכת בגלל בנות ה16...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה